-
Από τις τόσες δεκαετίες ύπαρξης του ελληνικού κράτους επιλέγεις μόνιμα αυτήν την εποχή γιατρέ.
Έχουν περάσει 40++ έτη απο εκείνη τη μαύρη χρονιά για πολλούς που ήσασταν παιδάκια του νηπιαγωγείου ή άλλοι αγέννητοι.Αν κανείς ψάξει ιστορικά στοιχεία θα διαπιστώσει πως τα μαύρα τους τα χάλια είχαν και οι προηγούμενες δεκαετίες, σε λαμογιες, συντεχνίες, μαύρα χρήματα, κακές κυβερνήσεις με διάφορα λαμόγια γύρω τους σε κάθε κλάδο και επάγγελμα.
Εάν νομιζετε ότι οι Έλληνες των προηγούμενων γενεών δεν ήταν κλέφτες και ήταν τίμιοι στα πάντα τους, και ξαφνικά έγιναν όλοι το 81 και μετά λαμόγια απλά ζείτε σε μια πλάνη.
Το πρόβλημα της χώρας υπήρχε και πριν το ΠΑΣΟΚ και μετά. Είναι η νοοτροπία που περνάει από τον Έλληνα γονέα στο ελληνακι παιδί του. Κατά μάνα και κατά κύρη πράττουν τα γερασμένα σήμερα τέκνα τους.
Απλα εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τόσο έντονη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στον κόσμο και ο καθενας νόμιζε ότι ζει σε ένα περιβάλλον όπως το φανταζόταν.
Ίσως είναι απότοκο του υποδουλωμένου Έλληνα που προσπαθούσε να βρει τρόπο επιβίωσης με διάφορα κολπακια. Πέρασε στην φιλοσοφία ζωής του.Όσο για τη δεύτερη περίοδο, σαφέστατα δεν ήταν όλα εκπληκτικά, αλλά σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία ήταν τα καλύτερα αναπτυξιακά έτη στην ιστορία της χώρας από την εποχή της ίδρυση της. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε.
-
Επειδή μίλησες για σταθερές πολιτικά δεκαετίες.
Μετά το Β'Παγκ. πόλεμο δε θυμάμαι πιο σταθερές δεκαετίες,με ίδια κυβέρνηση στην εξουσία.Όσο για το ότι τα τελευταία 70+χρόνια είμαστε μια "ανούσια" οικονομικά,κοινωνικά και πολιτικά χώρα με αμοιβαδοειδείς πολίτες,το 'χω ξανατονίσει κι εγώ.
-
Ε δεν ήταν σταθερβ εκείνη η δεκαετία του 80. Άλλωστε για αυτό βγήκε το ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος έψαχνε μια εναλλακτική όπως σήμερα με τους ζαιους. Είχαμε παγκόσμια οικονομική κρίση, δύο μάλιστα, είχαμε αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, κατάργηση δασμών και ενός ολόκληρου μοντέλου προστασίας της εγχώριας παραγωγής κτλ.
Μεταβατική δεκαετία θα την έλεγα.
Η πιο σταθερή δεκαετία + ήταν αυτή του 90-2004 όπου η χώρα μπήκε σε ράγες, ναι και με τα διάφορα λαμόγια της όπως και σε κάθε περίοδο, και έφτασε να γίνει από τριτοκοσμική χώρα των Βαλκανίων σε μια μικρή οικονομική δύναμη στην περιοχή της.
Μετά τα είπαμε, πολλά χρόνια στην εξουσία, έφερε κούραση σε πολλά επίπεδα κυρίως των πολιτών. Νεοπλουτισμος κτλΑντιστοιχη ανάπτυξη είχε αν θυμάμαι καλά το 55-70, αλλά δεν ήταν σταθερες εποχές σε πολιτικό επίπεδο.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.
Όπως είπε και ο Γάτος επιστρεπτεα έπαιρνες με σύγκριση συγκεκριμένων περιόδων τζίρου 2019 - 2020 και ανάλογα την πτώση.
