-
Καλησπέρα , πρόσφατα σταμάτησαν τον αδερφό μου (ανήλικος 17 ετών , χωρίς δίπλωμα ) η ομάδα (ΟΠΚΕ-ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος ) στον δρόμο και του έβαλαν πρόστιμο 250€ καθώς είχε περάσει το επιτρέπουμε όριο Αλκοόλ (3 μπυρες με φίλους ) και του είπαν ότι σύντομα θα κλιθεί για δικαστήριο . Ο πατέρας μου δεν γνώριζε ότι πήρε το αμάξι του επίσης δεν τον κάλεσαν όταν σταμάτησαν τον αδερφό μου , αλλά επέτρεψαν σε έναν φίλο του που είχε δίπλωμα να το πάρει στη συνέχεια . Γνωρίζετε μήπως τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στα δικαστήρια και για τον αδερφό μου που το οδηγούσε παράνομα και για τον πατέρα μου παρόλο που δεν γνώριζε αφού το πήρε κρυφά ;;; ΒΟΗΘΕΙΑ
-
Αν τον αγαπάς, να παρακαλάς να είναι όσο πιο αυστηρές γίνεται.
-
Επειδή οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, θέλετε δικηγόρο άμεσα.
@dimsabas: Τα χιλιάρικα όμως στον δύσμοιρο πατέρα θα χρεωθούν, όχι στο γιο...
-
@mary_12 said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Καλησπέρα , πρόσφατα σταμάτησαν τον αδερφό μου (ανήλικος 17 ετών , χωρίς δίπλωμα ) η ομάδα (ΟΠΚΕ-ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος ) στον δρόμο και του έβαλαν πρόστιμο 250€ καθώς είχε περάσει το επιτρέπουμε όριο Αλκοόλ (3 μπυρες με φίλους ) και του είπαν ότι σύντομα θα κλιθεί για δικαστήριο . Ο πατέρας μου δεν γνώριζε ότι πήρε το αμάξι του επίσης δεν τον κάλεσαν όταν σταμάτησαν τον αδερφό μου , αλλά επέτρεψαν σε έναν φίλο του που είχε δίπλωμα να το πάρει στη συνέχεια . Γνωρίζετε μήπως τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στα δικαστήρια και για τον αδερφό μου που το οδηγούσε παράνομα και για τον πατέρα μου παρόλο που δεν γνώριζε αφού το πήρε κρυφά ;;; ΒΟΗΘΕΙΑ
Για αρχή πάρτε του ένα Citroen Ami που οδηγείται από 16 ετών!
Έπειτα όπως είπε και ο φιλτατος, βρείτε ένα τσακάλι δικηγόρο (όχι και τον Κούγια, αλλά να έχει μία κάποια εμπειρία) και θα σας πει ένα παραμύθι ώστε να πέσετε στα μαλακά..και οι αστυνομικοί καλά τους φέρθηκαν, θα μπορούσαν όλο να το είχαν τραβήξει όσο δεν πάει.
3 μπύρες είναι τουλάχιστον 2 μπύρες πάνω από το όριο να ξέρεις.
Ενώ υπήρχε άτομο με δίπλωμα στην παρέα, και, μάλλον, δεν είχε πιει, γιατί να το πάρει ο αδελφός σου; Και μάλιστα κρυφά από τον πατέρα του επίσης; Γενικά θα πρέπει να σας ανησυχούν αυτά τα σημάδια, δεν είναι αστεία όλα αυτά..
-
-
Ο νόμος τώρα δεν επιτρέπει σε ανήλικους με οδηγούν αν έχουν συνοδό με δίπλωμα;
Όχι ντιρλα προφανώς. Έλεος.
-
@antonakis said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Ο νόμος τώρα δεν επιτρέπει σε ανήλικους με οδηγούν αν έχουν συνοδό με δίπλωμα;
Όχι ντιρλα προφανώς. Έλεος.
Όχι, δεν είμαστε στην Αμερική. Αυτό ισχύει εκεί με learner's license.
-
Συζητιόταν παλαιότερα και ήδη πρέπει να ισχύει αλλά και ο συνοδός πρέπει να πληροί προϋποθέσεις.
