-
Σήμερα στα περισσότερα κανάλια, έχουμε την επίθεση εναντίον του Πούτιν.
Ολα όσα λένε εναντίον του είναι αλήθεια. Αλλά τι έκανε ο Πούτιν ?
Χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, που μίλαγαν για Αλβανόφωνους, Μουσουλμάνους και για διαφορές που μέχρι τότε δεν είχαν αναδειχθεί.Η συμφωνίες του Μίνσκ, άκουσα ότι είχαν πει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πάει ανατολικά και μάλιστα ότι η Ουκρανία συνταγματικά δεν θα έμπαινε σε κάποιο συνασπισμό.
Προφανώς υπήρξε ο Γιέλτσιν και το πρώτο κομμάτι καταπατήθηκε από την Δύση.
Εδώ όμως το ζήτησαν και οι ίδιες οι πρώην ανατολικές χώρες που θεωρούσαν τους Ρώσους ως κατακτητές και είναι και διαφορετικά έθνη.
Στο θέμα της Ουκρανίας , έφτασε ο κόμπος στο χτένι και το σύστημα της γουόλ στρητ και του χόλλυγουντ, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι όλα έχουν ένα όριο.Δυστυχώς οι μεγάλοι πόλεμοι ξεκινάνε από ανόητες ενέργειες , συνήθως εμμονικών ανθρώπων.
Ο πρώτος ξεκίνησε από μία τρομοκρατική ενέργεια, ο δεύτερος επειδή ο Αδόλφος δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο όριο στο Λονδίνο και στο Παρίσι και το πέρασε στα Πολωνικά σύνορα.
Ελπίζουμε από την σημερινή κρίση, να εμφανιστούν σοβαροί και συνετοί πολιτικοί και όχι οι γελοιότητες που υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες.
-
Η ανάγνωση των γεγονότων από σοβαρούς (?) διεθνολόγους που άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο είναι διαφορετική. Οι Αμερικάνοι ήθελαν να ξαναδημιουργηθεί ψυροπολεμικό κλίμα για να απομονώσουν τη Ρωσία από την υπόλοιπη Ευρώπη και αξιοποίησαν τους Ουκρανούς ως "χρήσιμους ηλίθιους".
Αυτά που έλεγε ο Μπάιντεν "δεν πειράζει αν γίνει μια περιορισμένη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία", τυχαία τα έλεγε? Ξέφυγαν κατά λάθος από τον παππούλη που ουσιαστικά κυβερνάει τον κόσμο? Προφανώς τους ενθάρυνε να προχωρήσουν.
Άρα 2 σενάρια παίζουν. Ή οι τσαμπουκάδες Ρώσοι τους ξέσκισαν όλους και μπράβο στο μέγιστο ηγέτη Πούτιν, ή απλώς έπεσαν στην παγίδα των Αμερικάνων. Ας υιοθετήσει ο καθένας όποιο σενάριο του αρέσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πυρηνικά δεν έχει κανένας , όλοι τα αγοράζουν από αλλού.
Θυμάμαι τότε στα τέλη του 70 που ήταν να κάνουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Πλατανιστό της Καρυστίας στον Κάβο Ντόρο.
Είχε ξεσηκωθεί τότε πασοκ, αριστερά, δεξιά , τοπικοί , μη τοπικοί...
Υπήρχαν και πιασάρικες αφίσες , ίσως κάποιοι τις βρουν στο νετ.Τι δεν υπήρχε ? Μα απλά οι ψύχραιμες φωνές που δεν υπάρχουν ποτέ στην Ελλάδα.
Η αριστερά τότε που έσκιζε τα ρούχα της , δεν έλεγε κουβέντα για τα πυρηνικά εργοστάσια της Βουλγαρίας , Ρουμανίας και στην υπόλοιπη ανατολή.
Τι έγινε λοιπόν ? Τίποτα. Μείναμε στον λιγνίτη, φάγαμε τον καρκίνο όταν έσκασε στην Ουκρανία το Τσέρνομπιλ και πληρώνουμε πανάκριβη ενέργεια.
Κάτι ανάλογο είχαμε τώρα με τις ανεμογεννήτριες .
