Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    22
    61
    4949
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • mastoras78
      mastoras78 last edited by

      Καλησπέρα, από αυτά που έχεις βάλει έχουν όλα πάρα πολλά χιλιόμετρα και υψηλές τιμές. Θα πήγαινα σε κάποιο από τα καινούρια που σου πρότειναν. Δες και duster lpg καινούργιο αν θες χώρους.

      "Έκανες το λάθος να του δώσεις ότι του άξιζε.. αυτό δεν έπρεπε γιατί δεν το άντεξε"
      #tsekourato_ksevrakoma

      1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • L
        lap last edited by

        Σωστά,ξεχάσαμε το duster!

        ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • sprsk
          sprsk last edited by

          όχι ότι κατέχω πολλά ... αλλά αυτά τα αποτελέσματα με φοβίζουν, επιτρέπεται εν έτη 2022 να περνάει στην παραγωγή ευρωπαίος κατασκευαστής με αυτή την αξιολόγηση ?

          DACIA SANDERO STEPWAY (2022) BAD CRASH TEST RATING
          Youtube Video

          1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • L
            lap last edited by lap

            Το έχουμε αναλύσει σε συζητήσεις στο forum.

            Στην προστασία επιβατών επι τις % είναι παρόμοιο με το opel mokka που έχει 4/5 αστέρια.
            Ο λόγος που έχασε τα δύο αστέρια το sandero ήταν ξεκάθαρα λόγω της απουσίας κάποιων συστημάτων adas που στο ανανεωμένο πρότυπο αξιολόγησης έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην διαμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας, από ότι για παράδειγμα στο προηγούμενο.

            Για παράδειγμα ένα αρκετά ακριβότερο audi που δοκιμάστηκε πριν 5-8 έτη με παλαιότερα πρότυπα αξιολόγησης μπορεί να είχε τότε 5 αστέρια αλλά με το σημερινα κριτήρια να ήταν ίσως και στο 1 αστέρι!!!!

            Τα πρότυπα αλλάζουν και γίνονται αυστηρότερα. Για παράδειγμα ένας χρωματισμός ως πράσινο στο θώρακα πριν 2 έτη σήμερα να αξιολογείται ως πορτοκαλί στο σημερινά πρότυπα. Δηλαδή τα αποδεκτά όρια/πιέσεις που καταγράφονται πάνω στα ανδρείκελα κατά τη δοκιμή αλλάζουν. Σταδιακά μεν αλλά αλλάζουν προς το αυστηρότερο.

            Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος οργανισμός ανακοίνωσε πως, επειδή το sandero ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε με τα νέα πρότυπα αξιολόγησης, εάν είχε δοκιμαστεί με το αμεσως προηγούμενο πρότυπο, που δοκιμάστηκε η πλειοψηφία των ανταγωνιστών του στην αγορά, θα λάμβανε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμης του 4/5 αστέρια.

            Συμφωνώ πως εφόσον υπάρχουν ταυτόχρονα οι ανταγωνιστές του που αξιολογήθηκαν με το προηγούμενο πρότυπο θα έπρεπε να προσαρμοστούν οι βαθμολογίες τους. Έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση μπερδεύει τον υποψήφιο αγοραστή.

            Συνεπώς, κοιτώντας μόνο τα αστέρια δεν παίρνεις την ενημέρωση που ζητάς για την παθητική ασφάλεια του οχήματος αλλά γενικότερα για την παθητική + τα ηλεκτρονικά βοηθήματα τύπου adas.

            ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • sprsk
              sprsk last edited by

              Ναι συμφωνώ 100%.
              Όμως το κοινό δεν έχει ειδικές γνώσεις. Το σωστό είναι να προσαρμοστούν όλα τα παλιά στα νέα πρότυπα.
              .... Αλλά και πάλι για σασί 2022 4/5 λίγο δεν είναι ?
              Μιλάω για την δομική αρτιότητα και όχι για το αν σταματάει μετά από λίγο ο ήχος για την ζώνη.

              Επίσης το να μαθαίνω εδώ από όσους συμμετέχουν γιατί τόσο φτωχά αποτελέσματα είναι ψύλλος στα άχυρα. Εδώ μέσα δεν μπαίνει μικρό μονοψήφιο ποσοστό αγοραστών που αρέσκονται στο σπορ.
              Δεν μπορείς να ζητήσεις καμία ευθύνη από τον χρήστη "sprsk" ή τον χρήστη "takatouka" για τα όσα είπε ή έγραψε. Ενώ η εταιρεία και Ευθύνη έχει και οφείλει να αντιδράσει ή να εξηγήσει.

              1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • L
                lap last edited by lap

                Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το fiat panda. Που ξεκίνησε με 4/5 ασφάλεια και καθώς έμεινε αιωνίως στην παραγωγή το πρόλαβαν τα νεότερα και αυστηρότερα πρότυπα και έφτασε να βαθμολογείται με 0/5 αστέρια!

                Το ίδιο αυτοκίνητο!!!!!!

                Οκ είχε κάποιες διαφορές στον εξοπλισμό ασφαλείας κυρίως στους πλευρικούς αεροσακους που έπρεπε να μπουν πλέον ως έξτρα εξοπλισμός αλλά ακόμα και με αυτούς έφτασε τα 0/5 αστέρια. Εντυπωσιακή εξέλιξη για ενα αυτοκίνητο και χαρακτηριστικό παράδειγμα πως ακόμα και ένα σημερινό φθηνό αυτοκίνητο με κάποια αστέρια είναι τουλάχιστον στα πρότυπα του οργανισμού πιο ασφαλές από πολλά και πανάκριβα παλαιότερα.

                Στο άλλο θέμα που θίγεις προσωπικά το χωρίζω σε δύο κατηγορίες.

                Στην πρώτη όντως υπάρχει μεγάλο φάουλ που φτάνει σε έως και μια έμμεση υποβάθμιση κατασκευαστών και μοντέλων, κατά την αλλαγή του προτύπου αξιολόγησης, διότι τα μισά αυτοκίνητα στην αγορά κρίνονται με πιο χαλαρά κριτήρια και τα υπόλοιπα με πολύ αυστηρότερα και γενικώς με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο εξαγωγής της συνολικής βαθμολογίας.
                Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα αυτό του κορυφαίου yaris, που γράφει 5/5 στο τελευταίο τεστ. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ασφαλές από τα υπόλοιπα πενταστερα που βγήκαν πριν 2-3 έτη! Είναι άδικο ακόμα και για τον καλύτερο της κατηγορίας και όχι μόνο για το dacia.

                Στην δεύτερη κατηγορία βάζω τον κατασκευαστή. Δεν θέλω να δικαιολογησω κανέναν. Είναι στελέχη με καριέρα, είχαν ενημερωθεί από τον οργανισμό ότι το αυτοκίνητό τους θα δοκιμαστεί με το νέο πρότυπο και όχι με το προηγούμενο όπως οι ανταγωνιστές τους ,( έγινε μεγαλο θέμα στον χώρο της αυτοκίνησης και βγήκαν ανακοινώσεις από τις εκάστοτε πλευρές) και αυτοί ξέροντας ότι το να μην προσθέσουν το lane assist με την ταυτόχρονη αναγνώριση πεζών ( πάνε πακέτο πλέον αυτά τα δύο λόγω κάμερα στο παρμπρίζ) θα τους κοστίσει 2/5 αστέρια,. Το έπραξαν όμως, διότι όπως λένε θα ξέφευγαν στην κοστολόγηση του οχήματος τους και τοποθέτηση του στην αγορά. Τρίχες, ας έβαζαν ως έξτρα την οθόνη 8 ιντσών και ας έπιαναν τα οριακά κόστη τους με το lane assist και την αναγνώριση πεζού.
                Ήταν επιλογή τους.

                Σε τελική ανάλυση το forum για αυτό είναι για να ανταλλάσσουμε γνώσεις και εμπειρίες. Τώρα το τι θα κάνουν αυτοί ως κατασκευαστές, σκασιλα μας. Δικό τους θέμα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχει κάποιο σοβαρό θέμα παθητικής ασφάλειας όπως θα φανταζόταν κανείς κοιτώντας μονάχα τα συνολικά αστέρια. Ο κλωβός του αυτοκίνητο έμεινε ως επί το πλείστον άθικτος και δεν τσάκισε ενώ οι δυνάμεις που ασκήθηκαν στα ανδρείκελα ειναι στα όρια του να βαθμολογηθεί ( σύμφωνα με τα νεοτερα πρότυπα) στο 7/10 ή να το πούμε καλύτερα 3,5/5 αστερια.

                Ενώ το κορυφαίο yaris προσφέρει παθητική ασφάλεια 4,3/5 αστέρια (έχοντας και ένα έξτρα μεσαίο αεροσακο)
                Αν τα κοιτάξεις έτσι ως προς την παθητική ασφάλεια, αλλάζει αισθητά η γενική εικονα

                ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                1 Reply Last reply Reply Quote 4
                • sargus
                  sargus last edited by

                  Και από εμένα καινούργιο. Τα Dacia είναι καλές περιπτώσεις, έχουν πουλήσει πολύ και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος!
                  Αν δε φτάνεις για καινούργιο με τίποτα, θα σου έλεγα να μπεις σε καμιά spotawheel, velmar και όποια άλλη εταιρία στέλνει, να παραγγείλεις ένα αμάξι από το σαιτ και να το παραλάβεις στο νησί. Θα είσαι σίγουρα κερδισμένος σε σχέση με αυτά που βρίσκεις να ψωνίσεις στο νησί.

                  W 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • W
                    warden @sargus last edited by

                    @sargus said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                    Και από εμένα καινούργιο. Τα Dacia είναι καλές περιπτώσεις, έχουν πουλήσει πολύ και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος!
                    Αν δε φτάνεις για καινούργιο με τίποτα, θα σου έλεγα να μπεις σε καμιά spotawheel, velmar και όποια άλλη εταιρία στέλνει, να παραγγείλεις ένα αμάξι από το σαιτ και να το παραλάβεις στο νησί. Θα είσαι σίγουρα κερδισμένος σε σχέση με αυτά που βρίσκεις να ψωνίσεις στο νησί.

                    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Βοήθησαν πάρα πολύ .Ναι εκεί έχω καταλήξει. Δυστυχώς όλα γενικά τα μεταχειρισμένα είναι πολύ ακριβά τόσο που μάλλον πάω προς καινούργιο. Στη γυναίκα μου δεν αρέσει Dacia ουτε το Sandero ουτε το Duster και της αρέσει το Bayon και το Yaris Cross αλλα οι χρονοι παράδοσης (ενάμιση χρόνο...!!!)της Toyota ειναι τραγικοί. Επίσης η τιμή του LPG στη Λέσβο είναι επίσης τραγική (2 πρατήρια μόνο με 1,16 και 1,17 τιμή λίτρου) .

                    Ένα Toyota CHR hybrid του 18 σε τιμή 19000 με 100000χλμ ( όσο κάνουν πολλά καινούργια) αξίζει δεδομένου της οικονομίας καυσίμου πιστεύετε ; Για τη χρήση που θέλω το αυτοκίνητο το υβριδικό σύστημα της Toyota είναι ιδανικό για εμένα πιστεύω. Αξίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο μεταχειρισμένο;

                    B 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • monman2
                      monman2 last edited by monman2

                      Αν είναι ελληνικό ναι , η εγγύηση μεταβιβάζεται και θα εχεις αλλα 2 χρόνια το αυτοκίνητο και 7 μπαταρία , αρκεί βέβαια να συντηρείται και να εχει σφραγίδες απο την αντιπροσωπεία .

                      Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                      Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

                      1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • B
                        bill_hsd @warden last edited by

                        @warden said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                        Ένα Toyota CHR hybrid του 18 σε τιμή 19000 με 100000χλμ ( όσο κάνουν πολλά καινούργια) αξίζει δεδομένου της οικονομίας καυσίμου πιστεύετε ; Για τη χρήση που θέλω το αυτοκίνητο το υβριδικό σύστημα της Toyota είναι ιδανικό για εμένα πιστεύω. Αξίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο μεταχειρισμένο;

                        Εννοείται ότι αξίζει το C-HR εκτός από την οικονομία καυσίμου και για πολλά άλλα (οδική συμπεριφορά,άνεση,αξιοπιστία,design κλπ).
                        Πρόσεχε μην είναι leasing και έχει μισή εγγύηση μη επεκτάσιμη (3 χρόνια για ολο το αυτοκινητο και 5 χρόνια για την μπαταρία).
                        Τα ελληνικά C-HR ιδιωτών έχουν εγγύηση 3+3 χρόνια/180.000 km (από την αγορά) για όλο το αυτοκίνητο και 11 χρόνια για την μπαταρία (6 χρόνια βασική εγγύηση + 5 χρόνια ανανεούμενα κάθε χρόνο με την ετήσια συντήρηση του αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένο).
                        Οι εγγυήσεις αναγράφονται σε ειδικό αυτοκόλλητο στο βιβλίο service του αυτοκινήτου.

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • T
                          tkin73 last edited by tkin73

                          Η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν αγορά νέου σε τιμή +30% από ότι έκανε πριν 1χρονο και παράδοση σε 1 χρόνο στην καλύτερη ή αγορά ενός μεταχειρισμένου 4ετιας αμφιβόλου προέλευσης και χλμ στην τιμή κουτας;

                          alexandros-k 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • L
                            lap last edited by lap

                            Μπορεί να είναι κάπως ακριβό στα μερη σας το LPG ανά λίτρο, αλλά το σωστό ερώτημα είναι το πόσο έχει η βενζίνη εκεί στα μέρη σας;
                            Το πρόβλημα είναι μονάχα τα δύο πρατήρια κατά την γνώμη μου και όχι η τιμή του.
                            Αλλά δεν έχω ζήσει σε νησί και δεν ξέρω πόσα πρατήρια έχετε.

                            Όσο για την γνώμη/άδεια της γυναίκας για το αυτοκίνητο πάνω στο αισθητικό κομμάτι αυτό είναι σεβαστό και κάθε οικογένεια έχει τις δικές της προτεραιότητες, κανείς δεν μπορεί να συμβουλέψει σε αυτό το κομμάτι.

                            Τώρα το να δώσεις 20.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο με 100.000 χλμ όταν ξεκίνησες την αναζήτηση από τα 15-17.000 ευρώ, είναι ρίσκο. Ο καθένας μόνος του το αναλαμβάνει. Το chr είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και αξιόπιστο.

                            ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • alexandros-k
                              alexandros-k @tkin73 last edited by

                              @tkin73 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                              Η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν αγορά νέου σε τιμή +30% από ότι έκανε πριν 1χρονο και παράδοση σε 1 χρόνο στην καλύτερη ή αγορά ενός μεταχειρισμένου 4ετιας αμφιβόλου προέλευσης και χλμ στην τιμή κουτας;

                              Τιμη κουτας πριν 1,5 χρονο, οχι τωρα

                              T 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • T
                                tkin73 @alexandros-k last edited by tkin73

                                @alexandros-k said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                                @tkin73 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                                Η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν αγορά νέου σε τιμή +30% από ότι έκανε πριν 1χρονο και παράδοση σε 1 χρόνο στην καλύτερη ή αγορά ενός μεταχειρισμένου 4ετιας αμφιβόλου προέλευσης και χλμ στην τιμή κουτας;

                                Τιμη κουτας πριν 1,5 χρονο, οχι τωρα

                                Aυτο χρειαζόταν να τα πουλούσαν και με +30% που έχουν τώρα ....

