-
Οι νόμοι για τη διαχείριση περιστατικών ανομίας στα Πανεπιστήμια υπάρχουν εδώ και χρόνια, Εφόσον η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν αναλάμβανε τις ευθύνες της και ήθελε μπαμπούλα, μπαμπούλα πήρε, την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Μια χαρά είναι το νέο σώμα, με νέα παιδιά που αρμόζουν καλύτερα στο περιβάλλον των Πανεπιστημίων. Ο ρόλος τους προφανώς είναι εποπτικός, κάτι μεταξύ "ο φόβος φυλάει τα έρμα" και βεβαίωση παραβάσεων, Δηλαδή τι, να φέρουν οπλισμένους πεζοναύτες να φυλάνε έξω από τα αμφιθέατρα?
Και οι τροχονόμοι το ίδιο δεν κάνουν? Άμα δουν τροχαία παράβαση και δεν υπακούσει ο οδηγός, βγάζουν κάνα ούζι να τον γαζώσουν? Ειδοποιούν άλλους αστυνομικούς που είναι εκπαιδευμένοι σε θέματα καταστολής.
Και δεν συμφωνώ καθόλου ότι η Παν. Αστ. έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους. Ήταν προεκλογικά στο πρόγραμμα της ΝΔ και είναι εμφανής εδώ και χρόνια η ανάγκη να μαζευτεί η κατάσταση στα Πανεπιστήμια.
Μόνο αν αρχίζουν να διορίζουν ασύστολα στην Π.Α. θα μπορεί να μιλάει κάποιος για ψηφοθηρικούς λόγους.Και φυσικά αυτά τα παιδιά που υπηρετούν εκεί μετά από κάποια χρόνια θα πρέπει να μετακινούνται σε άλλα σώματα της Αστυνομίας και να αντικαθιστώνται από νέα παιδιά, για να μένει αμετάβλητο και το προφίλ της ΠΑ. Αυτό είναι φυσιολογική εξέλιξη και ελπίζω να προβλέπεται.
Μην παρασύρεστε από την αριστερή προπαγάνδα, αυτοί είναι μπαχαλάκηδες. Η αμφισβήτηση και η κατασυκοφάντηση των αρχών και της κρατικής εξουσίας είναι μέσα στον πυρήνα της ιδεολογίας τους, ότι το σύστημα φταίει για όλα. -
Συγνώμη αλλά πως είναι μια χαρά το νέο σώμα αφού τελικά δεν μπαίνει στα κτίρια, αφού φοβούνται ότι θα τους σκοτώσουν;
Χθες άκουσα στην τηλεόραση (ΣΚΑΙ) ότι τελικά μόνο περιμετρικά των σχολών περιπολούν με αυτοκίνητα της αστυνομίας. Και καλά κάνουν. Αν είναι να τους σκοτώσουν μέσα στις σχολές καλύτερα να βολτάρουν στις καφετέριες και να κάνουν (και αυτοί) καμάκι στα κοριτσάκια.
Πεζονάυτες; Τι να κλάσουν οι πεζοναύτες μπροστά στους μανιακούς δολοφόνους; Όλη η πλέμπα της παρανομίας μέσα στα κτίρια των σχολών είναι.
Μόνο ρομπότ μπορούν να σώσουν την κατάσταση.
-
Μόνο που το περιστατικό απέδειξε περιτρανα ότι τα δροσεροπαιδα της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι αχρηστα. Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν όταν τα πράγματα σοβαρευουν. Αλλά βέβαια, πάλι την ίδια καραμέλα περί μπαχαλακηδων. Τελικά όταν συγκρούονται οι εμμονές της ΝΔουλας (τάξη και ασφάλεια/κρατικές δαπάνες) κερδαει η τάξη αλλά θριαμβεύει και η ανοησία (αστυνομία για να φυλάει την αστυνομία). Τώρα για τα περί στρατού στα πανεπιστήμια, ας ξεκινήσουμε με καμία κατάρριψη drone των απέναντι μπας και δειξουμε αν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πραγματικά όρια.
