-
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Βλέπω κάτι σπιταρονες στην τηλεόραση. Μιλάμε για σπίτια των 500χιλ -1 εκ ευρώ. Και έχουν ξύλινες στέγες. Ε έλεος ρε συ. Δηλαδή από αυτό κάνουν οικονομία κατά το χτίσιμο;
Ας φτιάξουν πλάκα υπό κλίση για στέγη.Τώρα θα μου πεις τι λες τέτοιες ώρες, οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους. Το ξέρω και νιώθω άσχημα ... Αλλά μου κάνει εντύπωση η τσιγκουνιά.
και εγω που εφτιαξα τετοια στο εξοχικο εχω παρει το μακρυτερο. βαρος χωρις λογο και προβληματα με υγρασιες. βασικα ειναι φθηνοτερη η πλακα με κλιση απο τη ξυλινη οροφη....
-
Το ανάποδο συμβαίνει κατά την δική μας εμπειρία. Πολύ πιο ακριβή η πλάκα με κλίση σαν σκέπη. Όταν λέω πλάκα από πάνω βάζεις κεραμίδια
-
Ξύλινη σκεπή με κεραμμύδια....ό,τι καλύτερο και αθάνατο!!
-
@fanis75 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ξύλινη σκεπή με κεραμμύδια....ό,τι καλύτερο και αθάνατο!!
Όχι και αθάνατο!!!
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή στα ξύλα του σκελετού της σκεπής και δεν θα είναι φτηνή
Είναι κάτι που θα γίνει σίγουρα μέσα στα 50 χρόνια!!
Γενικά κανένα κτίσμα δεν την βγάζει χωρίς συντήρηση! -
Μάπα η ξύλινη στέγη.
-
@nickthetrib said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Όχι και αθάνατο!!!
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή στα ξύλα του σκελετού της σκεπής και δεν θα είναι φτηνή
Είναι κάτι που θα γίνει σίγουρα μέσα στα 50 χρόνια!!-
Δεν είναι σίγουρο....έχω δεί σκεπές με ξύλα 100 ετών. Εαν είναι σωστά τα ξύλα και με σωστή επεξεργασία, αντέχουν αρκετά πάνω από 50 χρόνια.
-
Εμάς είναι ήδη 30 χρόνια και δεν έχει ίχνος φθοράς, είναι σαν να τοποθετήθηκε εχτές.
-
Θελει ΚΑΛΟ μάστορα (μάστορα με @ρχίδια και όχι @ρχίδια μάστορα!!!)
-
Ακόμα και 50 χρόνια, "αθάνατη" είναι για την τρέχουσα γενιά.
ΥΓ: μπόνους, απίστευτη μόνωση σε ζέστη/κρύο.
-
-
Μάπα η ξύλινη στέγη.
Και η πλάκα έχει τα αρνητικά της
Ζυγίζεις τα συν και πλην. Κοιτάς τα οικονομικά σου και προχωράς! -
Μάπα η ξύλινη στέγη.
Ξέχασα ότι είσαι και πολιτικός μηχανικός και ειδικός επι των υλικών....αχαχαχα!!
-
Το θέμα είναι να είναι ο κόσμος καλά και μετά τα υπόλοιπα φτιαχνονται.
Εγώ πάντως που έχω άνθρωπο στην πυροσβεστική θα πω πως το μεγαλύτερο λάθος είναι που δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών, πχ πέρυσι ήταν σε μεγάλη φωτιά (δεν χρειάζεται να πω) η πυροσβεστική με τον δήμο θέλανε να ρίξουν δέντρα και να φτιάξουν αντιπυρική ζώνη και ταυτόχρονα το δασαρχεία δεν τους άφηνε.
2ον βλέπουμε πχ ο άλλος να έχει σπίτι πεύκα κτλ κτλ αλλά όλη η αυλή είναι με ξερά χορτάρια και πεύκο βελόνες και το κυριότερο τα κεραμίδια από τις ξύλινες σκεπές έχουν πέντε πόντους πεύκο βελόνες πάνω. Καλά για τα παράνομα-αυθαίρετα δεν χρειάζεται να μιλάμε καν. -
Μην κουράζεστε παιδιά.. Και του χρόνου και του παραχρόνου και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τα ίδια θα ξαναματαλένε...