                                alexandros-k 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • alexandros-k
                                  alexandros-k @tkin73 last edited by

                                  @tkin73 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                                  @alexandros-k said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                                  @tkin73 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:

                                  Η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν αγορά νέου σε τιμή +30% από ότι έκανε πριν 1χρονο και παράδοση σε 1 χρόνο στην καλύτερη ή αγορά ενός μεταχειρισμένου 4ετιας αμφιβόλου προέλευσης και χλμ στην τιμή κουτας;

                                  Τιμη κουτας πριν 1,5 χρονο, οχι τωρα

                                  Aυτο χρειαζόταν να τα πουλούσαν και με +30% που έχουν τώρα ....

                                  Αφου ανεβηκαν οι τιμες στα καινουρια , ανεβηκαν και στα μεταχειρισμενα. Νομος της αγορας
                                  Δεν υπαρχει αλλη λυση . Το παιρνεις ακριβοτερα και τελειωσε

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • S
                                    spi_duster last edited by

                                    Προσωπικά δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο (εκτός αν ήταν το δικό μου που υφίσταται την δική μου φροντίδα διαχείριση και καύσιμο πάντα της καλύτερης ποιότητας).
                                    Τα περισσότερα μεταχειρισμένα κουβαλούν αμαρτίες επάνω τους (και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως μπαίνουν στο car.gr και αλλού).
                                    Κοντά στην εργασία μου βρίσκεται ένα μεγάλο συνεργείο - φανοποιείο που αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για δεκάδες μεταχειρισμένα , ερχόμενα κάθε εβδομάδα από το εξωτερικό. Όντας Νταστεράς έχω δει να μπαίνει μέσα ντουστ που θα έπρεπε να πάει πρέσα και να βγαίνει σε κατάσταση βιτρίνας. Λεφτά για ξόδεμα δεν είχα ποτέ. Για αυτό προτιμούσα πάντα το καινούργιο και ας είναι ταπεινότερο σε εμφάνιση από κάποιο άλλο μεταχειρισμένο.
                                    Το δικό μου ντουστ (200000 χλμ) με την φροντίδα που του δείχνω θα βγάλει άλλα τόσα για πλάκα. Αυτό που είδα με την καμία όμως... Τώρα αν τα σουτζούκια είναι άσπαστα δεν ξέρω. Βιτ ή Αλφα ρομέο μεταχειρισμένο θα το σκεφτόμουν δυο φορές (και περισσότερες). Γιατί? Μα γιατί στο ένα ο μέσος οδηγός θα του κάνει τα μύρια όσα γιατί τάχα μου και λόγω ονόματος προορίζεται για εξτρίμ καταστάσεις, ενώ το άλλο επίσης θα χει φάει κυνήγι από τον σμπορ χαρακτήρα του κατόχου του. Καλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε δηλαδής. Την μαλακία του άλλου δεν θα θελα να την πληρώσω εγώ. Καλύτερα την δική μου.
                                    Τώρα σε αυτά που σου πρότειναν προκρίνω φυσικά το sandero καθώς αποτελεί μια ευρύχωρη πρόταση στην χαμηλή κατηγορία τιμής και χρήσης - συντήρησης. Τα κορεάτικα επίσης είναι πολύ αξιόπιστα αυτοκίνητα και μόνο η Ανατολίτικη αισθητική κάποιων μπορεί να χαλάσει τον υποψήφιο αγοραστή.
                                    Το αμάξι είναι εργαλείο και καλά τα γούστα του έτερου ήμισυ αλλά στην δική μου περίπτωση από τα 200000 τα 170000 τα χω κάνει μόνος μου.
                                    Με την Αλφα ρομέο που ήταν κύρια επιλογή της καλής μου, στα ίδια χλμ είχα πληρώσει ζημιές όσο την αξία του 1/4 της αρχικής αγοράς.
                                    Α μ α ξ α ρ α όμως το άτιμο. Τώρα στην καθημερινότητα μου συνεχίζω με ντουστ και η καλή μου με Μερκ. Μόνο που αυτή την φορά την έκδοση του αμαξιού της την διάλεξα εγώ γιατί φέρει επάνω της κινητήρα ρενώ και όχι άσπαστο.... Φιατ....

                                    ....

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                    • C
                                      civil357 last edited by

                                      Μεταχειρισμένο θα αγόραζα (αγόρασα) είτε γιατί θέλω κάτι φθηνό για χαμάλη, καθημερινό αγγαριομαχο είτε γιατί θέλω κάτι ιδιαίτερα ακριβό αλλά με σχετικά μεγάλη απαξίωση στην αγορά μεταχειρισμένου, πχ εισαγωγή σχετικά ακριβών αυτοκινήτων από εξωτερικό όπου εκεί απαξιώνονται σχετικά πιο γρήγορα από την ελληνική αγορά.

                                      Το μεταχειρισμένο αν έχεις λίγες γνώσεις, έτσι ώστε να μην κουραστεις και να μην αναλλωνεσαι να ψάχνεις σάπιες αγγελίες σε συνδυασμό με σοβαρή καθοδήγηση και έλεγχο από μηχανικό, μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή περίπτωση.

                                      Αλλά, γνώμη μου, στην κλίμακα των 18-25 χιλιάδων ευρώ,δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το μεταχειρισμένο, καλύτερα καινούργιο με κάποιες υποχωρήσεις.

                                      sprsk 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • sprsk
                                        sprsk @civil357 last edited by sprsk

                                        Η δική μου αναζήτηση ξεκίνησε πριν κάνα 2μηνο ...
                                        Μεταχειρισμένο SUV στα 14-15,000 με χιλιόμετρα όσο πιο λίγα και κάτω από 125,000. Αν έβρισκα κάτι που να το θεωρούσα θα ανέβαινα στα ευκαιρία 16,000€

                                        Η λίστα είχε :

                                        • Citroen C4 AirCross 2015-2016 - 115hp
                                        • Citroen C3 AirCross 2018 - 120hp
                                        • Fiat 500X 2016+ - 120hp
                                        • Huyndai ix35 - 116hp
                                        • KIA Sportage - 116hp
                                        • Opel Crossland Χ 2017+ - 120hp
                                        • Opel Mokka Χ 2017+ - 136hp
                                        • Peugeot 2008 2017-2018 - 120hp
                                        • Peugeot 3008 2015-2016 - 120hp
                                        • Renault Kadjar 2016 δύσκολα 2017 με τα 130hp

                                        Είδα αρκετά και οδήγησα κάποια από αυτά .... Αλλά δύσκολο το συμπέρασμα.
                                        Αρχικά το κακό είναι ότι οι περισσότεροι πωλητές που είναι ιδιώτες ζητάνε περισσότερα χρήματα από τις μάντρες.
                                        Ένα αυτοκίνητο που το 2016 - 2017 το αγόρασαν 19-21,000 χιλιάρικα θέλουν να το δώσουν 100,000 χιλιόμετρα μετά και 5-6 χρόνια μετά στα 16,000 χιλιάρικα.

                                        Στην συνέχεια είναι το θέμα των εισαγωγών. Κυριολεκτικά είσαι βέβαιος ότι σε έχουν κλέψει στα χιλιόμετρα απλά δεν ξέρεις πόσο. Ευχαριστημένος με 10-20-30Κ και δυστυχής με +100-150Κ

                                        Βιβλίο service σχεδόν ούτε για αστείο. Όλα για έναν ανεξήγητο λόγο χάνονται...

                                        Οδήγησα ένα 3008 και αν εξαιρέσεις το αργό αυτόματο κιβώτιο και το μέτριο σε αίσθηση τιμόνι ήταν μία χαρά στο δρόμο. Συμπαγές, κατάπινε λακκούβες εύκολα, ήσυχο κλπ. Ζητούσε βέβαια 17,000χιλιάρικα για αμάξι 6 ετών. Το σκέφτηκα και είπα ας δώ κάποιο άλλο. Βρήκα παρόμοιο σε εξοπλισμό και 1000 κάτω. Το οδηγώ και ήταν κουδουνίστρα κυριολεκτικά. Σκέφτηκα ότι μπήκα σε άλλο αμάξι. Ανεξήγητο.
                                        Κοιτάω να δώ ζάντες και λάστιχα και φορούσαν ίδιες διατάσεις και παρόμοια λάστιχα και σε ηλικία.

                                        Στην συνέχεια οδήγησα ένα Kadjar με τα 130hp. αρχικά με ξένισε ότι όπου και να έπιανες στο εσωτερικό έτριζε. όχι στο δρόμο, στο δρόμο ήταν αξιοπρεπές. Δεν σιδέρωνε αλλά περνούσε ανεκτά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο κινητήρας είναι σχετικά οριακός (απορώ με όσους έχουν το 1,5 με τα 115hp) και κινεί δύσκολα το αμάξωμα. Σχετικά ευθύβολο αλλά με κλίσεις στις στροφές που τελικά τις συνηθίζεις.

                                        Επόμενο ήταν το 2008. Φάνηκε από έξω και μέσα ότι ήταν ταλαιπωρημένο. Ίδιο χάλι με το 3008 (το χρέπι όχι το καλό) και με σαφώς περισσότερο θόρυβο να έρχεται από τον κινητήρα στην καμπίνα. Δύναμη είχε ( λόγω μικρότερου βάρους) και μπορούσες να κινηθείς αξιοπρεπώς, φαντάζομαι και να προσπεράσεις.

                                        Ίδια φάση με τα 3008 ήταν και τα KIA Sportage. Το ένα διαλυμένο ταλαιπωρημένο χρέπι. Το άλλο Βράχος και συμπαγές που δεν άκουγες κιχ. αλλά ζητούσε σχεδόν 18,000€

                                        Επίσης καλή εντύπωση το Crossland Χ 12/2017. με γκαζάκι και στιβαρό αλλά με 17,000€

                                        Δεν ξέρω αν είμαι εγώ παράξενος αλλά πιστεύω ότι η απαξίωση της 5ετίας 6ετίας πρέπει να είναι μεταξύ του 45%-55% . Κάνω λάθος ?

                                        alexandros-k 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                        • monman2
                                          monman2 last edited by monman2

                                          Πάντως ενα υβριδικό είναι καλή περίπτωση ακόμη και με 100.000 χλμ γιατί λόγω e-cvt δεν υπάρχει περίπτωση να πεί κάποιος οτι το έσπαγε με υπερστροφίες σε ανεβάσματα και κατεβάσματα στα κόκκινα 😁 και γενικά σαν αυτοκίνητα τα βλέπουμε κάθε μέρα αργά και οικονομικά πάνε και οχι μόνο τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη.

                                          Το μόνο που θα έψαχνα πέραν των εγγυήσεων , τι ισχύει κλπ είναι μην εχει καρφωθεί κανένας πίσω γιατί λόγω αυτόματου φρεναρίσματος ο απο πίσω δεν εχει καμμία ελπίδα αν εχει παλιό αυτοκίνητο , υπάρχει και προηγούμενο στο φόρουμ😬 😇

                                          Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                                          Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • L
                                            lap last edited by lap

                                            Ναι τα e cvt ειναι ενας λόγος εξαίρεσης. Συμφωνώ.

                                            Για τα cvt, τι να πω ενώ μ αρέσουν για την ποιότητα λειτουργίας με φοβίζουν για την αξιοπιστία τους. Σίγουρα θα άλλαζα συχνά το λάδι τους για να νιώθω ασφαλεια
                                            Το νέο S cvt της Toyota φαίνεται πολύ καλό αλλά η εναλλαγή από το γρανάζι πρώτης σχέσης στον ιμάντα γίνεται με συμπλέκτη, χμμμμ.
                                            Βέβαια ειναι πολύ καλά προγραμματισμένη και ομαλή αλλά και πάλι ακόμα δεν ξέρω τι είδους συμπλέκτη έχει και πως γίνεται ακριβώς.

                                            ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr