-
Συγνώμη αλλά το αυτοκίνητο είναι απίστευτο ακόμη και σήμερα.
-
@tiodor63 said in MAZDA FORUM:
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Ενα σημαντικό ερώτημα για μελλοντική αποτροπή παρομοιας ζημιας.
Στο σέρβις μπορεί εύκολα να ελεγχθεί αυτή η βίδα?
Θα μαθουμε οταν θα ανοιχθει ο κινητηρας και θα υπαρχει πληρης εικονα.
Νεο συνεργειο, νεα διαγνωση, νεα ενημερωση στο φορουμ.
Ουτε καδενα , ουτε βιδα μεταβλητου αυτη τη φορα.
Κολλησε η αντλια λαδιου, και καηκε η μηχανη.
Οτι μου ειπαν σας λεω.
Παμε για αλλο κινητηρα. -
Πιο λογικό ακούγεται
-
Αφού κάηκε το μοτέρ, μικρή σημασία έχει αν η διάγνωση είναι σωστή. Επειδή όμως κουβέντα να γίνεται, αναρωτιέμαι που βρίσκεις το λογικό γύρε...
Η αντλία λαδιού (τουλάχιστον στα vag) ουσιαστικά παίρνει κίνηση από την καδένα. Η καδένα γυρνάει ένα γρανάζι. Το οποίο γυρνάει την αλυσίδα της αντλίας λαδιού. Η οποία αλυσίδα με τη σειρά της λειτουργεί την αντλία.
'Αρα αν για οποιοδήποτε λόγο σταμάτησε να λειτουργεί η καδένα, σταμάτησε να λειτουργεί και η αντλία λαδιού... Και πάλι στο συνήθη ύποπτο γυρνάμε, στην καδένα.Δεν αποκλείεται βέβαια να χάλασε η αντλία λαδιού. Πρώτη φορά ακούω να χαλάει αντλία λαδιού. Είναι ένα παθητικό εξάρτημα που θεωρείται σχετικά "άφθαρτο".
Οπότε ο αγαπητός συμφορουμίτης μάλλον θα πρέπει να κάνει εξορκισμό στο Mazda, τώρα που βρέθηκε και παππάς με σχετική τεχνογνωσία στη Θεσσαλονίκη...
-
@andya3 said in MAZDA FORUM:
@lap said in MAZDA FORUM:
Διακοπές ήταν; Νόμιζα είχε τρεχαματα με συνεργεία για το αουντι και μια ηλιοροφή που του έβαλαν στο εργοστάσιο.
Νοίκιασα ένα diesel για τις διακοπές γύρε. Για να πάρω κι εγώ καμιά επιδότηση, αφού δε μου δίνουν καμιά άλλη. Εσύ μου την έδωσες την ιδέα, ευχαριστώ...
Να μας εξιστορησεις το πως ήταν το νοικιαρικο αν θέλεις, αγαπητέ.
-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Φίλε μου αν έκοψε καδένα στα 60k εσύ και η Mazda κάνατε τεχνικό επίτευγμα.
Μήπως εννοείς κάτι άλλο? Μήπως επιμηκύνθηκε πολύ και κροτάλιζε πολύ το αυτοκίνητο?
Εκτός αν ήταν ελαττωματική και βγήκε κανένας κρίκος, αλλά και πάλι δύσκολο να κοπεί στα καλά καθούμενα.
Δεν είχε προειδοποιήσει πιο νωρίς το αυτοκίνητο με κάποιο τρόπο ότι κάτι πάει στραβά?Το αμαξι ηταν σε ακινησια για δυο χρονια, πριν μια πενταετια.
Για τρια χιλιομετρα εκανε καποιο θορυβο και μετα εμεινε.
Ανταλλακτικα για τον κινητηρα υπαρχουν?
Γιατι ο Μαστρο-μητσος μας λεει απο εξωτερικο και μονο γνησια.