Στα κοινωνικά δίκτυα οι χρήσιμοι ηλίθιοι έσκουζαν. Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά.Τώρα που ανέβηκε το ρεύμα και το εισαγόμενο πετρέλαιο και άεριο, χάθηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα.
Η πλάκα είναι ότι όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα εμφανιστούν πάλι χωρίς να τρώνε το φατούρο που λέγαμε στα νιάτα μας.
Εχουμε σαν χώρα άποψη για το τι μορφής ενεργειακή πολιτική χρειάζεται ?
Οχι βέβαια . Οι αγράμματοι και οι άσχετοι , έχουν εδραιωμένη άποψη και την επιβάλλουν στους λίγους συνετούς και γνώστες.
Τέλος για να γυρίσουμε στην Γερμανία, η επανένωση του 1990, ήταν ένα απρόβλεπτο και τυχαίο γεγονός.
Αν η ΕΣΣΔ, είχε πιο σοβαρούς ηγέτες, θα μπορούσε να γίνει σαν την Κίνα, με ένα στυλ όπως είναι σήμερα, χωρίς να αλλάξει ο μεταπολεμικός κόσμος.
Δυστυχώς σαν πλανήτης, έχουμε γεμίσει ηλίθιους που ξαφνικά βρίσκονται σε θέσεις μεγάλης ευθύνης και δεν μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις.
Οι Αμερικάνοι νόμιζαν ότι από την στιγμή που υπήρξε ένας Γιέλτσιν , θα είχαν πάντα Γιέλτσιν απέναντι τους, όπως ο Χίτλερ νόμιζε ότι θα είχε πάντα Τσάμπερλαιν απέναντι και πουρκουάδες.
Θα σου θυμίσω δε ότι στον Α΄ ΠΠ , ο Κάιζερ δεν έχασε στο πεδίο της μάχης. Απλά ξέμεινε από λεφτά.
Αν το ενεργειακό κόστος ξεφύγει, μπορεί και το 2022 να αρχίσει να μοιάζει με το 1918 για την Γερμανία.
Η διαφορά είναι οτι την Ρωσία η Αμερική την ήθελε πάντα απέναντι, ακόμη και όταν παρακαλούσε αυτή για επενδύσεις. Δεν είχε κάτι με την Ρωσία απλά ο σχεδιασμός της διαίρεσης επρέπε να τους έχει από την άλλη πλευρά ώστε να είναι αδύνατον να ενοποιηθεί ο χώρος της Ευρασίας.
Ο μόνος που μπορούσε να το επιδιώξει ήταν η δημοκρατική Ρωσία , γιατί προφανώς η Γερμανία είπε και ευχαριστώ που την αφήσαν να ενοποιηθεί η ίδια και δεν μπορούσε να έχει σοβαρές γεωπολιτικές φιλοδοξίες. Δεν είναι τυχαίο οτι ο Αυτοκράτορας (δημοκρατική Αμερική) άφηνε να γίνουν γεωπολιτικά παιχνίδια με πρωτοβουλία της Γερμανίας τα όποια μεγαλώναν το χάσμα με την Ρωσία (Σερβία, Κόσσοβο και λοιπά).
Όταν πήγε η Γερμανία να λοξοκοιτάξει λίγο βάζοντας τον πρωην Καγγελάριο στην gazprom ξαναναψαν οι εστίες.
Ερτογκαν και Πουτιν είναι η εγγύηση οτι η Ευρώπη θα είναι μια αυτοεπιτηρούμενη γεωπολιτική φυλακή ώστε τελικά η Αμερική να ασχοληθεί με το πραγματικό της ανταγωνιστή που πλεον είναι η Κίνα.
-
Ισως τους θεωρείς πιο έξυπνους από ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ έχουμε να κάνουμε απλά με ηλίθιους που κάνουν διεθνή πολιτική, σαν να παίζουν πόκα στο καφενείο με δίφραγκα...
Ακούω τώρα την γερμανική αντιπολίτευση που ζητάει να δώσουν όπλα στους Ουκρανούς....
Τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη...
-
Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα με την ανάλυση του George.
