-
Μιλάμε για μεταχειρισμένα εισαγωγής, του '17 και του ΄18.
Ποιό από τα δύο να προτιμήσω? -
@alex1s85 said in Megane 1.5 dci ή Golf 1.6 tdi?:
Ποιό από τα δύο να προτιμήσω?Κάποιο ελληνικό που να μπορείς να εξακριβώσεις τα πραγματικά χιλιόμετρα του.
-
Σωστά, υπάρχουν και ορισμένα ελληνικά.
Ωστόσο, το αρχικό ερώτημα παραμένει.
Ποιό να προτιμήσω? -
Σωστά, υπάρχουν και ορισμένα ελληνικά.
Ωστόσο, το αρχικό ερώτημα παραμένει.
Ποιό να προτιμήσω?Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Εισαγωμενα να αποφύγεις. Έξω επειδή το πετρέλαιο κίνησης είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη όποιοι αγοράζουν πετρέλαιο σε αμάξι κάνουν υπερβολικά χλμ κάθε χρόνο ώστε να συμφέρει η αγορά του.
Από φίλους που έχω έξω μιλάνε χαλαρά για 100.000 χλμ το χρονο -
Πιο εμπορικό το golf. Πιο καλό μοτέρ του Renault.
-
Επειδή το έψηνα καιρό για μεταχειρισμένο diesel, από μένα golf 7,5άρι.
-
Εγώ ήθελα ένα μόνο συγκεκριμένο μοντέλο και έκδοση κάποια στιγμή, και πήρα εισαγωγής από έμπορο.. αφού το πήρα σε καλή τιμή και ακριβώς αυτό που ήθελα, έκανα τον χαζό, το αυτοκίνητο έτσι όπως το έκοψα πρέπει να είχε τουλάχιστον 100.000 παραπάνω χιλιόμετρα.. έχουν περάσει χρόνια τώρα, το θέλαμε για συγκεκριμένη χρήση και κάνει ελάχιστα χλμ ανά έτος, αλλά αν το ήθελα για κανονική και καθημερινή χρήση θα πρόσεχα πολύ τι εισαγωγής θα έπαιρνα..
Αν μπορείς βρε Ελληνικό με αληθινά service αντιπροσωπείας και ας έχει και 50.000 παραπάνω, πιθανότερο είναι να έχει λιγότερα πραγματικά!
-
Φαντάζομαι καλύτερη μεταπωλητική αξία έχει το Golf, σωστά?
-
Πάρε οποίο βρεις σε καλύτερη κατάσταση με επιβεβαιωμένα χιλιόμετρα και συντήρηση. Αν βρεις δύο που θεωρείς ισάξια, πάρε οποίο σου αρέσει περισσότερο. Και τα δύο είναι καλά αυτοκίνητα και με καλούς κινητήρες.
-
Ο 1.6 των βαγκέουλων με έχει εντυπωσιάσει σε ποιότητα λειτουργίας σε οκτάβια και τιγκουάν που τον έχω πετύχει. Ο ρενώ είναι πιο 'φορτηγίσιος'.
-
-
Νομίζω παρα πολύ τίμια σύνολα και τα 2.. οποιο βρεις σε καλύτερη έκδοση - κατάσταση…
-
Φαντάζομαι καλύτερη μεταπωλητική αξία έχει το Golf, σωστά?
Σε 4-5 χρόνια δεν θα παίζει κανένα ρόλο λογικά.
Πάρε οποίο σου αρέσει και είναι σε καλύτερη κατάσταση. -
Ποιό από τα δύο να προτιμήσω?Το 21 γλυκοκοίταζα ένα golf 1,6tdi dsg αλλα κατέληξα σε καινούργιο. Τότε βρήκα ένα ελληνικό του 17 με 60000 χλμ αλλά δεν το έψαξα περισσότερο γιατί τα 19000 που ζητούσε ο τοπικός αντιπρόσωπος της Vw τα θεώρησα πολλά όταν αυτό που πήρα έκανε 22500.
-
O Γάλλος (περιέργως) έχει περγαμηνές αξιοπιστίας σε αυτό το μοτέρ. Αν δε τα οδηγήσεις και τα 2 δε θα βγάλεις προσωπικό συμπέρασμα
-
Έχω οδηγήσει αυτοκίνητα και με τους δύο αυτούς κινητήρες (τον 1.6 TDi και σε Golf mk7 μάλιστα). Είναι πολύ κοντά οι κινητήρες. Και σε αξιοπιστία και σε οικονομία. Λίγο πιο δυνατός μου φάνηκε ο TDi.
-
Το καλό του dci είναι ότι έχει και πολύ ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας ( για πετρέλαιο ) , κοινώς είναι ελαστικός , εύστροφος και με απόδοση σχεδόν σε όλο το στροφόμετρο , δεν έχει δηλαδή ούτε μεγάλα κενά ούτε τη "βαριά" αίσθηση άλλων πετρελαίων. Επίσης είναι μάλλον ο πιο αξιόπιστος όλων στην τάξη του. Συμφωνώ πάντως ότι και ο Γερμανικός , είναι καλός κινητήρας.
Όποιο βρείς σε καλύτερη κατάσταση , όπως είπε τόσος κόσμος πριν από εμένα.
-
@dimitrioskosmas said in Megane 1.5 dci ή Golf 1.6 tdi?:
O Γάλλος (περιέργως) έχει περγαμηνές αξιοπιστίας σε αυτό το μοτέρ. Αν δε τα οδηγήσεις και τα 2 δε θα βγάλεις προσωπικό συμπέρασμα
Το περιέργως γιατί; Κινητήρας Ρενώ τι θέματα αξιόπιστιας θα μπορούσε να έχει δεν μιλάμε για γαλλικά ηλεκτρικά! Μακάρι όλοι να είχαν την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία της Ρενώ σε κινητήρα. Φυσικά όλοι οι ντίζελ που κυκλοφορούν έχουν υψηλή αξιοπιστία είτε γαλλικοί , είτε ιταλικοί είτε γερμανικοί είτε ο φοβερός της Χόντα που έβγαλαν αλλά θυσιάστηκε στον βωμό της υβριδικοτητας παρότι ήταν από τους πιο οικονομικούς , ελαστικούς και αποδοτικουε που βγήκαν....
-
Ωραία, με έχετε βοηθήσει πολύ, επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για δυο πολύ καλά αυτοκίνητα με πολύ καλούς κινητήρες.
Όμως στο σύνολο, ποιό προηγείται?
Ποιό έχει φθηνότερα ανταλλακτικά?
Ποιό είναι πιο ασφαλές?Οδήγησα σήμερα ένα tdi 2018 και έπαθα πλάκα με την ποιότητα του εσωτερικού.
-
Ωραία, με έχετε βοηθήσει πολύ, επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για δυο πολύ καλά αυτοκίνητα με πολύ καλούς κινητήρες.
Όμως στο σύνολο, ποιό προηγείται?
Ποιό έχει φθηνότερα ανταλλακτικά?
Ποιό είναι πιο ασφαλές?Οδήγησα σήμερα ένα tdi 2018 και έπαθα πλάκα με την ποιότητα του εσωτερικού.
Συνεχίζεις να επικεντρώνεσαι στα λιγότερο σημαντικά, ενώ όλοι σου λέμε ότι στην πράξη τα αυτοκίνητα είναι περίπου εφάμιλλα και να πάρεις αυτό που θα βρεις στην καλύτερη κατάσταση και με ελεγμένα χιλιόμετρα, δηλαδή όχι εισαγωγής.
Megane 1.5 dci ή Golf 1.6 tdi?