Κοντευει να φτασει 2 χιλ. κοστολογιο επεισκευης.
Ειναι δυνατον?Μετα τα 2 χρονια ακινησιας, πως το βαλατε μπρος ? Κανατε καμια προλιπανση?
Επισης , λαδια αλλαξατε μετα τα 2 χρονια ή τα αφησατε κανα χρονο ακομα?Μη ρωτας φιλε μου γιατι ειναι του γιου μου το μαζντα και δεν εχω ιδεα.
To πιο πιθανο ειναι οτι εσπασε απο κακη λιπανση. Αν θες στο λεω πιο αναλυτικα
Τωρα, καλυτερα να βαλετε ενα μεταχειρισμενο μοτερ. Πιο φθηνα θα σας ερθειΣυμφωνώ. Ένα μεταχειρισμένο μοτέρ κοστίζει λιγότερο.
-
@tiodor63
Τωρα που το ξανασκεφτομαι.... Μηπως δεν εκοψε καδενα και ο γιος εκανε κανενα κατεβασμα ταχυτητας και αντι να βαλει πχ 4η εβαλε 2α και καρφωσε βαλβιδες?
Και για να μην τα ακουσει , ειπε οτι κοπηκε η καδενα?Οχι σιγουρα νορμαλ πηγαινε.
Επειδη δεν υπαρχει ακομα ακριβης εικονα της ζημιας,
υποθετω μετα απο αυτα που διαβασα εδω, οτι μπορει η καδενα απλως να πηδηξε δοντι,
αλλα τα αποτελεσματα ως γνωστον ειναι λιγο-πολυ τα ιδια.
Θα ενημερωσω το φορουμ μολις ξεκαθαρισει η ζημια.Προτείνω επίσης αγαπητέ να ζητήσεις γνώμη και από άλλον, πριν προχωρήσεις.
-
Τι να πω; Έτσι μου φάνηκε.
Εικασίες κάνουμε τελείως φιλολογικά.
Η αντλία λαδιού έχει ένα σύστημα με ένα ελατήριο για την εξισορρόπηση της πίεσης. Εάν αυτό κολλήσει για χ,ψ λόγους λόγω αστοχίας υλικού τότε μπορεί να υπαρξει υψηλή πίεση στο σύστημα, και να υπάρχει θεματακι με την λίπανση του κινητήρα.
-
Οτι μου ειπαν σας λεω.
Παμε για αλλο κινητηρα.Αν ειχε κολλησει η αντλια θα ειχε αναψει λαμπακι λαδιου σιγουρα. Κατι αλλο πρεπει να ειναι. Αν και δεν εχει και τοσο σημασια πλεον.
-
Οτι μου ειπαν σας λεω.
Παμε για αλλο κινητηρα.Αν ειχε κολλησει η αντλια θα ειχε αναψει λαμπακι λαδιου σιγουρα. Κατι αλλο πρεπει να ειναι. Αν και δεν εχει και τοσο σημασια πλεον.
Πραγματι εικασιες μπορουμε να κανουμε πολλες.
Και εγω στο "κατι αλλο" ειμαι, γιατι μόνο 60000km ειναι αυτα .
Αλλα οτι εγινε εγινε. Ας ελπισουμε τωρα να ειναι λιγο της προκοπης το μετεχειρο μοτερ. -
Θα ειχε αναψει λαμπακι λαδιου σιγουρα. Εκτος αν δεν το προσεξε.
Για μεταχειρισμενο μοτερ, καποιοι δινουν εγγυηση μερικους μηνες. -
@groover1972 said in MAZDA FORUM:
Διακοπές ήταν; Νόμιζα είχε τρεχαματα με συνεργεία για το αουντι και μια ηλιοροφή που του έβαλαν στο εργοστάσιο.
Νοίκιασα ένα diesel για τις διακοπές γύρε. Για να πάρω κι εγώ καμιά επιδότηση, αφού δε μου δίνουν καμιά άλλη. Εσύ μου την έδωσες την ιδέα, ευχαριστώ...