Απλά με εκνευρίζουν οι κακοί σκακιστές που έχουν την τύχη της Δύσης στα χέρια τους, που κοιτάνε μόνο την επίθεση και καθόλου την άμυνα τους.
-
Πράσινο φως...
Βόμβα Λαβρόφ: Αναφορά στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» λόγω… Ντονμπάς
«Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Εθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν». -
Ο Πούτιν σπρώχνει πολύ τις πωλήσεις της Lockheed Martin, οι Γερμανοί τώρα σίγουρα θα πάρουν F-35
εμείς θα πάρουμε επίσης και οι Τούρκοι κάποια μακρινή στιγμή ( μετα τις εκλογές και οταν/αν βγεί φιλοδυτικός πρόεδρος)
Πούτιν ο καλλίτερος πωλητής όπλων του αμερικάνικου στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος...
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η αναγνώριση των Donetsk και Lugansk εντείνει την πολιτική πίεση, αλλά δεν προμηνύει γενικότερη εισβολή σε αμιγώς ουκρανικά εδάφη.
Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Εκρήξεις σε αρκετές πόλεις
https://www.cnn.gr/kosmos/liveblog/302622/liveblog-se-pliri-exelixi-i-rosiki-eisvoli-stin-oykrania-ekrixeis-se-arketes-poleisΠρος το παρόν, από όσα διαβάζουμε, περιορίζεται στις Ρωσόφωνες περιοχές, όχι σε καθαρά Ουκρανικά εδάφη. Ας περιμένουμε.
@george1977 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
η Αμερική να ασχοληθεί με το πραγματικό της ανταγωνιστή που πλεον είναι η Κίνα.
Η Κίνα είναι ο οικονομικός ανταγωνιστής. Ο γεωστρατηγικός είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε και ο Biden πριν μήνες.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η αναγνώριση των Donetsk και Lugansk εντείνει την πολιτική πίεση, αλλά δεν προμηνύει γενικότερη εισβολή σε αμιγώς ουκρανικά εδάφη.
Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Εκρήξεις σε αρκετές πόλεις
https://www.cnn.gr/kosmos/liveblog/302622/liveblog-se-pliri-exelixi-i-rosiki-eisvoli-stin-oykrania-ekrixeis-se-arketes-poleisΠρος το παρόν, από όσα διαβάζουμε, περιορίζεται στις Ρωσόφωνες περιοχές, όχι σε καθαρά Ουκρανικά εδάφη. Ας περιμένουμε.
@george1977 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
η Αμερική να ασχοληθεί με το πραγματικό της ανταγωνιστή που πλεον είναι η Κίνα.
Η Κίνα είναι ο οικονομικός ανταγωνιστής. Ο γεωστρατηγικός είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε και ο Biden πριν μήνες.
γεωστρατηγικός ανταγωνιστής είναι ο χώρος της Ευρασίας.
Διαιρώντας τον χώρο αυτό εξασφαλίζεις οτι δεν θα σε ανταγωνιστεί. -
Να σε ανταγωνιστεί σε τι; Σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη υπάρχει ήδη πόλεμος, στον οποίον φυσικά οι Αμερικανοί δεν θα εμπλακούν άμεσα. Πρέπει λοιπόν να διαχωριστεί ο γεωστρατηγικός, από τον οικονομικό ανταγωνισμό. Η Κίνα για παράδειγμα δεν κάνει τέτοιες κινήσεις, αν και θεωρεί την Ταϊβάν αποσχισθείσα επαρχία της.
-
Και στα πιο ουσιαστικά τώρα, δηλαδή που εμπλεκόμαστε άμεσα σαν Ελλάδα στη Ρωσο-Ουκρανική διένεξη, πέρα από την αναμενόμενη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Κατά τους διεθνολόγους που ανέφερα προηγουμένως, θα παιχτεί χοντρό παιχνίδι της Τουρκίας με Αμερική-Δύση και πιθανό θύμα την Ελλάδα. Δεν αναμένουν να μας κάνει κάποια άμεση επίθεση η Τουρκία, κατ' αντιστοιχία με ότι έκανε ο Πούτιν στην Ουκρανία. Μάλλον δεν τους παίρνει κιόλας τους Τούρκους.
