-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Κανενα πρηξιμο!
Πολυ αρχες του μηνα.Ευχαριστώ αρχηγέ. Εγω προς το τέλος, επίσης active plus, οπότε απο τον επόμενο μήνα θα πάρω τηλέφωνο.
Παρεπιπτόντως ευχαριστημένος απο τα falken της 17αρας?
Περα απο το οτι νομιζω πως εχουν λιγο παραπανω θορυβο κυλισης απο οτι θα περιμενα, δεν τα εχω πιεσει ακομη σε στριφτερο δρομο για να πω αναλυτικα εντυπωσεις. Ουτε εχω κανει καποιο πολυ δυνατο φρεναρισμα μεχρι τωρα.
Απο την αλλη, δεν ειχα καποιο αναπαντεχο γλυστρημα εκει που δεν το περιμενα. -
Ίσως ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο ως προς τον θόρυβο κύλισης των Corolla θα είναι κάποιος ιδιοκτήτης σχετικά καινούργιου να αλλάξει τα εργοστασιακά ελαστικά σε Michelin primacy 4, όντας το πολύ σε 17αρες. Οι 18αρες είναι αδικία (όχι οπτική, σε όλα τα υπόλοιπα) για αυτό το αμάξι έτσι και αλλιώς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ εκεί μπορεί να παρέμβει ο ιδιοκτήτης όποτε το επιθυμεί δεν μπορεί όμως να κάνει τίποτα για την φτωχή μόνωση της Toyota ανάμεσα στον χώρο κινητήρα και τον χώρο της καμπίνας. Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί μια εταιρεία τέτοιου γνωστικού/τεχνικού επιπέδου αδικεί κατά αυτόν τον τρόπο το πιο mainstream προϊόν της, όπως και με τα λεπτά παράθυρα. Ίσως τελικά το κλειδί να είναι το βάρος του οχήματος σε συνάρτηση με τα επιθυμητά αυστηρά χαμηλά αποτελέσματα σε κατανάλωση και ρύπους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
-
Ενημερωτικα, ζυγισα το δικο μου, με 80% βενζινη στο ρεζερβουαρ, 1390κιλα. Φοραει 225/45/17.
Απο οτι ειχε γραφτει εδω πριν καποιες μερες, υπαρχει μονωση που μπαινει κατω απο το καπο που ισως μειωσει λιγο το θορυβο. Αλλα θελει παραγγελια απο το εξωτερικο.
-
Έχουν basic προσέγγιση, και κάνουν οικονομία όπου μπορούν, λεπτές πόρτες, παράθυρα, μηδενική ηχομόνωση, αν συγκρίνουμε chr/ux το δεύτερο είναι +200 κιλά
-
Μπορεί όποιος θέλει να βάλει κάποιο ηχοαπορροφητικο στις πόρτες καθώς και λάστιχα με αυτοκόλλητα τυπου D ή Β στις πορτες και τα παράθυρα που μειώνουν κατά πολύ τον εξωτερικό ηχό, χωρις μεγάλο κόστος, μάλιστα και μόνος του.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Ίσως ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο ως προς τον θόρυβο κύλισης των Corolla θα είναι κάποιος ιδιοκτήτης σχετικά καινούργιου να αλλάξει τα εργοστασιακά ελαστικά σε Michelin primacy 4, όντας το πολύ σε 17αρες. Οι 18αρες είναι αδικία (όχι οπτική, σε όλα τα υπόλοιπα) για αυτό το αμάξι έτσι και αλλιώς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ εκεί μπορεί να παρέμβει ο ιδιοκτήτης όποτε το επιθυμεί δεν μπορεί όμως να κάνει τίποτα για την φτωχή μόνωση της Toyota ανάμεσα στον χώρο κινητήρα και τον χώρο της καμπίνας. Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί μια εταιρεία τέτοιου γνωστικού/τεχνικού επιπέδου αδικεί κατά αυτόν τον τρόπο το πιο mainstream προϊόν της, όπως και με τα λεπτά παράθυρα. Ίσως τελικά το κλειδί να είναι το βάρος του οχήματος σε συνάρτηση με τα επιθυμητά αυστηρά χαμηλά αποτελέσματα σε κατανάλωση και ρύπους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Έχω το αυτοκίνητο από το Μάιο του 19 και είναι από τα πρώτα που ήρθαν, άρα είναι πιθανό να έχει μικροαστοχίες που αργότερα βελτιώθηκαν. Εδώ και ένα μήνα αφαίρεσα τους ανεμοθραύστες και εδώ και έξι μήνες έχω βάλει τα Michelin e-primacy. Μολονότι έχουν τα ίδια (ή σχεδόν τα ίδια) db με τα εργοστασιακά ecopia, έχει αλλάξει ο ήχος. Είναι σημαντικά λιγότερο ενοχλητικός στα αυτιά μου, αλλά εξακολουθώ σε τραχύ οδόστρωμα να τα ακούω. Ο θόρυβος είναι αντίστοιχος των υπόλοιπων αυτοκινήτων που έχω εμπειρία.
