-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει...
Απλά όμως να θυμόμαστε πως κάνουμε εμπάργκο στους εαυτούς μας, για συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του Ζελένσκι για υποτακτικη στις ΗΠΑ ανεξαρτησία. Και για να δείξουμε την αποστροφή μας στον Πούτιν που βρωμάνε τα ποδάρια του.
Δεν πρόκειται για Θεομηνία, δεν στερεψαν οι πηγές, δεν υπάρχει έλλειψη.
Πρόκειται απλά για μια ανόητη πολιτική απόφαση. -
Δεν είναι απλώς πολιτική απόφαση. Είναι στρατηγική απόφαση για το μέλλον και φαίνεται μη αναστρέψιμη.
Μετά το κάζο που έπαθε η Γερμανία με το ΦΑ από τους Ρώσους, δεν νομίζω να ξανασκεφτεί οποιαδήποτε σοβαρή μορφή συνεργασίας. Άρα μαζί της και η υπόλοιπη Ευρώπη. Άσε που δεν θα το επέτρεπαν οι Αμερικάνοι και που να ξαναβγάλουν γλώσσα οι Γερμανοί με τέτοιο μάθημα που παίρνουν...Ο προσανατολισμός της Ευρώπης πια είναι μακριά από τη Ρωσία και το αντίστροφο. Θεωρώ αδύνατον να αντιστραφεί η πορεία, ακόμα κι αν φύγει ο Πούτιν κι έρθει κάποιος άλλος. Η Δύση "μέτρησε" τη Ρωσία μετά τον ψυχρό πόλεμο και η Ρωσία τη Δύση και αποφάσισαν ότι "δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους".
Αναπόφευκτα όπως σε κάθε διαζύγιο, θα υπάρχει κόστος και για τις 2 πλευρές. Και μάλιστα και οι 2 φαίνονται διατεθειμένες να το πληρώσουν και να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα βγουν χαμένοι οι πολίτες της Ρωσίας. Ο Πούτιν και οι κομισάριοί του, δεν θα πάθουν τίποτα. Δεν είναι ταίρι όμως για έναν ιστορικό λαό όπως οι Ρώσοι η Κίνα και η Τουρκία. Ο καθένας όμως όπως στρώνει κοιμάται, ας πρόσεχαν.
-
Το χω ξαναγραψει αλλα θα το οω αλλη μια φορα. Και ποιος μου λεει εμενα πως δεν ειναι ολο ψευτικο μεταξυ Ρωσιας και ΗΠΑ, να τα βρηκαν και να ειπαν θελει η ευρωπη να απογαλακτιστει απο τις ΗΠΑ (οπως ελεγαν πριν τον πολεμο αν θυμαστε)? Κανουμε αυτο εσυ παιρνεις αυτο και εμεις πουλαμε lng και οπλα στην ευρωπη. Σεναριο επιστημονικης φαντασιας βεβαια.... ή μηπως οχι, χμμμμ.
Σορυ για το off -
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το χω ξαναγραψει αλλα θα το οω αλλη μια φορα. Και ποιος μου λεει εμενα πως δεν ειναι ολο ψευτικο μεταξυ Ρωσιας και ΗΠΑ, να τα βρηκαν και να ειπαν θελει η ευρωπη να απογαλακτιστει απο τις ΗΠΑ (οπως ελεγαν πριν τον πολεμο αν θυμαστε)? Κανουμε αυτο εσυ παιρνεις αυτο και εμεις πουλαμε lng και οπλα στην ευρωπη. Σεναριο επιστημονικης φαντασιας βεβαια.... ή μηπως οχι, χμμμμ.
Σορυ για το offΑκόμα και σ' αυτό το σούπερ τραβηγμένο σενάριο, πραγματικά δε βλέπω γιατί η Ρωσία να πάρει τόσα ρίσκα και τι προσδοκά ως όφελος. Όλα αυτά δηλ. για την Ουκρανία? Μεγάλη η χάρη της...
Εκτός αν η συμφωνία με τους Αμερικάνους περιλαμβάνει να ξαναπάρει όλες τις πρώην Σοβιετικές Ευρωπαικές χώρες, πουν σχεδόν όλες πια ανήκουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, άρα αδύνατον.Μάλλον έγιναν κακοί υπολογισμοί απ' όλες τις πλευρές, βγήκε εκτός ελέγχου η κατάσταση και τώρα δεν μπορεί να τη μαζέψει κανείς. Καλά ξεμπερδέματα...
-
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μάλλον έγιναν κακοί υπολογισμοί απ' όλες τις πλευρές, βγήκε εκτός ελέγχου η κατάσταση και τώρα δεν μπορεί να τη μαζέψει κανείς. Καλά ξεμπερδέματα...
Για τους Ρώσους να το δεχτώ, αλλά περίμενα ότι τα ευρωπαικά think tanks κι ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της κομισιόν θα γνώριζε τι έρχεται σε περίπτωση που οι Ρώσοι διέκοπταν τη παροχή αερίου.
-
@famas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μάλλον έγιναν κακοί υπολογισμοί απ' όλες τις πλευρές, βγήκε εκτός ελέγχου η κατάσταση και τώρα δεν μπορεί να τη μαζέψει κανείς. Καλά ξεμπερδέματα...
Για τους Ρώσους να το δεχτώ, αλλά περίμενα ότι τα ευρωπαικά think tanks κι ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της κομισιόν θα γνώριζε τι έρχεται σε περίπτωση που οι Ρώσοι διέκοπταν τη παροχή αερίου.
Το διαζύγιο έχει κόστος αγαπητέ μου, ενίοτε μεγάλο, όπως Ρωσία-Ευρώπη. Και περιλαμβάνει και πολιτική.
Άμα δε γυρίσει το μάτι στους Ευρωπαίους με τη Ρωσία, να ταλαιπωρηθούν και ν' ακούν Ρωσία και να φτύνουν τον κόρφο τους, πως θα πουν μετά φτου ξελευτερία από τους Ρώσους?
Το ενεργειακό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί. Ζούσε η Ευρώπη και πριν το ΦΑ αέριο της Ρωσίας. Κι αυτό πολιτική επιλογή ήταν, όχι μονόδρομος. -
Άντυ, δεν χρειάζεται να αναμασας κάθε ανόητο σχόλιο των βουλευτών μας.
Τι κάζο έπαθε η Γερμανία;
Της επιτέθηκε ο Πούτιν;
Η Γερμανία αποφάσισε να κάνει εμπάργκο στη Ρωσία 30 χρόνια νωρίτερα απ ότι θα ήταν εφικτό.
Ο αγωγός ενέργειας είναι εκεί και περιμένει πελάτες.
Αν ο πελάτης δεν πάρει το πορτοφόλι του να πάει να ψωνίσει αλλά κάθεται έξω απ το μαγαζί και βρίζει, κακό του κεφαλιού του.Διαζύγιο θα βγει σε 30 χρόνια (και βλέπουμε)
που θα υπάρχουν οι υποδομές εναλλακτικής ενέργειας. Μέχρι τότε θα τρίβουν εμάς τα γίδια στη γκλίτσα του τσοπάνη...Άντε και σας τα χω μαζεμένα και σενα και του Λαπ, μου δωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης Λεον 1.8 κι αντί για επίδομα του Λαπ καίω τα διπλά μπενζινα και κομπιαζει κιόλας αν πάω να το πατήσω...
-
Το διαζύγιο έχει κόστος αγαπητέ μου, ενίοτε μεγάλο, όπως Ρωσία-Ευρώπη. Και περιλαμβάνει και πολιτική.
Άμα δε γυρίσει το μάτι στους Ευρωπαίους με τη Ρωσία, να ταλαιπωρηθούν και ν' ακούν Ρωσία και να φτύνουν τον κόρφο τους, πως θα πουν μετά φτου ξελευτερία από τους Ρώσους?
Το ενεργειακό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί. Ζούσε η Ευρώπη και πριν το ΦΑ αέριο της Ρωσίας. Κι αυτό πολιτική επιλογή ήταν, όχι μονόδρομος.Ζούσε η Ευρώπη αλλά πως ζούσε; ΦΘΗΝΟ Φ.Α. χοντρικά πήραν οι Γερμανοί άρα είχαν φθηνή ενέργεια άρα χαμηλότερο κόστος παραγωγής και αναπτύχθηκαν περισσότερο. Αναφέρομαι στη Γερμανία σαν την 4η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία η οποία τροφοδοτεί τον ευρωπαικό προυπολογισμό της Ευρ. Επιτροπής και κατ' επέκταση τις επιδοτήσεις. Μαζί με τους Γερμανούς πήραν φυσικά κι οι υπόλοιπες χώρες, άρα η αποκοπή από μια τόσο φθηνή πηγή ενέργειας θα έχει κόστος για το οποίο θα γράφονται μελέτες τα επόμενα χρόνια.
Φυσικά και θα ζήσει η Ευρώπη και μετά το ΦΑ της Ρωσίας, το θέμα είναι πόσο θα της στοιχίσει αυτό. -
Άντε και σας τα χω μαζεμένα και σενα και του Λαπ, μου δωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης Λεον 1.8 κι αντί για επίδομα του Λαπ καίω τα διπλά μπενζινα και κομπιαζει κιόλας αν πάω να το πατήσω...
Δώσε και καμιά λεπτομέρεια για το λόγο αντικατάστασης..
-
Να πληρώσεις ένα μήνα υψηλό φόρο βενζίνης και να βλέπεις τους άλλους με πιο ακριβά οχήματα από εσένα να επιδοτούνται και μετά να μας πεις την άποψη σου περί επιλογών και προβλέψεων και άλλες παπαριές.
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Άντε και σας τα χω μαζεμένα και σενα και του Λαπ, μου δωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης Λεον 1.8 κι αντί για επίδομα του Λαπ καίω τα διπλά μπενζινα και κομπιαζει κιόλας αν πάω να το πατήσω...
Ασχήμια....δες το πρώτα και θα καταλάβεις.
Όχι εντάξει κάτι λέει, καλουτσικο είναι.
-
Χαχα πηλιο οπως λενε και στο χωριο μου... Του δωσες αρνακι ψητο του lap με αυτο που γραψες
-
Το ενεργειακό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί. Ζούσε η Ευρώπη και πριν το ΦΑ αέριο της Ρωσίας. Κι αυτό πολιτική επιλογή ήταν, όχι μονόδρομος.Ζούσε η Ευρώπη αλλά πως ζούσε; ΦΘΗΝΟ Φ.Α. χοντρικά πήραν οι Γερμανοί άρα είχαν φθηνή ενέργεια άρα χαμηλότερο κόστος παραγωγής και αναπτύχθηκαν περισσότερο. Αναφέρομαι στη Γερμανία σαν την 4η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία η οποία τροφοδοτεί τον ευρωπαικό προυπολογισμό της Ευρ. Επιτροπής και κατ' επέκταση τις επιδοτήσεις. Μαζί με τους Γερμανούς πήραν φυσικά κι οι υπόλοιπες χώρες, άρα η αποκοπή από μια τόσο φθηνή πηγή ενέργειας θα έχει κόστος για το οποίο θα γράφονται μελέτες τα επόμενα χρόνια.
Φυσικά και θα ζήσει η Ευρώπη και μετά το ΦΑ της Ρωσίας, το θέμα είναι πόσο θα της στοιχίσει αυτό.Φαντάζομαι θα κοστίσει πολύ. Αλλά προς το παρόν δε φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των Φρίτσιδων, σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον. Η συνέχεια επί της οθόνης...
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να ολοκληρωθεί για να καταλάβω κι εγώ και θα γράψω στο νήμα του ερκρος.
Υπάρχει απ ότι καταλαβαίνω άτυπη ανάκληση στους HDi μετά από έλεγχο στο σέρβις, χωρίς κάποιο πρόβλημα ή μύνημα σφάλματος, σετ ιμάντα με όπου πατάει και εκκεντροφόρους.Να χω υπόλοιπο στο φουελ παςς κι αντί για να τρωω επιδότηση του Λαπ να πληρώνω επιδότηση στον Κρούζερ... κατάντια!
-
Καλό αυτό, τουλάχιστον είναι υπεύθυνοι.
Να τους ζητήσεις να το κρατήσουν ένα μήνα για να πληρώνεις μόνο βενζίνη.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλό αυτό, τουλάχιστον είναι υπεύθυνοι.
Να τους ζητήσεις να το κρατήσουν ένα μήνα για να πληρώνεις μόνο βενζίνη.
Αυτό να δούμε, είναι υπεύθυνοι και προλαμβάνουν ή θα καταντήσουμε βαγγέληδες;
Πάντως αν δεν υπήρχε θετική εισήγηση δική τους, δεν είχα εγώ καμία ένδειξη, απλά έκανα ερώτηση στο σέρβις περί ανακλήσεων. -
Το έχουν κάνει και άλλες εταιρίες στο παρελθόν αυτό. Μάλιστα μου έτυχε σε αυτοκίνητο να υπήρχε τέτοια οδηγία για ανάκληση αλλά δεν ειδοποιήθηκα ποτέ. Όταν τελικά χάλασε μετα 3 έτη από την λήξη της εγγύησης με ρωτούσαν πως και δεν έκανα την ανάκληση και τι να κάνουν οι καημένοι έπρεπε να τους πληρώσω αρκετά λεφτά για επισκευή
Ήμουν μικρός και κομπλαρα να μιλώ άσχημα δηλαδή να μαλώνω και δέχτηκα την επισκευή. Τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θα απαιτούσα να γίνει δωρεάν.
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πήρα ταξί σήμεα Λεόν CNG 1.5 130 άλογα....2 ετών αμάξι. Έχει απηυδήσει ο άνθρωπος, μου έλεγε άπειρα προβλήματα και πόσο απογοητευμένος ήταν. Συνάδλεφοί του με Σκόντα CNG DSG πολλές ζημιές σοτ 6μηνο και Audi CNG το ίδιο, κάθε μέρα στο εξειδικευμένο στην Κλεισθένους....κάτι χαλάει. Και επέκταση εγγύησης στα επαγγλεματικά δεν έχει.
Καλά και αυτοί όμως μέσα στην δουλειά είναι και τα βλέπουν κάθε μέρα απο άλλους επαγγελματίες τι πάνε και παίρνουν dsg? Εδώ τα αποφεύγουμε εμείς με το 1/10 της χρήσης του ταρίφα !
Yem, πρέπει να μπέρδεψες το CNG με DSG.
-
@lakisof said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πήρα ταξί σήμεα Λεόν CNG 1.5 130 άλογα....2 ετών αμάξι. Έχει απηυδήσει ο άνθρωπος, μου έλεγε άπειρα προβλήματα και πόσο απογοητευμένος ήταν. Συνάδλεφοί του με Σκόντα CNG DSG πολλές ζημιές σοτ 6μηνο και Audi CNG το ίδιο, κάθε μέρα στο εξειδικευμένο στην Κλεισθένους....κάτι χαλάει. Και επέκταση εγγύησης στα επαγγλεματικά δεν έχει.
Καλά και αυτοί όμως μέσα στην δουλειά είναι και τα βλέπουν κάθε μέρα απο άλλους επαγγελματίες τι πάνε και παίρνουν dsg? Εδώ τα αποφεύγουμε εμείς με το 1/10 της χρήσης του ταρίφα !
Yem, πρέπει να μπέρδεψες το CNG με DSG.
Όχι εγώ μια χαρά είμαι, η skoda μας μπέρδεψε αφού το Octavia είναι cng με dsg και όπως λέει και ο @alex-mix cnn-bbc-cdg-mp3...
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το έχουν κάνει και άλλες εταιρίες στο παρελθόν αυτό. Μάλιστα μου έτυχε σε αυτοκίνητο να υπήρχε τέτοια οδηγία για ανάκληση αλλά δεν ειδοποιήθηκα ποτέ. Όταν τελικά χάλασε μετα 3 έτη από την λήξη της εγγύησης με ρωτούσαν πως και δεν έκανα την ανάκληση και τι να κάνουν οι καημένοι έπρεπε να τους πληρώσω αρκετά λεφτά για επισκευή
Ήμουν μικρός και κομπλαρα να μιλώ άσχημα δηλαδή να μαλώνω και δέχτηκα την επισκευή. Τώρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θα απαιτούσα να γίνει δωρεάν.
Πηγαινες στο εξουσιοδοτημένο για σερβις και δεν σε ενημερωσαν ?
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά