-
Πω, πω λεφτά...
Τα 100αρικα πάνε και έρχονται. Πασατέμπος...Το θέμα αυτό μου θυμίζει το "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος"...
-
@fiverg said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και πάλι προσωπικά μου φαίνεται too much. Αλλά οκ, το αρχικό πνεύμα του πρώτου μου σχετικού post είναι το πόσο εντυπωσιακά πολλοί έχουν αυτά τα "250" για να "χτίσουν" πάνω τους το παραπάνω.
Λοιπόν επειδή δεν το καταλαβαίνω.
Πριν 2-3 χρόνια, δύο υπάλληλοι με μισθούς 1700 + 900 πήραν σπίτι καινούργιο, 100 τμ 200000 με 40000 προκαταβολή και 160000 δάνειο, που τους βγάζει κάπου 500 τον μήνα.
Αρα κερδίζουν 300 ευρώ τον μήνα από το ενοίκιο που θα πλήρωναν χαλαρά για το ίδιο σπίτι και κέρδισαν και την άνοδο των τιμών, καθότι αυτό σήμερα κάνει χαλαρά 250000.Τώρα δύο οικογένειες και δύο άτομα 35άρηδες που δουλεύουν 7-10 χρόνια, δεν μπορούν να μαζέψουν όλοι μαζί 40000 ?
Προφανώς θα πρέπει να το έχεις στόχο και να κάνεις σχετική οικονομία.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ακουει ο γατος κατι 250αρια και εστω 70αρια μαγια απο το μπαμπα και τη μαμα....
και κατι διαρκειες δανειου που αν τις παρεις στα 40 στο τελος θα εισαι πικροδαφνη
το πρωτο το βλεπω.
ομως οσοι τα πηρατε απο τη μαμουα τα γιουρα, σκεφτηκατε οτι πρεπει να δωσετε και εσεις τοσα στα παιδια σας? ε?
κυριοι ή λιγοτερο κυριοι, δηλαδη μηχανικοι.
ειναι πολυ ακριβη η στεγη και δεν παλευεται...
και δεν εχουν ολοι πλατες, οι λαικες οικογενειες δεν ειχαν ποτεΕκεί που μένεις όλο λαϊκές οικογένειες ήταν και όλο χτισμένο με σπίτια είναι.
Σπίτια για αυτούς , για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους ενίοτε.Αλλά έκαναν το ΣΚ τους παξιμάδι και όχι το ΣΚ τους εκδρομές στα βουνά με κατανάλωση 30 λίτρα στα 100 χλμ και ακριβές τυρόπιττες...
-
Μπορούν, και η απόδειξη είναι γύρω μας, στα εκατομμύρια σπίτια και εξοχικά της χώρας. Καθίστε να βγει και η απογραφή, να δούμε πόσα κενά σπίτια υπάρχουν, ήταν 1 στα 3 την προηγούμενη.
-
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μπορούν, και η απόδειξη είναι γύρω μας, στα εκατομμύρια σπίτια και εξοχικά της χώρας. Καθίστε να βγει και η απογραφή, να δούμε πόσα κενά σπίτια υπάρχουν, ήταν 1 στα 3 την προηγούμενη.
ειδικα το θεμα εξοχικα εχει ονοματεπωνυμο ΑΓΠ
θυμαμαι το οικοπεδακι του συνεταιριζμου που ηταν παντου αχτιστα και γιομισε ο τοπος επι βαθεως πασοκ. σπιταρωνες. κλειστα τα περισσοτερα, οταν φευγει για την οδο αναπαυσεως με το l200 μετατροπη ο δικαιουχος της μεγαλης της συνταξης μενει και ρημαζει, τα παιδια του δινουν τα 800 ευρω δοση του κριου μεχρι να τους παρει το φέισλιφτ μετατροπη l200 και δεν περισσευουν. -
@civil357 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Άρα ούτε οι γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ( το διευκρινίζω) , οι οποίοι δε χρηματίζονται ( το διευκρινίζω ,δις) μπορούν εύκολα να αγοράσουν σπίτι.
Οι νέοι γιατροί -δηλ. όσοι τελειώσαμε με τα της ειδικότητας μετά το 2009/2010- γενικά ιδιώτες και δημόσιοι, στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες αγορές.
Οι ΑΡΔ -που λέει κι ο criu- έχουν περάσει στον κόσμο,την άποψη ότι γιατρός=από 24ετών αμέσως με το πτυχίο=άπειρα λεφτά.Και φυσικά το κάνουν για να καλύψουν υπογείως τα 100πλάσια εισοδήματα τους (βλ. Τράγκας).Οι ιδιώτες ιατροί δεν "καθαρίζουν" όλοι 10.000 το μήνα (ούτε 5/6000 σε πολλές περιπτώσεις). Για να βγάλεις ένα 3000-3.500/μήνα πρέπει να κάνεις εκτός από το ιατρείο και 1-2 δουλειές εξτρά (5-6 εφημερίες σα φιλιππινέζα -όταν τις πληρώσουν- σε ιδιωτ.κλινικές και κάποια πρωϊνά σε διαγνωστικά).Υπόψιν αυτά δεν είναι καθαρά (υπάρχει ΕΦΚΑ,ΔΕΚΟ ιατρείου,πιθανό ενοίκιο,κ.τ.λ.).Ακόμη και στον ΕΟΠΥΥ να είσαι με νομίζω ~1600-1700 καθαρά -όποτε στα δώσουν- δεν αρκεί για να αγοράσεις τέτοια σπίτια.
Κι οι ΕΣΥτες δεν φτάνουν Επιμ.Α' και Β' τα 2000 μισθό/μηνιαίως (χωρίς εφημερίες),αλλά τουλάχιστον είναι στο χέρι χωρίς τις κρατήσεις.Αυτοί που βγάζουν 9-10.000+ το μήνα (ή τη βδομάδα!) είναι καθηγητάδες πανεπ.κλινικών (ή κι ως συνεργάτες μεγάλων ιδιωτικών κέντρων και ντόπιων και στην αλλοδαπή),που έχουν τα ιατρεία στο Κολωνάκι,Εκάλη κ.ά. και μπορούν όπως λέει κι ο Φάνης να'χουν βιλλάρες με πισίνες,σκαφάτοι και με το καινούριο premium κάθε 6μήνες.
Ευτυχώς που αρκετοί νέοι ιατροί έχουν κανένα εισόδημα από ακίνητο να συμπληρώνει,δεν έχουν παιδιά,νοίκια και μπορούν να τα φέρνουν κάπως άνετα κι αξιοπρεπώς βόλτα...
Υ.Γ. το μόνο που αξίζει από τόσο ζόρι,κόπωση και διάβασμα 15+ χρόνια είναι όταν ένας ασθενής σου πάει καλά.Αλλά δυστυχώς κι οι γιατροί άνθρωποι κι εργαζόμενοι είναι και πρέπει κάπως να αμείβονται.Κι όταν ο ειδικευόμενος -που είναι πτυχιούχος ιατρικής,μην το ξεχνάμε- αμοίβεται με 1000 ευρώ και σε άλλους υπαλλήλους τα 900 ευρώ φαίνονται λίγα,μου κάνει μια εντύπωση..
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και πάλι προσωπικά μου φαίνεται too much. Αλλά οκ, το αρχικό πνεύμα του πρώτου μου σχετικού post είναι το πόσο εντυπωσιακά πολλοί έχουν αυτά τα "250" για να "χτίσουν" πάνω τους το παραπάνω.
Πριν 2-3 χρόνια, δύο υπάλληλοι με μισθούς 1700 + 900 πήραν σπίτι καινούργιο, 100 τμ 200000 με 40000 προκαταβολή και 160000 δάνειο, που τους βγάζει κάπου 500 τον μήνα.
Αρα κερδίζουν 300 ευρώ τον μήνα από το ενοίκιο που θα πλήρωναν χαλαρά για το ίδιο σπίτι και κέρδισαν και την άνοδο των τιμών, καθότι αυτό σήμερα κάνει χαλαρά 250000.Τώρα δύο οικογένειες και δύο άτομα 35άρηδες που δουλεύουν 7-10 χρόνια, δεν μπορούν να μαζέψουν όλοι μαζί 40000 ?
Βρε εδώ δεν μιλάμε για 40, μιλάμε για 250... Αλλιώς πως θα αγγίξεις το σπίτι των 450 στον Άλιμο; Με δόση 2000 τον μήνα; Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί κατά πως φαίνεται που τα "250" τα έχουν. Αλλιώς εργολάβος να πάει να σηκώσει εκεί οικοδομή δεν θα πήγαινε.
Κι εγώ αν έκανα την κίνηση σε κάτι τέτοιο που λες θα ήμουνα, κάνα 40ρι προκαταβολή (όχι, ούτε αυτό μαζεύεται εύκολα αν δεν τσονταρουν οι γονείς) και κάνα σπίτι μέχρι 150. Παραπάνω δεν... -
Σιγά σιγά θα διαπιστώσουμε οτι κανένας δεν μπορεί. Άρα οι εργολάβοι πουλάνε είτε σε ανθρώπους με μαύρο χρήμα είτε σε ανθρώπους με εκποιημενες περιουσίες.
Πω πω ξανά ανοίγω την κοντρα
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Συγνώμη αλλά δεν συμφωνώ.
Δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να δώσουν από 100.000 ευρώ σε κάθε ζευγάρι. Κάποιες οικογένειες έχουν δύο και τρία παιδιά.
Εσύ πόσα παιδιά έχεις; Μπορείς να δώσεις από 50.000 ευρώ στο καθένα σήμερα που μιλάμε ενώ είσαι και πετυχημένος στην εργασία σου;Πόσο μάλλον όταν οι γονείς τους πέρασαν από μια 10 ετία απομείωσης των εισοδημάτων τους.
Πόσο μάλλον αν είναι συνταξιούχοι, αν έχουν δικά τους δάνεια, ή αν έχουν κατι για τα γεράματα τους.
Οι γάμοι κοστίζουν 10-12.000 ευρώ. Κακώς για εμένα αν με ρωτάς, αλλά οκ από 6000 ευρώ ίσως τα δώσουν. Πλέον πολλοί κάνουν γάμους με 5000 ευρώ όλα μαζί και είναι μια χαρά.Δεν μπορείς να θεωρείς επειδή κάποιοι κάνουν έναν κάπως ακριβό γάμο των 10.000 ευρώ μπορούν αν αγοράσουν και 400.000 ευρώ σπίτι!!!
Όσο για την οικονομία, αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι όντως όλα θα πάνε καλά. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, τα πράγματα όχι μόνο είναι δύσκολα αλλά θα παρασύρουν σε αρνητικό σπιραλ πολλές κοινωνικές ομάδες. Και αυτές οι ομάδες είναι πελάτες κάποιων άλλων και πάει λέγοντας. Η μεσαία τάξη καταστρέφεται. Για αυτό και εσείς που πουλάτε σε πλούσιους δεν σας φαίνεται αυτό και εμείς που δεν είμαστε πλούσιοι σας λέμε πως πολυ απλά και λιτά, δεν μπορούμε. Είναι φούσκα.
Δεν κάνουν και όλα τα σπίτια 300-400000 ευρώ.
Υπάρχουν με 150-200-250 , όπου τα ζητούμενα χρήματα , είναι λίγο παραπάνω από ένα μέτριο γάμο.
Ε; Ζητούμενα χρήματα;
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ακουει ο γατος κατι 250αρια και εστω 70αρια μαγια απο το μπαμπα και τη μαμα....
και κατι διαρκειες δανειου που αν τις παρεις στα 40 στο τελος θα εισαι πικροδαφνη
το πρωτο το βλεπω.
ομως οσοι τα πηρατε απο τη μαμουα τα γιουρα, σκεφτηκατε οτι πρεπει να δωσετε και εσεις τοσα στα παιδια σας? ε?
κυριοι ή λιγοτερο κυριοι, δηλαδη μηχανικοι.
ειναι πολυ ακριβη η στεγη και δεν παλευεται...
και δεν εχουν ολοι πλατες, οι λαικες οικογενειες δεν ειχαν ποτεΦεύγουν τα 100 δες χιλιάρικα σαν στραγάλια. Και όταν ρωτήσεις μισθούς 1800 ευρώ ο καλύτερος .
-
Εγώ πάντως θα επιμείνω. Άλλο πράγμα το πραγματικό μηνιαίο κόστος μίας ιδιοκτησίας για την αγορά της και άλλο πράγμα η τραπεζική δόση.
Το πραγματικό μηνιαίο κόστος αγοράς μίας ιδιοκτησίας απλά εμπεριέχει και την τραπεζική δόση.
Σε μένα το πραγματικό μηνιαίο κόστος της αγοράς είναι κοντά στα 1000euro με δόση δανείου 500euro.
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Στο ξαναλέω κι εγώ λοιπόν γιατί σίγουρα δεν κατάλαβες.
Εγραψα:
*Με όλο το θάρρος εκτός κι αν κάτι μου διαφεύγει και δεν το ξέρω καλά.
οι μηχανικοί όταν παίρνετε πτυχίο, δεν ορκιζεστε;
Η όποιοι γίνονται εργολάβοι εξαιρούνται;*Εγραψες:
*Κατ' αρχάς και με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν θυμάμαι αν ορκιστήκαμε. Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες... Θυμάμαι την τελετή απονομής των πτυχίων μας, αλλά δε θυμάμαι όρκο. Πιθανώς ορκιστήκαμε.
Αλλά πιστεύεις ότι η ορκωμοσία κατά την απονομή οποιουδήποτε πτυχίου είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει στο σωστό δρόμο κάποιον επαγγελματία; Με όλο το θάρρος, μήπως πιστεύεις και στους μονόκερους και τον Άη Βασίλη;*
Υπάρχει σίγουρα ειρωνεία.
Πάμε παρακάτω.
Δεν κατάλαβες ούτε την ουσία των λεγόμενων μου, όταν αναφερόμουν σε όρκους.
αν και στο τέλος κάτι ανέφερες , για δεοντολογία και ηθική για να σώσεις τα προσχήματα.
Γεωλόγος είμαι.
Σίγουρα έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. και το "χαλασμένο ακουστικό" δεν είμαι εγώ...
Εσύ που ψάχνεις να βρεις την ειρωνεία, μήπως δεν την χρησιμοποίησες όταν αναρωτιόσουν αν οι εργολάβοι μηχανικοί εξαιρούνται του όρκου των μηχανικών;
Για εξήγησε μου και την ουσία των λεγομένων σου, που δεν κατάφερα να αντιληφθώ, όταν αναφερόσουν σε όρκους. Ότι ένας τυπικός όρκος, ως τμήμα του τελετουργικού της απονομής του διπλώματος των σπουδών, θεωρείς ότι δεσμεύει ουσιαστικά τον οποιοδήποτε επαγγελματία; Αν κάποια πράγματα τον "δεσμεύουν" είναι όπως σου ξαναέγραψα η μόρφωση του, ο χαρακτήρας του, η ανατροφή του, η ηθική του κτλ.
Η δεοντολογία και η ηθική που θεωρείς ότι ανέφερα για τα προσχήματα, κάθε άλλο παρά προσχηματικά είναι και σίγουρα όχι για να "σώσω τα προσχήματα"! Αυτά είναι η ουσία, η οποία με έχει οδηγήσει στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.
Κατά τ' άλλα επιβεβαίωσα με συναδέλφους ότι εμείς οι αρχιτέκτονες μηχανικοί στο Μετσόβειο ΔΕΝ δώσαμε όρκο κατά την απονομή των πτυχίων μας. Όχι ότι θα άλλαζε έστω και μια τρίχα από ότι έκανα επαγγελματικά.
Υ.Γ.: Γεωλόγος, ε; Και αν επιτρέπεις, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιωτικός υπάλληλος ή δημόσιος υπάλληλος;
Ανακεφαλαιώνω γιατί κούρασε η κουβέντα μας και σίγουρα ούτε και με αυτό το ποστ θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.
Μάλλον εσάς τους αρχιτέκτονες δεν σας καταλαβαίνουμε.Ο όρκος που ανέφερα ήταν με αφορμή ότι ο εργολάβος είναι εργολάβος ανεξάρτητα αν είναι μηχανικός.
Εγώ θεωρώ ότι οι σπουδές σε πολυτεχνείο, η ορκωμοσία (ότι αυτή πρεσβεύει) και η άσκηση της επιστήμης είναι κάτι πολύ περισσότερο απο έναν έμπορο σπιτιών.12 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας αλλά στην ουσία ιδιωτικός υπάλληλος και τα τελευταία 6 δημόσιος υπάλληλος.
