-
ok, αυτα σας ελεγα αγορινες
τα φιατομοτερια καινε το λοκω τους και δεν πανε σε σχεση με τα νουμερα που λεν
εχεις αλφα, οφειλει να σκισει καθε ξεφτιλισμενο φριτσικο και οχι να σκιζει καλτσον -
Ο 1.3 πάντως που έχει το δικό μας 500X καίει γύρω στα 9 αλλά πάει πολύ καλά...
Απορώ που οφελει το mhybrid στην υλοποίηση της Alfa .Μόνο στους ρυπους προφανώς.
Άκυρη εντελώς η tonale... -
Εμένα πάντως εκεί που με "καίει" στην οδική συμπεριφορά, μοιάζει να τα κατάφερε,αν και το τιμόνι γράφεται ότι είναι αρκετά ελαφρύ.
Κατά τα άλλα είναι αργή για αυτό που πρεσβεύει. Θα μου πεις ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία άλφα είναι που είναι πιο αργή από τον ανταγωνισμό της, αλλά αν αυτό το συνδυάσεις με τη τιμή, ε δε συγχωρείται εύκολα όλο το πακέτο. Γελαγαμε κάποτε με τις 316 look m3 και ήρθε ο καιρός να τα λουστούμε.
Περιμένω την μπριζατη έκδοση. Επίσης έκανε ντεμπούτο σχεδόν σε όλες τις εταιρείες leasing , μάλλον θα ρίξουν αρκετό βάρος προς τα εκεί.
-
Ό,τι και να λέμε, επιεικώς μέτρια υλοποίηση, εύπεπτο σχέδιο (δεν είναι και τίποτα το φοβερό, το 3008 εξακολουθεί να είναι πιο όμορφο) και απευθύνεται στους ρομαντικούς που ακόμα πιστεύουν ότι ο θυρεός κάτι πρεσβεύει....φευ!
-
MB GLA 180 (136hp)-> 35k
BMW X2 sDrive18i (136hp) -> 36,7k
AR Tonale (130hp) -> 37,6kμε πολύ πρόχειρο ψάξιμο. αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε!
αυτόματα και τα 3, βενζίνη, βασικές εκδόσεις.στα χαρτιά η tonale είναι πιο αργή. οδηγικά δεν γνωρίζω αν είναι πιο απολαυστική από τον ανταγωνισμό. πιο όμορφη στα μάτια μου είναι ξεκάθαρα (εξωτερικά και εσωτερικά). σε σχεση με bmw σίγουρα.
συναισθηματικά παρακινούμενος αν έψαχνα ανάμεσα σε αυτά τα 3 και ήμουν εντός budget θα επέλεγα την tonale.
λογικά σκεπτόμενος μάλλον θα προτιμούσα την MB και τα ρέστα βενζίνες....βέβαια εκεί που ανοίγει η ψαλίδα είναι όταν επιλέξεις τον 160αρι κινητήρα σε MB και AR...η ΜΒ είναι 10k πιο οικονομική! οπότε όσο όμορφη και να είναι η tonale χάνει λόγω....τιμής
*οι τιμές είναι απο configurators
-
Αν οδηγήσεις το GLA δύσκολα θα το επιλέξεις ακόμα και αν κοστίζει 10Κ λιγότερα. Είναι αστείο στο δρόμο και οκ κανείς δεν ψωνίζει αυτή την κατηγορία για την οδηγική της συμπεριφορά αλλά εάν κάποιος το προσφέρει κι αυτό χωρίς να χάνει σε άλλους τομείς, τότε γιατί όχι?
Η δε Χ2 είναι ότι έχει ξεμείνει από στοκ το συναρμολογούμε και βγαίνει αυτό. Εσωτερικό σχεδόν Ε30, εξοπλισμός της πλάκας κτλ.
Για Τονάλε δεν έχω άποψη αλλα εξ αποστάσεως φαίνεται κλάσεις ανώτερη από αυτά τα δύο καθώς και το επίσης αστείο Q3. Γενικά ο πήχης σ αυτή την κατηγορία είναι πολύ χαμήλα. Κάτι Τουσόν και Σπόρτατζ είναι πιο premium από τα premium.