Πάντως φοιτητές δεν ήταν, αστυνομικός βρέθηκε να εμπλέκεται στην υπόθεση, πάλι καλά που δεν σκοτώθηκε κανένας ασχετος αλλά, εκεί, ΝΔουλεια (όπου θέτε τον τόνο) και άγιος ο θεός. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η λογική είναι απλή. Εάν κάποιος προτιμά το ταμείο ανεργίας σημαίνει ότι ο μισθός του σε συνάρτηση με τον κόπο που θα καταβάλει θα είναι κοντα στο εισόδημα του ταμείου ή η εργασία είναι εποχική.
ή απλά είναι τεμπέλης!! ή δεν θέλει να κοπιάσει ή να κουραστεί! Γιατί το ταμείο ανεργίας για πόσο θα είναι? Θα τον συντηρεί 30 χρόνια? Ενώ με την δουλειά μπορεί να έχει προοπτικές και εξέλιξη. Και ναι, ο μισθός είναι ανάλογος με τα προσόντα και την εμπειρία. Και στην εταιρεία που είμαι δεν αμοίβομαι το ίδιο εγώ στα 47 μου και το ίδιο ένας στα 27 του που πρωτοξεκινάει τώρα.
Γενικά το ταμέιο ανεργίας είναι παγίδα και πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και όχι ασύδωτα ή ως υποκατάστατο της εργασίας, όταν αυτή υπάρχει. Είσαι τεμείο ανεργίας κύριε? Μόλις σου βρούμε δουλειά έφυγες...είτε την δεχθείς είτε όχι, απλά πράγματα!
Αληθινή ιστορία. Πήρε τηλέφωνο ένας διευθυντής ένα εποχιακό υπάλληλο.
Θα έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις το χειμώνα. Πόσα παίρνει από το ταμείο?
450 ευρώ.
Θες να σε κάνω μόνιμο αλλά το χειμώνα να παίρνεις 600 ευρώ? Πάλι στο κέρδος θα είσαι.
Δηλαδή θες να είμαι standby ΌΛΟ το 24ωρο το χειμώνα να μην μπορώ να πάω μία βόλτα να δω την οικογένεια μου τη γυναίκα μου τα παιδιά μου που τους είδα ελάχιστα όλο το καλοκαίρι?
Ναι ρε συ αλλά θα παίρνεις καλύτερα λεφτά.
Ευχαριστώ πολύ δεν με ενδιαφέρει θα μείνω με το ταμείο να ξεκουραστώ κι όλας.
Ε ΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ. (Το γράφω με κεφαλαία γιατί ο τρόπος που το είπε ήταν επιεικα άσχημος, άθλιος, ένα κλικ πριν τον βρίσει.
Περνάνε 2-3 μέρες χτυπάει πάλι το τηλέφωνο.
Ελα ρε φιλαράκι τι κάνεις είσαι καλά?
Καλά εσύ?
Μεγάλε κάνεις ζωάρα. Πού λες μίλησα με τον ιδιοκτήτη και μου είπε ότι εντάξει αν θες να δουλέψεις το χειμώνα θα πάρεις κανονικό μισθό.
Εντάξει αν είναι έτσι το δέχομαι.
Εντάξει ρε μεγάλε θα τα πούμε καλό μεσημέρι. -
Εγώ πάντως θα ξεκίναγα με μια μικρή έρευνα στις πρυτανικές αρχές για το αν και το πόσο ευθύνονται για υπόθαλψη εγκληματιων. Αν και νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περιπτωση δεν έχουν λερωμένη την φωλιά τους, είχαν ειδοποιήσει κάτι μήνες πριν. Το θέμα είναι όμως κάποια στιγμή οι πρυτανικές αρχές να καταλαβουν οτι η θέση έχει και ευθύνες και όχι μόνο προβολή και μπίζνες. Μέχρι τώρα σε τέτοια θέματα και παρόμοια (π.χ. φθορά δημόσιας περιουσίας) ουδεμία ευθύνη έχει ζητηθεί νομίζω ποτέ (για το αν έπραξαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα ή όχι).
Για το επιχειρησιακό σκέλος της επέμβασης δεν γνωρίζω. Όπως δεν γνωρίζουν μάλλον όμως και όλοι όσοι έχουν άποψη. Έχω ακούσει τα απίστευτα με κορυφαίο της Γιάμαλως που ρώταγε γιατί "δεν εκκενώθηκε η εστία πριν το ντου!". Και αν καλή μου κυρία τα παληκάρια άκουγαν τις ντουντούκες και καταλάβαιναν ότι επίκειται επέμβαση και προλάβαιναν να πιάσουν μερικούς φοιτητές ως ομήρους το θα έλεγες μετά; (για να πω ένα μόνο από τα απίστευτα που λέχθηκαν...).
-
Είναι καινούργιος θεσμός η ΠΑ, λογικό είναι να ξεκινήσει επιφυλακτικά. Οι ανάγκες και τα περιστατικά θα δείξουν πως ακριβώς θα διαμορφωθούν τα καθήκοντά τους.
Στην αρχή θα λειτουργούν σε επίπεδο concept, όπως συμβαίνει σε κάθε καινούργιο project. Στην πορεία θα διαμορφωθούν και οι λεπτομέρειες. Μην ασκούμε πρώιμη και άρα άδικη και κριτική.
Το θέμα είναι αν κάποιος πιστεύει ότι είναι αναγκαία η ύπαρξή της. Από κει ξεκινάει η κουβέντα.
Την αριστερή άποψη τη διαβάσαμε παραπάνω από το John. Άχρηστη! Τι πρωτότυπο, εξεπλάγην!!! -
Τι ακριβώς σχέση έχει η Π.Α. με το περιστατικό που συνέβη;
Έχει χρόνια που η αστυνομία σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής ( όπως αυτά που έγιναν ) , είχε κάθε δικαίωμα να "παραβιάσει¨το άσυλο και δεν περιμένει καμία Πρυτανική απόφαση.
Έχει δίκιο o fiver , αν στις Πρυτανικές αρχές υπήρξαν καταγγελίες και αυτές αποσιωπήθηκαν , τότε φέρουν και αυτές ευθύνες. Αν είχαν ειδοποιήσει , τότε άλλοι φταίνε. -
@panormus772 σωστή παρατήρηση.
Κάτι τέτοιες στιγμές, με τα τεκταινόμενα στα πανεπιστήμια-γιάφκες, μου φέρνουν στο μυαλό τον Μαρκάτο, που ενω λυσσαλέα αντιστεκόταν στο να επέμβει η αστυνομία στα αίσχη που γινόντουσαν, κάποια στιγμή λέει το απίστευτο «Αν θέλει η αστυνομία να μπει εγώ θα την εμποδίσω;»!!!
Γαμάτο;Φοβερό; -
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η λογική είναι απλή. Εάν κάποιος προτιμά το ταμείο ανεργίας σημαίνει ότι ο μισθός του σε συνάρτηση με τον κόπο που θα καταβάλει θα είναι κοντα στο εισόδημα του ταμείου ή η εργασία είναι εποχική.
ή απλά είναι τεμπέλης!! ή δεν θέλει να κοπιάσει ή να κουραστεί! Γιατί το ταμείο ανεργίας για πόσο θα είναι? Θα τον συντηρεί 30 χρόνια? Ενώ με την δουλειά μπορεί να έχει προοπτικές και εξέλιξη. Και ναι, ο μισθός είναι ανάλογος με τα προσόντα και την εμπειρία. Και στην εταιρεία που είμαι δεν αμοίβομαι το ίδιο εγώ στα 47 μου και το ίδιο ένας στα 27 του που πρωτοξεκινάει τώρα.
Γενικά το ταμέιο ανεργίας είναι παγίδα και πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και όχι ασύδωτα ή ως υποκατάστατο της εργασίας, όταν αυτή υπάρχει. Είσαι τεμείο ανεργίας κύριε? Μόλις σου βρούμε δουλειά έφυγες...είτε την δεχθείς είτε όχι, απλά πράγματα!
Αληθινή ιστορία. Πήρε τηλέφωνο ένας διευθυντής ένα εποχιακό υπάλληλο.
Θα έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις το χειμώνα. Πόσα παίρνει από το ταμείο?
450 ευρώ.
Θες να σε κάνω μόνιμο αλλά το χειμώνα να παίρνεις 600 ευρώ? Πάλι στο κέρδος θα είσαι.
Δηλαδή θες να είμαι standby ΌΛΟ το 24ωρο το χειμώνα να μην μπορώ να πάω μία βόλτα να δω την οικογένεια μου τη γυναίκα μου τα παιδιά μου που τους είδα ελάχιστα όλο το καλοκαίρι?
Ναι ρε συ αλλά θα παίρνεις καλύτερα λεφτά.
Ευχαριστώ πολύ δεν με ενδιαφέρει θα μείνω με το ταμείο να ξεκουραστώ κι όλας.
Ε ΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ. (Το γράφω με κεφαλαία γιατί ο τρόπος που το είπε ήταν επιεικα άσχημος, άθλιος, ένα κλικ πριν τον βρίσει.
Περνάνε 2-3 μέρες χτυπάει πάλι το τηλέφωνο.
Ελα ρε φιλαράκι τι κάνεις είσαι καλά?
Καλά εσύ?
Μεγάλε κάνεις ζωάρα. Πού λες μίλησα με τον ιδιοκτήτη και μου είπε ότι εντάξει αν θες να δουλέψεις το χειμώνα θα πάρεις κανονικό μισθό.
Εντάξει αν είναι έτσι το δέχομαι.
Εντάξει ρε μεγάλε θα τα πούμε καλό μεσημέρι.Δεν κατάλαβα ποιο το νόημα της ιστορίας. Ότι όταν τον πλήρωσε κανονικό μισθό δέχτηκε;
-
Καλό είναι να υπάρχει Αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με αυτά που γίνονται στις μέρες μας και την Αμερικανοποίηση της ζωής στην Ευρώπη.
Αύριο μεθαύριο μπορεί να πάρει ένας ψυχάκια ένα καλάζνικοφ, να μπουκάρει και να αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.
Θα υπάρχουν τουλάχιστον κάποιοι εκπαιδευμένοι να βγουν μπροστά να τον εμποδίσουν.τί, όχι;
-
Ε, άμα έχουμε τέτοιες απαιτήσεις φύλαξης από την ΠΑ, τους παρεξήγησα τους αριστερούς! Σε κάθε μέρος που υπάρχει συνάθροιση κοινού και υπάρχει κίνδυνος να μπουκάρει ένας παλαβός με Καλάσνικοφ, να βάλουμε ένοπλους φρουρούς!
Με μαχαίρια στο στόμα, χειροβομδίβες στο ζωνάρι, στολή παραλλαγής και μαύρο φούμο στο πρόσωπο. Στους σταθμούς μετρό, στα ΚΤΕΛ, στα σινεμά, τα θέατρα κλπ.
Μπράβο ρε παιδιά, δε σας το 'χα... -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε, άμα έχουμε τέτοιες απαιτήσεις φύλαξης από την ΠΑ, τους παρεξήγησα τους αριστερούς! Σε κάθε μέρος που υπάρχει συνάθροιση κοινού και υπάρχει κίνδυνος να μπουκάρει ένας παλαβός με Καλάσνικοφ, να βάλουμε ένοπλους φρουρούς!
Με μαχαίρια στο στόμα, χειροβομδίβες στο ζωνάρι, στολή παραλλαγής και μαύρο φούμο στο πρόσωπο. Στους σταθμούς μετρό, στα ΚΤΕΛ, στα σινεμά, τα θέατρα κλπ.
Μπράβο ρε παιδιά, δε σας το 'χα...Δηλαδή στο Μετρό δεν έχει ένοπλους φρουρούς;
Για να υπάρχει Αστυνομία, θα υπάρχει κίνδυνος επίθεσης.
Αλλιώς τί Αστυνομία είναι; Ιδεολογική Αστυνομία;
Θα υπάρχει δηλαδή Αστυνομία μέσα στο ίδρυμα, αλλά άμα θέλει ένας εγκληματίας μπορεί να μπουκάρει και να κάνει ό,τι γουστάρει; -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπράβο ρε παιδιά, δε σας το 'χα...Δηλαδή στο Μετρό δεν έχει ένοπλους φρουρούς;
Για να υπάρχει Αστυνομία, θα υπάρχει κίνδυνος επίθεσης.
Αλλιώς τί Αστυνομία είναι; Ιδεολογική Αστυνομία;
Θα υπάρχει δηλαδή Αστυνομία μέσα στο ίδρυμα, αλλά άμα θέλει ένας εγκληματίας μπορεί να μπουκάρει και να κάνει ό,τι γουστάρει;Στο Μετρό είχε κάποτε ένοπλους φρουρούς, μετά έγιναν "ειδικοί φρουροί", μετά "κανονικοί αστυνομικοί" και τώρα έχουμε κάτι εντελώς άκυρους "σεκιούριτι" που ο καλύτερος είναι τουλάχιστον υπέρβαρος και το μόνο που κάνει (αν κάνει) είναι να φωνάζει "παρακαλώ πίσω από την κίτρινη γραμμή του δαπέδου".
Και για ξεκάρφωμα κάποιες φορές το χρόνο μπαίνουν στα βαγόνια "για έλεγχο".
Κατά τα λοιπά η εισιτηριοδιαφυγή έχει κάνει τιλτ, οι ζημιές συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικά αν γίνεται αγωνας ποδοσφαιρο/μπασκετ, τα βαγόνια συνεχίζουν να βρωμίζουν με γκράφιτι κτλ κτλ.... -
"Επειδη δε μας το έχεις" η επόμενη πίστα θα ήταν να απολυθούν όταν "ξέρεις πότε". Βέβαια δεν γίνονται αυτά (αλλά συντεχνίες ειναι μόνο οι ΔΕΚΟ) οπότε το πιο ωραίο θα είναι να τα μαζέψουν για Έβρο μεριά, να φυλάνε τα πραγματικά σύνορα. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, ε;
-
Δεν υπάρχουν ένοπλοι στο ΜΕΤΡΟ.
Κάτι σεκιουριτάδες που μάλλον θέλουν οι ίδιοι φύλαξη, περιφέρονται...
Αλλά και να υπήρχαν, τι θα γινόταν;
Θα απέτρεπαν τους πορτοφολάδες, και τους ηλίθιους που κλέβουν τα σφυριά και τους πυροσβεστήρες από τα βαγόνια; -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
"Επειδη δε μας το έχεις" η επόμενη πίστα θα ήταν να απολυθούν όταν "ξέρεις πότε". Βέβαια δεν γίνονται αυτά (αλλά συντεχνίες ειναι μόνο οι ΔΕΚΟ) οπότε το πιο ωραίο θα είναι να τα μαζέψουν για Έβρο μεριά, να φυλάνε τα πραγματικά σύνορα. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, ε;
Ξέρω "πότε". Όπως ξέρεις κατά βάθος κι εσύ ότι δεν θα υπάρξει αυτό που υπονοείς. Οπότε, ποτέ... χα, χα...
-
Επιτηδες το έγραψα έτσι γιατί ήθελα να δω κάτι...τι πρωτότυπο, εξεπλάγην!
-
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, η γνωστή ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ πριν ένα χρόνο ζητούσε αύξηση της αστυνομικής δύναμης στις στάσεις ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ γιατί είχαν ξυλοφορτώσει έναν Σταθμάρχη συνάδελφό τους, κάποιοι επαναστάτες ποπολάροι στο σταθμό της Ομόνοιας.
Η ίδια ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ με ανακοίνωσή της είναι αντίθετη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και γενικά στην αστυνόμευση των χώρων των κτιρίων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ρόμποκοπ. Η μόνη λύση στην ΕΜΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.
Και για να μη λέει κανένα παρεάκι εδώ μέσα τα δικά του, πηγές:
-
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΣΤΑΣΥ
ζαιοι, πρωην πασοκοι ειναι
Θα ήθελες. Για ψάξε λίγο παραπάνω.
ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από όλα έχει το καφάσι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2