-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το πιο τραγελαφικό που ακούγεται είναι πως θα απηυδήσουν οι Ρώσοι και θα ρίξουν τον Πούτιν εκ των έσω, ενώ ας πούμε οι Έλληνες, Ιταλοί κλπ. που θα πουν το ψωμί ψωμάκι, αταραχοι θα κάθονται ήσυχα και θα χειροκροτουν τις κυβερνήσεις τους, μιας και ο Πούτιν φταίει, τι να κάνουμε...
ελα μη στενοχωριεσαι κι εμεις θα ριξουμε τον κουλη
το ονειρο σου θα γινει πραγματικοτητα
εισαι καλυτερα τωρα?
-
Russia in RSA @EmbassyofRussia·Mar 5Dear subscribers, έχουμε λάβει πολλές επιστολές αλληλεγγύης από Νοτιοαφρικανούς, τόσο άτομα όσο και οργανώσεις. Εκτιμούμε την υποστήριξή σας και χαιρόμαστε που αποφασίσατε να σταθείτε δίπλα μας σήμερα, όταν η Ρωσία, όπως πριν από 80 χρόνια, πολεμά τον ναζισμό στην Ουκρανία! !
επικη ταπα των γερμανων στους ρωσους:
Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για αυτό, είναι απλώς πολύ κυνικό. Αυτό που κάνει η στην είναι να σφάζει αθώα παιδιά, γυναίκες και άνδρες για δικό της όφελος. Σίγουρα δεν είναι «καταπολέμηση του ναζισμού». Ντροπή σε όποιον το πιστεύει. (Δυστυχώς, είμαστε κατά κάποιο τρόπο ειδικοί στον ναζισμό.)
-
Όπως είπε ο piliourits, για αγορά ενέργειας, υπάρχει κανονικά το Swift. Αμ πως, που έλεγε και ο Θύμιος.
Επίσης σας έβαλα χθες λινκ που λέει ότι τα ποσοστά του Πούτιν αυξάνονται. Δεν θα κρίνω εγώ την ετυμηγορία του Ρωσικού λαού, αλλά αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον Πρόεδρό τους από ότι φαίνεται. Είναι κάτι το οποίο στην Δύση φαίνεται περίεργο. Ο Ρωσικός λαός διαχρονικά (και συμπεριλαμβάνω και τους Ουκρανούς) συσπειρώνεται γύρω από τον ηγέτη του σε περιόδους κρίσης. Τα ποσοστά του Ζελένσι ήταν για κλάματα πριν τον πόλεμο. Τώρα έχουν εκτιναχθεί κι αυτά.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
λινκ που λέει ότι τα ποσοστά του Πούτιν αυξάνονται
πιστευεις τις δημοσκοπησεις?
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
λινκ που λέει ότι τα ποσοστά του Πούτιν αυξάνονται
πιστευεις τις δημοσκοπησεις?
Ως ένα σημείο ναι. Βέβαια πρέπει να το βλέπεις και στην κοινωνία αυτό. Δεν είδα για παράδειγμα να κατεβαίνουν 1 εκατομμύριο Μοσχοβίτες να διαδηλώνουν κατά του Πούτιν...
-
σωστα ειναι πολυ λογικο αν εισαι μοσχοβιτης και διαφωνεις με τον πουτιν να κατεβαινεις να διαδηλωνεις
δεν το χα σκεφτει -
Και ούτε πρόκειται να δεις με τα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ της Ρωσίας. Και κάποιοι λίγοι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν απολαμβάνουν την φιλοξενία του καθεστώτος σε κάτι υπόγεια.
-
Προπαγάνδα αισχίστου είδους…..γεια σου ρε Πούτλερ με τα ωραία σου…
-
σωστα ειναι πολυ λογικο αν εισαι μοσχοβιτης και διαφωνεις με τον πουτιν να κατεβαινεις να διαδηλωνεις
δεν το χα σκεφτειΑυτός δεν βγήκε με εκλογές; Όχι;
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και ούτε πρόκειται να δεις με τα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ της Ρωσίας. Και κάποιοι λίγοι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν απολαμβάνουν την φιλοξενία του καθεστώτος σε κάτι υπόγεια.
Α να γεια σου. Κάποιοι λίγοι. Αυτό λέω κι εγώ.