-
Το βάζω μόνο και μόνο για τον dimsabas που ρώτησε πως και δεν βάζουμε ελληνική δοκιμή κι επειδή είναι σε ωραία τοπία γυρισμένο:
Για την δοκιμή καθ'αυτή, ουδέν σχόλιο...
-
Έχουμε καμία πληροφόρηση περίπου πότε έρχεται η phev;
Τα κλασσικά για αρχές 23 , τα έχω διαβάσει , τιμές και παραγγελίες άραγε πότε περίπου να περιμένουμε;
Στη σελίδα τους στο Αμέρικα , έχουν πάντως έτοιμη όλη την παρουσίαση της phev, αλλά διαμόρφωση μάλλον όχι ακόμα και δε μπόρεσα εγώ να βρώ αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά (τα κλασσικά των ιστοσελίδων τα έχει ήδη...)
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Τα κλασσικά για αρχές 23 , τα έχω διαβάσει , τιμές και παραγγελίες άραγε πότε περίπου να περιμένουμε;
Στη σελίδα τους στο Αμέρικα , έχουν πάντως έτοιμη όλη την παρουσίαση της phev, αλλά διαμόρφωση μάλλον όχι ακόμα και δε μπόρεσα εγώ να βρώ αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά (τα κλασσικά των ιστοσελίδων τα έχει ήδη...)
να θυμασαι οτι ο γατος βγαινει...
οτι και να λενε θα ειναι οπως με το κομπας. αργουτσικα στη πραγματικοτητα και με πολυ λιγοτερα ροποδυναμεις απο τα υποσχεμενα. φυσικα και εγω θα τη τεσταρω και αν παει ας πουμε οπως το 225 508 το πηρα.... -
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
φυσικα και εγω θα τη τεσταρω και αν παει ας πουμε οπως το 225 508 το πηρα....
Δηλαδη θα συνεχίσεις να έχεις γκέικο, απλά πιο αργό και με άλλο σήμα....χμμμ....έξυπνο (νοτ!!!).
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
φυσικα και εγω θα τη τεσταρω και αν παει ας πουμε οπως το 225 508 το πηρα....
Δηλαδη θα συνεχίσεις να έχεις γκέικο, απλά πιο αργό και με άλλο σήμα....χμμμ....έξυπνο (νοτ!!!).
τις σακουλες σας και στη σκουπα σας
-
να θυμασαι οτι ο γατος βγαινει...
οτι και να λενε θα ειναι οπως με το κομπας. αργουτσικα στη πραγματικοτητα και με πολυ λιγοτερα ροποδυναμεις απο τα υποσχεμενα. φυσικα και εγω θα τη τεσταρω και αν παει ας πουμε οπως το 225 508 το πηρα....Έφτασε η κλασσική στιγμή που κάθε χρόνο χτυπάω το κεφάλι μου που δεν έχω μπριζωθεί ακόμα και απλά τα σκάω στο κράτος αλύπητα, οπότε σκέψεις περίεργες μου στερούν το βραδινό μου ύπνο, και αφού opel phev , εγώ δεν παίρνω , ε η ώρα της επιστροφής μου στα λημέρια της μάρκας με κρατάει ξάγρυπνο τις νύχτες....
-
τις σακουλες σας και στη σκουπα σας
ΟΚ....στην κερκίδα, καταλαβαίνω...αλλά για την ταμαπκίερα τίποτα!! Άλλο ένα γκέικο με άλλο σήμα και πιο αργό...αλλά έχει παράδοση και ιστορία (πριν 60 χρόνια κάπου είχε νικήσει....). Και το μάρκετινγκ καλά κρατεί....Στλεάντις φορέβερ (αγοράστε, είναι πελάτης μας, θέλω να μας πληρώνει!).
-
διαβαζω διαθεσιμη και με τον γνωστο ντιζελ 1.6 320 με παραδοση οκτωβρη νοεμβρη. τιμη δεν διαβαζω βρηκε κανεις απο ποσο? τουλαχιστον αυτη θα καιει 7 λτ φθηνοτερου καυσιμου και θα εχει πραγματικα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα. Τωρα αν την ξεκινήσουν απο 45Κ οι ανθρωποι θα ειναι απλα τρελοι...
-
και πιο αργό
Αυτό δεν προκύπτει από κάπου. Κάτσε να μετρηθεί. Η 160άρα βλέπω πάντως ότι μετρήθηκε στα 8.5'' (εργοστασιακό 8.8'').
-
@tkin73 said in Alfa Romeo Tonale:
διαβαζω διαθεσιμη και με τον γνωστο ντιζελ 1.6 320 με παραδοση οκτωβρη νοεμβρη. τιμη δεν διαβαζω βρηκε κανεις απο ποσο? τουλαχιστον αυτη θα καιει 7 λτ φθηνοτερου καυσιμου και θα εχει πραγματικα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα
Βγήκε σίγουρα στον τιμοκατάλογο της εταιρίας (το pdf), σε διαμορφωτή όχι ακόμα , ενδεικτικά SUPER DIESEL DDCT 130CV FWD = 41.800 €, με προωθητική ενέργεια 1.900 € . Κοινώς μάλλον ,γιατί στην έρευνα αγοράς δεν είμαι ιδιαίτερα καλός, πιο ακριβή από την αντίστοιχη βενζίνης και κάπου κοντά στην 160αρα.
-
διαβαζω διαθεσιμη και με τον γνωστο ντιζελ 1.6 320 με παραδοση οκτωβρη νοεμβρη. τιμη δεν διαβαζω βρηκε κανεις απο ποσο? τουλαχιστον αυτη θα καιει 7 λτ φθηνοτερου καυσιμου και θα εχει πραγματικα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα
Βγήκε σίγουρα στον τιμοκατάλογο της εταιρίας (το pdf), σε διαμορφωτή όχι ακόμα , ενδεικτικά SUPER DIESEL DDCT 130CV FWD = 41.800 €, με προωθητική ενέργεια 1.900 € . Κοινώς μάλλον ,γιατί στην έρευνα αγοράς δεν είμαι ιδιαίτερα καλός, πιο ακριβή από την αντίστοιχη βενζίνης και κάπου κοντά στην 160αρα.
αν μπορεις ανεβασε αυτον τον τιμοκατάλογο που λες, δλδ 41.8Κ ειναι με την εκπτωση? καλα παμε...ποσα αμαξια να παρουν στα στελεχη εταιρειων και οι επιχειρηματιες για να εμφανίσουν έξοδα?
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτό δεν προκύπτει από κάπου. Κάτσε να μετρηθεί. Η 160άρα βλέπω πάντως ότι μετρήθηκε στα 8.5'' (εργοστασιακό 8.8'').
Μιλάω για το 300αρι που έχει τώρα σε σχέση με την Τονάλε φεβ.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Μιλάω για το 300αρι που έχει τώρα σε σχέση με την Τονάλε φεβ.
Κι εγώ για αυτό λέω (να περιμένουμε να δούμε μετρήσεις). Τις μετρήσεις της 160άρας τις ανέφερα ενδεικτικά για το ότι ξεπερνάνε τις εργοστασιακές.
-
αν μπορεις ανεβασε αυτον τον τιμοκατάλογο που λες, δλδ 41.8Κ ειναι με την εκπτωση? καλα παμε...
SUPER DIESEL DDCT 130CV FWD = 41.800 €
SPRINT DIESEL DDCT 130CV FWD = 44.900 €
TI DIESEL DDCT 130CV FWD = 48.100 €, για κάποιο λόγο η TI είναι 3.000 € ακριβότερη από την TI 160 βενζίνη!Όλες γράφουν ότι είναι τελική τιμή , στην οποία συμπεριλαμβάνεται η προωθητική ενέργεια (1.900, 2.300 και 2.600€ αναλόγως της έκδοσης)
Αυτές τις εκδόσεις βλέπω σε πετρέλαιο, συγγνώμη δε ξέρω να ανεβάζω pdf, υπάρχει στη σελίδα τους ο πλέον ενημερωμένος τιμοκατάλογος στο τέλος της. Από εκεί τα βλέπω με copy paste.....
Alfa Romeo Tonale