@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλά κόψε κάτι, σε λίγο θα μας πεις ότι πρέπει να θεωρηθούν εθνικοί ευεργέτες όσοι έχουν diesel αυτοκίνητο.
Ενώ το να θεωρούμαι εγώ εθνικός κλέφτης επειδή το 2012 πήρα με 13.000 ένα C3 το βρίσκεις πολύ περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα; έχει χαθεί το μέτρο στο φόρουμ, και αυτό ήθελα να καταδείξω στο προηγούμενο ποστ μου.
Πάντως αυτό που αναφέρει ο Piliou είναι πραγματικότητα, όσο και αν δεν βολεύει το αφήγημα κάποιων (δεν εννοώ εσένα).
Πάντως αν γίνεται διάλογος υπερβολών, θα ακουστούν πολλές από δαυτες, και εποικοδομητικό δεν τον λες αυτόν τον διάλογο.
Κλασσικό ταμπουρωμα Βορρά - νότου, Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ποιός την έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη (την κατανάλωση) και τα λοιπά. Αμέτρητος χαμένος χρόνος.
Επίσης με σοκάρει το πόσο λίγο ανεκτικοί (σαν κοινωνία) είμαστε στην "αλήθεια του άλλου". Σώνει και καλά να επιβληθεί η δικιά μας αλήθεια, και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, για να νιώσω εγώ καλύτερα.
Είναι γεγονός ότι όσοι επένδυσαν σε diesel το έκαναν για την οικονομία καυσίμου και τη μεγάλη ροπή από χαμηλά, γιατί είναι σοκαριστικό ότι εξοικονομείς χρήματα μέσω του diesel;
Τα λέμε χρόνια, και να εξισωθεί η τιμή με της βενζίνης, ΠΑΛΙ η οικονομία που κάνεις είναι σημαντικότατη. Ζυγισαμε ανάγκες και επιθυμίες και επιλογές και πήραμε κάποιες αποφάσεις. Νομίζω είναι υπερβολικό να δαιμονοποιουνται έτσι.