-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Εχει παραλαβει κανεις προσφατα Active να μας πει αν το αυτοκινητο ειχε:
Μαρσπιε αλουμινιου
Λαστιχενιο δαπεδο για τον αποθηκευτικο χωρο
Αναμονες (καλωδιωση) για τον ambient φωτισμοή οτοδηποτε αλλο εξτρα που παρατηρησε και το οποιο δεν εγραφε η διαμορφωση της παραγγελιας;
Πριν ένα μήνα περίπου που παρέλαβα δεν είχε τουλάχιστον τα δύο πρώτα. τον φωτισμό δεν ξέρω τι εννοείς πως να τον ελέγξω. Πάντως στο διαμορφωτή τώρα που μπήκα τα μάρσιπιε είναι έξτρα
πλεον ολες οι εκδοσεις ερχονται με λαχιστενιο πατακι συν καποια αλλα εξτρα αλλα τα αφαιρουν σε οσους εχουν κλειστη τιμη
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Μαρσπιε αλουμινιου
Αναμονες (καλωδιωση) για τον ambient φωτισμοή οτοδηποτε αλλο εξτρα που παρατηρησε και το οποιο δεν εγραφε η διαμορφωση της παραγγελιας;
Πριν ένα μήνα περίπου που παρέλαβα δεν είχε τουλάχιστον τα δύο πρώτα. τον φωτισμό δεν ξέρω τι εννοείς πως να τον ελέγξω. Πάντως στο διαμορφωτή τώρα που μπήκα τα μάρσιπιε είναι έξτρα
πλεον ολες οι εκδοσεις ερχονται με λαχιστενιο πατακι συν καποια αλλα εξτρα αλλα τα αφαιρουν σε οσους εχουν κλειστη τιμη
Πλάκα κάνεις? Δηλαδή το αυτοκίνητο έρχεται από το εργοστάσιο με άλλο εξοπλισμό και εδώ τον αφαιρούν και το πουλάνε ξεχωριστά? Ποιος το κάνει αυτό ο εισαγωγέας ή οι αντιπρόσωποι? Και αν το κάνουν οι αντιπρόσωποι γίνεται με τις ευλογίες του εισαγωγέα?
-
Μάλλον οι νεότεροι δεν θυμάστε που κάποια vw ερχόταν με πατάκια και ραδιοκασετόφωνο από το εργοστάσιο και εδώ τα έβγαζαν και στα πουλούσαν χωριστά.
-
Αυτά τα "Locked/Unlocked" που βγάζει στην κορυφή της σελίδας τα βλέπουν όλοι; Κάνει την ανάγνωση πολύ δύσκολη κάθε φορά.
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Αυτά τα "Locked/Unlocked" που βγάζει στην κορυφή της σελίδας τα βλέπουν όλοι; Κάνει την ανάγνωση πολύ δύσκολη κάθε φορά.
Αν δεν γράφουμε offtopic και δεν φαγωνόμαστε, δεν θα χρειάζεται να κλειδώνουν τα thread οι διαχειριστές...
Ξέρω... ουτοπικό.
Carry on. -
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Αν δεν γράφουμε offtopic και δεν φαγωνόμαστε, δεν θα χρειάζεται να κλειδώνουν τα thread οι διαχειριστές...
Ξέρω... ουτοπικό.
Carry on.Καλά κάνουν τα παιδιά, απλά μετά μένει για πάντα;?! Σε 4 χρόνια θα έχει μόνο τέτοια σε κάθε σελίδα!
-
Μάλλον μένει για πάντα... δες το thread της πολιτικής... τρελό σεντόνι.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Μάλλον μένει για πάντα... δες το thread της πολιτικής... τρελό σεντόνι.
Δεν μπαίνω.. φοβάμαι! Εν το μεταξύ εγώ που είμαι ουδέτερος θα είμαι "εχθρός" όλων και θα με φάνε!
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Μαρσπιε αλουμινιου
Δεν το αποκλειω να συμβαινει, ομως δεν εχει απο το εργοστασιο καποιο εγγραφο με το τι ερχεται μαζι με το αυτοκινητο;
Ή απο το vin του μετα δεν μοορουμε να μαθουμε αν ειχε καποια «εξτρα» τα οποια ειμεις δεν ειδαμε ποτε; -
Σήμερα μια υποχρέωση με έφερε στην ανηφόρα του νοσοκομείου " Ο Αγ. Δημήτριος " , στρίβω λοιπόν όπως ερχόμουν απο την Αγ Δημητρίου δεν κόβω καθόλου και τέρμα γκάζι μέχρι επάνω αποβιβάζω τον φίλο που είχε μια δουλειά εκει κάνω αναστροφή με μια τιμονιά και κατεβαίνω πάλι κάτω απο τον δρόμο που ήρθα , συναντώ το αυτοκίνητο που ήταν πίσω μου όταν έστριψα στην μέση της ανηφόρας ...