-
@realzeus said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Επειδή οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, θέλετε δικηγόρο άμεσα.
@dimsabas: Τα χιλιάρικα όμως στον δύσμοιρο πατέρα θα χρεωθούν, όχι στο γιο...
@dimsabas ποσό κυμαίνονται τα πρόστιμα για τέτοιες περιπτώσεις ξέρετε ; Και πως γίνεται να το αποφύγουμε ,αφού ήταν ανήλικος να προσφερθεί για καμία κοινωνική εργασία να μπορέσει να γλιτώσει τα πρόστιμα ; Επίσης διαβασα πως είναι πιο επιεικής αν πάρει το διπλωμα μέχρι να γίνει το δικαστήριο δεν ξέρω αν ισχύει . Το πρόστιμο που πλήρωσε ήταν 250€ αφού στο αλκοτέστ είχε την ένδειξη 0.14 ml/ l.
-
Άνθρωπος χωρίς δίπλωμα, οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, χωρίς να τον καλύπτει η ασφάλεια, έχει περάσει το όριο οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ κατά αρκετά μάλιστα και συζητούμε πως θα σώσει τα 250 ευρώ του πρόστιμου;
Δηλαδή οι υπόλοιποι που έχουν δίπλωμα και δεν έχουν πιει και πληρώνουν πρόστιμο για απλες παραβάσεις, τι είναι;
Όχι, Άστον να μάθει. Και πρόστιμα και κοινωνική εργασία και ότι προβλέπεται. Θα του διδάξει πολύτιμο μάθημα για τη ζωή του.
Ο πατέρας αν δεν το ήξερε είναι σε δύσκολη θέση ο άνθρωπος, αλλά αυτά θα τα κρίνουν οι ειδικοί.
-
@lap said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Άνθρωπος χωρίς δίπλωμα, έχει περάσει το όριο οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ κατά αρκετά μάλιστα και συζητούμε πως θα σώσει τα 250 ευρώ του πρόστιμου;
Δηλαδή οι υπόλοιποι που έχουν δίπλωμα και δεν έχουν πιει και πληρώνουν πρόστιμο για απλες παραβάσεις, τι είναι;
Όχι, Άστον να μάθει. Και πρόστιμα και κοινωνική εργασία και ότι προβλέπεται. Θα του διδάξει πολύτιμο μάθημα για τη ζωή του.
Ο πατέρας αν δεν το ήξερε είναι σε δύσκολη θέση ο άνθρωπος, αλλά αυτά θα τα κρίνουν οι ειδικοί.
@lap τα 250€ πρόστιμο τα πλήρωσε , τώρα συζητάω για τυχόν πρόστιμα στο δικαστήριο , αυτά φοβάμαι μήπως είναι πολύ υψηλά και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ..
-
Αυτά θα τα κρίνει το δικαστήριο. Γενικά ο νόμος προτείνει κάποιες ποινές και το δικαστήριο κρίνει ποια θα σας αποδοθεί. Λογικά θα κρίνει αναλόγως πολλών παραγόντων.
Μην αγχώνεστε. Ρωτήστε δικηγόρο. Μόνο αυτός θα ξέρει καλύτερα από ένα φόρουμ.
-
Άνθρωπος χωρίς δίπλωμα, έχει περάσει το όριο οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ κατά αρκετά μάλιστα και συζητούμε πως θα σώσει τα 250 ευρώ του πρόστιμου;
@lap τα 250€ πρόστιμο τα πλήρωσε , τώρα συζητάω για τυχόν πρόστιμα στο δικαστήριο , αυτά φοβάμαι μήπως είναι πολύ υψηλά και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ..
Όπως και να το κάνεις πάντως είναι σε πολύ δυσχερή θέση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το θα πάρει το δίπλωμα δεν λέει κάτι αυτό. Οδηγούσε την συγκεκριμένη στιγμή χωρίς δίπλωμα έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο. Μπες στην θέση του αστυνομικού του δικαστή κτλ.
