-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Και κάτι ακόμη που αφορά καθαρά δική μου επιλογή, και σιγουρα κατι που οι περισσοτεροι γνωρίζετε ήδη, μεγάλη προσοχή αν επιλέξετε μαύρο χρώμα! Θα πλένετε διαρκώς.
Δυστυχώς (μετά από 4 μαύρα αμάξια), είναι μακράν το χειρότερο χρώμα για αυτοκίνητο, από κάθε άποψη αλλά ειδικά για το καθάρισμα.
-
Να πω ότι είδα ένα Corolla ίδιο χρώμα με του Φανή, φουλ γυαλισμένο. Το χτυπούσε ο ήλιος το απόγευμα και έδειχνε …..απίστευτο.
Το έλεγα παππούδιαρικο αλλά έχω πάθει πλάκα που το ειδα.Αναθεωρώ, το καλύτερο χρώμα για corolla
-
Παιδιά συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω το μαύρο για μένα είναι από τα πιο ωραία χρώματα. Στο καθάρισμα ναι είναι άστα να πάνε αλλά αν βάλεις ένα μαύρο γυαλισμένο δίπλα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα το μαύρο θα κοιτάξω. Λέτε να μου αρέσει το μαύρο τελικά
-
Δεν νομίζω. Σου αρέσουν τα μαύρα αυτοκινητα για να παρκάρεις πρώτη μούρη στα μπουζούκια.
Για πάνε πάρκαρε πρώτη μούρη με ένα ροζ ή ένα πουά τογιοτα. Βασικά θα περιμένουν όλοι να δουν σε ποιον ανήκει... Δεν θα φύγει κανείς αν δεν δει ποιος είναι ο οδηγός με τέτοιο χρώμα αυτοκίνητο -
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
@stred said in Toyota Corolla 2019:
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Αυτή τη στιγμή, προσφέρεται στον μέσο Έλληνα οδηγό, το ποιο χαμηλής κατανάλωσης αυτοκίνητο της αγοράς, ΑΥΤΟΜΑΤΟ, με αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά, με εξοπλισμό κι εμφάνιση άνω του μετρίου, από εταιρεία που δίνει μεγάλη πραγματική εγγύηση κι έχει καλά οργανωμένο δίκτυο, σε ανταγωνιστική τιμή.
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι πλέον δεν έχει απλά αξιοπρεπεή οδική συμπεριφορά αλλά πάρα πολύ καλή, ίδια με τα κορυφαία της κατηγορίας. Επίσης έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και άνεση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Επίσης έχει αρκετά άνω του μετρίου εξοπλισμού, τουλάχιστον η έκδοση που πήρα στην -τότε- χαμηλή τιμή.
ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,που επικαλείσαι..!!
Ήταν για μένα μεγάλη έκπληξη η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη στιγμή.
Βγήκε στο δρόμο από το πουθενά ένα σκυλί,πήγαινα με περίπου 100-110,και με ανάγκασε για να το αποφύγω από ένστικτο για να μη το χτυπήσω να κάνω μία σχετικά λάθος οδηγική κίνηση όσο καλύτερα μπορούσα αφήνοντας το φρένο κάποια στιγμή για να μην τουμπάρω.Διότι φρέναρα πολύ δυνατά και έπιασε το ΑΒS στρίβοντας παράλληλα το τιμόνι για να πάω αριστερά και να του δώσω χρόνο να περάσει το δρόμο,αφού μου βγήκε από αριστερή μεριά.Ήμουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στα ορεινά προς Πολύγυρο από Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον Άγιο Πρόδρομο. Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν.
Νομίζω πως αν είχα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο Κασκάι ίσως και να τουμπάριζε.Η ταχύτητα μου κόπηκε στα 50-60 περίπου,το σκυλάκι πέρασε αφού τα έχασε στην αρχή,περίπου 3-4 μέτρα μπροστά μου και εγώ συνέχισα το δρόμο μου.
Οδηγώ περίπου 50 χρόνια αυτοκίνητα και μηχανές,τόσο κοντά στο να χτυπήσω ζώο δεν έφθασα ποτέ.
Το αυτοκίνητο αντέδρασε ΑΨΟΓΑ στην πίεση και όσο ζω δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά αυτοκίνητο με σοβαρό κριτήριο παρά μόνο την ΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σαν πρώτο και κορυφαίο στοιχείο..!!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ για μένα η αντίδραση του.
Και φοράω ακόμα τα Μπρίτζεστοουν ,αυτά τα ecopia με 16άρα ζάντα...!!!Να προσθέσω στο παραπάνω ότι το αμάξι είναι πολύ καλό ακόμα και για άπειρο οδηγό... Πήρα ένα μεταχειρισμένο του 2020 για την γυναίκα μου που φοβάται τρελλα να οδηγάει.. και πήγαμε μια βολτιτσα προς Ωρωπό... Πηγαίναμε με 70 περίπου στον επαρχιακό και ο μπροστά της βγάζει φλας αριστερό και βγαίνει δεξιά και ψιλοσταματαει.. ε λογικά εμείς συνεχίσαμε για να τον περάσουμε.. και ο τύπος το κόβει απότομα αριστερά και βγαίνει φαρδύς πλατύς μπροστά της για να κάνει αναστροφή..απ'οτι μου είπε η γυναίκα μου αν και πάτησε φρένο το αμάξι είχε είδη πατήσει πιο δυνατά φρένο από αυτήν και έτσι της έδωσε άπλετο χρονο να κάνει μανούβρα να τον αποφύγει από δεξιά.. εγώ περίμενα μετά από αυτό να μη θέλει να οδηγήσει αλλά ίσα ίσα που ενθουσιάστηκε με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου..
Btw αυτά τα 16αρια ecopia που φοράει μου φαίνεται ότι κάνουν το αμάξι λίγο σκληρό.. τουλάχιστον σε σχέση με ένα τεστ drive που είχα κάνει σε αντιπροσωπεία.ΧΘΕΣ είχα τη δεύτερη εμπειρία μου.Γυρνώντας από ταξίδι το βράδυ πέρασα από τον δρόμο Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή βλέποντας το gps έχασα 1-2 δεύτερα. Ήταν αρκετά για να μη δω έγκαιρα το πεζοδρόμιο στη μέση του δρόμου που φάρδαινε άσχημα και επικίνδυνα μέσα στο σκοτάδι...!!
Τελευταία στιγμή με 50-60 περίπου έκανα απότομη κίνηση του τιμονιού δεξιά για να το αποφύγω.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η αντίδραση του αυτοκινήτου που δεν την έχω δει ούτε στο slk των 3500 κυβικών με τα 300 άλογα..!!
Ποτέ δεν περίμενα από Τογιότα κορόλα παρόμοια οδική συμπεριφορά...!!!
Δεν ξέρω αν έχει παρόμοια συμπεριφορά το σεντάν λόγω
όγκου του πίσω μέρους του.
Τα λάστιχα ήθελα να τα αλλάξω,τα λυπήθηκα καινούργια είναι,έβγαλαν 10000 χλμ. και ένα χρόνο και κάτι.Τέλος καλοκαιριού τα βλέπω να πηγαίνουν για πέταμα,όσο κάνουν,δεν είναι και τα καλύτερα,σκληρά και θορυβώδη.
Προτείνω Μισελέν αυτό
https://www.michelin.gr/auto/tyres/michelin-primacy-4?matchingArticleCAI=029594Πρέπει να πω έχοντας ένα υβριδικό auris του 2013 στο σπίτι πως το κορολα είναι πολύ μεγάλο βήμα μπροστά.
Για λάστιχα το primacy 4 και μένα είναι μάλλον η πρώτη μου επιλογή ή το νέο e.primacy.. καλά μου φαίνονται και τα conti premiumcontact 6 που φοράω σε ένα kia ceed.. ενώ δυνατά παίζουν πάντα και τα Goodyear efficient grip2.
Βασικά εγώ θα κάνω μια γύρα τα βουλκανιζατέρ της περιοχής..αν κάποιος τα αγοράζει τα δικά μου και πάω το κόστος κάτω από 200 θα τα βάλω άμεσα.
Υ.Γ. εμείς έχουμε πάρει το 1.8 HB σε χάλκινο... Το θεωρώ απίθανο χρώμα
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Δεν νομίζω. Σου αρέσουν τα μαύρα αυτοκινητα για να παρκάρεις πρώτη μούρη στα μπουζούκια.
Για πάνε πάρκαρε πρώτη μούρη με ένα ροζ ή ένα πουά τογιοτα. Βασικά θα περιμένουν όλοι να δουν σε ποιον ανήκει... Δεν θα φύγει κανείς αν δεν δει ποιος είναι ο οδηγός με τέτοιο χρώμα αυτοκίνητοΣωστά τα λες φίλε Lap . Αλλά όπως λες θα περιμένουν να δουν ποιος θα κατέβει από το αυτοκίνητο δεν θα θαυμάζουν το αυτοκίνητο.
Μπουζούκια? Υπάρχουν ακόμα? -
Πόσο διάστημα απαιτείται από τη στιγμή που θα μπει τελωνείο μέχρι να παραλάβεις το αμάξι?
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Πόσο διάστημα απαιτείται από τη στιγμή που θα μπει τελωνείο μέχρι να παραλάβεις το αμάξι?
Νομίζω 20 μερες
-
Δεν είναι κάτι σταθερό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εμένα στην Κορόλα έκανε 7 εργάσιμες και στο Κούγκα (το 2017) 5 εργάσιμες. Βασικά οι μέρες μετράνε από την εξόφληση όχι από το τελωνείο. Εαν μπει τελωνείο και εξοφλήσης μετά από 20 μέρες, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Εμένα από την ημέρα εξόλφλησης έκανε 5 μέρες (Δευτέρα και παρέλαβα Παρασκευή).
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είναι κάτι σταθερό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εμένα στην Κορόλα έκανε 7 εργάσιμες και στο Κούγκα (το 2017) 5 εργάσιμες. Βασικά οι μέρες μετράνε από την εξόφληση όχι από το τελωνείο. Εαν μπει τελωνείο και εξοφλήσης μετά από 20 μέρες, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Εμένα από την ημέρα εξόλφλησης έκανε 5 μέρες (Δευτέρα και παρέλαβα Παρασκευή).
Τη Δευτέρα πλήρωσα και από οσο ενημερώθηκα την Τρίτη θα είχανε τα χαρτιά από το τελωνείο. Οπότε μένει να πάνε υπουργείο για αδεια κυκλοφοριας και πινακιδες που ειναι μιση μερα δουλειας. Αν δεν ηταν η αυριανη αργία και το οτι θα μου βαλουν τα δωρα (συναγερμο και κατι αλλα) θα το ειχα πιθανον Παρασκευή όπως τα υπολογιζα και εγω αλλα το βλέπω για την άλλη βδομάδα
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Και κάτι ακόμη που αφορά καθαρά δική μου επιλογή, και σιγουρα κατι που οι περισσοτεροι γνωρίζετε ήδη, μεγάλη προσοχή αν επιλέξετε μαύρο χρώμα! Θα πλένετε διαρκώς. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ήμουν προετοιμασμένος, αλλα η κεραμική επίστρωση που έβαλα για πρώτη φορά το έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Λόγω της υδροφοβίας της κεραμικής, το νερό που μένει πάνω όσο καλο στέγνωμα και να κανεις, στεγνώνοντας αφήνει σε παρα πολλα σημεία στάμπες απο τα μέταλλα και τα άλατα του νερού, ειδικά στην πίσω μεριά εχω βρει τον μπελά μου. Το επόμενο μου βήμα είναι να πάρω φίλτρο για το λάστιχο νερού και αρκετά έξτρα πανιά για παρα πολυ καλό στέγνωμα. Πραγματικα μου έχει βγάλει τη ψυχή το συγκεκριμένο θέμα, σχεδόν καθε μέρα πλένω το αμάξι.
Αν δείς διαφορά με το φίλτρο που λές ενημέρωσε, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.. Όσον αφορά το νερό που μένει και εφόσον έχεις κάνει κεραμική, δοκίμασε με φυσητήρα αέρα να διώχνεις τα πολλά και αυτά που μένουν στα δύσκολα σημεία.
Υπάρχουν επίσης κάποια quick detailer προιόντα που βοηθούν στο θέμα με τα άλατα.
-
Επίσης κάτι που θέλω να αναφέρω ενημερώσω στα γιαννενα μου είπαν πως από 14 του μήνα και για 10 μερες δεν θα βγαίνουν πινακιδες επειδή θα κάνουν αναβάθμιση, τώρα δεν ξέρω αν είναι πανελλαδικά ή τοπικα
-
Θα βάζουν τα νέα 11 άρια Windows.
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Θα βάζουν τα νέα 11 άρια Windows.
Ναι με τα ρημαδια που παίρνει για desktop το δημόσιο για win11 είναι, πφφφ...
-
Μπα θα ξέμειναν από τσιπάκια και αυτοί...
-
Λοιπόν άλλαξα τα ecopia με τα efficient grip2, το αμάξι κέρδισε τρομερά σε ησυχία και ποιότητα κύλισης και ήρθε η ώρα να παίξω λίγο με τις πιέσεις.. Τώρα τα έχω στα 34psi μπρος πίσω που είχα και τα ecopia.. εσείς τι πιέσεις τρέχετε; Μιλάω για 205/55/16...
-
Φυσικα αν και δεν εχω Corolla σε αυτο το λαστιχο φρεσκαδουρα θα εβαζα μπροστα 36 και 35 πισω
-
Λοιπόν άλλαξα τα ecopia με τα efficient grip2, το αμάξι κέρδισε τρομερά σε ησυχία και ποιότητα κύλισης και ήρθε η ώρα να παίξω λίγο με τις πιέσεις.. Τώρα τα έχω στα 34psi μπρος πίσω που είχα και τα ecopia.. εσείς τι πιέσεις τρέχετε; Μιλάω για 205/55/16...
34 παντου συστηνει ο καταστευαστης; Γνωριζουμε την κατανομη βαρους;
-
Εξαιρετική επιλογή…κορυφαίο ελαστικό στην κατηγορία του!
Πιέσεις βάζω οτι γράφει το βιβλιαράκι, δεν παίζω με αυτά.
-
Γενικα όταν αλλάζουμε ελαστικά στην αρχή είναι πολύ ήσυχα μετά αρχίζουν να αναπτύσσουν θόρυβο τροχασμου.
Βέβαια τα ecopia είναι για τα μπάζα ως ελαστικο οπότε θα σου φανεί εξαιρετικό το νέο ελαστικό
Toyota Corolla 2019