Αλλά η Τουρκία για να παραμείνει στο Δυτικό στρατόπεδο και να περιορίσει τη διέλευση των Ρωσικών πλοίων από το Βόσπορο, θα ζητήσει από τη Δύση ανταλλάγματα στο Αιγαίο. Εδώ φαντάζομαι οι λάτρεις του Βλαντιμίρ, θα πουν ότι θα έρθει το "ξανθό γένος" να μας σώσει. Ή να πάμε μόνοι μας στο ξανθό γένος για να μας σώσει.Και μετά θα ξυπνήσουμε όλοι μαζί στην Ελλάδα, θαυμαστές και μη του Πούτιν και της Αριστεράς ή της Δεξιάς με ένα τεράστιο παλούκι εκεί που ξέρουμε...
Αν πάθουμε τελικά κάτι τέτοιο, που φυσικά όλοι το απευχόμαστε και ελπίζουμε ότι είναι ένα κακό θεωρητικό σενάριο, θα παύσει άραγε ο Πούτιν να είναι ο Μέγας Ηγέτης για πολλούς στην Ελλάδα? Όχι ότι πια θα έχει καμιά σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται, να δούμε μέχρι που φτάνει ο κάλος στον εγκέφαλο... -
To να λες ότι κάποιος είναι Μέγας Ηγέτης , δεν το λες γιατί είναι ηγέτης για την δική σου χώρα, αλλά ότι είναι Μέγας Ηγέτης για την ΔΙΚΗ του χώρα.
Οπως μεγάλοι ηγέτες για τις χώρες τους ήταν ο Νάσερ, ο Μάο, ο Κόλ, ο Ντε Γκώλ, ο Κεμάλ και τώρα ο Ερντογάν και πολλοί άλλοι που ξεχνάω, όπως ο Γκάντι, ο Χο τσι Μίνχ και άλλοι.
Τώρα για την Τουρκία, πάλι η Ιστορία θα μας δώσει την απάντηση.
Η Τουρκία με αυτά που έπαθε στον Α΄ ΠΠ , που έχασε μέσα σε 10 χρόνια το 90 % των εδαφών της, έχει στρατηγική επιλογή, την επιτήδεια ουδετερότητα.
Τι σημαίνει αυτό ?
Οτι έκανε στην διάρκεια του Β΄ ΠΠ.
Παζάρευε με τους γερμανούς τι κομμάτια από την χώρα μας και από την Μέση ανατολή θα πάρει, ενώ την ίδια στιγμή παζάρευε με τους Εγγλέζους τα δικά μας νησιά και την Κύπρο. Και σαν κερασάκι στην τούρτα πέρασε το 1942 τον φόρο κατοχής για τους μη Τούρκους το γένος πολίτες , όπου έπρεπε να πληρώσουν άμεσα ως φόρο το 15-20 % της περιουσίας τους , αλλιώς θα τους έκαναν κατάσχεση στο σύνολο της.
Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Θα μιλάει με όλους και το πιο πολύ που θα κάνει, θα κλείσει τον Βόσπορο, σε συνεννόηση με τον Πούτιν για λίγες μέρες, όταν αυτός δεν θα το χρειάζεται , αλλά αυτό το θεωρώ απίθανο, γιατί η συνθήκη του Μοντρέ δεν το επιτρέπει.
Και αν υπάρξει τέτοιο προηγούμενο, τότε θα ξεκινήσει η νομική και πολιτική συζήτηση για το διεθνές κράτος της Κωνσταντινούπολης και των Στενών, που προέβλεπε η Συνθήκη των Σεβρών.
Προσωπικά θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι το ΣΚ, θα έχουν ολοκληρωθεί οι στόχοι του Πούτιν και μετά θα αλλάξει σελίδα η επικαιρότητα.
Οσο για εμάς το μόνο που έχουμε είναι να έχουμε αποτρεπτική δύναμη και να έχουμε διαμηνύσει σε όλους , ότι όποιο χτύπημα απέναντι μας, θα είναι αιτία για ασύμμετρο χτύπημα από την πλευρά μας.
Διάβασα ότι χτες ένα τούρκικο αλιευτικό, είχε μπεί στα χωρικά μας ύδατα. Υπάρχουν φήμες ότι οι ψαράδες που τα κυβερνάνε, είναι ψαράδες με γαλόνια στους ώμους. Οταν λοιπόν το λιμενικό τους είπε να φύγουν, αυτοί προσπάθησαν να εμβολίσουν το λιμενικό, στόχος που αν τον πετύχαιναν θα ήταν σημαντικός για τις εντυπώσεις και άνευ δυνατότητας αμύνης από εμάς αφού ο δράστης θα ήταν ψαράς.
Ευτυχώς οι δικοί μας το απέφυγαν και μετά έρριξαν μερικές βολές στον αέρα και οι Τούρκοι έφυγαν.
Δεν τους βγήκε και σήμερα κάλεσαν τον υποπρόξενο για διαμαρτυρία. Αρα λύσεις υπάρχουν , αρκεί να δείχνεις με αποφασιστικότητα στον απέναντι πότε έφθασε στις κόκκινες γραμμές. -
Τα πρώτα προβλήματα της συμπεριφοράς του "μεγάλου ηγέτη" στην Ελλάδα έχουν εμφανισθεί ήδη τις τελευταίες 4 ώρες. Τεράστιος πανικός στο τραπεζικό τομέα και μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα πρώτα προβλήματα της συμπεριφοράς του "μεγάλου ηγέτη" στην Ελλάδα έχουν εμφανισθεί ήδη τις τελευταίες 4 ώρες. Τεράστιος πανικός στο τραπεζικό τομέα και μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα.
Ειμαι εκτός τραπεζών και δεν έχω πάρει πρέφα τι έχει γίνει στην Ελλάδα! Τόσο σοβαρά ειναι τα προβλήματα?
-
Και ο τραπεζικός τομέας, διοικείται από ηλίθιους υπαλληλίσκους διεθνώς, που νομίζουν ότι παίζουν μονόπολη , επειδή ρισκάρουν τα λεφτά των άλλων και αυτοί πάντα βγάζουν λεφτά από τις προμήθειες.
Αυτό είναι το πρόβλημα της εποχής μας.
Τα λεφτά δεν βγαίνουν με κόπο και φόβο και πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει το ρίσκο...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και ο τραπεζικός τομέας, διοικείται από ηλίθιους
Καλά ξαναπέστο αυτό...το έζησα 15 χρόνια (και ακόμα το ζω από άλλη θέση)...είναι απίστευτο το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο των διοικήσεων!
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα πρώτα προβλήματα της συμπεριφοράς του "μεγάλου ηγέτη" στην Ελλάδα έχουν εμφανισθεί ήδη τις τελευταίες 4 ώρες. Τεράστιος πανικός στο τραπεζικό τομέα και μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα.
Ειμαι εκτός τραπεζών και δεν έχω πάρει πρέφα τι έχει γίνει στην Ελλάδα! Τόσο σοβαρά ειναι τα προβλήματα?
Αν κρίνω από αυτά που βλέπω στις πλατφόρμες που διαχειρίζομαι, τα προβλήματα που έχουν σκάσει, τα τηλεφωνήματα και τα email που έχω δεχτεί καθώς και τον κορεσμό σε δίκτυα και τηλεπικοινωνίες θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μεγάλος πανικός που προκαλεί προβλήματα.
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σήμερα στα περισσότερα κανάλια, έχουμε την επίθεση εναντίον του Πούτιν.
Ολα όσα λένε εναντίον του είναι αλήθεια. Αλλά τι έκανε ο Πούτιν ?
...Εγώ πάντως ξεχώρισα την άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου σήμερα σε κανάλι. Αποκάλεσε πολλάκις τον Πούτιν ως δικτάτορα και ήταν κάθετος σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Εμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
-
Επειδή όποιος τον αντιπολιτεύεται βρίσκεται σε μπουντρούμι ή δηλητηριασμένος? Υπερβολές….
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Επειδή όποιος τον αντιπολιτεύεται βρίσκεται σε μπουντρούμι ή δηλητηριασμένος? Υπερβολές….
Και μάλιστα ακόμα κι αν βρίσκεται και εκτός Ρωσίας. Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν και μακρύ χέρι...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]