-
Εε οκ αν ξεκολλά από το φανάρι και φτάνει τα 20 χαω στα καπάκια είναι κάτι... Πόσα τέτοια λες να πατήσει ο γάτος με το φεβ
-
Πρώτη φορά πήγα να γεμίσω βενζίνη το Lexus RX (βενζίνη) που έχουμε εδω Ταϊβαν, σχεδόν άδειο (70κατι λίτρα ντεπόζιτο, πίνεις καφέ μεχρι να γεμίσει).
Μια οτι είχα ξεχάσει τις τιμές εδώ, μία αυτά που ακούω για Ευρώπη/Ελλάδα στο ριαδιόφωνο για τις τιμές, είχα ετοιμάσει κάπου στα 150ε για το γέμισμα. Τελειώνει και κοιτάζω την αντλία και λέει κάπου 60ε...... Εμεινα, του λέω "γέμισε" ; Ναι μου λέει, πληρώνω και φευγοντας, κοιταζω τη ταμπέλα με τις τιμες και ειδα οτι η αμόλυβδη ειναι κάπου λιγότερο από 1ε/λίτρο.....................
Ελλάδα το Σουιφτ ήθελε κάπου 50ε να γεμίσει το ντεπόζιτο μεγέθους παγουριου...
Ρώτησα τη γυνάικα μου και μου λέει θα πάρει +0.2ε τις επόμενες μέρες.Γι'αυτό εδώ, δε βλέπω πολλά υβριδικά... η βενζίνη ειναι ακόμα αρκετά φτηνή ενώ ο κοσμος για πολλες διαδρομές κυκλοφορεί με σκουτερ.
Το ηλεκτρικό σκουτερ εδώ παει σύννεφο ενώ όπως προ-είπα στο καρ-σποτινγκ, τα τεσλα ειναι πραγματικά παντού (3 πιο πολλά και απο τα τογιοτα σχεδόν, Σ και Χ αρκετά) -
@alejandro said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πρώτη φορά πήγα να γεμίσω βενζίνη το Lexus RX (βενζίνη) που έχουμε εδω Ταϊβαν, σχεδόν άδειο (70κατι λίτρα ντεπόζιτο, πίνεις καφέ μεχρι να γεμίσει).
Μια οτι είχα ξεχάσει τις τιμές εδώ, μία αυτά που ακούω για Ευρώπη/Ελλάδα στο διαδιόφωνο για τις τιμές, είχα ετοιμάσει κάπου στα 150ε για το γέμισμα. Τελειώνει και κοιτάζω την αντλία και λέει κάπου 60ε...... Εμεινα, του λέω "γέμισε" ; Ναι μου λέει, πληρώνω και φευγοντας, κοιταζω τη ταμπέλα με τις τιμες και ειδα οτι η αμόλυβδη ειναι κάπου λιγότερο από 1ε/λίτρο.....................
Ελλάδα το Σουιφτ ήθελε κάπου 50ε να γεμίσει το ντεπόζιτο μεγέθους παγουριου...
Ρώτησα τη γυνάικα μου και μου λέει θα πάρει +0.2ε τις επόμενες μέρες.Γι'αυτό εδώ, δε βλέπω πολλά υβριδικά... η βενζίνη ειναι ακόμα αρκετά φτηνή ενώ ο κοσμος για πολλες διαδρομές κυκλοφορεί με σκουτερ.
Το ηελκτρικό σκουτερ εδώ παει σύννεφο ενώ όπως προ-είπα στο καρ-σποτινγκ, τα τεσλα ειναι πραγματικά παντού (3 πιο πολλά και απο τα τογιοτα σχεδόν, Σ και Χ αρκετά)Τι κάνεις στην Taiwan; Πρόσεχε, γιατί μάλλον είναι οι επόμενοι, και η Ελλάδα οι μεθεπόμενοι! Το Joyride 300 της Sym κυκλοφόρησε εκεί;! Άντε και το περιμένουμε, όταν θα έρθει θα κάνει κάνα 6.000...