-
Σιγά σιγά θα διαπιστώσουμε οτι κανένας δεν μπορεί. Άρα οι εργολάβοι πουλάνε είτε σε ανθρώπους με μαύρο χρήμα είτε σε ανθρώπους με εκποιημενες περιουσίες.
Καμία κόντρα, αυτό λέμε, υπάρχει πολύ λίπος στην Ελλάδα, όσο και αν ακούς κλαψα η διαβάζεις το τι λέει η ελστατ.
Γιατί δεν μπορεί να βρίσκει κάποιος "250" από την γιαγιά (εκποίηση περιουσίας) και να λογίζεται φτωχός γιατί παίρνει τον βασικό... Ενώ το ανάποδο μια χαρά ισχύει, και 3Κ καθαρά να παίρνεις μόλις χάσεις την δουλειά σου την έκανες αν δεν έχεις "γιαγιά" να σε χρυσωσει -
Υπάρχουν επαγγέλματα που δε σου γεμίζουν το μάτι -ή με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου δεν στοχοποιούνται στο προσκήνιο- και βγάζουν χρήματα.
Δημοσιογράφοι δευτεροκλασσάτοι σε ιδιωτ. κανάλι στέλνουν και τα δύο παιδιά τους σε ιδιωτ. σχολείο Βορ.προαστείων, που ζευγάρι συνάδελφων μου (σύζυγος ορθοπ, γυναίκα καρδιολ.) ούτε το ένα παιδί δεν μπορούν να στείλουν.
Επίσης ισχύει κι αυτό που λες μαύρο χρήμα και πώληση υπάρχουσας περιουσίας για αγορά κάτι νέου.
-
Ναι σαφώς και υπάρχει. Τι σας έχω πει για κομμωτές νυχουδες κτλ; Δεν φαντάζεστε τη ζωή κάνουν, τι έχουν και τι αγοράζουν.
Αλλά γιατρός ρε φίλε να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς....ε εντάξει..κάτι πάει λάθος.
-
Καμία κόντρα, αυτό λέμε, υπάρχει πολύ λίπος στην Ελλάδα, όσο και αν ακούς κλαψα η διαβάζεις το τι λέει η ελστατ.
Γιατί δεν μπορεί να βρίσκει κάποιος "250" από την γιαγιά (εκποίηση περιουσίας) και να λογίζεται φτωχός γιατί παίρνει τον βασικό... Ενώ το ανάποδο μια χαρά ισχύει, και 3Κ καθαρά να παίρνεις μόλις χάσεις την δουλειά σου την έκανες αν δεν έχεις "γιαγιά" να σε χρυσωσειτο ματαξαναλεω ομως φιβερ
οκ, πηρες τα 200 απο το σπιτι της γιαγιας. ή τα μασουρια το κατοσταρικο απο τους γονεις που κανουν το σκατο παξιμαδι.
στα δικα σου τα παιδια τι?
το σπιτι που ΕΣΥ θα κατοικεις?
ειναι διχως αυριο αυτο που συμβαινει με τα ακινητα. κοστιζουν υπερβολικα. γιατι βγαζουν πολλοι υπερβολικα. -
Το πουλάν και παίρνουν μετρητό.
Ααα λες για όσο ζεις;;;; Ε ναι.... ούτε φροντιστήρια δεν θα έχεις να δωσεις -
6000 χιλιάδες το χρόνο. Άρα για αποπληρωμή πάνω από 35 χρόνια σίγουρα.
Η αλήθεια πάντως είναι οτι δεν ήξερα οτι μορώ να έχω στεγαστικό δάνειο πάνω από τα 67.... -
Νομότυπα. Αν αγοράσει κάποιος ένα διαμέρισμα αξίας 200.000euro από μεσιτικό γραφείο θα πρέπει να δώσει και μία αμοιβή 5000euro στο μεσιτικό γραφείο.
Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια;;;;
-
Οποιο επάγγελμα δεν έχει παραστατικά περίμενε να δεις τι ζωή κάνουν....θα πάθεις σοκ
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!