Στην Ελλάδα για παραβάσεις,παρανομίες κ.τ.λ. μόνο ποινές χωρίς έλεος σε κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο και κάθε παραβάτη πολίτη μέχρι να σβήσει ο ήλιος.. Δεν υπάρχει άλλη λύση (έτσι κάπως συμμορφώθηκε η πλειοψηφία και με τη ζώνη στα αυτοκίνητα,λίγοι το έκαναν γιατί κατάλαβαν τον πραγματικό κίνδυνο.Ακόμη και σήμερα μερικοί "ανθίστανται" με παραδείγματα προ ημερών ακόμη και στο εν λόγω φόρουμ...)
-
@gatoz said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
δεν επεσε ποτε προστιμο για πυροσβεστηρα. αμα αρχιζανε να ριχνουνε κατοσταρικα θα γεμιζανε ολοι. δεν μπηκε κανεις στη φυλακα επειδη εκλεψε νερο απο βαρελια. που χρειαζεται βυτιο να το κανει. και αρα ευκαλακι να τον τσιμπησεις και αυτοφωρακι.
μολις βγει ο γειτονας λαμογιο της λεα γερμανια διπλοτσεκαρει να αλλαξει λωριδα κυριλε γιατι αμα τον τσιμπησουν εκει θα του μαυρισουν το κωλαρακι.
και στα σπιτια, αμα εχεις μαγκα ακαθαριστο απο χορταρια παρε ενα χιλιαρικακι ναχεις προστιμο.
ετσι γινεται η επιβολη του νομου. που υπαρχει. αλλα δεν εφαρμοζεται. γιατι ποναει. θα χαθουνε ψηφαλακια.
αλλα μουγκα στη στρουγκα, μικροκλιμα και παπαριες στον σκάι και τον πρωτοκλαστεΚαλά εντάξει. Ο Πορτοσάλτε και ο ΣΚΑΙ φταίει. Βολεύει το πολιτικό/ιδεολογικό/κομματικό αντικυβερνητικό αφήγημα.
Το ότι με αυτό που περιγράφεις θέλεις για 10.432.481 πολίτες άλλους 10.432.481 αστυνόμους για να τους ελέγχουν 24ώρες το 24ωρο, το περνάς στα ψιλά γράμματα.
Παίχτη μου, όταν η ατομική ευθύνη είναι υπό του μηδενός και ο καθένας κοιτά την κ@λάρα του, τότε δεν πρόκειται να αναπτυχθεί συλλογική ευθύνη. Κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να λύσει κάποιο πρόβλημα, ειδικά όταν υπάρχουν ιδεολογίες και κόμματα που κάνουν σαματά όταν ανακοινώνονται πρόστιμα για διάφορα θέματα.
Η παρανομία και η λουμπίνα είναι στο dna της παιδείας του μέσου πολίτη που κατοικεί στη χώρα πάντα με τις ευλογίες διαφόρων πολιτικών, κομμάτων και ιδεολογιών.
-
@storm said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@gatoz said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
δεν επεσε ποτε προστιμο για πυροσβεστηρα. αμα αρχιζανε να ριχνουνε κατοσταρικα θα γεμιζανε ολοι. δεν μπηκε κανεις στη φυλακα επειδη εκλεψε νερο απο βαρελια. που χρειαζεται βυτιο να το κανει. και αρα ευκαλακι να τον τσιμπησεις και αυτοφωρακι.
μολις βγει ο γειτονας λαμογιο της λεα γερμανια διπλοτσεκαρει να αλλαξει λωριδα κυριλε γιατι αμα τον τσιμπησουν εκει θα του μαυρισουν το κωλαρακι.
και στα σπιτια, αμα εχεις μαγκα ακαθαριστο απο χορταρια παρε ενα χιλιαρικακι ναχεις προστιμο.
ετσι γινεται η επιβολη του νομου. που υπαρχει. αλλα δεν εφαρμοζεται. γιατι ποναει. θα χαθουνε ψηφαλακια.
αλλα μουγκα στη στρουγκα, μικροκλιμα και παπαριες στον σκάι και τον πρωτοκλαστεΚαλά εντάξει. Ο Πορτοσάλτε και ο ΣΚΑΙ φταίει. Βολεύει το πολιτικό/ιδεολογικό/κομματικό αντικυβερνητικό αφήγημα.
Το ότι με αυτό που περιγράφεις θέλεις για 10.432.481 πολίτες άλλους 10.432.481 αστυνόμους για να τους ελέγχουν 24ώρες το 24ωρο, το περνάς στα ψιλά γράμματα.
Παίχτη μου, όταν η ατομική ευθύνη είναι υπό του μηδενός και ο καθένας κοιτά την κ@λάρα του, τότε δεν πρόκειται να αναπτυχθεί συλλογική ευθύνη. Κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να λύσει κάποιο πρόβλημα, ειδικά όταν υπάρχουν ιδεολογίες και κόμματα που κάνουν σαματά όταν ανακοινώνονται πρόστιμα για διάφορα θέματα.
Η παρανομία και η λουμπίνα είναι στο dna της παιδείας του μέσου πολίτη που κατοικεί στη χώρα πάντα με τις ευλογίες διαφόρων πολιτικών, κομμάτων και ιδεολογιών.
επειδη ακριβως η πολιτεια δεν πρεπει να αφηνει ατιμωρητο τον καθε ενα, γερα προστιμα χωρις μεσολαβηση δημων κλπ υπηρεσιων που τα απαλυνουν. αμα δωσουν λιγα παραδειγματικα να δεις οτι ολοι ειναι κοτες. αλλα δεν συμφερει, μην τους πουν κακους.
οι καθε σκάι και πορδοσαλτε της εκαστοτε κυβερνωσας παραταξης αντι για να ενημερωνουν ξεπλενουν σκατοδιαχειριση, ατολμια και επιβραβευση τεμπεληδων και ανικανων -
Ακριβώς, όπως ήταν σε πολλές χώρες, π.χ. Σιγκαπούρη (που ήταν χειρότερα από εμάς). Όμως με πρόστιμα και φόβο έγιναν ανθρώποι και σήμερα έχουν απίστευτη παιδεία, σεβασμό και ατομική ευθύνη γιατί οι νέες γενιές το έμαθαν ως σωστό. Όμως κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε και εδώ και μέσω της παιδείας δεν γίνεται, γιατί είναι για πέταμα. Όπότε πρόστιμα - ο φόβος φυλάει τα έρμα - μέχρι να γίνουμε ανθρώποι. Αλλά σοβαρά πρόστιμα (όπως Σιγκαπούρη για παράδειγμα)....δεν χρειάζεσαι πολλούς αστυνομικούς. Αρκεί να πιάνουν αρκετούς για παραδειγματισμό και να ξέρεις ότι εαν σε πιάσουν δεν γλυτώνεις με τίποτα.
Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αυτά στην Ελλάδα....δεν έχουμε πολίτες και πολιτικούς ικανά να τα υποστηρίξουν.
-
Καλά εντάξει. Εγώ είμαι κομουνιστής...Κάτω τα χέρια από τον Λαό...
Αμ πως! Άντε γεια! που λέει και ο Τάκαρος! -
Ακριβώς, όπως ήταν σε πολλές χώρες, π.χ. Σιγκαπούρη (που ήταν χειρότερα από εμάς). Όμως με πρόστιμα και φόβο έγιναν ανθρώποι και σήμερα έχουν απίστευτη παιδεία, σεβασμό και ατομική ευθύνη γιατί οι νέες γενιές το έμαθαν ως σωστό. Όμως κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε και εδώ και μέσω της παιδείας δεν γίνεται, γιατί είναι για πέταμα. Όπότε πρόστιμα - ο φόβος φυλάει τα έρμα - μέχρι να γίνουμε ανθρώποι. Αλλά σοβαρά πρόστιμα (όπως Σιγκαπούρη για παράδειγμα)....δεν χρειάζεσαι πολλούς αστυνομικούς. Αρκεί να πιάνουν αρκετούς για παραδειγματισμό και να ξέρεις ότι εαν σε πιάσουν δεν γλυτώνεις με τίποτα.
Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αυτά στην Ελλάδα....δεν έχουμε πολίτες και πολιτικούς ικανά να τα υποστηρίξουν.
Ακυρη η συγκριση με Σιγκαπούρη.
Απειρα χρήματα, οικονομικό κέντρο της Ασίας είναι, δεν είναι μονο αυτά που γράφεις για πρόστιμα και φόβο για να τα λέμε όλα.
Οχι ότι διαφωνώ απλά το παραδειγμα με Σιγκαπούρη είναι ατυχές.
-
@cirus said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Απειρα χρήματα, οικονομικό κέντρο της Ασίας είναι, δεν είναι μονο αυτά που γράφεις για πρόστιμα και φόβο για να τα λέμε όλα.
Δεν είναι άκυρη....ζούσα 2 χρόνια εκεί και εαν δεις πως ήταν το 1980 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα! Κατούραγαν και έχεζαν στους δρόμους....
Η σύγκριση είναι μια χαρά, απλά δεν είμαστε Ασία και μας έχει φάει η "Δημοκρατία".
-
-
Να σκεφτεί κανείς πως κάνα δυάρι χρόνια πριν γινόταν ομηρικές μάχες εδώ, επειδή οι αναρχοάπλυτοι αντιστεκομασταν στην Αριστεία και δεν εΧτιμούσαμε το Επιτελικό Κράτος...
-
@cirus said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Δεν είναι άκυρη....ζούσα 2 χρόνια εκεί και εαν δεις πως ήταν το 1980 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα! Κατούραγαν και έχεζαν στους δρόμους....
Η σύγκριση είναι μια χαρά, απλά δεν είμαστε Ασία και μας έχει φάει η "Δημοκρατία".
Ρε Φανη έχω πάει 100 φορές στην Σιγκαπούρη. Είναι οικονομική Μεκα και έχει άπειρα βαπορια εκει γιαυτο εχω πάει 100 φορές
Πως μπορείς να συγκρίνεις μία ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ χώρα και οικονομικό κέντρο της Ασίας με την Ελλάδα σε οτιδήποτε.
Το οτι διορθώθηκε από το 1980 εχει σχέση με το τώρα είναι καθαρά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ οι λόγοι. Δώθηκαν ΑΠΕΙΡΑ χρήματα στα πάντα. Εδώ όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να γίνει αυτό
Ξαναλέω δεν διαφωνώ για τα πρόστιμα και αυτά που είπες αλλά το παράδειγμα σου με την Σιγκαπούρη την βρίσκω ακυρη
πριν 2 βδομάδες ήμουν εκεί τράβηξα και ένα από τα πιο ομορφα αυτοκίνητα που αγαπω , πάρτο
-
Μάπα η ξύλινη στέγη.
Ξέχασα ότι είσαι και πολιτικός μηχανικός και ειδικός επι των υλικών....αχαχαχα!!
Όχι αλλά έχουμε εμπειρία σπιτιών και σηκώσαμε οικογενειακώς μερικά, και έχουμε φίλους μηχανικούς.
Η ξύλινη στέγη είναι μια παπάρια και μισή. Τα βερνίκια στην ζεστή μυρίζουν, και τα αναπνέεις και είναι επίφοβη σε πολλά πράγματα κτλ. Οι περισσότεροι λόγω κοστους την βάζουν. Το μόνο που προσφέρει είναι μια άλφα αισθητική από μέσα και τη παπάρια ως άποψη ότι αναπνέει το σπίτι.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες