-
Πολύ συγκινητικό. Ορθοδοξία, κατάνυξη, προσευχή και περισσυλλογή. Αγαπάτε αλλήλους. Ελέισον...
-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πολύ κομψό και γλυκό. Μήπως στα στρατιωτικά σου χρόνια σε είχαν στείλει σε καμιά σχολή προπαγάνδας του Κρεμλίνου? Διστάζετε να πείτε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν αδικαιολόγητα τον κοσμάκη? Τι να πω, θα περίμενα κάτι άλλο, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, πιο ειλικρινές, πιό ωμό, πιο τσεκουράτο από έναν πρώην στρατιωτικό.
Κρίμα, γιατί στη γειτονιά που μεγάλωσα εγώ στην Αθήνα, το ΚΚ ήταν πλειοψηφία και πάντα έδινα στους Κνίτες το το ότι έχουν το θάρος της γνώμης τους και λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως που θεωρούσα και θεωρώ ότι ζουν στον κόσμο τους και δεν πατάνε στη Γη.Αυτό που δεν κατανοείς είναι ότι προσπαθώ να είμαι εντελώς ουδέτερος. Δεν έχω εκφραστεί ούτε υπέρ των Ρώσων, ούτε των Ουκρανών σε ιδεολογικό επίπεδο. Έχω καταδικάσει πάντως την επίθεση της Ρωσίας σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να μην βλέπουμε τι έκαναν τόσα χρόνια οι Εθνικιστές στην Ουκρανία, κάτι που έδωσε αφορμή αν θες, στους Ρώσους να εισβάλουν. Δηλαδή αυτό που δεν θέλετε να διερευνήσουμε τα αίτια και θέλετε μόνο να καταδικάζουμε (σαν τηλεμαϊντανοί), με ξεπερνάει. Ρώτησε πριν ο criuser και συνείσφερε την άποψή του και ο storm, για το γιατί δεν συμμετάσχω στην συζήτηση. Ε να για αυτό... γιατί δεν μπορείτε να κάνετε μια νηφάλια συζήτηση. Το πιο αστείο από όλα είναι ότι με εγκαλείς επειδή δεν λέω αυτά που εσύ θες να πω. Έτσι έμαθες στην γειτονιά που μεγάλωσες; Να πρέπει να λέει ο άλλος αυτά που θέλεις, για να τον σέβεσαι;
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
https://sgp.fas.org/crs/row/IF11625.pdf
Ούτε το δικό τους δόγμα δεν εφαρμόζουν
''Russian military theory and doctrine identify a typology of conflicts
relating to the extent and type of conflict, gradually
increasing in intensity: armed conflict, local war, regional
war, large-scale war, and global (nuclear)war
...
Russia’s military strategy identifies the use of kinetic force
as only one component in support of wider political or
diplomatic objectives.Rather than seeking to dominate a
battlespace, Russia prioritizes flexibility and the ability to
adapt to changing conditions in a conflict''Οι Ρώσοι έκαναν το armed conflict = απειλή global nuclear war σε 3μέρες , το flexibility ήταν μάλλον μπετόν αρμε ταχείας πήξεως , οι επαγγελματίες στρατιωτικοί εχουν κάνει στην άκρη και ο Πούτιν εχει αναλάβει αρχιστράτηγος και φαντασιώνεται οτι θα τον σώσουν τα miracle (πυρηνικά) weapons απο το καταφύγιο του που κρύφτηκε με την ερωμένη του...
Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει...
ΥΓ λάθος τον άλλο τον είχαν στριμώξει απο όλες τις μεριές και ήταν φουλ στις αμφεταμίνες πρεζάκι ...δεν είναι αυτός
ο άλλος είναι ο 666 !!!!!Σταμάτα να διασπείρεις ψεύδη και να τρολλάρεις εσύ κ. συνάδελφε. Θα μιλήσουμε μετά για να πιούμε ένα κρασάκι απόψε.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πολύ κομψό και γλυκό. Μήπως στα στρατιωτικά σου χρόνια σε είχαν στείλει σε καμιά σχολή προπαγάνδας του Κρεμλίνου? Διστάζετε να πείτε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν αδικαιολόγητα τον κοσμάκη? Τι να πω, θα περίμενα κάτι άλλο, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, πιο ειλικρινές, πιό ωμό, πιο τσεκουράτο από έναν πρώην στρατιωτικό.
Κρίμα, γιατί στη γειτονιά που μεγάλωσα εγώ στην Αθήνα, το ΚΚ ήταν πλειοψηφία και πάντα έδινα στους Κνίτες το το ότι έχουν το θάρος της γνώμης τους και λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως που θεωρούσα και θεωρώ ότι ζουν στον κόσμο τους και δεν πατάνε στη Γη.Αυτό που δεν κατανοείς είναι ότι προσπαθώ να είμαι εντελώς ουδέτερος. Δεν έχω εκφραστεί ούτε υπέρ των Ρώσων, ούτε των Ουκρανών σε ιδεολογικό επίπεδο. Έχω καταδικάσει πάντως την επίθεση της Ρωσίας σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να μην βλέπουμε τι έκαναν τόσα χρόνια οι Εθνικιστές στην Ουκρανία, κάτι που έδωσε αφορμή αν θες, στους Ρώσους να εισβάλουν. Δηλαδή αυτό που δεν θέλετε να διερευνήσουμε τα αίτια και θέλετε μόνο να καταδικάζουμε (σαν τηλεμαϊντανοί), με ξεπερνάει. Ρώτησε πριν ο criuser και συνείσφερε την άποψή του και ο storm, για το γιατί δεν συμμετάσχω στην συζήτηση. Ε να για αυτό... γιατί δεν μπορείτε να κάνετε μια νηφάλια συζήτηση. Το πιο αστείο από όλα είναι ότι με εγκαλείς επειδή δεν λέω αυτά που εσύ θες να πω. Έτσι έμαθες στην γειτονιά που μεγάλωσες; Να πρέπει να λέει ο άλλος αυτά που θέλεις, για να τον σέβεσαι;
...
adapt to changing conditions in a conflict''Οι Ρώσοι έκαναν το armed conflict = απειλή global nuclear war σε 3μέρες , το flexibility ήταν μάλλον μπετόν αρμε ταχείας πήξεως , οι επαγγελματίες στρατιωτικοί εχουν κάνει στην άκρη και ο Πούτιν εχει αναλάβει αρχιστράτηγος και φαντασιώνεται οτι θα τον σώσουν τα miracle (πυρηνικά) weapons απο το καταφύγιο του που κρύφτηκε με την ερωμένη του...
ΥΓ λάθος τον άλλο τον είχαν στριμώξει απο όλες τις μεριές και ήταν φουλ στις αμφεταμίνες πρεζάκι ...δεν είναι αυτός
ο άλλος είναι ο 666 !!!!!Σταμάτα να διασπείρεις ψεύδη και να τρολλάρεις εσύ κ. συνάδελφε. Θα μιλήσουμε μετά για να πιούμε ένα κρασάκι απόψε.
Μάλιστα. Άρα πρέπει να διερευνήσουμε τα αίτια, δεν αρκεί που βλέπουμε να σκοτώνεται ο κοσμάκης και να βιάζεται μια χώρα. Μήπως να φωνάξουμε τον Πούτιν να του κάνουμε μιά ψυχανάλυση για να αποφασίσουμε μετά αν αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι αληθινό? Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λοιπόν.
Και όταν το επισημαίνω, γίνομαι ή γινόμαστε οι καταπιεστικοί που δεν μπορούμε να κάνουμε μιά νηφάλια συζήτηση.
Και η επισήμανση της εμφανούς άρνησης ολοκληρωτικής καταδίκης μίας σφαγής αμάχων και καταστροφής μιας χώρας που διεξάγεται μπροστά στα μάτια μας ενοχλεί και θεωρείται έγκληση ή ασέβεια. Είναι θέμα οπτικής γωνίας. Άλλοι και για άλλο λόγο σκοτώνονται μπροστά στα δικά μου μάτια σε σχέση με τα δικά σου. Οπότε ας αξιολογήσουμε το θάνατο και ας τον ονομάσουμε όπως αρέσει στον καθένα. Ουδετερότητα ή δεν ξέρω, όπως θέλει ο καθένας.
Δίκο έχεις, μη σε κουράζουμε άλλο και σου χαλάμε αυτά που είχες στο μυαλό σου τόσα χρόνια, ίσως η απόσυρση από τη συζήτηση είναι μια κάποια λύσις για να έχεις πιο ήρεμη συνείδηση. -
Όσο και να χτυπιέσαι, δεν θα πω αυτά που εσύ θέλεις να πω. Η συνεισφορά μου σε αυτό το θέμα θα έχει να κάνει μόνον με την στρατιωτική ανάλυση επί του πεδίου και με τα αίτια και τις πιθανές εκβάσεις του πολέμου. Εσύ μπορείς να βρίσεις όποιον θέλεις ελεύθερα, δεν σε εμποδίζει κανένας.
ΥΓ: Αυτό που έγραψες για τον σκοπό και τα μέσα δείχνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα από όσα είπα, παρότι καταδίκασα τον πόλεμο. Άλλο καταδικάζω μια πράξη όμως, και άλλο προσπαθώ να βρω τι οδήγησε σε αυτήν.
-
Κι αν ο ζελενσκις δεν είχε συζητήσει να μπει στο ΝΑΤΟ θα την είχε γλυτώσει; Τους πήραν την Κριμαία το 14 (πάλι λόγω ΝΑΤΟ;) και οι ανατολικές περιοχές ετοιμάζονταν να κουνήσουν μαντήλι. Η όχι;
Άρα μάλλον το λάθος του ζελενσκι ήταν ότι δεν κάθησε ήσυχα ήσυχα να χάσει ας πούμε άλλο ένα 10%, της χώρας του (σήμερα, αύριο ποιος ήξερε;) "ειρηνικά" και πάει να την χάσει όλη με πόλεμο.
Ρεαλπολιτικ λέγεται αυτό αλλά τρομάζω λίγο σε σχέση με το γεγονός ότι οι απέναντι δεν μας ζητούν και τίποτα σπουδαίο, λίγη Θράκη και μερικά νησάκια και μετά (σήμερα, αύριο ποιός ξέρει;) όλα καλά.ΥΓ: Μου έχει κάνει μια εντύπωση που σε αυτό τον "αδερφοκτονο εμφύλιο" όλες οι ροές προσφύγων είναι προς τα δυτικά και καμία προς τα αδέρφια στα ανατολικά.
-
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
ΥΓ: Μου έχει κάνει μια εντύπωση που σε αυτό τον "αδερφοκτονο εμφύλιο" όλες οι ροές προσφύγων είναι προς τα δυτικά και καμία προς τα αδέρφια στα ανατολικά.
Προσπαθώ να καταλάβω αν τρολλάρεις ή αν όντως έχεις φάει την προπαγάνδα... Αυτά πριν καν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις: https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-96000-prosfyges-rosiko-anatoliki-oykrania Από εκεί και πέρα δεν θέλει και πολύ μυαλό για να σκεφτείς ότι δεν θα πάει κάποιος να περάσει από εκεί που γίνονται μάχες, αλλά θα πάει προς την αντίθετη μεριά...
-
...
Μάλιστα. Άρα πρέπει να διερευνήσουμε τα αίτια, δεν αρκεί που βλέπουμε να σκοτώνεται ο κοσμάκης και να βιάζεται μια χώρα. Μήπως να φωνάξουμε τον Πούτιν να του κάνουμε μιά ψυχανάλυση για να αποφασίσουμε μετά αν αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι αληθινό? Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λοιπόν.
Και όταν το επισημαίνω, γίνομαι ή γινόμαστε οι καταπιεστικοί που δεν μπορούμε να κάνουμε μιά νηφάλια συζήτηση.
Και η επισήμανση της εμφανούς άρνησης ολοκληρωτικής καταδίκης μίας σφαγής αμάχων και καταστροφής μιας χώρας που διεξάγεται μπροστά στα μάτια μας ενοχλεί και θεωρείται έγκληση ή ασέβεια. Είναι θέμα οπτικής γωνίας. Άλλοι και για άλλο λόγο σκοτώνονται μπροστά στα δικά μου μάτια σε σχέση με τα δικά σου. Οπότε ας αξιολογήσουμε το θάνατο και ας τον ονομάσουμε όπως αρέσει στον καθένα. Ουδετερότητα ή δεν ξέρω, όπως θέλει ο καθένας.
Δίκο έχεις, μη σε κουράζουμε άλλο και σου χαλάμε αυτά που είχες στο μυαλό σου τόσα χρόνια, ίσως η απόσυρση από τη συζήτηση είναι μια κάποια λύσις για να έχεις πιο ήρεμη συνείδηση.Τί ακριβώς σημαίνει "καταδικάζω ολοκληρωτικά";
Ότι έχω την άποψη του Σκάι;
Βγαίνει Έλληνας απ την Ουκρανία στο Σκάι (όχι κάποιος που μιλάει 2 λέξεις σπαστά, σαν να ζούσε στην Ελλάδα μιλάει) και λέει ζωντανά πως δεν τολμάει να κινηθεί για να φύγει, γιατί κινδυνεύει να τον πιάσουν οι νεοναζί του Αζόφ και να τον σκοτώσουν, γι αυτό κάθεται σπίτι του.
Και ο Οικονόμου αλλάζει κουβέντα και συζήτηση...Εγώ καταδικάζω ολοκληρωτικά την σφαγή των αμάχων, τόσο αν γίνεται από Ρώσους στρατιώτες όσο κι από Νεοναζί Ουκρανούς "Εθνοφύλακες".
Καταδικάζω και τον Πούτιν που δεν σκέφτεται τί θα απογίνουμε και θα μας φέρει Παγκόσμιο πόλεμο και φτώχια, πέρα απ΄τους νεκρούς.
Εσύ καταδικάζεις ολοκληρωτικά τους Νεοναζί, που επιχείρησαν να απαγορεύσουν την Ελληνική γλώσσα και επιτίθενται στην Ελληνική μειονότητα από τότε που άλλαξε το καθεστώς στην Ουκρανία πριν χρόνια;
(για να σε διευκολύνω, μπορείς να ρωτήσεις ίσως τον monman αν αυτοί κρατάνε από "γνήσιους" Έλληνες προπολεμικούς ή οι πρόγονοι τους ήταν κομμουνισταί που διέφυγαν στον Εμφύλιο, υποθέτω αυτός θα ξέρει, κι αναλόγως να αποφανθείς. Απ ότι είδα ο monman έχει μια νηφάλια και εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα.). -
ΥΓ: Μου έχει κάνει μια εντύπωση που σε αυτό τον "αδερφοκτονο εμφύλιο" όλες οι ροές προσφύγων είναι προς τα δυτικά και καμία προς τα αδέρφια στα ανατολικά.
Προσπαθώ να καταλάβω αν τρολλάρεις ή αν όντως έχεις φάει την προπαγάνδα... Αυτά πριν καν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις: https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-96000-prosfyges-rosiko-anatoliki-oykrania Από εκεί και πέρα δεν θέλει και πολύ μυαλό για να σκεφτείς ότι δεν θα πάει κάποιος να περάσει από εκεί που γίνονται μάχες, αλλά θα πάει προς την αντίθετη μεριά...
Ούτε τρολλαρω, ούτε προπαγάνδα κάνω. Πανω από μισό εκ Ουκρανοί απο τα νότια και τα δυτικά φύγανε προς την Δύση. Υποθέτοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν αν ποτέ ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν πήγαν προς τα αδέλφια τους ανατολικά; Δεν ελέγχουν οι Ρώσοι όλη την ενδοχώρα; Ποιος θα τους πείραζε αν λέγανε ότι θέλουν να πάνε στη Ρωσία; Εγώ πάντως αναρωτιέμαι πόσο αδερφικα βλέπουν τους Ρώσους.
-
Ούτε τρολλαρω, ούτε προπαγάνδα κάνω. Πανω από μισό εκ Ουκρανοί απο τα νότια και τα δυτικά φύγανε προς την Δύση. Υποθέτοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν αν ποτέ ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν πήγαν προς τα αδέλφια τους ανατολικά; Δεν ελέγχουν οι Ρώσοι όλη την ενδοχώρα; Ποιος θα τους πείραζε αν λέγανε ότι θέλουν να πάνε στη Ρωσία; Εγώ πάντως αναρωτιέμαι πόσο αδερφικα βλέπουν τους Ρώσους.
Απλή λογική είναι ότι φεύγεις προς τα εκεί που ΔΕΝ πέφτουν βόμβες. Ο Δήμαρχος της Χερσώνας (νομίζω, μπορεί να ήταν και της Μαριούπολης) είπε κάτι σωστό χθες στην τηλεόραση. Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν αμάχους όταν τους βλέπουν μπροστά τους, δεν είναι φονιάδες. Οι βόμβες που μας ρίχνουν όμως δεν κάνουν διαχωρισμό.
-
Και μεις που δεν ασχολούμασταν ιδιαίτερα, μάθαμε πλέον πως είναι συγκεκριμένες επαρχίες οι Ρωσικής συνειδήσεως και ξέρουμε πως αυτές είναι κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, οπότε το ερώτημά σου και σκοπό να τρολάρει έχει και επηρεασμένο απ την προπαγάνδα είναι
Εσύ αν γίνεις πρόσφυγας, πάρε την οικογένεια και κινήσου προς το μέτωπο που προελαύνει ο επιτιθέμενος αν τον θεωρείς φίλια δύναμη, αλλά οι περισσότεροι συνήθως θα κινηθούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από κει που πέφτουν οι σφαίρες, προς το πλησιέστερο ασφαλές σύνορο.
-
Κι αν ο ζελενσκις δεν είχε συζητήσει να μπει στο ΝΑΤΟ θα την είχε γλυτώσει; Τους πήραν την Κριμαία το 14 (πάλι λόγω ΝΑΤΟ;) και οι ανατολικές περιοχές ετοιμάζονταν να κουνήσουν μαντήλι. Η όχι;
Άρα μάλλον το λάθος του ζελενσκι ήταν ότι δεν κάθησε ήσυχα ήσυχα να χάσει ας πούμε άλλο ένα 10%, της χώρας του (σήμερα, αύριο ποιος ήξερε;) "ειρηνικά" και πάει να την χάσει όλη με πόλεμο.
Ρεαλπολιτικ λέγεται αυτό αλλά τρομάζω λίγο σε σχέση με το γεγονός ότι οι απέναντι δεν μας ζητούν και τίποτα σπουδαίο, λίγη Θράκη και μερικά νησάκια και μετά (σήμερα, αύριο ποιός ξέρει;) όλα καλά.Όλα οφείλονται στην αστάθεια (σε όλους τους τομείς) που είχε η Ουκρανία από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και η οποία επιδεινώθηκε μετά το 2010 και τον Γιανούκοβιτς. Το 2014 έγινε το μπαμ και από τότε το ηφαίστειο ήταν έτοιμο να εκραγεί. Η Ουκρανία μπορεί να φαινόταν ανεξάρτητο κράτος, αλλά στην ουσία δεν ήταν και δεν είναι. Ο Ρώσος αλλά και ο Νατοϊκός παράγοντας με το τρόπο τους επεδίωκαν συνέχεια να πάρουν με το μέρος τους την χώρα.
