-
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε Kia stonic, Toyota Yaris Cross (που αυξησε σημερα τις τιμές απ ότι είδα), Hyundai bayon και Suzuki vitara.Το stonic και το bayon είναι από τα πιο πληρη σε εξοπλισμό και με καλή κατανάλωση στην βενζίνη που τα ψάχνω στις φτηνές εκδόσεις, αλλά 1000αρια 3κυλινδρα...Το cross πολυ ωραίο αλλά ενδέχεται να έρθει σε 12-14 μήνες και με λίγο μεγαλυτερη κατανάλωση Το vitara τώρα έχει κινητήρα θηρίο και βγαίνει και υβριδικό το οποίο το φοβάμαι λίγο λόγω κόστους της 48v σε περιπτωση που χαλάσει αλλά με πολυ καλή κατανάλωση και αρκετά καλό εξοπλισμό.
-
Δες και Fiat Tipo Cross
Είναι μεγαλύτερο σε χώρους. Θα πρότεινα το diesel 1.6 με 130 ιππους -
Κοίτα και το Duster με το διπλό καύσιμο καθώς και το Sandero Stepway.
-
Πες μας λίγα πράγματα για το τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο και ποιες οι διαδρομές σου;
-
@clockwork82 said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Δες και Fiat Tipo Cross
Είναι μεγαλύτερο σε χώρους. Θα πρότεινα το diesel 1.6 με 130 ιππουςΚαλό, αν και νομίζω το 1.6 περνάει κατά πολύ τα 20k και φτάνει τα 24k.
-
@dimitriscsd said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Κοίτα και το Duster με το διπλό καύσιμο καθώς και το Sandero Stepway.
Στο αρχικό budget που ήταν να κινηθώ μέχρι 20κ κοίταζα duster. Το μόνο που με αποθάρρυνε ήταν η παθητική ασφάλεια που ήταν λίγο πιο κάτω από εκεί που ήθελα αλλά οκ
-
@georgemit said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Δες και Fiat Tipo Cross
Είναι μεγαλύτερο σε χώρους. Θα πρότεινα το diesel 1.6 με 130 ιππουςΚαλό, αν και νομίζω το 1.6 περνάει κατά πολύ τα 20k και φτάνει τα 24k.
-
Το Vitara πιστεύω είναι το καλύτερο από όσα γράφεις εκτός αν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο που σε αποτρέπει, (κάποιος μου είχε πει: μα το έχει και η αδελφή μου, όταν του το πρότεινα). Αν σου αρέσει έστω και λίγο να οδηγείς άστο το yaris cross.
Και τα υπόλοιπα που σου πρότειναν, αξίζουν να τα δεις. -
@georgemit said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Δες και Fiat Tipo Cross
Ναι υπάρχει και το city cross που είναι πιο φθηνό αλλά έχει ελλείψεις με κυριότερη τα Led.
Εννοούσα το σκέτο cross που φθάνει τα 24. -
@barlog said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε Kia stonic, Toyota Yaris Cross (που αυξησε σημερα τις τιμές απ ότι είδα), Hyundai bayon και Suzuki vitara.Το stonic και το bayon είναι από τα πιο πληρη σε εξοπλισμό και με καλή κατανάλωση στην βενζίνη που τα ψάχνω στις φτηνές εκδόσεις, αλλά 1000αρια 3κυλινδρα...Το cross πολυ ωραίο αλλά ενδέχεται να έρθει σε 12-14 μήνες και με λίγο μεγαλυτερη κατανάλωση Το vitara τώρα έχει κινητήρα θηρίο και βγαίνει και υβριδικό το οποίο το φοβάμαι λίγο λόγω κόστους της 48v σε περιπτωση που χαλάσει αλλά με πολυ καλή κατανάλωση και αρκετά καλό εξοπλισμό.
Καλημέρα.
Σε παρόμοια περίπτωση του κουμπάρου μου, για 3μελης οικογένεια και χωρίς μεγάλες ανάγκες χώρου αποσκευών, με 18.500 καλύφθηκε άνετα με το Stonic (έχει φουρνιά που θα έρθει Μάιο αν παραγγείλεις τώρα, το δικό του τέλη Μαρτίου, έπαιξε και αυτό ρόλο καθώς μας είπαν τη μικρότερη αναμονή).
Αν θες μεγαλύτερους χώρους πας σε Bayon.
Νομίζω με αυτά τα 2 και 18.500-19.000 που πάνε περίπου όλα μαζί σε καλο επίπεδο εξοπλισμού, κάνεις αξιοπρεπέστατα τη δουλειά σου, το Stonic είναι facelifted και το Bayon καινούργιο μοντέλο, οπότε θα αντέξουν αρκετά χρόνια σαν design.
-
δες και το scross suzuki με 20.500 παίρνεις την gl εκδοση με πολυ καλο εξοπλισμο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας ( ακομα και acc απο την βασικη εκδοση, αισθητηρες μπραστα πισω, led Μικρη μεγαλη σκαλα παντα απο την gl) και με 430 λτ αποσκευων μόνο το τιπο το κοντραρει εδω , ως κατοχος του πιστευω θα σε καλύψει πλήρως και τελειως φρεσκο απο το νεο fl.
Kαι το τιπο ειναι πολυ καλη περίπτωση ειδικα λόγω του εξαιρετικού ντιζελ 130/320 θα απολάυσεις οικονομία καυσιμου και θα είσαι και σβέλτος με αποθεμα ροπης σε όλες τις διαδρομές σου απο χαμηλα ευκολα ακουραστα!
Το scross σε σχεση με στονικ και μπεγιον που ανεφερες αρχικα είναι αισθητά μεγαλυτερο και μαζι με τιπο και νταστερ τα μεγαλυτερα οικογενειακα απο αυτα που σου προτάθηκαν. -
@dublin said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Καλημέρα.
Σε παρόμοια περίπτωση του κουμπάρου μου, για 3μελης οικογένεια και χωρίς μεγάλες ανάγκες χώρου αποσκευών, με 18.500 καλύφθηκε άνετα με το Stonic (έχει φουρνιά που θα έρθει Μάιο αν παραγγείλεις τώρα, το δικό του τέλη Μαρτίου, έπαιξε και αυτό ρόλο καθώς μας είπαν τη μικρότερη αναμονή).
Νομίζω με αυτά τα 2 και 18.500-19.000 που πάνε περίπου όλα μαζί σε καλο επίπεδο εξοπλισμού, κάνεις αξιοπρεπέστατα τη δουλειά σου, το Stonic είναι facelifted και το Bayon καινούργιο μοντέλο, οπότε θα αντέξουν αρκετά χρόνια σαν design.
Για τριμελή οικογένεια. Αιτιατική.
Φιλικά, χωρίς παρεξήγηση...
-
@dimitriscsd said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
@dublin said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Καλημέρα.
Για τριμελή οικογένεια. Αιτιατική.
Φιλικά, χωρίς παρεξήγηση...
Είναι τόσο συχνή η λανθασμένη χρήση στα τριγενή και δικατάληκτα μέσα στο φόρουμ, και γενικότερα θα έλεγα, που πλέον έχει γίνει ο κανόνας...
-
Μιλάμε για τετραμελή οικογένεια. Το στονικ μου φαίνεται λίγο μικρό σε χώρους, αλλά εχει όλο τον βασικό εξοπλισμό με 18500 που είπε και ο φίλος από πανω και επίσης δίνει και 7 χρόνια εγγύηση+5 χρόνια σερβις. Το bayon νομίζω είναι καλή περιπτωση γιατί και χώρους εχει αλλά και όλο τον βασικό εξοπλισμό. Το βιταρα μου είναι οριακά μέσα στο μπάτζετ, είναι πιο ακριβό αλλά νομίζω με τα άλλα δεν έχει καμία σχέση. Αρνητικό βέβαια το 375 λίτρων πορτπαγκαζ του
-
Το bayon νομίζω είναι καλή περιπτωση γιατί και χώρους εχει αλλά και όλο τον βασικό εξοπλισμό
Αυτά τα έχει, αλλά ΔΕΝ βλέπεται....από πουθενά...και να θέλανε δύσκολα να το έκαναν πιο άσχημο. Ο αντικαταστάτης του μούλτιπλα σε ασχήμια!
-
@fanis75 said in Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000:
Το bayon νομίζω είναι καλή περιπτωση γιατί και χώρους εχει αλλά και όλο τον βασικό εξοπλισμό
Αυτά τα έχει, αλλά ΔΕΝ βλέπεται....από πουθενά...και να θέλανε δύσκολα να το έκαναν πιο άσχημο. Ο αντικαταστάτης του μούλτιπλα σε ασχήμια!
Σκληρή αλήθεια
-
Τελικά τείνω να καταλήξω στο vitara στην δεύτερη έκδοση G+. Νομίζω πως είναι το μόνο πραγματικο suv από όλα αυτά και με δυνατό κινητήρα. Απλά δεν έχει αισθητήρες μπρος-πισω, αλλά έχει κάμερα οπισθοπορειας. Μένει το τεστ drive
-
Τελικά τείνω να καταλήξω στο vitara στην δεύτερη έκδοση G+. Νομίζω πως είναι το μόνο πραγματικο suv από όλα αυτά και με δυνατό κινητήρα. Απλά δεν έχει αισθητήρες μπρος-πισω, αλλά έχει κάμερα οπισθοπορειας. Μένει το τεστ drive
SUZUKI S-CROSS.
-
Είναι ασυναγώνιστο το Vitara Gl+ στα 20χιλιαρικια , τι να λέμε τώρα.
Αλλά το Scross είναι πιο φρέσκο σχεδιαστικά , δες οπωσδήποτε και αυτό , στην GL έχει 20.700 , τι του λείπει σε σχέση με την GL+ του Vitara;
Επιλογή καινουργιου οικογενειακου έως 20000