-
Η φόρτιση πόσο κοστίζει εκεί για τα ηλεκτρικά, και πιστεύω υποδομές υπάρχουν παντού, όχι όπως εδώ.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι κάνεις στην Taiwan; Πρόσεχε, γιατί μάλλον είναι οι επόμενοι, και η Ελλάδα οι μεθεπόμενοι! Το Joyride 300 της Sym κυκλοφόρησε εκεί;! Άντε και το περιμένουμε, όταν θα έρθει θα κάνει κάνα 6.000...
Ζούσαμε εδώ και επιστρέψαμε για ένα διάστημα, η γυναίκα μου ειναι Ταϊβανέζα.
Απο σκουτερ δε ξέρω και πολλά αλλα Kymco/SYM τρέχουν και δε φτάνουν μιας και η Gogoro (η πιο καινοτόμος εταιρία στα ηλ. σκουτερ παγκοσμίως αλλά ελάχιστοι την ξέρουν )τους τρώει τρομερό μερίδιο αγοράς ενώ εχει χτίσει φοβερό επιχειρηματικό μοντέλο. Η Yamaha μάλιστα θα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία της και του σταθμούς μπαταριών της.
Χεχε, ασε, μια χαρά είμαστε εδώ. Πιο πολύ για Ευρώπη και Φιλανδία θα φοβάμαι. Η Κίνα, δε θεωρώ οτι θα εισβάλει στη Ταϊβαν. Θα τη προσαρτήσει, αλλά αργά/μεθοδικά με οικονομικά μέσα κυρίως. Θα περιμένει.@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η φόρτιση πόσο κοστίζει εκεί για τα ηλεκτρικά, και πιστεύω υποδομές υπάρχουν παντού, όχι όπως εδώ.
Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με τα ηλεκτρικά. Παντως ετσι τωρα που κοιταξα, η Τεσλα χρεώνει 0,23-0.39ε / Kw/hr όπως βλέπω. Σταθμούς δε θα έλεγα οτι εμφανώς βλέπω παντού. Βασικά μόνο σε ενα παρκινγκ είδα. Αλλά επειδή τα Τέσλα ειναι τραγικά παντου, σίγουρα κάπου θα τα φορτίζουν. Παντως 2 τεσλα που έχουμε στη πολυκατοικία, δεν έχω δει να έχουν φορτιστές στη θέση του παρκινγκ τους, και απορώ που τα φορτίζουν. Ισως στη δουλειά.
2 χάρτες με θέσεις φορτιστών στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
-
@alejandro said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι κάνεις στην Taiwan; Πρόσεχε, γιατί μάλλον είναι οι επόμενοι, και η Ελλάδα οι μεθεπόμενοι! Το Joyride 300 της Sym κυκλοφόρησε εκεί;! Άντε και το περιμένουμε, όταν θα έρθει θα κάνει κάνα 6.000...
Ζούσαμε εδώ και επιστρέψαμε για ένα διάστημα, η γυναίκα μου ειναι Ταϊβανέζα.
Απο σκουτερ δε ξέρω και πολλά αλλα Kymco/SYM τρέχουν και δε φτάνουν μιας και η Gogoro (η πιο καινοτόμος εταιρία στα ηλ. σκουτερ παγκοσμίως αλλά ελάχιστοι την ξέρουν ), τρέχουν και δε φτάνουν γιατί τους τρώει τρομερό μερίδιο αγοράς ενώ εχει χτίσει φορβερό επιχειρηματικό μοντέλο. Η Yamaha μάλιστα θα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία της και του σταθμούς μπαταριών της.
Χεχε, ασε, μια χαρά είμαστε εδώ. Πιο πολύ για Ευρώπη και Φιλανδία θα φοβάμαι. Η Κίνα, δε θεωρώ οτι θα εισβάλει στη Ταϊβαν. Θα τη προσαρτήσει, αλλά αργά/μεθοδικά με οικονομικά μέσα κυρίως. Θα περιμένει.@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με τα ηλεκτρικά. Παντως ετσι τωρα που κοιταξα, η Τεσλα χρεώνει 0,23-0.39ε / Kw/hr όπως βλέπω. Σταθμούς δε θα έλεγα οτι εμφανώς βλέπω παντού. Βασικά μόνο σε ενα παρκινγκ είδα. Αλλά επειδή τα Τέσλα ειναι τραγικά παντου, σίγουρα κάπου θα τα φορτίζουν. Παντως 2 τεσλα που έχουμε στη πολυκατοικία, δεν έχω δει να έχουν φορτιστές στη θέση του παρκινγκ τους, και απορώ που τα φορτίζουν. Ισως στη δουλειά.
2 χάρτες με θέσεις φορτιστών στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Καταπληκτική χώρα με μεγάλο ενδιαφέρον!! Να περνάτε καλά!
-
Τα αναφέρω εδώ επειδή εδώ ξεκίνησα την κουβέντα.
Το είδα το ΑΜΙ από κοντά.
Οντως γκάτζετ.
Πολύ μικρό έξω, ύψη μέχρι 1,85 μπαίνουν άνετα μέσα, οι ψηλότεροι θέλουμε να κάνουμε ασκήσεις κεφαλής.Αδειο μέσα , φτηνή κατασκευή.
Τώρα αν τα 5500 είναι πολλά, μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι.
Η ουσία είναι ότι το αμαξάκι, είναι για συγκεκριμένη χρήση.
Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να κάνεις πλουσιότερη έκδοση αυτού, ούτε να πηγαίνει πιο γρήγορα, γιατί θα έχεις ένα σμάρτ και η μόδα του σμάρτ έχει περάσει.
Οπως δύσκολα θα πάρεις άιγκο στα 15-17000 .
-
Τα κολλημένα σιδεράκια τα είδες ;
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οντως γκάτζετ.
Πολύ μικρό έξω, ύψη μέχρι 1,85 μπαίνουν άνετα μέσα, οι ψηλότεροι θέλουμε να κάνουμε ασκήσεις κεφαλής.Αδειο μέσα , φτηνή κατασκευή.
Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να κάνεις πλουσιότερη έκδοση αυτού, ούτε να πηγαίνει πιο γρήγορα, γιατί θα έχεις ένα σμάρτ και η μόδα του σμάρτ έχει περάσει.
Να υποθέσω δεν το οδηγησες να μας πεις εντυπώσεις... Πάντως γράφεις με λιγότερο ενθουσιασμό γιαυτό ή είναι ιδέα μου;;
-
@nascar1 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οντως γκάτζετ.
Να υποθέσω δεν το οδηγησες να μας πεις εντυπώσεις... Πάντως γράφεις με λιγότερο ενθουσιασμό γιαυτό ή είναι ιδέα μου;;
Προτίμησε να περπατήσει, ήταν πιο γρήγορο.
-
Το Αμι κι άλλα σαν αυτό, είναι οχήματα, δεν είναι "αυτοκίνητα" με την έννοια που έχουμε δώσει στη λέξη.
Αυτό που "περιμένουμε" να φτιαχτεί σε τέτοια κατηγορία, είναι ένα φτηνό ηλεκτρικό Renault 5 ή ας το πούμε Twingo για να είμαστε πιο κοντά στην εποχή.
Μέχρι στιγμής, μόνο η Dacia φαίνεται να κινείται προς τα κει με το δημιούργημά της.
Το πρόβλημα είναι πως η υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών δεν το επιτρέπει ακόμη.
Η αναλογία κόστος-βάρος-χωρητικοτητα των σημερινών μπαταριών, έχει νόημα για τα Τέσλα, αλλά όχι για τα μικρά πόλης, ούτε καν για μοτοσυκλέτες... -
Από τη στιγμή που υπάρχει ηλεκτρικό Smart forfour υπάρχει και Twingo, το ίδιο αμάξι είναι.