Ο σημερινός πρόεδρος (κλασσική περίπτωση πολιτικής μαριονέτας, εφεύρημα των Δυτικών) ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είναι ένας Σεφερλής; Δεν νομίζω. Μάλλον ένας Ξανθόπουλος είναι, το παιδί του λαού. Ο έντιμος, ο λαϊκός, ο απλός πολίτης που θα τα βάλει με την διαφθορά. Αλλά από πολιτική μηδέν και τελικά και αυτός έπεσε στο βούρκο. Υπηρέτης του Λαού; Μπα. Με τίποτα. Υπηρέτης των Δυτικών (όχι φυσικά προαστίων).
Ο Ρώσος παράγοντας έκανε και κάνει αυτό που ξέρει καλά. Διεκδικεί με την κουλτούρα που έχει. Ο Ρώσος παράγοντας δεν είναι γραφειοκράτης σε γραφείο του ΝΑΤΟ ή των Βρυξελλών. Ούτε κάθεται να μιλάει σε πολίτες που κρατάνε μικρά σημαιάκια. Ο Ρώσος παράγοντας αυτό που θέλει θα το πάρει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και ας στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω τον Ουκρανό. Να τον πω βλάκα; Δεν θέλω. Να τον πω αφελή; Μάλλον αυτό είναι. Ένας αφελής υπάλληλος του ΝΑΤΟ που νόμιζε πως έχει εξασφαλίσει θέση αορίστου χρόνου...στα σαλόνια των Δυτικών λόμπι. Αμ δε...Οι πολυθρόνες σε αυτά τα σαλόνια δεν είναι τσάμπα. Κοστίζουν ακριβά.
Αν δεν είναι εντελώς πουλημένος, σήμερα όχι αύριο, θα πρέπει να συνθηκολογήσει και ας χάσει εδάφη η Ουκρανία. Σήμερα. Όχι χθες. Σήμερα. Όχι άλλο ανθρώπινο αίμα σε πολέμους. Ας μπει μία τελεία στα δράματα.
Και για να προλάβω αντιδράσεις. Προφανέστατα δεν είμαι με τους Ρώσους. Το αντίθετο. Αλλά το θέμα δεν είναι με ποιους είμαι εγώ, αλλά αυτά που γίνονται στην Ουκρανία.
Σόρυ για το σεντόνι και την παράθεση, απλά πήρα πάσα για να ξεσπάσω...
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και μεις που δεν ασχολούμασταν ιδιαίτερα, μάθαμε πλέον πως είναι συγκεκριμένες επαρχίες οι Ρωσικής συνειδήσεως και ξέρουμε πως αυτές είναι κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, οπότε το ερώτημά σου και σκοπό να τρολάρει έχει και επηρεασμένο απ την προπαγάνδα είναι
Εσύ αν γίνεις πρόσφυγας, πάρε την οικογένεια και κινήσου προς το μέτωπο που προελαύνει ο επιτιθέμενος αν τον θεωρείς φίλια δύναμη, αλλά οι περισσότεροι συνήθως θα κινηθούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από κει που πέφτουν οι σφαίρες, προς το πλησιέστερο ασφαλές σύνορο.
Μα πως είναι ασφαλές το δυτικό σύνορο όταν πρέπει να περάσεις από πουλημένους νατοικους ζελενσκιδες, νεοναζί και δυτικούς μισθοφόρους και δεν είναι το ανατολικό που έχεις ολόκληρους διαδρόμους στρωμένους και ανοιχτούς προς Ρωσία από αδερφικα ρωσικά στρατεύματα; Αν είσαι στρατεύσιμος άνδρας που δεν θέλει να πολεμήσει τα ρωσικά αδέρφια του προς ποια κατεύθυνση θα πας; Εκεί που θα σε βουτήξουν, θα σε ντύσουν φαντάρο, θα σου δώσουν καλάσνικοφ από τον Μητσοτάκη και θα σε βάλουν να πας να φας ρωσικές βόμβες; Τέλος πάντων, εκεί δεν είμαι, από τον καναπέ μου είμαι, οπότε δεν συνεχίζω.
-
Αγαπητέ Πήλιε χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα τι είπε κάποιος ομογενής της Ουκρανίας σε κάποιο κανάλι για την καταπίεση στην Ελληνική Γλώσσα? Και το κυνήγι από το τάγμα Αζόφ, με το οποίο έχεις αποκτήσει κάποια αδικαιολόγητη εμμονή, λες και είναι η μητέρα όλων των κακών γι' αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Κι εγώ άκουγα κάποια κυρία ομογενή, από τη Μαριούπολη νομίζω, σε κάποιο κανάλι (δε θυμάμαι ποιό) προ ημερών, που έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. Ότι δεν ξέρει καν ποιό είναι αυτό το τάγμα Αζόφ, δεν τους έχει ενοχλήσει ποτέ και δεν είχαν ποτέ προβλήματα με τη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.
Δεν μπορείς να γενικεύεις και να δημιουργείς εντυπώσεις και επιχειρήματα από τέτοιες περιστασιακές δηλώσεις. Αποδέχομαι ότι στα πλαίσια ενός πολέμου υπάρχει προπαγάνδα και από τις 2 πλευρές και προσπαθώ αναγνωρίζοντας την άγνοιά μου για τα συμβάντα και την ιστορία της περιοχής να επικεντρωθώ στα γεγονότα.