-
Σε 2-3 τελευταίες αναρτήσεις αναφέρθηκε η λέξη swift...
Τι θέλετε τώρα?
Να ξυπνήσει ο Lap?
-
Καλύτερα να μην ξυπνήσει ο LAP. Να κάτσει εκεί που βρίσκεται, να πάω και εγώ να κάνουμε παρέα να λέμε οι δυο μας για το Baleno.
Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα καλύτερα εκτός φόρουμ. -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το πιο τραγελαφικό που ακούγεται είναι πως θα απηυδήσουν οι Ρώσοι και θα ρίξουν τον Πούτιν εκ των έσω, ενώ ας πούμε οι Έλληνες, Ιταλοί κλπ. που θα πουν το ψωμί ψωμάκι, αταραχοι θα κάθονται ήσυχα και θα χειροκροτουν τις κυβερνήσεις τους, μιας και ο Πούτιν φταίει, τι να κάνουμε...
ελα μη στενοχωριεσαι κι εμεις θα ριξουμε τον κουλη
το ονειρο σου θα γινει πραγματικοτητα
εισαι καλυτερα τωρα?
Θα ρίξετε τον Κούλη;!
Δεν θα προτάξετε τα στήθη σας να τον υπερασπιστείτε μην έρθουν οι άλλοι;
Ουκρανία θέλετε να γίνουμε;
Ωραίοι πατριώτες... -
Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Οι όροι της Μόσχας για να σταματήσει η «στρατιωτική δράση»
-
Όπως είπε ο piliourits, για αγορά ενέργειας, υπάρχει κανονικά το Swift. Αμ πως, που έλεγε και ο Θύμιος.
To Swift δεν έχει πέσει ακόμη. Χρειάζονται μερικές μέρες για να "πατηθεί" το κουμπί. Ωστόσο έχουν πατηθεί άλλα κουμπιά που δεν "διαφημίζονται" στο ευρύ κοινό για λόγους ασφαλείας.
α! και Paypal, Mastercard, Visa τέλος για την Ρωσία. Θα μου πεις "και τι έγινε; Σιγά το πρόβλημα."
Χμμμ... δεν νομίζω. Έχω άλλη άποψη. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
To Swift δεν έχει πέσει ακόμη. Χρειάζονται μερικές μέρες για να "πατηθεί" το κουμπί. Ωστόσο έχουν πατηθεί άλλα κουμπιά που δεν "διαφημίζονται" στο ευρύ κοινό για λόγους ασφαλείας.
α! και Paypal, Mastercard, Visa τέλος για την Ρωσία. Θα μου πεις "και τι έγινε; Σιγά το πρόβλημα."
Χμμμ... δεν νομίζω. Έχω άλλη άποψη.Εχει εξαιρεθεί από τις κυρώσεις η Sberbank. Μέσω αυτής εκκαθαρίζονται η πλειονοτητα των συναλλαγών σε φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο σήμερα πουλιέται 17 φορές παραπάνω από την περσινή τιμη του την ίδια ημερομηνία. Κάντε του πολλαπλασιασμούς και θα καταλάβετε γιατί δεν ιδρώνει ο Πουτιν ακόμη. ΟΜΩΣ ο ιδιωτικός τομέας της Ρωσίας θα πάθει μεγάλη ζημιά.
-
δεν το χα σκεφτειΑυτός δεν βγήκε με εκλογές; Όχι;
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Α να γεια σου. Κάποιοι λίγοι. Αυτό λέω κι εγώ.
Για τα υπόγεια και τις συλλήψεις όμως κουβέντα.....φυσικά οι εικόνες αυτών των 'λίγων" είναι οι μόνες που είδαμε.....περίεργο, έτσι?
-
Ρε παλικάρι, χώρια μιλάμε; Φυσικά και γίνεται καταστολή. Το έγραψα χθες ή προχθές ότι δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Αυτό όμως γιατί γίνεται; Η Μόσχα έχει 12 εκατομμύρια κόσμο. Βγήκαν 5-10 χιλιαδες. Αν έβγαιναν 1-2 εκατομμύρια νομίζεις δεν θα το βλέπαμε στις ειδήσεις; Εδώ και τις συλλήψεις των 2000 είδαμε. Οι Ρώσοι παντα συσπειρώνονται σε καταστάσεις ανάγκης. Το βλέπεις και στην Μόσχα και στο Κίεβο. (Ρώσοι είναι κι εκεί εθνοτικά, το 70% του Κιέβου έχει τα Ρωσικά ως μητρική γλώσσα).
