-
Το ψάχνω @lap αλλά δεν θέλω κρυφές χρεώσεις κτλ. Θα είναι μλκία των υπεύθυνων αν στο καινούριο εξοικονομώ δεν θα έχει τα ΦΒ μέσα , σε τέτοιες εποχές ενεργειακής κρίσης πρέπει να επιδοτείς τις ανανεώσιμες πηγές ...
-
Αυτό είναι πολιτική των οικολόγων. Οι λεγόμενες ενεργειακές κοινότητες. Και όπως σωστά λες πρέπει να ειναι σε πρόγραμμα επιδότησης.
Εγώ δεν έχω μονοκατοικία, βασικα ούτε μονο ούτε κατοικία έχω αλλά το ψάχνω με τα προγράμματα φωτοβολταϊκών και τα πάρκα τους.
Η αποδόσεις που λένε ακόμα και μισές να είναι, είναι τεράστιες. Σε καμία τράπεζα δεν θα είχα τέτοια απόδοση -
Κοίταζα από περιέργεια για το id3 και id4. Το ένα 1800 κιλά, το άλλο 2100... Μη χειρότερα.
-
-
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κοίταζα από περιέργεια για το id3 και id4. Το ένα 1800 κιλά, το άλλο 2100... Μη χειρότερα.
Όσοι πάμε σε χωριά, παρκάρουμε σε κάτι όχτους, πεζούλες, ταρατσάκια τσιμεντωμενα, ότι θες βλέπεις... θα αντέχουν 2μιση τόνους με φορτίο και μέγεθος Polo, Golf... το έχω απορία... θα πατήσουν αυτά π.χ. σε ποτισμένο γκαζόν και δεν θα κάτσουν μέχρι τους μαρσπιέδες;...
-
Για εδώ μας βλέπω όπως πάνε οι τιμές.
https://www.protothema.gr/greece/article/1256972/thessaloniki-nearos-me-patini-pigainei-me-perissotera-apo-90-hlm-ston-perifereiako/ -
Μόνο που αν κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχεις τσεκάρει και τις τιμές στα γραφεία τελετών….
-
Υπάρχει ένα απλό σύστημα για τέτοια θέματα. Να μην τους καλύπτει η ασφάλεια. Φταις - δεν φταίς, αν οδηγείς παράνομα τροποποιημένο όχημα χωρίς μέτρα ασφαλείας, αν χτυπήσεις πληρώνεις τον λογαριασμό από μόνος σου.
-
Δεν νομίζω πως τους καλύπτει κάποια ασφάλιση.
Αν πάνε στην εντατική, εφόσον βρουν κρεβάτι, ή το χειρουργείο, τους καλύπτει η βασική περίθαλψη υγείας που έχουμε όλοι. Μέχρι εκεί. -
Ευτυχώς που η ΔΕΗ βάζει φορτιστές και στην Β. Ελλάδα....να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι!!!
-
Εδω και ενα περιπου χρονο ειμαι σε διαδικασια αλλαγης των δυο αυτοκινητων της οικογενειας. Προσανατολιζομουν σε ενα ηλεκτρικο και ενα υβριδικο. Ενα μηνα τωρα ειμαι κατοχος ενος KIA EV6 AWD, και αυτο το μικρο διαστημα ειναι αρκετο ωστε να με κανει να περιμενω καποιους μηνες, να δω κατα ποσο θα βελτιωθει το δικτυο στις εθνικες οδους, μηπως και το δευτερο να ειναι τελικα ηλεκτρικο, σε EV πλατφορμα εννοειται. Η εμπειρια ειναι τετοια που δεν υπαρχει γυρισμος. Και βεβαια εχω το καταλληλο setup, με υπογειο παρκιν, και οσονουπω με net metering. Να πω οτι δεν εχω βαλει wallbox, και προς το παρον δε βλεπω και το λογο. Δεν κανω ταξιδια back to back, οποτε η ολονυχτια φορτιση σε σουκο φτανει και περισσευει. Με δευτερο ηλεκτρικο βεβαια, μπορει να επιβαλλεται μια αλλαγη.
-
@bilchil said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η εμπειρια ειναι τετοια που δεν υπαρχει γυρισμος.
Σε νοιώθω!!! Οσο και να υποστηρίζω τα ηλεκτρικά, νομίζω 2 ηλεκτρικό εινια 2 much για ποικίλους λόγους, ίσως καλύτερα ένα hybrid.
-
Εαν πας σε ηλεκτρικό δεν γυρνάς στον ματρακά μετά!! Ανώτερη εμπειρία 100 φορές! Απορείς μετά πως οδηγούσες θερμικά τόσα χρόνια!!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ευτυχώς που η ΔΕΗ βάζει φορτιστές και στην Β. Ελλάδα....να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι!!!
Γιατί απλά να μην πληρώνεις με την πιστωτική και να πρέπει να έχεις εφαρμογές κλπ ποτέ δεν το κατάλαβα. Συνδέεις το καλώδιο, ακουμπάς την πιστωτική και τέρμα.
-
Και κατι off topic. H KIA εχει κανει τρομακτικα αλματα προοδου σε σχεδιαση, ποιοτητα, συνολικη εμπειρια κατοχης αυτοκινητου. Αν συνοδευτουν με την υπαρχουσα αξιοπιστια, μιλαμε για εναν ομιλο που θα πρωταγωνιστει για πολλα χρονια.
-
-
"Το συλλεκτικό Citroen My Ami Buggy είναι βαμμένο σκούρο χακί με μαύρη οροφή και μπρονζέ τροχούς 14", ενώ οι πόρτες έχουν δώσει τη θέση τους σε ανοιγόμενες μπάρες. Επιπλέον, αντί της γυάλινης οροφής, το Buggy έχει ανοιγόμενο μουσαμά."
Εξαντλημένοι από τη ζέστη όσοι αγόρασαν το κανονικό ami, έψαχναν απεγνωσμένα λίγο αέρα τώρα το καλοκαίρι.
Η επόμενη έκδοση που θα έχει και μεσαίο καθρέφτη θα ξεπουλήσει διότι απεγνωσμένοι θα ψάχνουν τρόπο να κοιτάξουν την ουρά που έχουν δημιουργήσει πίσω τους.
Η επόμενη έκδοση που θα έχει μαλακοτερα καθίσματα θα ξεπουλήσει διότι απεγνωσμένοι θα ψάχνουν τρόπο να ξεκουρασουν το σώμα τους όταν περνούν πάνω από τις λακούβες της πόλης.
Ένα χειροκρότημα σε αυτούς τους πελάτες.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
*"Το συλλεκτικό Citroen My Ami Buggy είναι βαμμένο σκούρο χακί με μαύρη οροφή
Το μπλε όταν το είδα από μακριά παρκαρισμένο το νόμισα για κάδο ανακύκλωσης. Το σκούρο χακί (και με ανοιχτό καπάκι) θα θυμίζει τους αντίστοιχους των κοινών απορριμμάτων...
-
Ζηλιαρηδες...
-
Θα τα βλέπουν οι γριές, θα παίρνουν τηλέφωνα τις υπηρεσίες του δήμου και θα διαμαρτύρονται. Οι κάδοι θα λένε τρέχουν στις γειτονιές και δεν τους προλαβαίνουν.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης