-
@dstou said in Honda Civic:
Στην Αμερική υπάρχουν δύο διπλώματα οδήγησης, ένα για αυτόματα και ένα άλλο για χειροκίνητα. Το δεύτερο μπορεί να οδηγήσει και αυτόματα.
Καί στην Ελλάδα πλέον ισχύει αυτό, υπάρχει ήδη δίπλωμα οδήγησης μόνο για αυτόματο
-
Πότε έγινε;
-
Εδώ και πολλά χρόνια.
-
Αυτό το επεισόδιο δεν το έχω δει. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα πήγα σε σχολή οδηγών για τον γιο μου,για να ξεκινήσει μαθήματα και δε μου είπανε τίποτα. Ρε τι μαθαίνεις στο τυχαίο!
-
@ektoras said in Honda Civic:
@dstou said in Honda Civic:
Στην Αμερική υπάρχουν δύο διπλώματα οδήγησης, ένα για αυτόματα και ένα άλλο για χειροκίνητα. Το δεύτερο μπορεί να οδηγήσει και αυτόματα.
Καί στην Ελλάδα πλέον ισχύει αυτό, υπάρχει ήδη δίπλωμα οδήγησης μόνο για αυτόματο
επειδή και στην Ευρώπη όπως και στην Αμερική το +90 τοις εκατό των οδηγών δεν ξέρει να οδηγεί manual, (και δεν μιλάω για heal/toe μιλάω για απλή χρήση χωρίς να ταλαιπωρείς τον κινητήρα και την μετάδοση και κατ' επέκταση τον εαυτό σου) θα έπρεπε και εδώ να υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση στην χρήση αυτόματων μεταδόσεων.
Οι περισσότεροι απλά "μετακινούνται" και ξεκινάνε με δευτέρα, αφού γίνεται, ή πάνε Πάτρα με τετάρτη για να τραβάει καλύτερα. Πόσες φορές μου έχουν κάνει ερώτηση πως μπορώ να πάω γρήγορα; ή πως γίνεται να πάω οικονομικά; και από άλλα τέτοια ωραία καταλαβαίνει κανείς το επίπεδο.... σε μια ανηφορική στροφή να κάτσει κανείς και να περιμένει πάνω από τους μισούς δεν θα κατεβάσουν σχέση και θα κρεμάσουν, τι να λέμε, για τους οδηγούς ταξί που βγάζουν την σχέση για να πηγαίνουν οικονομικά; για αυτά ακριβώς θα έπρεπε να δίνουν αυτόματα σε όλους και ειδική άδεια για χειροκίνητα.
-
Υποτίθεται ότι υπάρχουν διαφορετικά διπλώματα οδήγησης. Άλλο για αυτόματο, άλλο για χειροκίνητο.
Βασικά το θέμα είναι να δίνουν οι υποψήφιοι οδηγοί εξετάσεις με ερωτήσεις για τον πολλαπλασιασμό της ροπής και τα γρανάζια. Μόνο έτσι θα καταλάβουν πως λειτουργεί το χειροκίνητο κιβώτιο, τι σημαίνει να έχεις διαθέσιμη ροπή σε κάθε περίσταση και θα το χειρίζονται σωστά. Αν δεν θέλουν τόσο δύσκολες εξετάσεις, τότε ας δώσουν εξετάσεις μόνο για αυτόματο κιβώτιο.Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι ανάλογα την ταχύτητα που πηγαίνουν επιλεγουν και ένα νούμερο στο χειροκίνητο κιβωτιο. Αυτο τους λένε, αυτό κάνουν! Φταινε οι σχολές οδήγησης.
-
Honda Civic το αγαπημένο αυτοκίνητο των κλεφτών στις ΗΠΑ , μέχρι και για " δόλωμα "το χρησιμοποιούν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα
https://patch.com/massachusetts/southend/boston-police-using-a-honda-civic-as-bait-for-car-thieves
Civic με χειροκίνητο σασμάν... πιο αντικλεπτικό έξτρα δεν υπάρχει !
-
Μίλησα με τη σχολή οδηγών σήμερα, δεν ήξερα που να το βάλω. Ναι, μου λέει, υπάρχει ξεχωριστό δίπλωμα για αυτόματα εδώ και χρόνια, αλλά είναι ζήτημα να του έρχεται ένας το χρόνο που το ζητάει, και συνήθως είναι κάποιος από εξωτερικό. Εν τω μεταξύ άμα πάρεις τέτοιο, αφενός δεν επιτρέπεται το χειροκίνητο , αφεδύο για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να ξαναδώσεις από την αρχή για δίπλωμα όσα χρόνια και να οδηγάς, οπότε δεν ασχολείται σχεδόν κανένας.
-
Συνήθως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με κάποια αναπηρία παίρνουν τέτοιο δίπλωμα και φυσικά οδηγούν μόνο αυτόματα αυτοκίνητα. Από διαβολική σύμπτωση, είχα δύο τέτοιες πρώην "πεθερές", για αυτό και το ήξερα ότι υπάρχει εδώ και περίπου 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω.
-
@realzeus said in Honda Civic:
Συνήθως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή με κάποια αναπηρία παίρνουν τέτοιο δίπλωμα και φυσικά οδηγούν μόνο αυτόματα αυτοκίνητα. Από διαβολική σύμπτωση, είχα δύο τέτοιες πρώην "πεθερές", για αυτό και το ήξερα ότι υπάρχει εδώ και περίπου 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω.
Φαντάζομαι η τρίτη αν υπάρξει θα είναι με χειροκίνητο!!!!
-
Αν βγάλεις δίπλωμα για χειροκίνητο Ελλάδα μπορείς να οδηγήσεις και αυτόματο, αν βγάλεις αυτόματο δεν μπορείς χειροκινητο
-
This post is deleted! -
@strom said in Honda Civic:
Από την αντιπροσωπεία της Honda στην Αθήνα μου είπαν ότι σε ερώτηση που έκαναν στα κεντρικά της Honda της Ευρώπης, ενημερώθηκαν ότι το νέο υβριδικό civic θα έρθει με το 2.0 υβριδικό που φοράει και το CRV, και όχι με το 1.5 των jazz και HRV. Φαντάζομαι σε λίγο καιρό θα έρθει και κάποια επίσημη ενημέρωση γιατί έχουν αφήσει την αγορά χωρίς civic εδώ και πολύ καιρό
-
Αν δείτε που έχει φτάσει η τιμολόγηση του HRV και ισχύσει ότι θα έρθει το Civic ως 2λιτρο hev θα κλάψουμε. Και 40κ....
-
@sabas_thess said in Honda Civic:
Αν δείτε που έχει φτάσει η τιμολόγηση του HRV και ισχύσει ότι θα έρθει το Civic ως 2λιτρο hev θα κλάψουμε. Και 40κ....
Το crv ξεκινάει από 39; Το civic θα είναι λίγο πιο κάτω γύρω στα +35...
Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κανείς θα είναι ότι αποκτά ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο για τα δεδομένα της Ελλάδας.
-
-
Σταμάτησα να διαβάζω στο "2λιτρο"...
-
@sabas_thess said in Honda Civic:
Σταμάτησα να διαβάζω στο "2λιτρο"...
Είναι πραγματικά τραγικό που στην Ελλάδα τιμωρείται ακόμη ο κυβισμός άσχετα με τους ρύπους εν έτη 2022...
-
Περιμένουμε με αγωνία τη τιμολόγηση από τον εισαγωγέα
-
Άμα ξεκινάει από 30 χιλιάρικα κάτι μπορεί να πουλήσει εδώ..Αλλιώς δε ξέρω αν θα δούμε κανένα στο δρόμο με τη πολιτική της Honda στη Ελλάδα...
Honda Civic