-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι το να δίνεις 300 ευρώ σε 8 ωρη εργασία ( δηλαδή τους προσλαμβανουν ως παρτ ταϊμ και τους κρατάνε παραπάνω) είναι προσβολή του εργαζόμενου
Συμφωνώ και το έγραψα παραπάνω εαν είδες. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν....τι να κάνουμε αυτή είναι σήμερα η -τραγική- κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Και είναι ακόαμ πιο τραγικό νέοι να προτιμάνε το 6ωρο στην καφετέρια και το επίδομα παρά την εργασία, έστω και με αυτό τον μισθό.
Όμως υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν είναι έτσι, ακόμα και σε Σουπερ Μαρκετ που εργάζεται η κουμπάρα μου, μπορέι τα λεφτά να είναι ελάχιστα, αλλά το ωράριο τηρείται μέχρι λεπτού. Αλλά ακούω πολλούς νέους που δεν δέχονται να κόβουν τυριά για €300/μήνα (ενώ η κουμπάρα μου στα 40 της δεν έχει θέμα) και προτιμάνε να ρουφάνε τον φρέντο.
Τι αν κάνουμε; Να γίνουν σοβαροί έλεγχοι στους κομπογιαννίτες επιχειρηματίες. Και αν εκμεταλλεύονται εργαζόμενους να το κλείσουν το μαγαζάκι
Ναι για αυτές τις εταιρίες δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Ίσως το ύψος του μισθού. Το ξέρω πως τηρούνται αρκετά εργασιακά δικαιώματα. Ξέρεις λοιπόν το τι γίνεται για να τους προσλάβουν σε σούπερ μάρκετ; Χαμός γίνεται από βιογραφικα. Άρα δεν είναι τεμπέληδες. Απλά ζητούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
-
@gatoz Ατυχώς διαφωνώ διότι ζείτε σε γυάλα. Δεν έχετε επαφή με την γενιά παρά μόνο από την πλευρά του εργοδότη. Δηλαδή εκτός γενιάς.
Ξαναλέω, μετά το πρώτο έτος το επίδομα γίνεται 200 ευρώ και μετά μηδέν. Οπότε θέλει δεν θέλει για να έχει επίδομα πρέπει να δουλέψει κανονικά τουλάχιστον για 1,5 έτος.
Όταν πάει λοιπόν να εργαστεί δουλεύουν ένα σκλάβοι. Κυριολεκτικά σαν σκλάβοι. Οπότε μόλις μαζέψουν κάποια χρήματα ξαναβγαίνουν ταμείο για να έχουν χρόνο να βρουν μια καλύτερη εργασία με καλύτερες συνθήκες συν τα 300 ευρώ το πρωτο έτος και 200 το δεύτερο από το ταμείο
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς φεύγουν στο εξωτερικό και κάνουν τις ίδιες εργασίες που εδώ τους έδινα το 1/3 των χρημάτων.
πως ακριβως εχεις εσυ επαφη με την αγορα?
-
Υπάρχει μια αναντοιστιχία αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δουλειές και τις αμοιβές που θέλουν οι Έλληνες και στις θέσεις εργασίας και τις αμοιβές που προσφέρονται στην αγορά.
Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις που δεν καλύπτονται, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη ανεργία. Αυτό είναι αποτυχία και του κράτους και των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων συνολικά. Κάτι πάει στραβά, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.
Έχω ξαναπεί ότι οι επενδύσεις που γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από τον τουρισμό και τα σχετικά επαγγέλματα, μπορεί να είναι ευπρόσδεκτες και να προσφέρουν πλούτο στη χώρα και άνοδο του ΑΕΠ αλλά δεν προσφέρουν ποιοτικές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Είναι θέσεις εργασίας στην πλειοψηφία τους εποχιακές και του βασικού μισθού.
Από την άλλη τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν υποβαθμιστεί πολύ και λόγω έλλειψης βιομηχανίας και λόγω απροθυμίας των Ελλήνων.
-
Πάω σε μέντιουμ
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί να πάνε όλοι αυτοί? Δεν είχε μεροκαματάκι…μάλλον δεν τα βρήκαν με τους εργοδότες τους…
Μεροκαματάκι ή υποκρισία;
Για μένα είναι υποκριτές και κοροϊδεύουν τους υπολοίπους πολίτες όσο δεν πάει άλλο.Το μεροκάματο είτε πάνε, είτε δεν πάνε θα βγει.
Γυροφέρνουν μέσα στα κοινωνικά δίκτυα και στα φόρουμ, γράφουν τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες και το IBAN γεμίζει. Να' ναι καλά το συντρόφι το αφεντικό να έχει να πληρώνει. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει μια αναντοιστιχία αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δουλειές και τις αμοιβές που θέλουν οι Έλληνες και στις θέσεις εργασίας και τις αμοιβές που προσφέρονται στην αγορά.
Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις που δεν καλύπτονται, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη ανεργία. Αυτό είναι αποτυχία και του κράτους και των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων συνολικά. Κάτι πάει στραβά, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.
Έχω ξαναπεί ότι οι επενδύσεις που γίνονται τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από τον τουρισμό και τα σχετικά επαγγέλματα, μπορεί να είναι ευπρόσδεκτες και να προσφέρουν πλούτο στη χώρα και άνοδο του ΑΕΠ αλλά δεν προσφέρουν ποιοτικές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Είναι θέσεις εργασίας στην πλειοψηφία τους εποχιακές και του βασικού μισθού.
Από την άλλη τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν υποβαθμιστεί πολύ και λόγω έλλειψης βιομηχανίας και λόγω απροθυμίας των Ελλήνων.
Δεν έχεις άδικο.
Για αυτό αν δεις πολλές εταιρίες επενδύουν σε μια στρατηγική ανάπτυξης με βάση και τις προτάσεις του τμήματος hr. Δηλαδή πολλές σοβαρές εταιρίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τις συνθήκες εργασίες που προσφέρουν καθώς και για τα προνόμια που παρέχουν. Έχουν μάλιστα θεσπίσει και βραβεία όπου αξιολογούνται κάθε έτος για τις καλύτερες συνθήκες εργασίες. Με αποτέλεσμα όλων αυτών να γίνεται ένας πανικός από χιλιάδες χιλιάδων βιογραφικά από ανέργους και όχι μόνο και έτσι μπορούν να διαλέξουν. Προτιμούν δηλαδή τα νέα παιδιά να πάνε και με τον βασικό μισθό σε μια εταιρία που έχει τμήμα hr και συγκεκριμένα πρότυπα λειτουργίας που αξιολογούνται και υπάρχει εσωτερική αξιολόγηση προϊσταμένων, προοπτικές εξέλιξης και προαγωγής, παροχές σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιωτικές ασφάλειες, πλέον δίνουν και 200-300 ευρώ/ μήνα έξτρα από τον μισθό σε κουπόνια αγοράς τροφίμων ως ένα είδος παροχών, κτλ. Συνεπώς μπορεί ο μισθός τους να είναι και πάλι ο βασικός όπως σε τόσες άλλες εργασίες που προσφέρουν τόσοι ερογδοτες αλλά το περιβάλλον, η προοπτική και ο σεβασμός προς αυτούς τους νέους είναι το νούμερο ένα ζητούμενο.
Επιπλέον, μη ξεχνάτε τα προγράμματα voucher που για να σε δεχτούν και να τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είσαι μακροχρόνια άνεργος. Δηλαδή πάνω από ένα έτος. Οπότε περιμένουν και τέτοιες ευκαιρίες όντας στο ταμείο ανεργίας
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή απηύθηναν κάλεσμα τόσες οργανώσεις και μαζεύτηκαν 300 νοματαίοι? Όντως δεν είχε μεροκάματο…
Αν πράγματι υπήρχε κάλεσμα και εμφανίστηκαν μόνο μετανάστες, τότε είναι χειρότερα τα πράγματα...
Γιατί φαντάζομαι ότι το κάλεσμα θα ήταν εθιμοτυπικό. Δηλ. "Ξεκινήσαμε να πάμε και καταλήξαμε Κολωνάκι για καφέ... "
-
300€ μισθός συμφέρει, μόνο αν το σπίτι σου είναι δίπλα στην εργασία, για να αποφεύγεται το κόστος μετακίνησης.
Αν έχει κάποια απόσταση η εργασία, ακόμα και με δίκυκλο να κινείσαι, πόσο θα θες για βενζίνα;
Θα δουλεύεις μόνο για τα ένσημα, δηλαδή(ς); -
Μεγαλύτερη βλακεία από αυτήν δεν την έχω ακούσει στην ζωή μου. Την λεγόμενη διευθυντική θέση. Την λένε όσοι δεν έχουν ιδέα το τι γίνεται με τη νέα γενιά.
Δεν το λέω για εσένα Φάνη μη με παρεξηγήσεις. Το λένε πολλοί. Απλά αφορμή μου δίνεις.
Όχι το να δίνεις 300 ευρώ σε 8 ωρη εργασία ( δηλαδή τους προσλαμβανουν ως παρτ ταϊμ και τους κρατάνε παραπάνω) είναι προσβολή του εργαζόμενου όταν μια γκαρσονιέρα έχει 400 ευρω ενοίκιο. Καλά κάνουν και δεν πάνε. Είναι μια μορφή διαμαρτυρίας και αυτη. Απλά τέτοιοι εργοδότες νομίζουν πως είναι επιχειρηματίες. Κομπογιαννίτες είναι. Καλύτερα να κλείσουν να αφήσουν κενό στην αγορά και να έρθουν πιο σωστοί εργοδότες.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει κάποιος άνεργος μόνος του (π.χ. μέσω μίας αγγελίας) να δουλέψει κάπου για 300euro, όταν μπορεί να πάει στον ΟΑΕΔ και να του βρει άμεσα εργασία με ελάχιστο μισθό τα 800euro (επιδοτούμενα φυσικά).
Η αδελφή μου αυτό έκανε. Μία μέρα πήγε στον ΟΑΕΔ και την επομένη κατευθείαν την έβαλαν σε (καλή) δουλειά (επιδοτούμενη). Δύο χρόνια παραμένει στο ίδιο πόστο.
Τρέχουν συνέχεια προγράμματα στον ΟΑΕΔ με επιδοτούμενες εργασίες. Και πολλοί επιχειρηματίες κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων.
-
Σωστό και αυτό...
Γενικά αυτό που θέλω να πω είναι πως ναι, μπορεί ανά περιόδους του έτους κάποιες εργασίες να μην βρίσκουν εύκολα εργαζόμενους για χ,ψ λόγους αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει πολλή εκμετάλλευση με διάφορα προσχήματα και ιδιαίτερα στους νέους.
Οπότε οι απόψεις ότι οι νέοι είναι τεμπέληδες και προτιμούν να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο, αντί να νοικιάζουν με το ταίρι τους ένα δικό τους σπίτι, να κάνουν τις τρέλες που κάνουν τα ζευγάρια σε δικό τους χώρο, να εργάζονται και να καταναλώνουν προϊόντα, αυτοκίνητα, ταξίδια κτλ είναι λανθασμένη.Υπάρχουν και τέτοιοι που δεν θέλουν τίποτα και ζουν σε νιρβάνα όπως και άλλοι που προτιμούν να εργάζονται οπουδήποτε προκειμένου να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο και να ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Είναι ενα μικρό κομμάτι της κοινωνίας των νέων. Και είναι άδικο να πιάνουμε το έλασσον μίας κοινωνικής ομάδας και να το ανάγουμε σε μείζων και σε κανόνα.
-
-
-
Αυτά τα Συριζαίικα άρθρα που πετάτε κατά καιρούς. Τύφλα να χουν οι NYT...
" Σύμφωνα με πληροφορίες...".Θα σας γράψω κι εγώ ένα άρθρο το ΣΚ που θα 'χω όρεξη. "Σύμφωνα με πληροφορίες..." θα 'ναι και το δικό μου..
-
Α, θα έχουμε andynews μιας και το antinews κάνει νερά σαδεντρεπεται;
Γιατι δε βγαινει ο Σωτήρης ακόμα στο τηλέφωνο;
-
Αν ήμουν και ΄γω εργοδότης σε τέτοια milf, τέτοια προνόμια θα τις παρείχα.
-
Τα γεγονότα με τις "φοιτητικές εστίες" και με όλους τους χώρους που καταλαμβάνει κάθε τσόγλανος, δείχνουν ξεκάθαρα γιατί πρέπει να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και γιατί κάθε κατάληψη πρέπει να τσακίζεται και οι καταληψίες να χρεώνονται στο ΑΦΜ τους πρόστιμα για την αποκατάσταση των ζημιών.
Οι τζάμπα μαγκιές των τσογλαναραίων πρέπει να τελειώνουν.
Οπως και οι συνταξιούχοι του ΕΜΠ που νομίζουν ακόμα ότι είναι στο 1973 και είναι 20άρηδες και κυρίως 20άρες....
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα γεγονότα με τις "φοιτητικές εστίες" και με όλους τους χώρους που καταλαμβάνει κάθε τσόγλανος, δείχνουν ξεκάθαρα γιατί πρέπει να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και γιατί κάθε κατάληψη πρέπει να τσακίζεται και οι καταληψίες να χρεώνονται στο ΑΦΜ τους πρόστιμα για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ακριβώς!!! Χρόνια το λέω...ούτε προσαγωγές ούτε τίποτα. Απλά χρέωση για την αποκατάσταση των ζημιών και υποχρεωτική δωρεάν εργασία στο Δημόσιο για 3-6-Χ μήνες. Να δείς πως σφίγγουν οι κ@λοι και σταματάνε τις μ@λακίες. Γιατί όταν πληρώνεις δεν σε παίρνει για μαγκιές...!
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν ήμουν και ΄γω εργοδότης σε τέτοια milf, τέτοια προνόμια θα τις παρείχα.
Αυτές 99,9% είναι τα μοντέλα στην πασαρέλα.
Άλλες θα είναι οι εργαζόμενες στο κλωστοϋφαντουργείο...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι τζάμπα μαγκιές των τσογλαναραίων πρέπει να τελειώνουν.
Οπως και οι συνταξιούχοι του ΕΜΠ που νομίζουν ακόμα ότι είναι στο 1973 και είναι 20άρηδες και κυρίως 20άρες....
Δεν χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία άοπλη που να απαιτεί την συνδρομή της "κανονικής" αστυνομίας όποτε τα βρίσκει σκούρα. Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι καθαρά ρουσφετολογικό μέτρο της κυβέρνησης για προσλήψεις από το παράθυρο. Αργά ή γρήγορα, έτσι όπως είναι δομημένη (δλδ άοπλη) θα καταντήσουν τα μέλη της να κρύβονται σε ένα δωμάτιο παίζοντας τάβλι μέχρι να έρθει ο καιρός που κάποιο "δόντι" θα τα μεταθέσει σε καμιά ακόμη πιο σίγουρη αργομισθία (π.χ. "ασφαλεια" κάποιου μεγαλόσχημου).
Χρειάζεται κανονική αστυνομία που να μπορεί να επέμβει άμεσα στις περιπτώσεις μικρής και μεγάλης παραβατικότητας των πανεπιστημίων μας (όπως δηλαδή έγινε και τώρα). Τώρα το που θα βρίσκονται, μέσα, έξω παραδίπλα κλπ δεν το ξέρω. Δυστυχώς τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα του κόσμου. Από την κανονική παραβατικότητα μέχρι την μικρότερη (σε ποια πανεπιστήμια διαπομπεύονται πρυτάνεις, χτίζονται καθηγητές, βανδαλίζονται εργαστήρια κλπ;). Οπότε είναι κυρίως θέμα μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας να ξεπεράσουν την αγκύλωση (όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια και ας γίνεται το έλα να δεις). Ευτυχώς αυτό σιγά σιγά αλλάζει. Το πλαίσιο υπήρχε πάντα αλλά είναι σίγουρο ότι πριν από 15 χρόνια ακόμη θα συζητούσαμε αν πρέπει να μπουν ή όχι στην εστία για να συλλάβουν τους παρανομους. -
Εμένα πάντως η συγκεκριμένη Πανεπιστημιακή αστυνομία μόνο γέλιο μου προκαλεί. Κάτι κοριτσάκια και κάτι αμούστακα αγοράκια με στολές και καπελάκια baseball που μου θυμίζουν τους εθελοντές των ολυμπιακών αγώνων.
Ειδικές δυνάμεις τύπου Ρόμποκοπ πρέπει να μπουν στα κτίρια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και ο εξολοθρευτής Terminator κλωνοποιημένος σε πολλά τεμάχια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2