-
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ την χρήστη πυρηνικών, έστω και τακτικών. Πριν φτάσουμε όμως εκεί, υπάρχει άλλο ένα όπλο, που δεν έχουν χρησιμοποιήσει οι Ρώσοι. Βαριά θερμοβαρικά: https://en.wikipedia.org/wiki/Father_of_All_Bombs
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ την χρήστη πυρηνικών, έστω και τακτικών.
Ούτε εγώ. Αλλά φίλος μου, που αυτή την στιγμή υπηρετεί σε υψηλή θέση στο ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) μου είπε ότι αυτός ειναι ο μεγαλύτερος φόβος τους. Γιατί από την μια θα πρέπει να αντιδράσει ανάλογα το ΝΑΤΟ (δεν μπορεί να επιτρέψει την χρήση πυρηνικών) και από την άλλη ξέρει ότι εαν το κάνει θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος. Μακάρι να είναι απλά σενάρια.
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μόνο ένας τρελός θα έκανε χρήση πυρηνικών στα σύνορα της χώρας του. Όποιος θα το έκανε αυτό στην ουσία θα ήθελε να αφανίσει και την χώρα του.
α) τα σύνορα είναι μακριά
β) μιλάνε για τακτικά πυρηνικά, δλδ πολύ μικρής εμβέλιας που ουσιαστικά δεν θα κάνουν μαία καταστροφή πέρα από μια ακτίνα 100-200χλμ από εκεί που θα πέσουν.ΥΓ: Προφανώς μακάρι όλα να είναι ένας φόβος του ΝΑΤΟ και να μην γίνει τίποτα. Το τελευταίο που εύχομαι ειναι να πέσουν πυρηνικά.
Δεν καταλαβαίνω. Ποια σύνορα είναι μακρυά;
Δεν έχουν κοινά σύνορα οι Ουκρανία / Ρωσία;Με μία εμβέλεια 100 χλμ αν ρίξουν πυρηνικό στο Χάρκοβο δεν θα πάρει μπάλα και το Μπελγκορόντ πόλη της Ρωσίας με 400.000 κατοίκους στα 80 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο;
Ρίχνοντας μία ματιά στις πόλεις των δύο χωρών που είναι κοντά στα κοινά σύνορα διακρίνω ότι υπάρχουν μεγάλες πόλεις, πολλοί κάτοικοι. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι, εκτός των κατοίκων των χωριών.
Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς χρήση πυρηνικών μέσα στο σπίτι του ή στο διπλανό του σπίτι.
Νομίζω δηλαδή. Μπορεί να κάνω και λάθος.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν καταλαβαίνω. Ποια σύνορα είναι μακρυά;
Δεν έχουν κοινά σύνορα οι Ουκρανία / Ρωσία;Tης Ουκρανίας με την Μόσχα. Λες ο Πούτιν να ενδιαφέρεται για τους πολίτες του?!? Νομίζω γραμμένους τους έχει. Μακάρι να κάνω λάθος!
-
Ο fanis75 αναφέρεται σε τακτικά πυρηνικά. Τα τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν διάφορες ακτίνες δράσεις, ανάλογα με το μέγεθός (yield) τους. Τα μικρότερα έχουν kill radius 5 χιλιόμετρα. Είχαμε και στην Ελλάδα τέτοια όπλα, σε βλήματα του Πυροβολικού.
-
No 1 στόχος για τακτικό πυρηνικό (εαν όταν ...) το δάσος κοντά στο Τσέρνομπιλ
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Forest
Όταν πέσει θα το καταλάβουν αυτοί που πρέπει και στα μουλωχτά θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει ...Στα φανερά μια φωτιά ,ενα βαρύ θερμοβαρικό ενας παλιός σοβιετικός κρούζ , κλασικά θα πουν στα ΜΜΕ οι κακοί Ρώσοι με τα απηρχαιωμένα όπλα και τακτικές που απελευθέρωσαν την ραδιενέργεια του δάσους .
Όταν υπογραφούν οι συμφωνίες ειρήνης θα παραιτηθεί ο κοντός ιμπεριαλιστής φασίστας , 20 χρόνια αργότερα κάποιοι θα τα κονομάνε απο βιντεο βιβλία κλπ με θεωρίες συνομωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων .
49 χρόνια μετα θα ανοίξουν τα αρχεία του Πενταγώνου και ο 120 χρόνος Πούτιν (θεραπείες με βλαστοκύτταρα ) θα οδηγηθεί συνοδευόμενος απο τα ρομποτ αποκλειστικές νοσοκόμες TOYOTA στο δικαστήριο της Χάγης ...
Το λεω γιατί ο νεος Προεδρος είπε οτι θα την κάνει εταιρεία κινητικότητας
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Λες ο Πούτιν να ενδιαφέρεται για τους πολίτες του?!?
Αυτό μάλλον από τους Ρωσολάγνους του φόρουμ θα πρέπει να απαντηθεί.
Εγώ σκέφτομαι ως δυτικός πολίτης, που αμά λάχει τα χώνω κιόλας και όχι ως πολίτης με σκυμμένο κώλο στον κάθε αυταρχικό χόμπιτ αρχηγίσκο.
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
No 1 στόχος για τακτικό πυρηνικό (εαν όταν ...) το δάσος κοντά στο Τσέρνομπιλ
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Forest
Όταν πέσει θα το καταλάβουν αυτοί που πρέπει και στα μουλωχτά θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει ...Στα φανερά μια φωτιά ,ενα βαρύ θερμοβαρικό ενας παλιός σοβιετικός κρούζ , κλασικά θα πουν στα ΜΜΕ οι κακοί Ρώσοι με τα απηρχαιωμένα όπλα και τακτικές που απελευθέρωσαν την ραδιενέργεια του δάσους .
Όταν υπογραφούν οι συμφωνίες ειρήνης θα παραιτηθεί ο κοντός ιμπεριαλιστής φασίστας , 20 χρόνια αργότερα κάποιοι θα τα κονομάνε απο βιντεο βιβλία κλπ με θεωρίες συνομωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων .
49 χρόνια μετα θα ανοίξουν τα αρχεία του Πενταγώνου και ο 120 χρόνος Πούτιν (θεραπείες με βλαστοκύτταρα ) θα οδηγηθεί συνοδευόμενος απο τα ρομποτ αποκλειστικές νοσοκόμες TOYOTA στο δικαστήριο της Χάγης ...
Το λεω γιατί ο νεος Προεδρος είπε οτι θα την κάνει εταιρεία κινητικότητας
Πολύ ήπιες χθες...
-
https://www.lifo.gr/culture/vivlio/lea-oypi-ena-synarpastiko-anagnosma-gia-telos-toy-sosialismoy-stin-albania
Όταν κάποιος τύχαινε να έχει ένα κουτάκι Coca-Cola το επιδείκνυε στο καθιστικό του, συνήθως πάνω σε ένα σεμεδάκι στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, συχνά δίπλα στη φωτογραφία του Ενβέρ Χότζα. -
Εν τω μεταξύ η Αλβανία κατέρρευσε και σκόρπισαν όλοι οι πολιτες της πειναλέοι σε όλο τον πλανήτη, όταν η Οικονομία της "ιδιωτικοποιήθηκε" κι ανέλαβε δράση η εσωτερική τους Χρηματαγορά που τα γ@μησε ολα χειρότερα κι απ όταν εκπαιδευονταν στη ρίψη χειροβομβίδας το πρωί στο σχολείο για να κάνουν επίδειξη στον Εμβέρ, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...
Ακριβώς όπως η ελληνική Χρηματαγορά χρεοκόπησε την Ελλάδα, αλλά πέρασε καιρός μέχρι να το νιώσουμε στο πετσί μας. -
Μια χαρα ζουν πλεον οι αλβανοι. Στην Αλβανια μαζευεται χρημα απο τους ξενιτεμενους και λοιπες δραστηριοτητες... Λιγδωσε το αντερακι τους.
-
Οι αλβανοι εφυγαν οτσν ανοιξαν τα συνορα και μπορουσαν να φυγουν χωρις τον κινδυνο να τους πολυβολησουν.
Μην βγαλουμε και παραδεισο την αλβανια του εμβερ...ΥΓ: το ελληνικο χρηματιστηριο χρεωκοπησε την χωρα μας; ποθεν ενα χρηματιστηριο μπορει να κανει μια χωρα να χρεωκοπησει;
-
Μια βόλτα στην Αλβανία του σήμερα θα σας πείσει για το πόσο πίσω και από την μεσαίωνα είχε οδηγήσει τη χώρα ο ηγέτης της.
-
Τόσοι έφυγαν από εκεί, μας τα είπαν πόσο καλά πέρναγαν με τον Χότζα και τον Αλία..
Εν τω μεταξύ στην Ουκρανία...
Εστάλη το πρώτο Λέοπαρντ....
-
Οι υψηλομισθοι τυχεροι δημοσιοι στην Αλβανια καθαριζαν 30 δολλαρια το μηνα. Πεινα και των γονεων. Η αποτυχια του συστηματος ητο παροιμιωδης.
Αυτα ειναι γεγονοτα. Οχι εικασιες. Οι ιστοριες που μου εχουν περιγραψει φιλοι μου Αλβανοι ειναι ατελειωτες. Πολλοι απο αυτους σημερα ζουν στη χωρα και τα παιδια τους, Ελληνες που φοιτουν στα ελληνικα πανεπιστημια και εργαζονται σε καλες δουλειες, υπηρετουν στον ΕΣ κλπ. Αυτα νιωθουν Ελληνες και δεν εχουν καμια διαθεση ουτε γραμμα να στειλουν στην Αλβανια. -
Ενας φίλος γύρισε το προηγούμενο Πάσχα απο το χωριό στην Αλβανία και είχε κάνει το λάθος να πάρει τα παιδιά του να δουν τον 90χρονο παππού ... μεγάλο λάθος η κόρη του μετακόμισε στο αγόρι της και δε του μιλάει κανα εξάμηνο τώρα !
-
Trollάρεις;
-
-
Προφανως και εχουν απωλειες και οι Ρωσοι. Το λογικο θα ταν να ξερουμε ακριβεις απωλειες Ουκρανων και λοιπων συμμαχικων τους μοναδων. Οχι να λαμβανουμε υποθεσεις για τις απωλειες των Ρωσων. Εικαζω μετα τοση εγκυρη πληροφορηση πως τα στοιχεια ειναι μαλλον αποκαρδιωτικα για καποιους.
-
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Trollάρεις;
elteo εσυ ; χρονια και ζαμανια που λεμε στο χωριο μου
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]