Άρα ας σταματήσουν τα παραμύθια είδα, άκουσα κλπ. Οι σφαγές από τα Ρωσικά όπλα είναι εμφανείς και οι πρόσφυγες επίσης. Αυτά είναι τα γεγονότα που βλέπουμε και κρίνουμε. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Πω πω ρε παιδιά, πολύ προπαγάνδα, πολύ κόλλημα στα επιχειρήματα των Ρώσων, καμιά φορά νιώθω λες και είμαι από άλλο πλανήτη μ' αυτά που λέτε. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ρεαλπολιτικ λέγεται αυτό αλλά τρομάζω λίγο σε σχέση με το γεγονός ότι οι απέναντι δεν μας ζητούν και τίποτα σπουδαίο, λίγη Θράκη και μερικά νησάκια και μετά (σήμερα, αύριο ποιός ξέρει;) όλα καλά.Όλα οφείλονται στην αστάθεια (σε όλους τους τομείς) που είχε η Ουκρανία από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και η οποία επιδεινώθηκε μετά το 2010 και τον Γιανούκοβιτς. Το 2014 έγινε το μπαμ και από τότε το ηφαίστειο ήταν έτοιμο να εκραγεί. Η Ουκρανία μπορεί να φαινόταν ανεξάρτητο κράτος, αλλά στην ουσία δεν ήταν και δεν είναι. Ο Ρώσος αλλά και ο Νατοϊκός παράγοντας με το τρόπο τους επεδίωκαν συνέχεια να πάρουν με το μέρος τους την χώρα.
Ο σημερινός πρόεδρος (κλασσική περίπτωση πολιτικής μαριονέτας, εφεύρημα των Δυτικών) ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είναι ένας Σεφερλής; Δεν νομίζω. Μάλλον ένας Ξανθόπουλος είναι, το παιδί του λαού. Ο έντιμος, ο λαϊκός, ο απλός πολίτης που θα τα βάλει με την διαφθορά. Αλλά από πολιτική μηδέν και τελικά και αυτός έπεσε στο βούρκο. Υπηρέτης του Λαού; Μπα. Με τίποτα. Υπηρέτης των Δυτικών (όχι φυσικά προαστίων).
Ο Ρώσος παράγοντας έκανε και κάνει αυτό που ξέρει καλά. Διεκδικεί με την κουλτούρα που έχει. Ο Ρώσος παράγοντας δεν είναι γραφειοκράτης σε γραφείο του ΝΑΤΟ ή των Βρυξελλών. Ούτε κάθεται να μιλάει σε πολίτες που κρατάνε μικρά σημαιάκια. Ο Ρώσος παράγοντας αυτό που θέλει θα το πάρει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και ας στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω τον Ουκρανό. Να τον πω βλάκα; Δεν θέλω. Να τον πω αφελή; Μάλλον αυτό είναι. Ένας αφελής υπάλληλος του ΝΑΤΟ που νόμιζε πως έχει εξασφαλίσει θέση αορίστου χρόνου...στα σαλόνια των Δυτικών λόμπι. Αμ δε...Οι πολυθρόνες σε αυτά τα σαλόνια δεν είναι τσάμπα. Κοστίζουν ακριβά.
Αν δεν είναι εντελώς πουλημένος, σήμερα όχι αύριο, θα πρέπει να συνθηκολογήσει και ας χάσει εδάφη η Ουκρανία. Σήμερα. Όχι χθες. Σήμερα. Όχι άλλο ανθρώπινο αίμα σε πολέμους. Ας μπει μία τελεία στα δράματα.
Και για να προλάβω αντιδράσεις. Προφανέστατα δεν είμαι με τους Ρώσους. Το αντίθετο. Αλλά το θέμα δεν είναι με ποιους είμαι εγώ, αλλά αυτά που γίνονται στην Ουκρανία.
Όλοι πάνω κάτω τα ίδια πιστεύουμε. Αλλά με μια μικρή υποσημείωση. Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν που η Ουκρανία είχε γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, σήμερα δεν θα τα τράβαγε όλα αυτά (που στο δικό μας σύμπαν τα τραβάει ακριβώς γιατί προσπάθησε να το κάνει).
-
Αγαπητέ μου τα λάθη, οι παραλείψεις, η βλακεία ή αν το θες και οι κακές προθέσεις των Δυτικών ή του Ζελένσκι, είναι προφανή. Να τα βρωντοφωνάξουμε για να ικανοποιηθείτε? Οκ το φωνάζω συμφωνώ.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι ή δικαοιλογία γι΄ αυτά που κάνει ο Πούτιν. Τη δυσανάλογη χρήση βίας, τις σφαγές, τους πρόσφυγες και όλα αυτά που γίνονται εκεί πάνω.
Συμφωνείτε κι εσείς, ή θα πρέπει να ντε και σώνει να βγω εγώ ο τρελός δεξιός, με την ψειδαίσθηση της ιδεολογικής υπεροχής, που λέω και κάνω τα πάντα για να είμαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας?
Αποφεύγετε επιμελώς να πάρετε θέση βρίσκοντας δικαιολογίες και ωραιοποιώντας την κατάσταση ή εντύπωσή μου είναι?Πολύ κομψό και γλυκό. Μήπως στα στρατιωτικά σου χρόνια σε είχαν στείλει σε καμιά σχολή προπαγάνδας του Κρεμλίνου? Διστάζετε να πείτε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν αδικαιολόγητα τον κοσμάκη? Τι να πω, θα περίμενα κάτι άλλο, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω, πιο ειλικρινές, πιό ωμό, πιο τσεκουράτο από έναν πρώην στρατιωτικό.
Κρίμα, γιατί στη γειτονιά που μεγάλωσα εγώ στην Αθήνα, το ΚΚ ήταν πλειοψηφία και πάντα έδινα στους Κνίτες το το ότι έχουν το θάρος της γνώμης τους και λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως που θεωρούσα και θεωρώ ότι ζουν στον κόσμο τους και δεν πατάνε στη Γη.Για ποιο λόγο να το...βροντοφωναξετε; Απλά να το δείτε. Όμως άλλο είναι το θέμα: Τι θέλετε ακριβώς; Στείλαμε (μονομερώς με απόφαση ηγεταρου) ένα φορτίο υλικού του οποίου η πρακτική αξία είναι υποπολλαπλάσια του στρατηγικού μηνύματος που εκπέμπουμε. Όσοι λοιπόν είναι τόσο αναφανδόν του "να φαινόμαστε", τι να πω πια, ας πάνε να πολεμήσουν εθελοντικά.
Εμείς οι υπόλοιποι (αριστεροι ΚΑΙ δεξιοι "πουρκουαδες/φλωωωροιοιοι") θελουμε να κάτσουμε και εμείς εδώ αλλά και κάθε όπλο μας επειδή αν στέλναμε πραγματικες ποσότητες όπλων και προσωπικού στην Ουκρανία οι απέναντι θα έκαναν πάρτι.
Αν τα πράγματα εκτραχυνθουν και άλλο η πραγματική πίεση θα είναι στη δική τους πλευρά να διαλέξουν στρατόπεδο. Όσο αυτοί κάθονται και περιμένουν, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.
Προφανώς και λυπομαστε για τα δεινα του Ουκρανικού λαού. Αλήθεια όμως, πόσο λυπήθηκαν οι εταίροι μας για τα δικά μας δεινά; Τότε που μας έσπρωχναν στην οικονομική άβυσσο με τις συνέπειες που έχει αυτό για τη συνέχεια της χώρας σε δημογραφικό επίπεδο ή μήπως όταν αρχικά έκαναν τους καλούς με τους πρόσφυγες αλλά μετά μας έκαναν μαντρί τους;
-
Όλοι πάνω κάτω τα ίδια πιστεύουμε. Αλλά με μια μικρή υποσημείωση. Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν που η Ουκρανία είχε γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, σήμερα δεν θα τα τράβαγε όλα αυτά (που στο δικό μας σύμπαν τα τραβάει ακριβώς γιατί προσπάθησε να το κάνει).
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήμασταν εδώ να το συζητάμε γιατί ο πλανήτης θα ήταν μη κατοικήσιμος, μετά από πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.
-
Ωραία η ανάλυσή σου και ρεαλιστική, αλλά πρόσεχε τώρα σε τι τρυπάκι πέφτεις.
Θα σου απαντήσω στο πνεύμα της ας την ονομάσουμε "άλλης πλευράς", που πάνω κάτω λέει κατακριτέοι οι Ρώσοι μεν, αλλά τι να κάνουν οι έρμοι, προκλήθηκαν από την άλλη πλευρά και έπρεπε να προστατέψουν τη χώρα τους και τα συμφέροντά τους.
Κατ' αντιστοιχία λοιπόν αυτή τη στιγμή ο Ζελένσκι είναι ζωντανός-νεκρός. Είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουν οι Ρώσοι και να τον εξαφανίσουν από προσώπου γης. Θα πάει αυτός ο άνθρωπος μόνος του στο στόμα του λύκου να κινδυνεύσει μια ώρα αρχίτερα και να διαπραγματευτεί?
Έτσι κι αλλιώς απ' ότι λένε και οι συμπαθούντες τη Ρωσία, πρακτικά Ρώσος είναι κι αυτός, όπως σκέφτηκαν και αντέδρασαν οι original Ρώσοι έτσι λειτουργεί κι αυτός. Κοιτάει την πάρτυ του και τα συμφέροντά του, ανεξαρτήτως των συνεπειών για τους άλλους.
Όλοι στη μάχη και όσο αντέξει κι ο ίδιος. Όλοι στο δρόμο που χάραξε ο Πούτιν λοιπόν. -
Και διαβάστε στο λίνκ που έβαλα για το Βουκουρέστι , τι στάση είχαν κρατήσει οι Βαλτικές και άλλοι, για το Σκοπιανό, το όποιο όπως ξέρουμε είναι μέρος του πανσλαβιστικού αφηγήματος και όταν είπαμε να φωνάξουμε στον Τίτο που το έφτιαξε, μας είπαν οι σύμμαχοι, μην τον ενοχλείται, γιατί θα πάει με τους Ρώσους.
Ετσι σήμερα ακούμε αναλυτές , να μας λένε ότι αν δεν καταδικάσουμε , μόνο τους Ρώσους, που επιτέθηκαν για τους ρωσόφωνους, θα μπορεί η Τουρκία να μας επιτεθεί για τους τουρκόφωνους.
Λες και δεν το κάνει, λες και δεν καθάρισε 120000 Ελληνες της Πόλης σε παράβαση της Λοζάνης.
Και τόσα χρόνια κανείς δεν έκανε τίποτα και τώρα μας λένε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε ότι η κοντόφθαλμη πολιτική των γερακιών της αμερικής, μας οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο.
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και διαβάστε στο λίνκ που έβαλα για το Βουκουρέστι , τι στάση είχαν κρατήσει οι Βαλτικές και άλλοι, για το Σκοπιανό, το όποιο όπως ξέρουμε είναι μέρος του πανσλαβιστικού αφηγήματος και όταν είπαμε να φωνάξουμε στον Τίτο που το έφτιαξε, μας είπαν οι σύμμαχοι, μην τον ενοχλείται, γιατί θα πάει με τους Ρώσους.
Ετσι σήμερα ακούμε αναλυτές , να μας λένε ότι αν δεν καταδικάσουμε , μόνο τους Ρώσους, που επιτέθηκαν για τους ρωσόφωνους, θα μπορεί η Τουρκία να μας επιτεθεί για τους τουρκόφωνους.
Λες και δεν το κάνει, λες και δεν καθάρισε 120000 Ελληνες της Πόλης σε παράβαση της Λοζάνης.
Και τόσα χρόνια κανείς δεν έκανε τίποτα και τώρα μας λένε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε ότι η κοντόφθαλμη πολιτική των γερακιών της αμερικής, μας οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο.
Γιατί βλέπεις να κάνει κανείς τίποτα για την Ουκρανία? Με τη λογική σκέφτεσαι και λες να ¨πάω προς τα κει" που φαίνεται πιο ασφαλής ο δρόμος και έχω πιο αυξημένες προσδοκίες βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Και πορεύεσαι ουσιαστικά με τις δικές σου δυνάμεις και με την ελπίδα μιας πιθανής χείρας βοηθείας αν και όποτε χρειαστεί.
Αλλά και ο δρόμος που διαλέγεις να έχει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και ρίσκα, δεν μπορείς να κάνεις πάντα ότι σε βολεύει, αλλιώς και σ' αυτό το δρόμο υπάρχουν κίνδυνοι. -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Βγαίνει Έλληνας απ την Ουκρανία στο Σκάι
παλι σκαι?ολο σκαι σκαι τι γινεται ρε συντροφσκι τιποτα αλλο δεν υπαρχει?
https://www.kathimerini.gr/world/561750202/polemos-stin-oykrania-poytin-ola-odeyoyn-vasei-schedioy-oi-kyroseis-moiazoyn-me-kiryxi-polemoy/
Οι κυρώσεις μοιάζουν με κήρυξη πολέμουοριστε οι δυτικοι αφου τον αναγκασανε να εισβαλλει στην ουκρανια τωρα θα τον αναγκασουν να εισβαλλει και στη δυση!
ε ανατολικα πηγαινανε πριν τον πολεμο τα χουνε δει
τωρα ειπανε να δουνε και κατι καινουριο@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν αμάχους όταν τους βλέπουν μπροστά τους, δεν είναι φονιάδες. Οι βόμβες που μας ρίχνουν όμως δεν κάνουν διαχωρισμό.
αρα δεν τους σκοτωνουν οι ρωσοι αλλα οι βομβες
ευτυχως ανακουφιστηκα
@fiverg said in [Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως)
Μα πως είναι ασφαλές το δυτικό σύνορο όταν πρέπει να περάσεις από πουλημένους νατοικους ζελενσκιδες, νεοναζί και δυτικούς μισθοφόρους και δεν είναι το ανατολικό που έχεις ολόκληρους διαδρόμους στρωμένους και ανοιχτούς προς Ρωσία από αδερφικα ρωσικά στρατεύματα; Αν είσαι στρατεύσιμος άνδρας που δεν θέλει να πολεμήσει τα ρωσικά αδέρφια του προς ποια κατεύθυνση θα πας; Εκεί που θα σε βουτήξουν, θα σε ντύσουν φαντάρο, θα σου δώσουν καλάσνικοφ από τον Μητσοτάκη και θα σε βάλουν να πας να φας ρωσικές βόμβες; Τέλος πάντων, εκεί δεν είμαι, από τον καναπέ μου είμαι, οπότε δεν συνεχίζω.
χαλασες ενα ωραιο πααραμυθι γιατι???
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]