Συνειδητοποιώ οτι είμαι σε καλντερίμι και όλοι πάνε με 20 χλμ μεγάλο πράγμα τελικά το πλαϊνό του 205/65/16 , υπήρχε θόρυβος κύλισης αλλα ουτε τριγμοί ουτε τράνταγμα!
-
Συνειδητοποιώ οτι είμαι σε καλντερίμι και όλοι πάνε με 20 χλμ μεγάλο πράγμα τελικά το πλαϊνό του 205/65/16 , υπήρχε θόρυβος κύλισης αλλα ουτε τριγμοί ουτε τράνταγμα!
Το σκέφτομαι κι εγώ για το cx30, στην αλλαγή των ελαστικών να κάνω αλλαγή και ζάντας.
Από 215/55/18 σε 215/65/16.
Δεν έχω αποφασίσει αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω. -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Το σκέφτομαι κι εγώ για το cx30, στην αλλαγή των ελαστικών να κάνω αλλαγή και ζάντας.
Δεν έχω αποφασίσει αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω.Θα σου πρότεινα ενδιάμεση λύση, 215/60/17, στο 2008 που έκανα και τα 3, η Χρυσή τομή νομίζω ήταν το 17αρι. Ίσως το Cross που είναι λίγο "μικρότερο" να ταιριάζει καλύτερα η 16, δεν είμαι σίγουρος, για το CX30 όμως μάλλον 17..
-
Δεν έχω αποφασίσει αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω.Θα σου πρότεινα ενδιάμεση λύση, 215/60/17, στο 2008 που έκανα και τα 3, η Χρυσή τομή νομίζω ήταν το 17αρι. Ίσως το Cross που είναι λίγο "μικρότερο" να ταιριάζει καλύτερα η 16, δεν είμαι σίγουρος, για το CX30 όμως μάλλον 17..
Η αλλαγή που σκέφτομαι έχει σχέση με τις επιλογές της mazda για το συγκεκριμένο μοντέλο.
-
Η αλλαγή που σκέφτομαι έχει σχέση με τις επιλογές της mazda για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Δεν ξέρω να σου πω υπεύθυνα, αλλά από 18 σε 16 είναι μεγάλη διαφορά. Ρώτα και την πρότασή μου σε κάποιον ειδικό και το βλέπεις..
Turanza έχεις; Καλά δεν είναι; Τα έχω στο Citroen, αλλά με αλλαγή σε 17" και ένα Primacy 4 θα βελτιωνες λίγο την ποιότητα κύλισής σου και λίγο περισσότερο τον θόρυβο κύλισης.
-
Δεν ξέρω να σου πω υπεύθυνα, αλλά από 18 σε 16 είναι μεγάλη διαφορά. Ρώτα και την πρότασή μου σε κάποιον ειδικό και το βλέπεις..
Turanza έχεις; Καλά δεν είναι; Τα έχω στο Citroen, αλλά με αλλαγή σε 17" και ένα Primacy 4 θα βελτιωνες λίγο την ποιότητα κύλισής σου και λίγο περισσότερο τον θόρυβο κύλισης.
Τα toyo έχω.
Αν είναι να κάνω την αλλαγή σίγουρα θα ρωτήσω.
Εννοείται -
Παραλάβαμε και εμείς (για την σύζυγο) το Yaris Cross. Η παραγγελία είχε γίνει τον Μάρτιο του 2022, οπότε ήταν με κλειδωμένη τιμή αλλά μετά την 1η αύξηση. Ευτυχώς γλυτώσαμε τις άλλες δυο αυξήσεις, πήραμε και μια καλή έκπτωση και δώρο αισθητήρες πίσω (δεν ήθελα συναγερμό) και μπουλόνια ασφαλείας. Πληρώσαμε φυσικά τα επιλέον €240 του ΤΤ, αφού ο εκτελωνισμός έγινε με τη νέα τιμή - τελική τιμή €21.300. Έκδοση, η πιο απλή Active. Ημερομηνία παράδοσης από το σύστημα, 9/2023 το οποίο μετά από 3-4 μήνες άλλαξε σε 6/2023 και παρέμεινε έτσι σχεδόν μέχρι το τέλος του 2022. Από την αρχή όμως μου είχε πει ο πωλητής (εξαιρετικός ο Φώτης) ότι εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (π.χ. νέος πόλεμος ή κύμα covid) θα το έχω στους 12 μήνες περίπου.
Τελικά, το αυτοκίνητο έφτασε 31/1/2023 (στους 10 μήνες δηλαδή) στην Ελλάδα αλλά λόγω δικιάς μου καθυστέρησης (έλειπα εκτός Ελλάδος και περίμενα και έγκριση δανείου) τελικά εξοφλήσαμε 13/2 και παραλάβαμε 21/2. Ναι ξέρω, όλοι βιάζονται και μετράνε μέρες και εγώ το άφησα 2 εβδομάδες περισσότερο…χαχαχα! Να σημειώσω εδώ ότι το αγοράσαμε με 60% χρηματοδότηση, αλλά όχι την ληστρική της Τογιότα – το έχω ξαναγράψει, η τράπεζα Αττικής έχει ένα αξιοπρεπές (σίγουρα όχι χαμηλό) επιτόκιο στο 6.75% σταθερό (πολύ σημαντικό σήμερα που το στεγαστικό μου έχει πάρει 3 μονάδες σε 1 χρόνο!!) για αγορά νέου υβριδικού αυτοκινήτου. Οπότε και πήγαμε με αυτή τη λύση.
Λίγα λόγια για το πως καταλήξαμε στο συγκεκριμένο. Υπήρχαν ορισμένα κριτήρια που έπρεπε να πληροί το νέο αμάξι:
- Τιμή μέχρι €20.000
- Να είναι μικρό, κατηγορία B
- Οπωσδήποτε αυτόματο (κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα καθημερινά η σύζυγος σε όλη την Αττική και κυρίως πόλη)
- Να είναι όσο οικονομικό γίνεται
- Βασικότερο από όλα και μη διαπραγματεύσιμο να της αρέσει…χαχαχα!
Οπότε ως «ειδικός» ξεκίνησα να προτείνω B hatch με 1η επιλογή το αγαπημένο μου Φιέστα (με φυσικα άγνωστη τότε τιμή και παράδοση). Με το που το είδε το απέρριψε και μου είπε ότι μόνο το Puma της αρέσει από Φορντ. Άκουσε μετά την τιμή, έβρισε ευγενικά τον πωλητή (αφού είναι φίλος μου) και φύγαμε. Επόμενη στάση απέναντι από την Φόρντ, στην Πεζώ για το 208. Επίσης δεν της άρεσε αλλά ενθουσιάστηκε κυριολεκτικά με το 2008. Μου είπε «αυτό θέλω»….μετά άκουσε τις €30.000, έβρισε όχι και τόσο ευγενικά και φύγαμε με συνοπτικές διαδικασίες.
Πήγαμε σπίτι και μετά από μίνι οικογενειακό συμβούλιο μου είπε «τελικά θέλω ψηλό, δεν μου αρέσει κανένα από αυτά που μου δείχνεις». Κάπως έτσι ο κύβος ερρίφθη για B SUV. Μετά αρχίζει η δυσκολία του να βρούμε B Suv σε αυτά τα χρήματα που να είναι και αυτόματα και να της αρέσει. Με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από φωτογραφίες και βλέποντας αμάξια στον δρόμο αφού βαριόταν να πάμε να τα δει όλα από κοντά – για να μην σας κουράζω – καταλήξαμε σε 3:
- Suzuki Vitara
- Yaris Cross
- Kia Stonic.
Όλα κοντά στο σπίτι μας, οπότε με μια βόλτα πήγαμε και στις 3 αντιπροσωπείες.
Στόνικ δεν της άρεσε τελικά και τόσο πολύ. Το Βιτάρα της άρεσε πολύ, αλλά δεν της άρεσε η τιμή και δεν είχαν να το οδηγήσουμε εκείνη την ώρα. Γιάρις της άρεσε περισσότερο από τα 3, την ενθουσίασε στην οδήγηση και επίσης της άρεσε η τιμή που δεν ξέφευγε – το πιο φτηνό από τα 3 ήταν. Οπότε με συνοπτικές διαδικασίας, το κλείσαμε. Το χρώμα που ήθελε (ένα γαλαζωπό) είχε σταματήσει να έρχεται Ελλάδα οπότε ταλαντεύτηκε πολύ ανάμεσα στο γκρί και το μπλέ, απέρριψε το κόκκινο που πρότεινα εγώ και το χάλκινο (ενώ της άρεσε πολύ) για να μην έχουμε ίδιο. Τελικά αποφάσισε το μπλέ. Σε εξοπλισμό αυτά που ήθελε τα είχε μόνο η Adventure γιατί το μόνο που ήθελε έξτρα ήταν πανοραμική οροφή και ηλεκτρικά αναδιπλωμένους καθρέπτες. Δεν ήθελε όμως μαύρο ουρανό και της άρεσαν πιο πολύ τα όργανα binoculars, οπότε η Active ήταν η εύκολη, ασφαλής και πιο φτηνή επιλογή. Τους είπε φυσικά ότι επρεπε να ντρέπονται που ζητάνε τόσα λεφτά για την Style και οι καθρέπτες δεν κλείνουν ηλεκτρικά - αχαχαχα!! Εάν ήταν για εμένα θα έπαιρνα την Style. Φυσικά μου κακοφαίνεται που με €300 περισσότερα είχα πάρει την Κορόλα που είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα και με καλύτερο εξοπλισμό (και καθρέπτες που κλείνουν ηλεκτρικά). Γενικά όσο πιο μικρή η κατηγορία τόσο πιο ακριβά πληρώνουμε τον ίδιο εξοπλισμό – ειδικά εάν είναι μοδάτο SUV.Δεν έχω προλάβει να το οδηγήσω πολύ, οπότε για αναλυτικές εντυπώσεις θα περιμένετε μερικούς μήνες ακόμα! Αρχική εντύπωση όπως τα θυμάμαι από το test drive. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης για την κατηγορία του με άνετη ανάρτηση χωρίς κοπάνημα πίσω. Εδώ να σημειώσω ότι από την αντιπροσωπεία στο σπίτο κοπαάνγε σαν τον διάολο και θυμήθηκα και τον Τάσο που έλγε πόσο άνετο είναι με το 65αρι προφίλ. Φτάνουμε σπίτι και αμέσως ελέγχο πίεση ελαστικών....PDI για γέλια (και πρόχειρο πλύσιμο), είχαν 3.5 όλα τα λάστιχα όταν θέλουν 2.3 τα μπροστά και 2.2 τα πίσω. Τα έφτιαξα και αμέσως έστρωσε το αυτοκίνητο. Το κινητήριο σύνολο πρόθυμο. Χώροι είναι ΟΚ, εμάς μας φτάνουν και μας περισσεύουν. Μια χαρά το παιδικό κάθισμα πίσω και το καλοκαίρι στις διακοπές στο νησί θα κάνω και τεστ φορτώματος. Ποιότητα ό,τι έχει γραφτεί, μέτρια πράγματα στα γνωστά της κατηγορίας. Το βασικό είναι ότι πλέον έχει αυτοκίνητο η γυναίκα και άρα έχω και εγώ πίσω το δικό μου και σταμάτησα να κινούμαι με ταξί και δανεικά αμάξια (η 330xi πόναγε κάθε φορά που έβαζα βενζίνη).
Μερικές πρόχειρες φωτογραφίες:
-
Μπράβο ρε κούκλε, εξαιρετική επιλογή. Καλοτάξιδο!
-
Καλορίζικο!
Τους αισθητήρες τους έβαλαν αυτοί τρυπώντας; έχουν κάποια οθόνη ή μόνο ήχο; -
Καλοτάξιδο και φορουμικά να σου ευχηθώ Φάνη!
Εξαιρετική επιλογή και τιμή και χρώμα!Τα ιδια γουστα στα θέματα εξοπλισμού εχει και η δικιά μου γυναίκα αλλά λεφτά για adventure με 18αρες δεν έπαιζαν με τιποτα! Αν μέτραγε μόνο η άποψη της θα είχαμε παρει το t-cross αλλά αγορά εν έτει 2023, σκέτου βενζίνης και δη vag με τίποτα!
-
Σας ευχαριστώ όλους!!
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Τους αισθητήρες τους έβαλαν αυτοί τρυπώντας; έχουν κάποια οθόνη ή μόνο ήχο;
Ναι αυτοί, χωρίς οθόνη εννοείται. Κάποια Κινεζιά θα είναι (€120 τους χρέωσαν στο τιμολόγιο με 100% έκπτωση), δεν είναι οι original της Toyota - οι οποίοι ούτε αυτοί έχουν ένδειξη στην οθόνη. Κάποιος έχιε βάλει με ενδείξεις κανονικά, εμπρός-πίσω, αλλά δεν έκατασα να ασχοληθώ περισσότερο, μια χαρά ειναι και έτσι αφού εχει την κάμερα πίσω.
Toyota Yaris Cross