-
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να βρούμε τρόπο ή λόγο για να πέσει στα μαλακά. Έκανε την παρανομία, ας δεχθεί την οποία ποινή αποφασίσει το δικαστήριο αντρίκια -αφού παίρνοντας το αυτοκίνητο με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις την είδε μάγκας και άντρας. Θα τίθετο το ίδιο ερώτημα αν είχε προκαλέσει ατύχημα? Εγώ αν ήμουν δικαστής θα του έδινα ένα καλό μάθημα -εντός των ορίων του νόμου φυσικά- γιατί αυτά τα φαινόμενα τα καθαρίζεις εν τη γενέση τους.
-
Εντάξει είναι ένα σοβαρό ζήτημα αλλά όχι και τίποτα τραγικό εκτός του αλκοόλ βεβαίως. Ξέχασαν οι μισοί από δω που έκαναν το ίδιο όταν ήταν 16-17χρονοι. Χρειάζεστε συμβουλή δικηγόρου με σχετική εξειδίκευση.
-
Αυτο θα εξαρτηθει απο την δικογραφια που θα συνταχθει. Αν εχει μεσα και παραμεληση εποπτειας ανηλικου ή οχι.
Καθε παραβαση παντως εχει και ποινη φυλακισης εξαγορασιμη εκτος του προστιμου.Κριμα που θα σας κοστισει αρκετα χρηματα απο την μια, μικρο κλασμα ομως μπροστα σε αυτα που θα σας κοστιζε αν χτυπουσε ανθρωπο υπο την επηρεια
-
@panick-0 said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Αυτο θα εξαρτηθει απο την δικογραφια που θα συνταχθει. Αν εχει μεσα και παραμεληση εποπτειας ανηλικου ή οχι.
Καθε παραβαση παντως εχει και ποινη φυλακισης εξαγορασιμη εκτος του προστιμου.Κριμα που θα σας κοστισει αρκετα χρηματα απο την μια, μικρο κλασμα ομως μποροστα σε αυτα που θα σας κοστιζε αν χτυπουσε ανθρωπο υπο την επηρεια
Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Ότι δηλαδή ο Εισαγγελέας μπορεί να στραφεί κατά των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Φυλάκιση με αναστολή είναι αυτό.
-
Βρείτε έναν έμπειρο δικηγόρο, γιατί θα χρειαστεί για την παράσταση, και θα σας τα εξηγήσει ο ειδικός. Εμείς εδώ τα δικά μας θα λέμε.
Αφού δεν υπήρξε ατύχημα και ο αδερφός σου φαίνεται/είναι νορμάλ παιδί δεν νομίζω να εξαντλήσουν τα όρια του νόμου.. αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ποιός θα είναι στην έδρα, αν ο δικηγόρος σας έχει ιδέα ή/και γνωριμιουλες.. μιλήστε πρώτα με τον δικηγόρο και βλέπετε.
Δεν μπορώ να καταλάβω την μέτρηση που μας είπες. Μήπως να το ξαναδείς;
Οι πρώτες 2 κατηγορίες για οδήγηση υπό μέθη.
Αναλυτικά τις ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
-
Σε περίπτωση που η αστυνομία εντοπίσει ότι οδηγείς με συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα από 0,50gr/l έως 0,80 gr/l ή από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, το πρόστιμο είναι:
200 ευρώ
Ακινητοποίηση του οχήματος
Βαθμοί Ποινής: 5 -
Αν οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ με συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα άνω του 0,80 gr/l και μέχρι 1,10 gr/l μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,40 έως 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, το πρόστιμο είναι:
700 ευρώ
Ακινητοποίηση του οχήματος
Αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες
Βαθμοί Ποινής: 9
-
-
Το 0.14 που είναι κάτω από 0.25 έχει ποινή για τους νέους οδηγούς αλλά και τους άνευ διπλώματος.
-
Απλά τα πράγματα. Θα πάρει το φταίξιμο η αστυνομία που τον σταμάτησε, γουρούνια όλοι τους, ε βάλτε και ενα Κούλη μέσα, ρίξτε και λίγο καπιταλισμό, δε θα μαζευτούν έξω από το δικαστήριο 100-200 αντιεξουσιαστές?
Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