Όσοι δεν φοροδιεφευγαν και δήλωναν τα πραγματικά το 2019 και το 2020 είχαν πάνω από 30% περίπου πτώση ( πολύ μεγάλη διαφορά για μια σωστή επιχείρηση) πήραν ένα μικρό κομμάτι της διαφοράς του τζίρου του μήνα ή του διμήνου, τριμήνου που αποτελούσε την περίοδο σύγκρισης.
Όσοι έκλεβαν την πάτησαν όπως και αυτοί που δήλωναν τα μισά ενοίκια στην εφορία και με βάση αυτά αποζημιώθηκαν.
Και προσέξτε, ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ποσού ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, για όσους έκαναν αίτηση για το Γ τρίμηνο του 2020 και μετά , και τότε ήταν που έτρεξε και η Κούτση Μαρία να κάνει αίτηση.
Άρα δεν προλάβαινε κάποιος αναδρομικά να μαγειρέψει τα έσοδα του για το 2020 εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις που δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι.
Επίσης οι πρώτες 3 επιστρεπτεες μέχρι το Νοέμβριο του 20 ήταν όντως επιστρεπτεες, δάνειο δηλαδή με πολύ μικρό επιτόκιο και αίτηση έκαναν μόνο πολύ σοβαρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν μεγάλη πτώση τζίρου, απασχολούσαν προσωπικό και φυσικά όλα τα έσοδα τους ήταν στο φώς.
Αναδρομικά είπαν πως τελικά δεν θα επιστρέψουν το 50% και αυτοί , δεν το ήξεραν όταν έκαναν την αίτηση.
Τώρα για περιπτώσεις που λέτε 200χιλ ευρώ με raptor, ίσως να έτυχε το 2019 κάποιοι εργολάβοι και πολιτικοί μηχανικοί κυρίως που είχαν μεγάλα έργα και πελάτες , το 2020 να μην έκαναν καμία σχεδόν δουλειά και άρα να δικαιούνταν οι άνθρωποι ότι δικαιούνταν, ειδικά αν ήταν εξυπνοι και έκαναν αίτηση στις πρώτες που δεν επιστρέφονταν και αν είχαν προσωπικό δικαιούταν αρκετά χρήματα.
Ε...πόσοι είναι αυτοί; Το 0.001% λέω εγώ.
Το 80% πήραν κάτι 500κακια ή κάνα 2 χιλιαρικακια.
Στο υπόλοιπο υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολύ μικρών επιχειρήσεων που δικαίως πήραν από 4-5κ έως 25κ το πολύ για τις οποίες υποστηρίζω πως δεν θα έπρεπε να επιστρέψουν τίποτα.
Και στο τέλος κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν φοροδιεφευγαν με μεγάλους τζίρους πήραν κάποια σημαντικά ποσά τα οποία όμως στην ουσία ήταν σημαντικά κεφάλαια κίνησης που τις διατήρησαν στη ζωή , ενώ τα μη επιστρεπτεα μπαίνουν στη διανομή κερδών προς εταίρους ή μετόχους και θα δηλωθούν κανονικά με την οποία έστω μικρή φορολογική επιβάρυνση.
Και φυσικά Andy δεν χάριζε κανένας Κούλης χρήματα, αυτά ήταν χρήματα καθαρά των προγραμμάτων της ΕΕ μέσα στα όρια του προσωρινού πλαισίου στήριξης η στα όρια του deminimis , για τα οποία ξεκάθαρα η ΕΕ δήλωσε τέλη του 2021 πως μπορούν να μην επιστραφούν κατά τη βούληση των εθνικών κυβερνήσεων. -
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
Εμείς πάντως, ζευγάρι ελευθέρων επαγγελματιών, με μικρό φορολογητέο εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα, καλούμαστε να επιστρέψουμε το 1/2 αυτών που πήραμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν το 1/3;
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παράπονο. Μου χαρίσανε λεφτά.
1/3 επιστρέφουν όσοι είχαν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020 και έκλεισε με ζημιά, και 1/4 όσοι είχαν πάνω από 70% μείωση και ζημιά το 2020.
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
Εμείς πάντως, ζευγάρι ελευθέρων επαγγελματιών, με μικρό φορολογητέο εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα, καλούμαστε να επιστρέψουμε το 1/2 αυτών που πήραμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν το 1/3;
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παράπονο. Μου χαρίσανε λεφτά.
Εμένα μου βγαίνει 1/3...
Το 29% από το πρώτο € το έκαναν 22% το 2017 αν δεν κάνω λάθος εξομοιώνοντας το με την πρώτη κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών. Πιο πάνω δεν μείωσαν τίποτα. Όλα τα "ωραία" όμως πρωτοεφαρμοστηκαν το '14 και αυτό αποσιωπάται.οχι στις επιχειρησεις δεν κανανε κανενα 22%!
'πραγματι ανεβηκαν πρωτη φορα το 2014 οι φοροι
και γαμηθηκαν επι ζαιων ομως.
τα χειροτερα ηταν- ο παραλογισμος κατρουγκαλου που συνδεσε τα κερδη των μικρομεσαιων με τις ασφαλιστικες εισφορες τους!!!
- η τεραστια αυξηση της εισφορας αλληλεγγυης
- τα μερισματα το υψος ρεκορ το 15%
σε ελευθερη μεταφραση δεν αφηνε κανενα περιθωριο επιβιωσης στις μικρες επιχειρησεις χωρις να επιβαρυνει τις μεγαλες.
συνεδεσε, εντελως αντισυνταγματικα, φανηκε αργοτερα, τις εισφορες των εταιρων με την εταιρικη κερδοφορια.
γενικα ηταν στα ματια μου ο δουρειος ιππος για να περασει στο ονομα της αριστερας οτι πιο αντιεργατικο και οτι πιο αντιλαικο μετρο αδυνατουσαν να περασουν οι φυσικοι εκπροσωποι της δεξιας. -
Άρα για εσένα η λύση ποια ήταν; Πλήρης ρήξη;
Αυτό με τα ασφαλιστικά ήταν παράλογο, συμφωνούμε.
Ποια η εναλλακτική στο 1 δις παθητικό στα ασφαλιστικά ταμεία; Όταν ερχόταν η ημερομηνία καταβολής συντάξεων και η τρόικα απαγόρευε οποιαδήποτε ανακεφαλαίοποιηση τους από τα δημόσια ταμεία και δάνεια, όπως συνέβαινε εδώ και δεκαετίες
Δηλαδή οκ, όλοι συμφωνούμε αλλά ποια άλλη εναλλακτικη είχαμε ως χώρα στις συντάξεις ;
Αυτό δεν έχω καταλάβει εγώ.
-
νομιζω οτι στις επιστρεπτεες τα μεγαλα ποσα ηταν μονο στην παρα πολυ αρχη.
και ναι, δεν επαιρνε κανενα μαγειρεμα παλαιων χρησεων, το προεβλεπε και ο νομος οτι δεν θα επρεπε να εχεις τροποποιητικες.
στη δικη μου περιπτωση, ειμαι στο 50% οχι λογω πτωσης τζιρου-κερδων στο τελος της χρησης, αλλα λογω αυξησης αντι μειωσης προσωπικου. πηρα μονο 1η-2η. μεγαλα ποσα για τον γατο. φυσικα για να ληφθει, οταν βγηκε υπηρχε πτωση και ηταν και κριτηριο η πτωση αυτη.
ομως οι επιχειρησεις που σεβονται τον εαυτο τους, αυτα τα χρηματα δεν τα κανανε χαρτζηλικι.
γινανε αναλωσιμα για τους εργαζομενους, γινανε μπονους για τους εργαζομενους που δουλεψανε παραπανω για τους αρρωστους, γινανε εξοδολογια ειδων και εξοπλισμου προστασιας. δεν εχετε ιδεα ποσο κοστιζουν οι συσκευες uv οι επωνυμες για καθαρισμο αερα σε μεγαλους χωρους, οι 3M μασκες, τα απειρα καθαριστικα, τα γαντια, τα τοσα αξεσουαρ προστασιας, οι υπερωριες της καθαριστριας να τρεχει με τα απολυμαντικα. με κοβω να πηρα περιπου οτι χαλασα και να πρεπει να επιστρεψω τα μισα απο αυτα. οκ, φεαρ με την εννοια πανδημια, ολοι θα υποφερουμε. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άρα για εσένα η λύση ποια ήταν; Πλήρης ρήξη;
Αυτό με τα ασφαλιστικά ήταν παράλογο, συμφωνούμε.
Ποια η εναλλακτική στο 1 δις παθητικό στα ασφαλιστικά ταμεία; Όταν ερχόταν η ημερομηνία καταβολής συντάξεων και η τρόικα απαγόρευε οποιαδήποτε ανακεφαλαίοποιηση τους από τα δημόσια ταμεία και δάνεια, όπως συνέβαινε εδώ και δεκαετίες
Δηλαδή οκ, όλοι συμφωνούμε αλλά ποια άλλη εναλλακτικη είχαμε ως χώρα στις συντάξεις ;
Αυτό δεν έχω καταλάβει εγώ.
6 μηνες πριν και 6 μηνες μετα την εκλογη προεδρου η χωρα επεσε στα σκατα. γιατι να πρεπει να πληρωθουν τα σκατα απο τις επιχειρησεις που δεν φοροδιαφευγουν? ειναι τα ευκολα θυματα? και τι μελλον προδιαγραφει αυτο?
για εμενα ή αφηνε τους φυσικους διαχειριστες την συντηρησης ή ερχοταν σε ρηξη.
ομως ηταν στην πραγματικοτητα προδοτες, το 6 μηνο διακυβερνησης τους ηταν απο επιλογη καταστροφικο ωστε να μας ριξουν στο στομα του λυκου, και το μονο που ηθελαν ηταν την εφαρμογη αντιεργατικων και αντιλαικων πολιτικων που αδυνατουσε η συντηρηση να περασει.
καλυτερα δεξια να σου λεει ο αντυ ποσα καλα τα κανει η οικογενεια παρα αυτοι οι κιναιδοι.
τους πρωτους του ξερεις ποσο υπηρετες και πουλημενοι ειναι, οι δευτεροι ξεγελασαν τη λαικη αντιδραση, προδοσαν το λαικο συναισθημα και εθαψαν κατω απο τις ψευτικες επιγραφες τους για αριστερα τοσα χρονια αγωνα, αμαυρωσαν το μπραντ νέιμ που λενε και στη κουμουνδουρου. -
Εάν είχαν κάνει πλήρη ρήξη όντας σε υπερβολικά μειονεκτική θέση με άδεια ταμεία σε μια δυσκολη γειτονιά που βρίσκεται η χωρα, τι πιθανότητες δίνουμε να μην είχε αμαυρωθεί τελείως το όποιο όνομα έχει ο χώρος της αριστεράς;
Δηλαδή στην λογική που κοιτάς τα πράγματα, στην μια πλευρά δίνεις σίγουρη αξιοπιστία των μελλοντικών γεγονότων και στην άλλη απλά κρίνεις το παρελθόν
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εάν είχαν κάνει πλήρη ρήξη όντας σε υπερβολικά μειονεκτική θέση με άδεια ταμεία σε μια δυσκολη γειτονιά που βρίσκεται η χωρα, τι πιθανότητες δίνουμε να μην είχε αμαυρωθεί τελείως το οποίο όνομα έχει ο χώρος της αριστεράς;
οι ιδιοι φερανε την κατασταση εκει. απο επιλογη της ηγεσιας τους.
και ο κοσμος θα στηριζε και θα προσπαθουσε αν του εξηγουσαν την κατασταση και τις επιδιωξεις.
ομως σκηνοθετημενα εφεραν την κατασταση εκει που την εφεραν.
μην υποθετουμε τι θα γινοταν εξω απο το συστημα μια και δεν συνεβει. καλως ή κακως μπορειτε να εχετε αποψη για αυτο. ομως δεν κυβερνησε ποτε η πραγματικη αριστερα για να κριθει. κριτικη με ικασιες δεν στεκει. και δεν λεω αν θα πετυχαινε ή οχι. δεν το ξερω. ουτε και εσεις ομως το ξερετε. -
Μισό λεπτό, εκλογές ξαναέγιναν τον Σεπτέμβρη του 15 αν θυμάμαι σωστά και ο λαός έδωσε ξανά το χρίσμα στους ζαιους έπειτα από τον συμβιβασμό όπως τον ονόμαζαν αυτοί. Στην προεκλογική περίοδο εξήγησαν τις αυταπάτες που είχαν και ο κοσμος στήριξε
Γιατί σε αυτήν την πραγματικότητα οι εξηγήσεις προς τον λαό ήταν από προδότες της αριστεράς; Αφού ο λαός τους ξαναψηφισε. Γέμιζε ξανά τις πλατείες και τις πολιτικές εκδηλώσεις του. Τους είπε πως δεν τα κατάφεραν, όπως περίμεναν, περιέγραψε τις γενικότερες επιδιώξεις μέσω του συμβιβασμού που έπραξαν και ο κόσμος τους ψήφισε και έδειξε κατανόηση.
Γιατί λοιπόν κάποιος που καταφέρνει όλα αυτά με την ψήφο του λαού είναι προδότης; Ως προς ποιον είναι προδότης; Αφού έχει την καθαρή κυβερνητική εντολή στην βάση του αφηγήματος του συμβιβασμού.
Στις τελευταίες εκλογές έχασε με 32%!
Παλι εγινα απολογητής των ζαιων, μετά από απολογητής των πασοκων, των πλουσίων, των δ.υ, των συντηρητικών, των μεταναστών, των μειονοτήτων, και όποιου άλλου μου χρεωσετε. Με όλα τα ακραία που γράφετε ο καθένας θα γινότανε.
-
Σε κάθε λεξικό παγκόσμια θα πρεπε να βάλουν τη φωτογραφία του Τσίπρα στο λήμμα "Προδότης".
Πολλοί "αριστεροί" έχουν κάνει τεράστια λάθη ανά ιστορική περίοδο, αλλά τέτοια πουστιά σαν τον Τσίπρα δεν έχει καταφέρει άλλος.
Δεν είναι αποδεκτό να φέρει τον τίτλο αριστερός ένας τέτοιος άνθρωπος.
Το ότι το τωρινο ακροδεξιό τσίρκο της ΝΔ τα έκαναν ακόμη πιο χάλια, είναι πιο ανίκανοι και ούτε κατά διάνοια δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθουν σε οποιαδήποτε κρίση, δεν απαλλάσσει τον Τσίπρα απ αυτά που έχει κάνει. -
https://www.taxheaven.gr/news/37612/klimakes-syntelestes-forologias-2017
Δεν το βλέπω καλά λόγω κινητού αλλά το 22% στην πρώτη κλίμακα και για επιχειρηματική δραστηριότητα φαίνεται. Ψύλλοι στ'αχυρα, απλά το λέω.
ΥΓ: Να τον αγαπάτε τον Πήλιο...
-
Ναι εμένα ειδικά με έπεισε...
...α ρε γλέντια...
-
https://www.taxheaven.gr/news/37612/klimakes-syntelestes-forologias-2017
Δεν το βλέπω καλά λόγω κινητού αλλά το 22% στην πρώτη κλίμακα και για επιχειρηματική δραστηριότητα φαίνεται. Ψύλλοι στ'αχυρα, απλά το λέω.
ΥΓ: Να τον αγαπάτε τον Πήλιο...
29% έχει και το δικο σου λινκ.
Νομικων προσωπων ψανχς...
Ο πιλιος ουδεποτες εδηλωσε ζαιος ως θυμαμαι. Το ακριβως αντιθετον δηλωνει.που προφανως ΔΕΝ ειναι δεξα -
Από το ΦΒ σε ανάρτηση φίλου..
"Με πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προτείνεται η κατάργηση του δικαιώματος πρόωρης εξόδου στη σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους και ορίζεται το όριο των 62 ετών ως βάση αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη.
Μετά απο αυτή την εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ παρεμβαίνει προς τον υφυπουργό κ. Τσακλόγλου καλώντας την κυβέρνηση:- Να μην κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, ως έχει το δικαίωμα, για να μην ανατραπεί προς το δυσμενέστερο, το ήδη ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ συνταξιοδοτικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, για την κατοχύρωση του δικαιώματος αποχώρησης με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια που αφορούν στις μειωμένες συντάξεις, όποτε αυτά συμπληρωθούν (απο τα 55 δηλαδή), και όχι στο γενικό όριο των 62 ετών, που ισχύει για όσους συμπληρώνουν 25ετία από το 2013 και μετά. "
Και μετά τρελαίνεται ο ανεβάζων την είδηση και σχολιάζει :
"Επομένως εμείς του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουμε να τερματίζουμε τον εργασιακό βίο στα 67 (και ορθώς), ακόμη και με 44 χρόνια εργασίας, ενώ τα θρεφτάρια της εύφορης κοιλάδας με το δυσβάστακτο καθεστώς θα μπορούν να αποχωρούν απο τα 55.
Και μαντέψτε ποιοί θα λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις.
Τα θρεφτάρια στα 55 ή οι είλωτες στα 67;
Ένα θρεφτάρι, που διορίστηκε στα 30, μετά απο 25 χρόνια αεργίας, θα λαμβάνει υψηλότερη σύνταξη απο ένα είλωτα που εργάστηκε 45 χρόνια. Και θα τη λαμβάνει για περισσότερα χρόνια απο τα εργάσιμα του (26 έναντι 25, εάν δεχτούμε ως "όριο" το μέσο προσδόκιμο ζωής των 81 ετών), ενώ ο είλωτας για 14 έναντι 40-44 !!!
Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη για την οποία μάχονται υπέρ βωμών και εστιών κυβέρνηση και αντιπολίτευση."Επειδή κυκλοφορούν διάφορα έκανα ένα γρήγορο γκουγκλαρισμα για την είδηση και όντως :
Αυτά τα ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ όρια για τους ξύστες, παίζουν στα ανέκδοτα του αιώνα...
-
Τα έχουμε πει για το Δημόσιο πολλές φορές....αλλά κανένα ΠΘ δεν τομλάει να πσάσει αυγά και να τα βάλει μαζί τους. Για εμένα εξαιρούνται τα δύσκολα επαγγέλματα του δημοσίου που ναι εκεί οφείλουν να ισχύουν μειωμένα όρια, όπως π.χ στρατός (μάχιμος όχι γραφείου), πυροσβεστική κλπ. ο ιπτάμενος π.χ κινδυνεύει την ζωή του κάθε μέρα για εμένα, οφείλω να του το αναγωνρίσω και να πάρει σύνταξη (και καλή) νωρίς.
-
Και πως θα γίνει ο διαχωρισμός μάχιμων ή γιωτάδων ? όταν ακόμα και ο απλός κλητήρας σε υποκατάστημα της ΔΕΗ μπορεί να είναι χρεωμένος μισθολογικά σαν εναερίτης !
Ο χειριστής φωτοτυπικού σε τμήμα μπορεί να παίρνει τα διπλά από το παλικάρι που το πυροβόλησαν !
Αφού δεν φτιάχτηκαν αυτά με τα μνημόνια δεν θα φτιαχτούν ποτέ ! -
Τα όρια αυτά ισχύουν για κάποιους, ελάχιστους, παλιούς υπαλλήλους που δεν έχουν φύγει ήδη. Νομίζω για εκείνους που είχαν συμπληρώσει 25ετία το 2011 ή κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι δημόσιοι σήμερα έχουν τα ίδια όρια που ισχύουν για όλους. Δηλαδή, σε γενικές γραμμές, τα 67.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2