Χα, χα, πλάκα στο lap έκανα φίλτατε, που κατηγορεί την επιδότηση στα diesel. Δεν είναι για μένα αυτά τα μαραφέτια. Αν δεν ανεβάζει 5-6k στροφές το μοτέρ, να βυθίζω το πόδι στο γκάζι και ν' ακούω το μοτέρ να βρυχάται, άστο καλύτερα. Λεωφορείο ή ΚΤΕΛ για να πηγαίνω και ξεκούραστα...
Για να απαντήσω όμως και εν μέρει στο ερώτημά σου, οδήγησα ένα corsa diesel που πήρε ο αδερφός μου με leasing για τη δουλειά του. Πάνω που ξεκίναγα να πατάω το γκάζι, "κόλλαγε" το στροφόμετρο, δεν ανέβαζε το αυτοκίνητο και μου έβγαζε ένδειξη ν' ανεβάσω ταχύτητα.Ε, τι να κάνω κι εγώ συμβιβάστηκα. Αφού δεν πήγαινε τ' αμάξι, άρχισα να θαυμάζω την ένδειξη κατανάλωσης, που πράγματι ήταν εξαιρετικά χαμηλή...
-
Καλα υπαρχουν και ντιζελ που πανε σφαιρα. Οπως και βενζινης που δεν πανε μια . Απ ολα εχει ο μπαχτσες
-
@groover1972 said in MAZDA FORUM:
Χα, χα, πλάκα στο lap έκανα φίλτατε, που κατηγορεί την επιδότηση στα diesel. Δεν είναι για μένα αυτά τα μαραφέτια. Αν δεν ανεβάζει 5-6k στροφές το μοτέρ, να βυθίζω το πόδι στο γκάζι και ν' ακούω το μοτέρ να βρυχάται, άστο καλύτερα. Λεωφορείο ή ΚΤΕΛ για να πηγαίνω και ξεκούραστα...
Για να απαντήσω όμως και εν μέρει στο ερώτημά σου, οδήγησα ένα corsa diesel που πήρε ο αδερφός μου με leasing για τη δουλειά του. Πάνω που ξεκίναγα να πατάω το γκάζι, "κόλλαγε" το στροφόμετρο, δεν ανέβαζε το αυτοκίνητο και μου έβγαζε ένδειξη ν' ανεβάσω ταχύτητα.Ε, τι να κάνω κι εγώ συμβιβάστηκα. Αφού δεν πήγαινε τ' αμάξι, άρχισα να θαυμάζω την ένδειξη κατανάλωσης, που πράγματι ήταν εξαιρετικά χαμηλή...
Μιας και σαρεσουν τα audi:
Audi S models are serious performance versions, that are the final step before you get to the even more serious Audi RS range-topping models. Usually petrol powered, Audi went a little controversial in 2018 when it fitted a diesel engine for the first time to its S4 - the performance version of the popular Audi A4.
οχι οτι δεν υπάρχουν ακόμα πιο γρήγορα diesel
-
κατά τα άλλα νέα... σκέψου να ήταν και το νήμα για Mazda
-
-
Απο οτι εμαθα , απο Νοεμβρη , ολα τα Mazda , θα παρουν αυξηση
-
Λες και το ήξερα και έκανα το leasing πενταετές.
Το θέμα είναι τι παίρνουμε μετά.Θα πρέπει να το παραγγείλω ένα χρόνο νωρίτερα... -
Μεχρι τοτε βλεπουμε .... Κανα Κινεζικο ισως
-
@kostis20 said in MAZDA FORUM:
Λες και το ήξερα και έκανα το leasing πενταετές.
Το θέμα είναι τι παίρνουμε μετά.Θα πρέπει να το παραγγείλω ένα χρόνο νωρίτερα...Θα δοκιμάσεις το civic.
Δυνατό φαίνεται κι αυτό.
MAZDA FORUM