Αλλά η λύση ηλεκτροκίνησης του Smart ήταν βιαστική και η αυτονομία είναι ήδη για γέλια. Ελπίζω ότι η Ρενώ θα κάνει τη σωστή κίνηση, ειδικά που τώρα το Smart πάει για παραγωγή στην Κίνα. -
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Από τη στιγμή που υπάρχει ηλεκτρικό Smart forfour υπάρχει και Twingo, το ίδιο αμάξι είναι.
Αλλά η λύση ηλεκτροκίνησης του Smart ήταν βιαστική και η αυτονομία είναι ήδη για γέλια. Ελπίζω ότι η Ρενώ θα κάνει τη σωστή κίνηση, ειδικά που τώρα το Smart πάει για παραγωγή στην Κίνα.Νομίζω δεν κατάλαβες πως εννοούσα ότι δεν ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ να κατασκευάσουν οχήματα κατηγορίας παραδοσιακού "twingo" (όχι της μάρκας) που να έχουν λογική τιμή και χρηστική αυτονομία, ΛΟΓΩ της τεχνολογίας μπαταριών.
Ίσως μετά από κάποια χρόνια...
-
Δεν είναι θέμα αν ήμουν ενθουσιασμένος.
Το αμαξάκι δεν έκανε για μένα έτσι και αλλιώς, γιατί δεν έχω ανάγκη αμαξάκι μποτιλιαρίσματος και επίσης δεν θα χώραγα μέσα όπως και έγινε. Αν έστριβα λίγο μπορεί να έμπαινα μέσα , αλλά δεν είχε νόημα να το κάνω.Απλά το αμαξάκι , ήταν πολύ μικρό και δεν μου αρέσουν τα μικρά, ενώ είναι και πολύ σπαρτιάτικο μέσα. Μου θύμισε κάτι από 80 μέσα.
Αλλά εκείνο που είναι το βασικό , είναι πόσο θα κάνει ένα μικρό ηλεκτρικό που δεν θα είναι γκάτζετ, αλλά αμαξάκι.
Αρκεί να θυμηθούμε πόσο έκανε το ηλεκτρικό up και τα αδέλφια του.
Νομίζω πάνω από 20000 με την επιδότηση.
Δηλαδή 4 φορές επάνω σε σχέση με το ΑΜΙ.Ετσι πρέπει να το κρίνουμε.
-
Και εσύ αν πουλήσεις σπίτι χωρίς σοβά πόρτες παράθυρα πάτωμα ανσασερ και κάγκελα πιο φθηνό θα ναι.
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αλλά η λύση ηλεκτροκίνησης του Smart ήταν βιαστική και η αυτονομία είναι ήδη για γέλια. Ελπίζω ότι η Ρενώ θα κάνει τη σωστή κίνηση, ειδικά που τώρα το Smart πάει για παραγωγή στην Κίνα.Όντως υπάρχει ηλεκτρικό Twingo. Αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες 160 Km στην πόλη και 128 εκτός.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και εσύ αν πουλήσεις σπίτι χωρίς σοβά πόρτες παράθυρα πάτωμα ανσασερ και κάγκελα πιο φθηνό θα ναι.
Λάθος είναι σαν να συγκρίνεις σπίτι με κοντέινερ.
-
-
Αμι κρας τέστ.
Το χτύπησε κάποιος που πήγαινε με 110 χαω.Δεν νομίζω να τα πήγε άσχημα. Ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα σκούτερ που κάνει 5000.
https://www.automobile-propre.com/breves/impressionnant-accident-de-cette-citroen-ami/ -
Αμι κρας τέστ.
Το χτύπησε κάποιος που πήγαινε με 110 χαω.Δεν νομίζω να τα πήγε άσχημα. Ιδιαίτερα σε σύγκριση με ένα σκούτερ που κάνει 5000.
https://www.automobile-propre.com/breves/impressionnant-accident-de-cette-citroen-ami/Το μόνο σίγουρο είναι πως σε σχέση με οτιδήποτε σε δύο τροχούς είναι απείρως ασφαλέστερο...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά