-
@vagkirk said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Κατά την άποψη μου τα crossover είναι εμφανισιακά πολύ πιο θελκτικά από τα χαμηλά και από τα ψηλά και με πλεονεκτήματα και από τους 2 κόσμους.
Συμφωνώ τα crossover μου αρέσουν και εμένα παρά πολύ.
Σε πιο ταπεινες κατασκευές στο δικό μας σύμπαν και όχι της Ferrari, για ρίξε μια ματιά στο Mazda CX30 , υπάρχει πιο όμορφο όχημα αυτή την στιγμή στο δρόμο που να μην μοιάζει με περίπτερο SUV αλλά όχι και σαύρα Mazda 3 ;
Mazda cx30 έχω
-
Και ας ευθυμησουμε λίγο.....
Η Ferrari κάποιον αντέγραψε....
-
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Παίξε τζόκερ @vagkirk
Α...έχει το CX30 o tsatrtal !
Το ομορφότερο, ποιοτικότερο και μηχανικά προηγμένο crossover της αγοράς! -
Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε ΟΛΗ την επικράτεια από 1ης Οκτωβρίου.
Εν αρχή σωστό το μέτρο σε μία γενική βάση. Θα μου πείς κόλλησες στο από 1ης Οκρωβρίου; Προφανώς όχι, αλλά αυτή η υπερβολή είναι που ξεφτιλίζει και απαξιώνει και το μέτρο και το κάνει να μοιάζει παράλογο και κάτι τέτοιο δε θα έπρεπε να συμβαίνει.
Τραβηγμένο σενάριο , κάπου στις αρχές Δεκέμβρη κουμπώνω τα χειμερινά στο επιβατικό. Σύμφωνα με το νόμο ή θα έπρεπε να τα φοράω και να τα "λιώνω" από 1ης Οκτωβρίου ή να αγοράσω με κανά 20ευρώ τις πιο φθηνές αλυσίδες ή να είμαι "παράνομος" . Πιστεύω ειλικρινά, ότι δε θα δούμε έλεγχο στις 15 Οκτωβρίου για αλυσίδες , κάπου υπάρχει και λογική, απλά για την κουβέντα.
Εντωμεταξύ το άρθρο ή η εγκύκλιος κάπου το χάνει, Ελάχιστα καθημερινά ελαστικά 4*4 , φέρουν και σήμανση 3 peaks , όπως γράφει , και τα χειμερινά των επιβατικών δεν φέρουν , προφανώς , ένδειξη M + S .
Το σωστό είναι που αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνονται μαθήματα κουμπώματος των αλυσίδων από τις σχολές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Θα προτιμούσα να υπήρχε και ως εξέταση στις τελικές εξετάσεις διπλώματος.
Άσχετο, χθές το πρωί σε γνωστό ύποπτο για κρύο σημείο , μου άναψε πρώτη φορά το σηματάκι για παγωνιά (<4 C ) . Άλλο αν όταν επέστρεφα από το ίδιο σημείο το μεσημέρι , έδειχνε 22 βαθμούς. Άντε και καλό χειμώνα, λοιπόν......
-
Με αυτό το οριζόντιο μέτρο λύνονται όλα τα προβλήματα απο την Γαύδο ως την Ορεστιάδα. Έτσι επίσης δεν θα φταίει ποτέ ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός και δεν θα έχουν σκοτούρες οι πορδυπουργοι........
-
Μα δεν ήξερα κύριε όργανο.
-
1 Οκτωβρίου λέει για να μην υπάρχει δικαιολογία από Νοέμβριο.
-
Ένα ακόμα γελοίο μέτρο.
Στην καλύτερη θα πάρουμε ότι πιο φθηνό κυκλοφορεί απλά να τρώει χώρο στο πορτ μπαγκαζ και δεν θα ξέρει κανεις να τις βάζει όπως και δεν ξέρουν παρα ελάχιστοι να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα.Ειδικά για τις αλυσιδες είμαι κατά. Αχρείαστο κόστος για λεκανοπέδιο κλπ. Αν είσαι σώφρων απλά δεν κυκλοφορείς με τετοιες συνθήκες.
Όπου τις έχουν πραγματικά ανάγκη τις έχουν και ξέρουν να τις βάζουν -
Καταλαβα λαθος ή λεει οτι θα ειναι υποχρεωτικο να τις εχεις μαζι σου, οταν ανακοινωθουν εκτακτες καιρικες συνθηκες ?
*"όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών"
"όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν"
-
Πριν βιαστούμε να κατακρίνουμε, να πούμε ότι τα χειμερινά λάστιχα είναι υποχρεωτικά στη Γερμανία. Εδώ και δεκαετίες. Κι εκεί έχουν καλύτερο κρατικό μηχανισμό.
Θα πει κάποιος, εδώ δεν έχουμε τόσο βαρύ χειμώνα. Οκ. Στα Βόρεια όμως και ορεινά έχουμε. Και πολλά χιόνια. Και οι πολίτες μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα.
Τι να κάνει δηλ. μια Ελληνική κυβέρνηση. Να χωρίσει την Ελλάδα σε ζώνες. Αλλού να είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες κι αλλού όχι?
Και σε τελική ανάλυση, ας υπάρχουν οι αλυσίδες στο αυτοκίνητο κι άμα γίνει το κακό και κολλήσεις, κάποιος θα σε βοηθήσει να τις βάλεις να φύγεις. Απ' το να περιμένεις 2-3 μέρες ν' ανοίξει ο δρόμος, πάλι καλύτερα είναι, σώζεσαι.
-
@andya3 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πριν βιαστούμε να κατακρίνουμε, να πούμε ότι τα χειμερινά λάστιχα είναι υποχρεωτικά στη Γερμανία. Εδώ και δεκαετίες. Κι εκεί έχουν καλύτερο κρατικό μηχανισμό.
Θα πει κάποιος, εδώ δεν έχουμε τόσο βαρύ χειμώνα. Οκ. Στα Βόρεια όμως και ορεινά έχουμε. Και πολλά χιόνια. Και οι πολίτες μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα.
Τι να κάνει δηλ. μια Ελληνική κυβέρνηση. Να χωρίσει την Ελλάδα σε ζώνες. Αλλού να είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες κι αλλού όχι?
Και σε τελική ανάλυση, ας υπάρχουν οι αλυσίδες στο αυτοκίνητο κι άμα γίνει το κακό και κολλήσεις, κάποιος θα σε βοηθήσει να τις βάλεις να φύγεις. Απ' το να περιμένεις 2-3 μέρες ν' ανοίξει ο δρόμος, πάλι καλύτερα είναι, σώζεσαι.
Ρε προσκυνημένε,πάλι μαλ@κια κάνει το αρχαιοκάπηλο σου;;;;
Πάνε βάλε τάξη,μιας και μιλάς τη γλώσσα τους. -
Αφου ειναι υποχρεωτικα στην Γερμανια πρεπει να γινουν παντου !!!! Απορω γιατι το συζηταμε
-
Μάλλον υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Όλοι βρίζουν το κράτος, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα περιμένουν να τους σώσει με μαγικό τρόπο.
Κι όταν το κράτος λέει στον πολίτη ανέλαβε κι εσύ τις ευθύνες σου, προστάτεψε τον εαυτό σου, βάλε κωλο-αλυσίδες στο χώρο αποσκευών μήπως χρειαστούν, βρίζουμε το κράτος ακόμα πιο πολύ.
Ακούς εκεί που θα μας πει το κράτος τι να κάνουμε και θα τολμήσει να μας το επιβάλει κιόλας.
Ρε κράτος ξέρεις ποιος είμαι εγώ? Σε μένα τα πουλάς αυτά?
Ελλαδάρα for ever... -
Θα τις εχω στο πορτ παγκαζ τις αλυσιδες, αλλά δεν σημαινει οτι ταιριαζουν στην διασταση μου ή οτι ξερω και να τις βαλω
-
@alexandros-k said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Θα τις εχω στο πορτ παγκαζ τις αλυσιδες, αλλά δεν σημαινει οτι ταιριαζουν στην διασταση μου ή οτι ξερω και να τις βαλω
Δεν πειράζει. Και το κράτος θα σε βοηθήσει αν βρεθείς στην ανάγκη, αλλά δεν σημαίνει ότι ξέρει πότε και πως...
-
Έχω αρκετούς γνωστούς/φίλους στην Σουηδία. Τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά από τις 1 Δεκεμβρίου και μετά (όλοι βέβαια τα βάζουν από τέλη Οκτωβρίου).
Στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο.
Ίσως τελικά να μην έχουν τόσο βαρύ χειμώνα οι Βόρειοι. -
@super-t said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Έχω αρκετούς γνωστούς/φίλους στην Σουηδία. Τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά από τις 1 Δεκεμβρίου και μετά (όλοι βέβαια τα βάζουν από τέλη Οκτωβρίου).
Ίσως τελικά να μην έχουν τόσο βαρύ χειμώνα οι Βόρειοι.Ή ίσως απλώς να είναι πιο υπεύθυνοι πολίτες και να μη χρειάζεται το Σουηδικό κράτος να τους πει ακριβώς πως να προστατέψουν τον εαυτό τους. Γι' αυτό και βάζουν τα λάστιχα μόνοι τους νωρίτερα...
-
@andya3 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@super-t said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Ίσως τελικά να μην έχουν τόσο βαρύ χειμώνα οι Βόρειοι.Ή ίσως απλώς να είναι πιο υπεύθυνοι πολίτες και να μη χρειάζεται το Σουηδικό κράτος να τους πει ακριβώς πως να προστατέψουν τον εαυτό τους. Γι' αυτό και βάζουν τα λάστιχα μόνοι τους νωρίτερα...
Μπορεί επίσης απλά, από αρχές Νοεμβρίου και μετά την νύχτα οι θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το 0 και το πρωί να μην μπορείς να κάνεις βήμα με τα καλοκαιρινά λάστιχα και μπορεί αν θες να πας να τα αλλάξεις στα λαστιχάδικα να πρέπει να περιμένεις μερικές βδομάδες να βρεθεί χρόνος, οπότε τα αλλάζεις πολύ νωρίτερα για να είσαι σίγουρος.
Επίσης αυτές τις συνθήκες τις έχεις από τότε που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν αμάξια και ξέρεις τι σε περιμένει και έχεις προσαρμοστεί. -
Aς κανει καμια συντηρηση δρομων της προκοπης το κρατος και οι κλοουνς εργολαβοι της συμφορας που με 3 εκατοστα χιονι επικρατει το χαος σε μεγαλα αστικα κεντρα οπως η Αθηνα που χιονιζει μια φορα τα 3 χρονια για 1-2 ωρες και μετα συζηταμε τα εισπρακτικα παπατζιλικια οπως τις υποχρεωτικες αλυσιδες σε ολη την επικρατεια.
Σε λιγο θα μας πουν να εχουμε και υποχρεωτικα σωσιβια μαζι μην κανει καμια πλημμυρα δυνατη και πνιγει κοσμος οπως γινεται τα τελευταια χρονια.
Και καποιοι θα βγαινουν και θα λενε οτι ειναι και σωστο το μετρο γιατι συμβαινει και στις Φιλιππινες ξερω'γω που'χουν τσουναμις.Ατομικη ευθυνη κι αγιος ο Θεος και το κρατος και οι ιδιωτες να ειναι μονο για να μας αρπαζουν τα λεφτα, για τιποτ'αλλο.
-
Πάντως το άρθρο λέει ότι θα πρέπει να τις έχουν μαζί τους, όσοι κινούνται τις ημέρες που θα έχουν ανακοινωθεί χιόνια και σχετικά μέτρα.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!