-
Μακρινό 1994....Υπογραφή συμφωνίας παροχών ασφάλειας ενάντια σε απειλές ή χρήση βίας κατά της Ουκρανίας
https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances
The memorandum was originally signed by three nuclear powers: the Russian Federation, the United Kingdom and the United States.
The memorandum included security assurances against threats or use of force against the territorial integrity or political independence of Ukraine, Belarus, and Kazakhstan.
Μπορούμε να κατηγορήσουμε άνετα Αμερικανούς και Βρετανούς ότι δεν σεβάστηκαν τη συμφωνία -
@george1977 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Χμμμ... δεν νομίζω. Έχω άλλη άποψη.Εχει εξαιρεθεί από τις κυρώσεις η Sberbank. Μέσω αυτής εκκαθαρίζονται η πλειονοτητα των συναλλαγών σε φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο σήμερα πουλιέται 17 φορές παραπάνω από την περσινή τιμη του την ίδια ημερομηνία. Κάντε του πολλαπλασιασμούς και θα καταλάβετε γιατί δεν ιδρώνει ο Πουτιν ακόμη. ΟΜΩΣ ο ιδιωτικός τομέας της Ρωσίας θα πάθει μεγάλη ζημιά.
Συμφωνώ. Άλλωστε η Γερμανία δεν θέλει πρόβλημα στο ενεργειακό της. Αλλά η Sberbank δεν θα σώσει το τραπεζικό της Ρωσίας, ούτε φυσικά και την οικονομία της.
Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω υπάρχουν πολλοί (και στο φόρουμ εδώ) που θεωρούν ότι η Ρωσία είναι αποδεσμευμένη από την Δύση και μπορεί να ανταπεξέλθει και μόνη της. Δεν ισχύει αυτό σε καμιά περίπτωση.
Επίσης η εισβολή τελικά δεν είναι μία Ρωσική παρέλαση. Μάλλον έχει βαλτώσει αν κρίνω από τους χάρτες που βλέπω. Η Ουκρανοί δεν έχουν διάθεση παράδοσης άνευ όρων και κάθε μέρα που περνά το πρόβλημα μοιράζεται και στις δύο πλευρές.
Έχω και μία άποψη για την Ρωσία της επόμενης ημέρας και για το Πούτιν, αλλά θα την κρατήσω για μένα γιατί ο χώρος δεν βοηθά σε τέτοιους διαλόγους.
-
@famas said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μακρινό 1994....Υπογραφή συμφωνίας παροχών ασφάλειας ενάντια σε απειλές ή χρήση βίας κατά της Ουκρανίας
https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances
The memorandum was originally signed by three nuclear powers: the Russian Federation, the United Kingdom and the United States.
The memorandum included security assurances against threats or use of force against the territorial integrity or political independence of Ukraine, Belarus, and Kazakhstan.
Μπορούμε να κατηγορήσουμε άνετα Αμερικανούς και Βρετανούς ότι δεν σεβάστηκαν τη συμφωνίαΗθικό δίδαγμα? Αν αποδυναμώσεις τη χώρα σου (βλέπε η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός...) και στηρίζεις την ασφάλεια της χώρας σου σε ξένες δυνάμεις χωρίς να λαμβάνεις τα μέτρα σου (βλέπε καταψήφιση Rafale, φρεγατών, αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία κλπ...) θα κλαις μετά...
Αν οι Ουκρανοί δεν είχαν εμπιστευτεί τη Ρωσία και κράταγαν τα πυρηνικά τους, λέτε τώρα να έκανε μαγκιές ο Πούτιν, να σφαζόντουσαν οι ίδιοι και να καταστρεφόταν η χώρα τους?Άρα πάντα υπάρχει η σωστή πλευρά της ιστορίας και απλώς προκύπτει με την απλή λογική και την παρατήρηση όσων συμβαίνουν γύρω μας. Ας χάνονται και κάποιοι στις ιδεοληψίες ή τα συμφέροντα, υπάρχουν κι αυτά τα ποσοστά σε κάθε κοινωνία. Αρκεί η πλειοψηφία να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της, να κάνει τις σωστές επιλογές με καθαρή ματιά και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]