-
Ρε μάγκες δεν καταλαβαίνω οταν λέτε στριφτερό αμάξι, στο ράλι ακρόπολις οδηγείτε?
Εν πάση περιπτώση υπάρχουν moose tests στο youtube με το τσουβάλι. Οκ π.χ. το focus rs μπορει να πάει πιο ομαλά στα στροφιλίκια με ταχύτητα 8 9 χμ παραπάνω. Οι νόμοι της φυσικής είναι ίδιοι, τωρα αν κάποιο με λίγο καλύτερο σύστημα διεύθυνσης, ή πιο σφιχτή αναρτηση πάει καλύτερα, who gives a fck...
Επίσης για νορμάλ εκδόσεις των ανταγωνιστών μπορεί κάποιος να βρει μεγάλες διαφορές στα αποτελέσματα άλλων του c-segment?
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
αν κάποιο με λίγο καλύτερο σύστημα διεύθυνσης, ή πιο σφιχτή αναρτηση πάει καλύτερα, who gives a fck...
Αυτοί που αρέσκονται στην σπορ οδήγηση.
-
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
αν κάποιο με λίγο καλύτερο σύστημα διεύθυνσης, ή πιο σφιχτή αναρτηση πάει καλύτερα, who gives a fck...
Να με συμπαθας, και γω τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου έτσι οδηγούσα, αλλά το να πηγαίνεις όσο πιο τάπα σε παίρνει και να ψάχνεις τα όρια σε δημόσιο δρόμο που κυκλοφορούν παιδιά σκυλιά γατιά νταλίκες κλπ με ελαστικά 2-3 ετών, δεν είναι "σπορ" οδήγηση, είναι ένα παραμύθι που λέμε στους εαυτούς μας για να ξεκ@υλώνουμε λίγο σαν μεγάλα μεν, παιδιά δε, που είμαστε.
Και να το κάνουμε αυτό πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από καφέ, μπύρες, γιορτή στο χωριό, δουλειά μέχρι αργά ή απ τα χαράματα κλπ. σε υποθετική κόντρα με τους διερχομενους...
Σπορ είναι να χεις ένα όχημα συντηρημένο και ρυθμισμένο γι αυτή τη δουλειά, και να μπεις σε πίστα ή μια ερημική διαδρομή να "αθληθεις", τα υπόλοιπα είναι απλά μια αντιστρες κατάχρηση ακόμη.
Στους περισσότερους περνάει ο σεβδας μετά τα 40, αλλά σε κάποιους δεν περνάει ποτέ.
Γι αυτούς τους τελευταίους δεν κάνουν οι "κορολες". -
Πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα για "βαρετα αυτοκινητα".Η Toyota οντως πληρωνει την επιλογη της για χρονια,να παραγει "αχρωμα" mainstream μοντελα.Βεβαια το παραδοξο ειναι οτι ταυτοχρονα ειχε στη γκαμα της μοντελα που αλλοι "οχι βαρετοι" κατασκευαστες δεν εχουν βγαλει ποτε (MR2,Celica,AE86-GT86,Supra και τωρα τα GR,για να μην αναφερουμε το θεϊκό LFA).Ομως ειναι αναμενομενο ο ογκος πωλησεων να επηρεαζει την κοινη γνωμη.Οπως και να εχει,δεν ειναι θεμα "μπορω" αλλα "θελω".Ειχε επιλεξει να παραγει κατι που δεν "χαλαει" κανεναν και πουλιεται σε εξωφρενικους αριθμους.Και προφανως αυτο της βγηκε.
Φυσικα ειναι επομενο να χρειαζεται χρονος για να φυγει η ρετσινια του "βαρετου" απο πανω της.Γιατι πλεον την αδικει.Σιγουρα τα καθημερινα μοντελα δεν ειναι "σπορ" (κανενος δεν ειναι) ομως ουτε ειναι χειροτερα του μεσου ορου. -
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Οταν το οδήγησα 1η φορά είπα "αυτό ρε συ δεν είναι Τογιότα, αυτό στρίβει". Και το έστειλα μεταξύ άλλων σχολίων μου και στην Τογιότα...και με πήρε τηλέφωνο ο Product Manager να με ρωτήσει εντυπώσεις και εαν είμαι δημοσιογράφος (!!!).
Μπορούσες να του πεις ότι είσαι influencer και να βγάλεις και μεροκαματάκι! Έτσι γίνονται οι δουλειές...
Αμάν πια, όλα εγώ θα στα λέω; -
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
@cirus said in Toyota Corolla 2019:
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
To 95% ψωνίζει με βάση την ομορφιά , οικονομία , ανέσεις/χώρους.
Αυτά τα "κοφτερά" τιμόνια και τα γκάζια σε πολλούς απο εμάς μας ακουγονται πλεον αστεία αν ζεις σε μεγαλες πόλεις και όταν η εφαρμογή τους θα γίνεται μία φορά τον χρόνο με ταυτόχρονη γκρίνια από την συζυγο ότι τρέχεις και εχουμε και παιδί στο αμάξι.
Οταν ειδικά τον υπόλοιπο χρόνο καταριεσαι το μποτιλιάρισμα και την άνοδο της βενζίνης.
Τουλάχιστον μετά απο τα 40 για εμενα γιατι πριν είχα μια Αλφα 156 που την ευχαριστιομουν.
Οπότε , ναι , εκτιμαμε οι περισσότεροι , την άνεση και την οικονομία όταν πηγαίνουμε απο το Α στο Β.
Φυσικά υπάρχει και το υπόλοιπο 5% που δεν ενδιαφερεται για τα αποπάνω ή μπορεί να έχει 2-3 αυτοκίνητα για το κεφι του.αντε γεια σου.
καλά κάνουν και σας φαίνονται αστεία, έχετε αλλες ανάγκες
αυτό δεν σημαίνει οτι το 5% δεν μπορεί να έχει αλλες προτιμήσεις και άποψη
Φυσικα μαζί σου!!
Απλα μην το παμε στο άλλο άκρο και ψαχνουμε γιατί πουλάει η Toyota αφου έχει βαρετα αμάξια. Αυτό το και καλά "βαρετό" απολαμβάνουμε γιατι ζουμε Αθηνα!! (προσωπικα καθόλου βαρετο δεν το βρισκω)
Αν μου έδιναν γκαζια και κοφτερα τιμονια , 1000 φορές θα τα άλλαζα με αυτοματο και οικονομία και ας ήταν και ακριβοτερο. (οχι τωρα που ειναι και φθηνοτερο).Δεν είπα ΠΟΤΕ γιατι πουλάει.
Η TOYOTA πουλαει αυτό που θέλει ο κόσμος πιο πολύ και το κάνει καλύτερα από όλους.
Ξερει και να φτιάξει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Know how τεραστιο έχει
Το οτι φτιάχνει ΒΑΡΕΤΑ αμάξια είναι επιλογή όχι οτι δεν μπορεί κάτι άλλο. Μαγκιά της. Αυτο ζητάνε οι πολλοί , αυτό πουλάει και αυτό παράγει.
Αν εσύ δεν το βρίσκεις βαρετο μπράβο σου και ολα κομπλέ.
Επέτρεψε μου εμένα να μου φαίνονται καραβαρετά και μη ενδιαφέροντα αμαξια τα TOYOTA όμως (τα περισσότερα). Σου είπα ήδη ποσο ψηλα την λογιζω για την τεχνογνωσία της και την αξιοπιστία της.
Εσείς όταν λέτε ποσο μαγκες είστε που έχετε την μικρότερη κατανάλωση (που ισχύει) με το υβριδικό σας πειράζει που είναι βαρετο? δεν το καταλαβαίνω. Βαρετο αλλά οικονομία φουλ παιδιά, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η οικονομία του υβριδικού συστήματος είναι η σημαία εδώ
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα για "βαρετα αυτοκινητα".Η Toyota οντως πληρωνει την επιλογη της για χρονια,να παραγει "αχρωμα" mainstream μοντελα.Βεβαια το παραδοξο ειναι οτι ταυτοχρονα ειχε στη γκαμα της μοντελα που αλλοι "οχι βαρετοι" κατασκευαστες δεν εχουν βγαλει ποτε (MR2,Celica,AE86-GT86,Supra και τωρα τα GR,για να μην αναφερουμε το θεϊκό LFA).Ομως ειναι αναμενομενο ο ογκος πωλησεων να επηρεαζει την κοινη γνωμη.Οπως και να εχει,δεν ειναι θεμα "μπορω" αλλα "θελω".Ειχε επιλεξει να παραγει κατι που δεν "χαλαει" κανεναν και πουλιεται σε εξωφρενικους αριθμους.Και προφανως αυτο της βγηκε.
