-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Έτσι έτσι εσύ είσαι ικανός και αυτοδημιούργητος και οι υπόλοιποι ανίκανοι ντενεκεδες που περιμένουν να τους ζήσει το κράτος με 800 ....
Δε γνωριζω ποιο ειναι το θεμα σου. Αυτοδημιουργητος ειμαι. Αυτο που λεω ειναι πως ανθρωποι μορφωμενοι, να καταφευγουν σε τετοιους τροπους βιοπορισμου, ειναι πολυ λιγο. Τους αδικει.Οχι εγω. Η επιλογη τους.
Δηλαδή ο δάσκαλος/καθηγητής αδικεί τον εαυτόν του; Για μένα ένας καλός δάσκαλος αξίζει πολύ παραπάνω από 10 στελεχάρες του κωλοκαπιταλισμου.
Βρε συ Δια εγω δεν περιμενα απο σενα να ενεργοποιησεις μηχανισμο κοινωνικου αυτοματισμου. Για εμενα ενας καλος δασκαλος ειναι ενας εργαζομενος που κανει οπως πρεπει τη δουλεια του. Οπως και ενας στρατιωτικος, ενας γιατρος κλπ. Ομως δε μιλαμε για αυτο τωρα.
-
Να το πάω κι ένα βήμα παρακάτω; Ένας καλός δάσκαλος, μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Θα σας πω μια ιστορία, που την κατάλαβα μετά, όταν σπούδασα, κι έκανα ένα μάθημα ψυχολογίας. Είχαμε στο Δημοτικό έναν δάσκαλο, που τον λατρεύαμε (στο 6ο/90ο Δημοτικό στην Μπότσαρη, το λέω για τους Θεσσαλονικείς). Μας έλεγε λοιπόν: "Ποιο καλό παιδάκι θα ανοίξει το παράθυρο; (κλασική χειραγώγηση, απλά τότε ως παιδιά το βλέπαμε ως παιχνίδι). Αυτός ο δάσκαλος ποτέ δεν φώναξε και ποτέ δεν μας χτύπησε, τον αγαπούσαμε όλοι. Από άλλους είχα φάει σφαλίαρες (είχε έρθει βέβαια ο πατέρας μου και έγινε χαμός για αυτό, για αυτό κι εγώ ποτέ δεν δέχομαι κανείς να χτυπήσει άλλον άνθρωπο, ειδικά πλέον ως ενήλικας με εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες κλπ).
ΥΓ: Φάνη, το κόστος ζωής στα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως κλπ είναι στα ύψη).
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν έχω διάθεση δικηγόρου, αλλά μάλλον παρεξηγήσατε τον Σπύρο. Εννοεί ότι το κράτος βρίσκει και τα κάνει, γιατί κανείς δάσκαλος/καθηγητής δεν θα έπρεπε να δέχεται να εργάζεται με τόσο μικρό μισθό. Βρίσκει και τα κάνει το κράτος, αυτό λέει ο Σπύρος.
Και σε αντίλογο, ξέρω ανθρώπους που κυνηγούσαν να πάνε σε νησί (με τα €800) γιατί το κόστος ζωής είναι μικρό, κάνουν και τα ιδιαίτερα και βγάζουν αρκετά (για το νησί) και τον χειμώνα συνέχεια τους κερνάνε γιατί "εεε να πληρώσει ο δάσκαλος?". Πάντα υπάρχουν 2 όψεις στο νόμισμα.
Φανη σε ευχαριστω. Ομως το κονκλαβιο εχει αποφασισει ποια γραμμη θα διαλεξει.
-
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Έτσι έτσι εσύ είσαι ικανός και αυτοδημιούργητος και οι υπόλοιποι ανίκανοι ντενεκεδες που περιμένουν να τους ζήσει το κράτος με 800 ....
Δε γνωριζω ποιο ειναι το θεμα σου. Αυτοδημιουργητος ειμαι. Αυτο που λεω ειναι πως ανθρωποι μορφωμενοι, να καταφευγουν σε τετοιους τροπους βιοπορισμου, ειναι πολυ λιγο. Τους αδικει.Οχι εγω. Η επιλογη τους.
Δηλαδή ο δάσκαλος/καθηγητής αδικεί τον εαυτόν του; Για μένα ένας καλός δάσκαλος αξίζει πολύ παραπάνω από 10 στελεχάρες του κωλοκαπιταλισμου.
Βρε συ Δια εγω δεν περιμενα απο σενα να ενεργοποιησεις μηχανισμο κοινωνικου αυτοματισμου. Για εμενα ενας καλος δασκαλος ειναι ενας εργαζομενος που κανει οπως πρεπει τη δουλεια του. Οπως και ενας στρατιωτικος, ενας γιατρος κλπ. Ομως δε μιλαμε για αυτο τωρα.
Μα σε ρώτησα 2-3 φορές αν το εννοείς. Δεν σου επιτέθηκα, σου έδωσα και ελαφρυντικά. Νομίζω ότι απλά δεν το εννοούσες. Όχι και αυτοματισμός από μένα βρε Σπύρο. Πάντα δίνω το δικαίωμα στον άλλον να πει αυτό που εννοεί.
-
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Πολύ σωστά!
Επίσης επειδή αναφέρθηκε πιο κάτω περί βασικών και δευτερευόντων μαθημάτων που γεμίζουμε χωρίς λόγο τα σχολεία και σε αυτό διαφωνώ.
Ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλα τα μαθήματα βασικά είναι! Το παιδί όπως χρειάζεται την γλώσσα και τα μαθηματικά χρειάζεται και την γυμναστική , τα εικαστικά , το εργαστήριο δεξιοτήτων , την μουσική , την θεατρική αγωγή!
Είναι όλα βασικά για την οικοδόμηση του χαρακτήρα.Δηλαδή εγώ και οι συνομίληκοι μου που βγάλαμε το Δημοτικό με ένα δάσκαλο για όλα και δεν μας έλλειψε ποτέ καθηγητής σε Γυμνάσιο, Λύκειο δε διαμορφώσαμε χαρακτήρα? Και αριθμητικά είμασταν πολύ περισσότερα παιδιά από τα σημερινά. Αν μπεις σε αγώνα του ιδανικού εναντίον του εφικτού, μάντεψε ποιος χάνει...
-
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Να χαίρεσαι την αυτοδημιουργια σου! Απλά θα έπρεπε να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία , δεν έχουν τα ίδια εφόδια (πέρα από τον τυπικό τίτλο πτυχίου) τον ίδιο χαρακτήρα , δε παίρνουν τα ίδια ρίσκα , δεν τους πηγαίνει η ζωή το ίδιο ομαλά όλους!
Δεν έχουν όλοι τα ίδια ταλέντα και τις ίδιες ευκαιρίες.
Πχ ένα ταλέντο που δεν έχουν όλοι το ίδιο είναι να παντρεύονται ματσομενα πεθερικά! Δεν ειρωνευομαι το εννοώ. Κάποιοι έχουν το ταλέντο κάποιοι όχι....Αδιαφορα και εντελως ασχετα αυτα που γραφεις. Φυσικα και χαιρομαι με οτι εχω φτιαξει μεχρι σημερα ενω συνεχιζω να φτιαχνω. Δε κλεβω κανενα. Επισης χαιρομαι να βλεπω ανθρωπους να προοδευουν. Ασχετο επισης.
Δουλευω απο μικρο παιδι ομως και επειδη τπτ δεν βρηκα ετοιμο εχω την αισθηση πως δικαιουμαι να εχω γνωμη. -
Εγω ξεκινησα με λιγοτερα
Μα σε ρώτησα 2-3 φορές αν το εννοείς. Δεν σου επιτέθηκα, σου έδωσα και ελαφρυντικά. Νομίζω ότι απλά δεν το εννοούσες. Όχι και αυτοματισμός από μένα βρε Σπύρο. Πάντα δίνω το δικαίωμα στον άλλον να πει αυτό που εννοεί.
Λυπαμαι μα εσυ διαβαζοντας αυτο που εγραψες, μπορεις να το διαπιστωσεις. Την δεκαετια που περασε το ειδαμε αυτο ξανα και ξανα.
-
Με μπέρδεψες. Διαφώνησα σφόδρα με αυτό που είπες. Αλλά δεν σου επιτέθηκα προσωπικά, γιατί μετά από τόσα χρόνια σου έχω εκτίμηση. Αν χρειαστεί θα "μαλώσουμε", αλλά κόσμια.
-
Δεν έχω διάθεση δικηγόρου, αλλά μάλλον παρεξηγήσατε τον Σπύρο. Εννοεί ότι το κράτος βρίσκει και τα κάνει, γιατί κανείς δάσκαλος/καθηγητής δεν θα έπρεπε να δέχεται να εργάζεται με τόσο μικρό μισθό. Βρίσκει και τα κάνει το κράτος, αυτό λέει ο Σπύρος.
Και σε αντίλογο, ξέρω ανθρώπους που κυνηγούσαν να πάνε σε νησί (με τα €800) γιατί το κόστος ζωής είναι μικρό, κάνουν και τα ιδιαίτερα και βγάζουν αρκετά (για το νησί) και τον χειμώνα συνέχεια τους κερνάνε γιατί "εεε να πληρώσει ο δάσκαλος?". Πάντα υπάρχουν 2 όψεις στο νόμισμα.
Φανή μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι κακοπληρωμένοι στην Ελλάδα; Οι μηχανικοί του ιδιωτικού οι γιατροί του ΕΣΥ που έχουν σπουδάσει ένα κάρο χρόνια πληρωνονται όπως πρέπει;
Επίσης για τα 800 στο νησί και ότι το κυνηγούν οι δάσκαλοι θα σου πω ιστορία από δασκάλα στην Σαντορίνη!
Ζει σε ένα δωμάτιο γιατί για οτιδήποτε μεγαλύτερο πρέπει να δώσει όλο τον μισθό της και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο!
Να φανταστείς πηγε να βγάλει φωτοτυπιες για τα παιδιά σε βιβλιοπωλείο και της είπαν μια τιμή που φρικαρε! Όταν διαμαρτυρήθηκε της είπαν τόσο κοστίζει εδώ άμα θες.... -
Ναι αλήθεια είναι. Μιλάω για πιο μικρά νησιά και όχι τόσο κοσμοπολίτικα, που νοικιάζει μονοκατοικία με €200.
Φανή μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι κακοπληρωμένοι στην Ελλάδα; Οι μηχανικοί του ιδιωτικού οι γιατροί του ΕΣΥ που έχουν σπουδάσει ένα κάρο χρόνια πληρωνονται όπως πρέπει;
Επίσης για τα 800 στο νησί και ότι το κυνηγούν οι δάσκαλοι θα σου πω ιστορία από δασκάλα στην Σαντορίνη!ΟΛΟ το δημόσιο είναι κακοπληρωμένοι. Αλλά έλα που από την άλλη το όνειρο της πλειοψηφίας των Ελλήνων ήταν να μπουν στο δημόσιο για να έχουν σταθερή δουλειά και μισθό. Και αυτό πούλησε ο ΑΓΠ για να πάρει ψήφους...εμείς φταίμε που το προκαλέσαμε, το δεχτήκαμα και τώρα τα λουζόμαστε. Γιατί μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες με τη νοοτροπία του να μπουν στο δημόσιο.
Όσο για την Σαντορίνη, εντάξει μιλάμε για ένα από τα 2 ακριβότερα νησιά της Ελλάδας και ένα από τα κριβότερα της Μεσογείου. Προφανώς δεν συζητάω για τέτοια νησιά (Σαντορίνη, Μύκονο κλπ.). -
Ποιος θέλει το δημόσιο να δίνει πολύ καλούς μισθούς αλλά να μην υπάρχει μονιμότητα και κάθε χρόνο να υπάρχουν αξιολογήσεις και κρίσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να το θέλει αυτό.
-
Λες φίλε οι ...ανεκδιηγητοι όπως τους χαρακτηρησες να πηγαίνουν στα σύνορα της χώρας από ευχαρίστηση; Λες να βρήκαν δουλειά με 1500 στην Αθήνα και να είπαν αστην θα πάω καλύτερα στην καβυλη για 800?
Ανεξάρτητα του απαράδεκτου ύψους του μισθού, πόσοι από αυτούς παράτησαν στρωμένες δουλειές με φροντιστήρια στα 1500 (και λίγα λέω...) ευρώ και πήγανε για την μονιμότητα;
Προσωπικά έχω άπειρα τέτοια παραδείγματα. Και από την άλλη έναν και μόνο φίλο (φιλόλογο) που είπε αει σιχτιρ, εγώ δεν καταστρέφω την ζωή μου για εσάς τους @@@κες και προτίμησε την ανασφάλεια των φροντιστηρίων... Και ζει μια χαρά με την οικογένειά του χωρίς να μιζεριαζει κάθε μέρα...
Τόσες και τόσες απεργίες έχουν κάνει οι καθηγητές. Ας έκαναν και ως συνδικαλιστικός φορέας μια οργανωμένη αποχή από τέτοιες θέσεις στην παραμεθόριο μπας και αναγκαστεί το κράτος να δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό. -
Υπάρχει αξιολόγηση στο Δημόσιο. Του κώλου είναι, αλλά υπάρχει, εδώ και χρόνια.
Από εκεί και πέρα η δουλειά να να βγαίνει. Η δουλειά του Δημοσίου δεν είναι να βγάζει λεφτά, όπως ο ΙΤ. Οι Ε.Δ. πρέπει να διατηρούνται ετοιμοπόλεμες, η ΠΥ να είναι έτοιμη να σβήσει φωτιές και οι δάσκαλοι να μαθαίνουν γράμματα στα μούλικα.Αυτό που οι εργαζόμενοι στον ΙΤ νομίζουν ότι ο ΔΤ πρέπει να είναι συνέχει στην τσίτα δεν έχει καμία λογική. Το Δημόσιο δεν είναι για να βγάζει λεφτά, είναι να προσφέρει υπηρεσίες.
Δική μου ιστορία από τον Ε.Σ. Είχα έναν ΕΜΘ Λχια, ο οποίος ήταν 150+ κιλά. Προφανώς δεν χωρούσε μέσα σε άρμα (στα ΤΘ ήμασταν), αλλά του είχαν βρει άλλη δουλειά: Οδηγός βυτιοφόρου και απορριματοφόρου. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι μάχιμοι, υπάρχουν και υποστηρικτικές εργασίες. Όλοι χρειάζονται.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος θέλει το δημόσιο να δίνει πολύ καλούς μισθούς αλλά να μην υπάρχει μονιμότητα και κάθε χρόνο να υπάρχουν αξιολογήσεις και κρίσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να το θέλει αυτό.
Ελάχιστοι, μόνο το 5% που εργάζεται πραγματικά. Οπότε αυτό λέω, οι ίδιοι οι ΔΥ δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Είδα τους ΔΥ στο Λουξεμβούργο και έπαθα σοκ από την ευγένεια, μόρφωση, ντύσιμο, καθαριότητα κλπ. Και συγκρίνεις εδώ π.χ. με τις εφορίες και είναι σοκαριστική η διαφορά...αλλά δεν υπάρχει μονιμότητα, υπάρχει αξιολόγηση και ΠΑΡΑ πολύ αυστηρά κριτήρια για να δουλέψεις στο Δημόσιο. Μισθοί φυσικά στα ύψη, π.χ οδηγός λεωφορείου €60.000/έτος.
Αυτό που οι εργαζόμενοι στο ΙΤ νομίζουν ότι ο ΔΤ πρέπει να είναι συνέχει στην τσίτα δεν έχει καμία λογική. Το Δημόσιο δεν είναι για να βγάζει λεφτά, είναι να προσφέρει υπηρεσίες.
Και για να προσφέρει υπηρεσίες, χρειάζεται να είσαι στην τσίτα μερικές φορές, δεν γίνεται να ξύνεσαι.
ΥΓ: Δεν είναι μόνο οι ένστολοι Δημόσιο (που συμφωνώ μαζί σου), ειναι και ΔΟΥ, εφορίες, ΚΕΠ, υπουργεία κλπ. -
Εμένα όλοι οι καλοί μου φίλοι (εποχές σχολής, στρατού και από τα πρώτα επαγγελματικά βήματα) παράτησαν τον ιδιωτικό τομέα και μπήκαν όλοι στο δημόσιο ή σε δέκο (ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ...).
Αθήνα δεν έχει μείνει κανένας. Μόνο εγώ έχω μείνει. Με το ένα χέρι κουνάω μαντήλια και με το άλλο τραβάω το κουπί στη γαλέρα.
Ήμασταν μια 5άδα αντροπαρέα και όλοι τους έφυγαν. Σιγά μην καθόντουσαν στις ιδιωτικές γαλέρες να γ@μιούνται για να τα παίρνουν οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι και τα golden boys.
-
Και για να προσφέρει υπηρεσίες, χρειάζεται να είσαι στην τσίτα μερικές φορές, δεν γίνεται να ξύνεσαι.
Αν το σύστημα δουλεύει σωστά, πρέπει απλά να κάνεις την δουλειά σου, όχι να τρέχεις σαν τον Βέγγο. Ισχύει και στον ΙΤ και στον ΔΤ αυτό που λέω. Καμιά φορά θα τύχει και να τρέξεις, αλλά δεν θα πρέπει να είναι αυτό το στάνταρ. Απλή, ανθρώπινη λογική.
-
Ναι αλήθεια είναι. Μιλάω για πιο μικρά νησιά και όχι τόσο κοσμοπολίτικα, που νοικιάζει μονοκατοικία με €200.
Επίσης για τα 800 στο νησί και ότι το κυνηγούν οι δάσκαλοι θα σου πω ιστορία από δασκάλα στην Σαντορίνη!ΟΛΟ το δημόσιο είναι κακοπληρωμένοι. Αλλά έλα που από την άλλη το όνειρο της πλειοψηφίας των Ελλήνων ήταν να μπουν στο δημόσιο για να έχουν σταθερή δουλειά και μισθό. Και αυτό πούλησε ο ΑΓΠ για να πάρει ψήφους...εμείς φταίμε που το προκαλέσαμε, το δεχτήκαμα και τώρα τα λουζόμαστε. Γιατί μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες με τη νοοτροπία του να μπουν στο δημόσιο.
Όσο για την Σαντορίνη, εντάξει μιλάμε για ένα από τα 2 ακριβότερα νησιά της Ελλάδας και ένα από τα κριβότερα της Μεσογείου. Προφανώς δεν συζητάω για τέτοια νησιά (Σαντορίνη, Μύκονο κλπ.).Ενώ οι χιλιάδες μηχανικοί ή οι προγραμματιστές του ιδιωτικού είναι κακοπληρωμένοι; άστα να πάνε....
Επίσης τους διορισμούς στα νησιά δεν νομίζω να τους διαλέγεις ( νομίζω δλδ) μπορεί να σου κάτσει μικρό και φθηνό νησί μπορεί να σου κάτσει και η Μύκονος... -
Έχει πολύ ενδιαφέρον πως εννοεί και ερμηνεύει ο κάθε σύγχρονος πολίτης την έννοια της "ζωής".
Από αυτή την ερμηνεία ξεκινούν όλες οι στρεβλώσεις.
-
Ζήτω η ΝΔ, οι φτωχοί φταίνε που είναι φτωχοί, και τελειώνει η συζήτηση.
-
Εικάζω πως αυτοδημιουργήθηκαν αρκετοί στην Ελλάδα από την παραοικονομία του φροντιστηρίου βασικών μαθημάτων με σκοπό την επιτυχία στις Πανελλήνιες, και οι πρώην πελάτες τους ανήκουν πλέον στην κατηγορία των ανεκδιήγητων της γενιάς των 700€.
Αλλά προφανώς δεν γίνεται να έχουν σχέση με τους συμμετέχοντες στη συζήτηση μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2