Αυτό που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι ο θόρυβος μετά τα 90χλμ. Τώρα τελευταία κινούμαι περισσότερο στον ΒΟΑΚ και έχω αυξήσει την μέση και μέγιστη ταχύτητά μου. Η αφαίρεση των ανεμοθραυστών έχει αλλάξει τον ήχο, αλλά δεν τον έχει περιορίσει στον βαθμό που θα ήθελα. Δεν έχω καταφέρει να βρω το χρόνο να ασχοληθώ, ώστε να αποκλείσω το ενδεχόμενο να μπαίνει αέρας στην καμπίνα λόγω κακής συναρμογής ή ζημιάς από τους ανεμοθραύστες. Έχω, όμως, την εντύπωση πως πρόκειται για αεροδυναμικούς θορύβους λόγω λεπτού τζαμιού και ελαστικών στις πόρτες. Όταν έχω νεότερα, θα επανέλθω.
Η υποκειμενική αίσθηση του θορύβου εξαρτάται από πολλούς αντικειμενικούς και υποκειμενικούς παράγοντες. Ενδεχομένως εγώ να είμαι πιο ευαίσθητος, ίσως το γεγονός πως μέχρι τα 90χλμ στις διαδρομές μου δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα να με κακομαθαίνει ή οι μειωμένοι θόρυβοι από τον κινητήρα να κάνουν πιο αισθητούς τους αεροδυναμικούς θορύβους. Νομίζω πως το προηγούμενο αυτοκίνητο μου έκανε περισσότερο θόρυβο, αλλά δεν μπορούσα να ξεχωρίσω από προέρχονταν οι θόρυβοι. Τώρα είναι πιο εύκολο να εστιάσω και ρίχνοντας την ταχύτητα να τους εξαφανίσω, οπότε με ενοχλούν περισσότερο, όταν εμφανίζονται. Αντίθετα, την γυναίκα μου και τα παιδιά τους ενοχλούσε περισσότερο το προηγούμενο. Σίγουρα πάντως μετά τα 110/120χλμ/ώρα δεν θα το χαρακτήριζα αθόρυβο. Τα παραπάνω τα γράφω με την επιφύλαξη της υποκειμενικής αίσθησης και του ενδεχόμενου το δικό μου να θορυβεί περισσότερο από τα νεότερα.
@Noblesse, αν θες, μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο εννοείς για τα λάστιχα τύπου B/D; Με ενδιαφέρει πολύ. -
@Noblesse, αν θες, μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο εννοείς για τα λάστιχα τύπου B/D; Με ενδιαφέρει πολύ.
Με μεγάλη μου χαρά !
Λοιπον για να μειώσεις τους θορύβους που εισέρχονται στην καμπίνα μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς περιττές γνώσεις.
-
Σίγουρα, όπως έχουν αναφερθεί και οι άλλοι, παραγγέλνοντας αύτο το προστατευτικό της μηχανής που παραγγέλνεις από το εξωτερικό ή πας σε μαγαζιά που ειδικεύονται στις μονώσεις και έχουν κάποια ειδικά αυτοκόλλητα που μπορείς να τα προσαρμόσεις στον καπό.
πχ -
Βάζοντας πάλι ηχοαπορροφητικά αυτοκόλλητα από Aircondition ή γεννήτριες μέσα στις πόρτες και στο πορτ μπαγκαζ λόγω ότι είναι φτηνά και ελαφριά σε σχέση με με τα ειδκά Αυτοκόλλητα που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και προσθέτουν βάρος. Η διαφορά είναι πολύ μικρή στα Db.
Εδώ για να καταλάβεις την διαδικασία
και εδώ το τεχνικό κομματι στο-ην κορολλα.
- Με αυτοκόλλητα τυπου D ή Β που μπαίνουν γύρω γύρω στους αρμούς της πόρτας για να κόβουν τους αεροδυναμικούς ήχους.
Εδώ για να δεις περίπου που τοποθετούνται.
Προσωπικά δεν έβρισκα κάτι στην Ελλάδα και τα έχω παραγγείλει από το Αliexpress για να το περάσω σε όλο το αμάξι.
- Οι Αμερικάνοι για να αποφύγουν τις σκουριές απο τα πολύ υγρά κλίματα και κυρίως τις λάσπες, κάνουν undercoating όλο το σασί από κάτω. Αυτό είναι υγρό καουτσούκ που βοηθά κυρίως στην πρόληψη της σκουριάς αλλά προσθέτει και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες στο αυτοκίνητο χωρίς να ξηλώνεις πάτωμα.
Επειδή στο-ην κορολλα διαβάζω ότι οι πιο έντονοι ήχοι προέρχονται από τους θόλους, μπορείς να περάσεις υγρό καουτσουκ στους θόλους. Έτσι και τους προστατεύεις και σίγουρα κάτι θα κερδίσεις από θέμα ηχομόνωσης.
Προσωπικά περιμένω το σενταν μου και σίγουρα θα κάνω με το καλημέρα το 1 , 2 και 3 . Για το υγρό καουτσούκ είμαι ψημένος αλλά θέλω να σιγουρεύτω ότι βγαίνει μετά οπότε το ψάχνω καλύτερα μέσω φόρουμ
Αυτά!
-
-
Σε ευχαριστώ πολύ! Με έχεις βάλει τώρα στην πρίζα
-
Μια ερώτηση.
Το έχω φουλαρει 2 φορές και πήρε 35 λίτρα μόνο. Υπάρχει εξήγηση; -
Το έχω φουλαρει 2 φορές και πήρε 35 λίτρα μόνο. Υπάρχει εξήγηση;
- Δεν ήταν τελείως άδεια.
- Γέμισε απότομα και δεν πρόλαβε να φύγει ο αέρας και έτσι έδειξε ότι είναι γεμάτο χωρίς να είναι.
- Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, πέρα από βλάβη του δείκτη.
Αλλά μην ασχολείσαι και τόσο, εγώ ποτέ δεν έχω κοιτάξει πόσα πήρε, ούτε μια φορά δεν έχω ασχοληθεί...αχαχα. Απλά βάζω βενζίνη και φεύγω. Επίσης σχεδόν ποτέ δεν φουλάρω, δεν κάνει από ότι λέει ο Αμερικάνος φίλος μας.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Σε ευχαριστώ πολύ! Με έχεις βάλει τώρα στην πρίζα
χαχα σίγουρα θα δεις βελτιώση με ότι κάνεις από τα παραπάνω! Καλο DIY
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Το έχω φουλαρει 2 φορές και πήρε 35 λίτρα μόνο. Υπάρχει εξήγηση;
- Δεν ήταν τελείως άδεια.
- Γέμισε απότομα και δεν πρόλαβε να φύγει ο αέρας και έτσι έδειξε ότι είναι γεμάτο χωρίς να είναι.
- Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, πέρα από βλάβη του δείκτη.
Αλλά μην ασχολείσαι και τόσο, εγώ ποτέ δεν έχω κοιτάξει πόσα πήρε, ούτε μια φορά δεν έχω ασχοληθεί...αχαχα. Απλά βάζω βενζίνη και φεύγω. Επίσης σχεδόν ποτέ δεν φουλάρω, δεν κάνει από ότι λέει ο Αμερικάνος φίλος μας.
Εγώ αναγκαστικά φουλαρω κάθε φορά γιατί κάνω πολλά χλμ και δεν θέλω κάθε λίγο να πηγαίνω στο πρατήριο.
Μπορεί να γράψει κάποιος άλλος
με πόσα λίτρα φουλαρει; -
Εγώ αναγκαστικά φουλαρω κάθε φορά γιατί κάνω πολλά χλμ και δεν θέλω κάθε λίγο να πηγαίνω στο πρατήριο.
με πόσα λίτρα φουλαρει;Καλά κάνεις τότε. Το πιθανότερο είναι ότι δεν προλαβαίνει να εξαερώσει.
-
με πόσα λίτρα φουλαρει;Καλά κάνεις τότε. Το πιθανότερο είναι ότι δεν προλαβαίνει να εξαερώσει.
Και τις 2 φορές δεν πρόλαβε;
Μήπως μίκρυναν το ρεζερβουάρ; -
Και τις 2 φορές δεν πρόλαβε;
Μήπως μίκρυναν το ρεζερβουάρ;Μπορεί εαν είναι από το ίδιο βενζινάδικο που έχει την ίδια ροή. Να το μίκρυναν δεν ξέρω, μόνο η Toyota το ξέρει αυτό...αμφιβάλλω εαν το γνωρίζουν και οι τεχνικοί εδώ.
-
Επίσης σχεδόν ποτέ δεν φουλάρω, δεν κάνει από ότι λέει ο Αμερικάνος φίλος μας.
Γιατι, τι παθαινει ?
-
@alexandros-k said in Toyota Corolla 2019:
Γιατι, τι παθαινει ?
Λόξυγκα...!!! αχαχαχα...
Δεν θυμάμαι ρε συ Αλέξανδρε...έχω δει τόσα βίντεο αυτουνού που δεν τα θυμάμαι όλα, απλά συγκράτησα ότι λέει να αποφεύγουμε το φουλάρισμα, ειδικά να το πιέζουμε μετά το πρώτο "στοπ" της αντλίας. Εαν το βρω, θα το γράψω. -
Γιατι, τι παθαινει ?
Λόξυγκα...!!! αχαχαχα...
Δεν θυμάμαι ρε συ Αλέξανδρε...έχω δει τόσα βίντεο αυτουνού που δεν τα θυμάμαι όλα, απλά συγκράτησα ότι λέει να αποφεύγουμε το φουλάρισμα, ειδικά να το πιέζουμε μετά το πρώτο "στοπ" της αντλίας. Εαν το βρω, θα το γράψω.Χαχαχα....Δεν πειραζει , μην ψαχνεις , θα κοιμηθω το βραδυ και χωρις να παρω απαντηση
-
Μια ερώτηση.
Το έχω φουλαρει 2 φορές και πήρε 35 λίτρα μόνο. Υπάρχει εξήγηση;Μάλλον παίρνει 35 λίτρα!
-
Επίσης σχεδόν ποτέ δεν φουλάρω, δεν κάνει από ότι λέει ο Αμερικάνος φίλος μας.
Γιατι, τι παθαινει ?
Μαθαίνει μετά πατρίδα και θέλει συνέχεια
Toyota Corolla 2019