Φυσικα ειναι επομενο να χρειαζεται χρονος για να φυγει η ρετσινια του "βαρετου" απο πανω της.Γιατι πλεον την αδικει.Σιγουρα τα καθημερινα μοντελα δεν ειναι "σπορ" (κανενος δεν ειναι) ομως ουτε ειναι χειροτερα του μεσου ορου.Ξεκάθαρα ξέρει να φτιάχνει υπέροχα αυτοκίνητα, τα άλλα τα είπα ήδη
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Να με συμπαθας, και γω τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου έτσι οδηγούσα, αλλά το να πηγαίνεις όσο πιο τάπα σε παίρνει και να ψάχνεις τα όρια σε δημόσιο δρόμο που κυκλοφορούν παιδιά σκυλιά γατιά νταλίκες κλπ με ελαστικά 2-3 ετών, δεν είναι "σπορ" οδήγηση, είναι ένα παραμύθι που λέμε στους εαυτούς μας για να ξεκ@υλώνουμε λίγο σαν μεγάλα μεν, παιδιά δε, που είμαστε.
Και να το κάνουμε αυτό πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από καφέ, μπύρες, γιορτή στο χωριό, δουλειά μέχρι αργά ή απ τα χαράματα κλπ. σε υποθετική κόντρα με τους διερχομενους...
Σπορ είναι να χεις ένα όχημα συντηρημένο και ρυθμισμένο γι αυτή τη δουλειά, και να μπεις σε πίστα ή μια ερημική διαδρομή να "αθληθεις", τα υπόλοιπα είναι απλά μια αντιστρες κατάχρηση ακόμη.
Στους περισσότερους περνάει ο σεβδας μετά τα 40, αλλά σε κάποιους δεν περνάει ποτέ.
Γι αυτούς τους τελευταίους δεν κάνουν οι "κορολες".Εγώ για σπορ μίλησα, δεν μίλησα για αγωνιστική ή επικίνδυνη οδήγηση, ειδικά ανάμεσα σε άλλους χρήστες του δρόμου. Σπορ χρήση είναι να ανέβεις-κατέβεις σβέλτα ένα βουνό με ελάχιστη κίνηση, ή να κάνεις "ανοίγματα" σε μια άδεια ευθεία, ή ακόμα και να παίζεις με την δυναμική ισορροπία σε μια γλιστερή διαδρομή, χωρίς να διακινδυνεύεις κανέναν άλλον. Και ναι, και μετά τα 40 το κάνουν αρκετοί, ειδικά όσοι γράφουν σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ. Παλιότερα κάναμε και τέτοιες φορουμικές εξορμήσεις, Κυριακή πρωί, σε άδειους δρόμους που αποτελούν Ειδικές Διαδρομές σε ράλλυ κλπ.
-
αι ναι, και μετά τα 40 το κάνουν αρκετοί, ειδικά όσοι γράφουν σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ. Παλιότερα κάναμε και τέτοιες φορουμικές εξορμήσεις, Κυριακή πρωί, σε άδειους δρόμους που αποτελούν Ειδικές Διαδρομές σε ράλλυ κλπ.
πες τα ρε Δια γιατι θα με βγάλουν και τρελο στο τέλος.
-
αι ναι, και μετά τα 40 το κάνουν αρκετοί, ειδικά όσοι γράφουν σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ. Παλιότερα κάναμε και τέτοιες φορουμικές εξορμήσεις, Κυριακή πρωί, σε άδειους δρόμους που αποτελούν Ειδικές Διαδρομές σε ράλλυ κλπ.
και εγώ το κάνω και ας είμαι πάνω από 40 με οικογένεια και παιδιά, και χωρίς να είχα ποτέ τα πολλά άλογα, απλά μια Κυριακή είναι ωραίο να ευχαριστηθείς οδήγηση με ωραίο feedback από το αυτοκίνητό σου. Ακόμα και με τα παιδιά μέσα σε εκδρομές σε νόμιμες ταχύτητες, δεν είναι ωραίο να έχει ωραίο τιμόνι και ωραίο πάτημα στο δρόμο??? Τι να λέμε
-
@strom said in Toyota Corolla 2019:
και εγώ το κάνω και ας είμαι πάνω από 40 με οικογένεια και παιδιά, και χωρίς να είχα ποτέ τα πολλά άλογα, απλά μια Κυριακή είναι ωραίο να ευχαριστηθείς οδήγηση με ωραίο feedback από το αυτοκίνητό σου. Ακόμα και με τα παιδιά μέσα σε εκδρομές σε νόμιμες ταχύτητες, δεν είναι ωραίο να έχει ωραίο τιμόνι και ωραίο πάτημα στο δρόμο??? Τι να λέμε
συμφωνώ απόλυτα.
και με λίγα άλογα αν ειναι Fun to drive το αυτοκίνητο και στριφτερο μια χαρά το διασκεδάζεις.
δεν κάνω κόντρες σε δημόσιους δρόμους ούτε ανέφερα τίποτα τέτοιο
αναβαση με ψόφια 75 αλογα έχω κάνει και διασκέδασα μια χαρά. Ουτε χεράς είμαι όυτε λέω κάτι παραλογο.
Εγω το μόνο που είπα είναι ότι τα TOYOTA (τα περισσότερα όχι σπανιες περιπτώσεις όπως mr2 yaris gr Κτλ) δεν σε προδιαθέτουν καθόλου για παιχνιδι και για αυτό τα λέω βαρετα. Δεν είπα ποτέ οτι δεν είναι καλά αυτοκίνητα απλά τους χαλασε πολλούς το βαρετα.
-
@strom said in Toyota Corolla 2019:
Έχοντας 20+ χρονια προυπηρεσιας στους μετρ του ειδους (Renault),μπορω να πω οτι το πατημα της Corolla (hatch 17") ειναι υψηλου επιπεδου.Ωραια ανάλυση,μικρες κλισεις,στιβαρη αποσβεση χωρις να κοπαναει.Στο τιμονι επισης φαινεται οτι εχει γινει δουλεια,δεν εχει σχεση με νεκρά ηλεκτρικα πρωτης γενιας,χωρις βεβαια να ειναι απο τα κορυφαια.Ειναι "ζωντανο" ομως η προσπαθεια να μην εχει "θορυβο" το αδικει και σε πρωτη επαφη φαινεται πιο νωθρο απ οτι ειναι. Εκει που δεν υπαρχει συμμετοχικοτητα ειναι στο κιβωτιο,το οποιο δεν εχει κακη αποκριση,αλλα σαφως δεν ειναι σπορ.Ομως οκ,αυτο το ξεραμε.Θα ηθελα να οδηγησω μια 1.2Τ,λενε οτι εχει καλο κιβωτιο.
-
Εεε εεε μια δόση την έχεις... καλής τρέλας όμως
-
Παιδιά ποτέ το βλέπετε να ανοίγουν οι προπαραγγελιες για το FL περιμένω τέλος του χρόνου το αυτοκίνητο και με τρώει για την αλλαγή αν δεν ξεφεύγει πολύ από το black edition που εχω παραγγείλει
-
@bemine15 said in Toyota Corolla 2019:
Παιδιά ποτέ το βλέπετε να ανοίγουν οι προπαραγγελιες για το FL περιμένω τέλος του χρόνου το αυτοκίνητο και με τρώει για την αλλαγή αν δεν ξεφεύγει πολύ από το black edition που εχω παραγγείλει
Εγώ πιστεύω φθινοπωρο
-
Ο πωλητής μου είπε ότι οι παραγγελίες για το FL μάλλον θα ανοίξουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη . Περιμένω το HB Style τον Δεκέμβρη λογικά, αλλά μάλλον θα φάει ακύρωση για το FL.
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Ο πωλητής μου είπε ότι οι παραγγελίες για το FL μάλλον θα ανοίξουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη . Περιμένω το HB Style τον Δεκέμβρη λογικά, αλλά μάλλον θα φάει ακύρωση για το FL.
Σου ανεφεραν κατι για "πεναλτι" σε περιπτωση αλλαγης της παραγγελιας?
Εννοειται οτι εαν ειναι μεσα στο budget σου και δεν εχεις προβλημα να περιμενεις,πας στο FL. -
Δεν υπάρχει πέναλτι, η προκαταβολή επιστρέφεται ή μένει για τη νέα παραγγελία. Αλλά είναι νέα παραγγελία, που σημαίνει εκ νέου αναμονή.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν υπάρχει πέναλτι, η προκαταβολή επιστρέφεται ή μένει για τη νέα παραγγελία. Αλλά είναι νέα παραγγελία, που σημαίνει εκ νέου αναμονή.
Η αναμονη σιγουρα ειναι ενα θεμα.Ομως επειδη ειμαστε...εκπαιδευμενοι πιστευω παλευεται.Σκεψουν για 2-3 μηνες να εχεις μετα το "γμτ".Εκει που κρινεται (για μενα) ειναι στο budget.
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Εννοειται οτι εαν ειναι μεσα στο budget σου και δεν εχεις προβλημα να περιμενεις,πας στο FL.Δεν υπαρχει πεναλτι. Ίσα ,ίσα ο πωλητής μου ειπε θα το φερει το αμάξι ακόμη και αν ακυρώσω για να το πουλήσει για πλάκα +2 χιλιάρικα από αυτή την τιμή που το ειχα κλείσει.
Toyota Corolla 2019