-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
άντως τις επενδύσεις τις θέλουμε και όλες αυτές οι αντιδράσεις (πάντα η περιοχή είναι "απείρου κάλλους", "σπάνιας ομορφιάς" και "μοναδικότητας", έχει "υπόγεια νερά", "χλωριδα και πανίδα" που θα ενοχληθεί κλπ) για το οτιδήποτε (ξενοδοχειακή μονάδα, αιολικό πάρκο...) από συνήθως ΔΥ ή συνταξιούχους με σταθερό μηνιαίο income όπως λέει και ο criu με κάνουν και απορώ. Και δεν μπορεί να μην έχει δημιουργηθει τόσα χρόνια ένα σαφές πλαίσιο για το τι μπορεί να γίνει και που ή όχι, άρα άλλος είναι ο λόγος.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, έχουν γίνει "σημαία" οι περιβόητοι κορμοράνοι , οι οποίοι έκρυβαν από πίσω τους ένα τεράστιο πόλεμο συμφερόντων , αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτά που αναφέρεις υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, σαφέστατες οριοθετήσεις. Παράδειγμα τόσο οι ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ( εδώ μιλάμε για κράτος εν κράτει ) , όσο και οι ζώνες Natura ή τα πολεοδομικά σχέδια ( εδώ είναι η δουλειά των μηχανικών , δεν είναι κβαντομηχανική) . Οι δε ζώνες Natura είναι νομίζω αναρτημένες και στο ίντερνετ , και οι χρήσεις που επιτρέπονται ορίζονται σαφώς με τον 4014 και τις τροποποιήσεις αυτού ( εύκολος και κατανοητός νόμος με εφαρμογή σχεδόν δεκαετία ). Τώρα για το ότι άλλαξε τους όρους σε αυτές τις ζώνες , το έχουμε ξανασυζητήσει (αιολικά) , διαφωνούμε , ο.κ. θεμιτό....
Το όλο θέμα είναι ότι δεν αναφέρομαι στις ρυθμίσεις πάταξης της γραφειοκρατίας ( σου λέει ότι αν δεν απαντήσει σε 3 μήνες η υπηρεσία , σημαίνει ότι εγκρίθηκαν οι όροι, να το καταλάβω αυτό, να καταλάβω τον πόλεμο εναντίον των ξυστών που πράγματι υπάρχουν) , αλλά στο ότι δημιουργούνται διαφορετικοί όροι εκμετάλλευσης της επένδυσης σε σχέση με όλη την υπόλοιπη χώρα. Δεν ήρθε η κυβέρνηση να βάλει τάξη στη νομοθεσία γιατί δεν υπήρχε , ήρθε να αλλάξει κατά περίπτωση το νόμο!
Υ.Γ. δεν είμαι ούτε συνταξιούχος , ούτε Δ.Υ. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
άντως τις επενδύσεις τις θέλουμε και όλες αυτές οι αντιδράσεις (πάντα η περιοχή είναι "απείρου κάλλους", "σπάνιας ομορφιάς" και "μοναδικότητας", έχει "υπόγεια νερά", "χλωριδα και πανίδα" που θα ενοχληθεί κλπ) για το οτιδήποτε (ξενοδοχειακή μονάδα, αιολικό πάρκο...) από συνήθως ΔΥ ή συνταξιούχους με σταθερό μηνιαίο income όπως λέει και ο criu με κάνουν και απορώ. Και δεν μπορεί να μην έχει δημιουργηθει τόσα χρόνια ένα σαφές πλαίσιο για το τι μπορεί να γίνει και που ή όχι, άρα άλλος είναι ο λόγος.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, έχουν γίνει "σημαία" οι περιβόητοι κορμοράνοι , οι οποίοι έκρυβαν από πίσω τους ένα τεράστιο πόλεμο συμφερόντων , αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτά που αναφέρεις υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, σαφέστατες οριοθετήσεις. Παράδειγμα τόσο οι ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ( εδώ μιλάμε για κράτος εν κράτει ) , όσο και οι ζώνες Natura ή τα πολεοδομικά σχέδια ( εδώ είναι η δουλειά των μηχανικών , δεν είναι κβαντομηχανική) . Οι δε ζώνες Natura είναι νομίζω αναρτημένες και στο ίντερνετ , και οι χρήσεις που επιτρέπονται ορίζονται σαφώς με τον 4014 και τις τροποποιήσεις αυτού ( εύκολος και κατανοητός νόμος με εφαρμογή σχεδόν δεκαετία ). Τώρα για το ότι άλλαξε τους όρους σε αυτές τις ζώνες , το έχουμε ξανασυζητήσει (αιολικά) , διαφωνούμε , ο.κ. θεμιτό....
Το όλο θέμα είναι ότι δεν αναφέρομαι στις ρυθμίσεις πάταξης της γραφειοκρατίας ( σου λέει ότι αν δεν απαντήσει σε 3 μήνες η υπηρεσία , σημαίνει ότι εγκρίθηκαν οι όροι, να το καταλάβω αυτό, να καταλάβω τον πόλεμο εναντίον των ξυστών που πράγματι υπάρχουν) , αλλά στο ότι δημιουργούνται διαφορετικοί όροι εκμετάλλευσης της επένδυσης σε σχέση με όλη την υπόλοιπη χώρα. Δεν ήρθε η κυβέρνηση να βάλει τάξη στη νομοθεσία γιατί δεν υπήρχε , ήρθε να αλλάξει κατά περίπτωση το νόμο!
Υ.Γ. δεν είμαι ούτε συνταξιούχος , ούτε Δ.Υ.Άρα η λογική μου λέει ότι ο νόμος είναι ανεπαρκής, δεν καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις και ο επενδυτής επαφίεται στις ορέξεις του γκουβέρνου. Εκτός και αν εννοείς ότι βάση νόμου (και λογικής) εκεί δεν πρέπει να χτιστεί τίποτα, μήτε καλύβι. Και αυτό πιθανό είναι, δεν μπορώ κι εγώ να είμαι σίγουρος 100% παρόλο που η διαίσθησή μου λέει "κορμοράνος". Και ούτε είναι όλες αυτές οι "τοπικές" ευαισθησίες πάντα άμοιρες συμφερόντων, όπως ήταν και ο κορμοράνος. Υπάρχει ο εμίρης, αλλά υπάρχουν και άλλοι (προφανώς). Και θα αναφέρω το εξωφρενικό ελληνικό, είμαστε πάντα ενατίον της δημιουργίας μεγάλων μονάδων που έχουν βιολογικούς, ταμιευτήρες νερού κλπ την ίδια στιγμή που στην παραλία δεχόμαστε να υπάρχουν ένα σωρό "γραφικά ταβερνάκια" που ρίχνουν τις αποχετεύσεις τους στην θάλασσα.
Πάντως κατά μία υπερβολή θα λέγαμε ότι και ο βράχος της Ακρόπολης κάποτε θα ήταν ένας όμορφος λόφος που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τον ισοπέδωσαν για να χτίσουν ένα "ξωκλήσι" στην αρχή και έναν "καθεδρικό" αργότερα (το ότι σήμερα θαυμάζουμε το κάλος της κατασκευής δεν νομίζω να ήταν στις αρχικές προθέσεις τους). Θα μου πεις, αν μετά από 50 χρόνια π.χ. ο επενδυτής παρατησει το γνωστό συγκρότημα έξω από την Καλαμάτα να γίνει ρημαδιό, δεν θα μας μείνουν τα μπετά; Σωστό μεν, αλλά ακόμη κι έτσι, μπορούμε να ρωτήσουμε τους κατοίκους πέριξ αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα χωρίς την ύπαρξη της "επένδυσης" (η οποία γειτνιάζει και με περιοχή natura); -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.Γ. δεν είμαι ούτε συνταξιούχος , ούτε Δ.Υ.Άρα η λογική μου λέει ότι ο νόμος είναι ανεπαρκής, δεν καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις και ο επενδυτής επαφίεται στις ορέξεις του γκουβέρνου. Εκτός και αν εννοείς ότι βάση νόμου (και λογικής) εκεί δεν πρέπει να χτιστεί τίποτα, μήτε καλύβι. Και αυτό πιθανό είναι, δεν μπορώ κι εγώ να είμαι σίγουρος 100% παρόλο που η διαίσθησή μου λέει "κορμοράνος". Και ούτε είναι όλες αυτές οι "τοπικές" ευαισθησίες πάντα άμοιρες συμφερόντων, όπως ήταν και ο κορμοράνος. Υπάρχει ο εμίρης, αλλά υπάρχουν και άλλοι (προφανώς). Και θα αναφέρω το εξωφρενικό ελληνικό, είμαστε πάντα ενατίον της δημιουργίας μεγάλων μονάδων που έχουν βιολογικούς, ταμιευτήρες νερού κλπ την ίδια στιγμή που στην παραλία δεχόμαστε να υπάρχουν ένα σωρό "γραφικά ταβερνάκια" που ρίχνουν τις αποχετεύσεις τους στην θάλασσα.
Λοιπόν ίσως να κουράζω και τους υπόλοιπους ( οπότε το λήγω εδώ από πλευράς μου, χωρίς καμία παρεξήγηση, απλά για την οικονομία της κουβέντας .... ), ορίζεται σαφέστατα τι μπορεί να χτιστεί και τι όχι και που. Ακόμα και στα ξενοδοχεία π.χ. ορίζεται η δυναμικότητά τους , οι καλυπτόμενες επιφάνειες, οι αποστάσεις από τον αιγιαλό, ρέμα και όλα τα υπόλοιπα ακόμα και σε ζώνες natura ( πες το κορμοράνους), αναλυτικότατα.
Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και σου λέει ότι επειδή ο επενδυτής θέλει να αυξήσει τα οφέλη του από την επένδυση (αυτό φαντάζομαι εγώ), καταργώ κατά περίπτωση την κείμενη νομοθεσία, για να μην έχω και κανένα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ορίζω με Υπ.Αποφάσεις να ισχύει κάτι άλλο στη συγκεκριμένη περίπτωση και μόνο! Αυτό είναι η ουσία, αυτό έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις ( με εύκολο γκουγκλάρισμα βρίσκονται πολλές τέτοιες διατάξεις) ήδη με τη σημερινή κυβέρνηση, πού ακριβώς έγραψα ότι δεν πρέπει να κτιστεί τίποτα;
Άσε τις natura , έγραψα και για ρύθμιση εντός σχεδίου ( δεν υπάρχουν περιβαλλοντικά και κορμοράνοι ) , ο επενδυτής μπορεί να αλλάξει την οικοδομική και τη ρυμοτομική και άλλα , γιατί δε θέλει πρασιά , δε του βγαίνει το σχέδιο , δεν ξέρω τι άλλο , εγώ αν σηκώσω πολυκατοικία σαν επένδυση ( να τα νοικιάζω , πουλήσω κ.λπ. ) , θα πρέπει να τα τηρήσω στο χιλιοστό.
Οι αντιδράσεις φορέων κ.λπ. έχουν πλέον , συμβολικό χαρακτήρα. Σε κανένα έργο στρατηγικής σημασίας δεν απαιτείται η γνωμοδότηση του Τοπικού, Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Πάει αυτό το λύσαμε με νόμο, τέλος οι συνταξιούχοι, ξέρω μπορεί πολλοί να συμφωνήσουν , δεν είναι το θέμα μου όμως αυτό και ούτε "γκρινιάζω" στην παρούσα για αυτό.
Δεν είναι το θέμα μου οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που και σήμερα μια χαρά μπορούν να κατασκευαστούν με αυστηρότατες προδιαγραφές ( τον βιολογικό τον βάζει επειδή τον υποχρεώνει ο νόμος από μια δυναμικότητα και πάνω , όχι γιατί έχει ευαισθησίες), αλλά η κατά παρέκκλιση καταστρατήγηση του νόμου και δεν είναι μόνο το Ελληνικό. -
Eίναι φοβερό ότι έπρεπε να αλλάξει η ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ για να ζητήσει εκλογές ο Αλ6ς.
Μέχρι πριν 20 ημέρες ήθελε να το παίζει υπεύθυνη δύναμη και δεν ζητούσε εκλογές εν μέσω πανδημίας επειδή είναι καταστροφικό. Παράλληλα γνωρίζει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα αν σήμερα γίνουν οι εκλογές...
Ο λόγος που άλλαξε στάση και ζήτησε εκλογές τώρα είναι ότι βλέπει μια δυναμική του ΚΙΝΑΛ(η οποία και όταν εκλέχθηκε η ΦΩΦΗ υπήρχε δημοσκοπικά τον πρώτο καιρό) και θέλησε να δείξει ότι είναι η αντιπολιτευτική δύναμη με κυβερνητική προοπτική και όχι ότι θα δώσει μάχη με το ΚΙΝΑΛ για την δεύτερη θέση(Εγώ δεν το πιστεύω αυτό). Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσει με μεγάλη διαφορά τις επόμενες εκλογές, να ξεκινήσει εσωκομματική ''γκρίνια'' για την ηγεσία ή που πάει το κόμμα και ταυτόχρονα να έχει πάρει το ΚΙΝΑΛ ένα ποσοστό άνω του 12-15%. -
Στις εκλογές πάντα υπάρχει μια συσπείρωση των ψηφοφόρων. Τώρα τι συσπείρωση θα έχει όταν υπαρχει κοινή δεξαμενή δεν το γνωρίζω.
Ίσως όταν γίνουν εκλογές προβάλλουν ένα σχήμα σαν αυτό της Ισπανίας.
Κεντροαριστερά μαζί με αστική αριστερά.Το θέμα είναι η βάση των κομμάτων. Πολλοί αρνητές προέρχονται από το δεξιό φάσμα. Πόσοι είναι δεν ξέρω, αλλά η γενικότερη εικόνα αυτή είναι.
Αυτοί τώρα με τις τρελές απόψεις τους θα θελήσουν να μην ψηφίσουν το κόμμα που τους περιορίζει ( για την υγεία τους βέβαια....αλλά τι να πεις, άβυσσος το μυαλό τους)Άρα μια σημαντική φθορά θα είναι από εκεί.
Μια δεύτερη φθορά θα είναι από τους κεντρώους που θα θελήσουν να γυρίσουν στο μαντρί να δοκιμάσουν το νέο πρόσωπο, κάποιοι, όχι όλοιΚαι μια ακόμα σημαντική φθορά θα είναι από την φυσιολογική φθορά μιας κυβέρνησης κυρίως λόγω του χειρισμού της πανδημίας τον τελευταίο καιρό.
Από την άλλη θα έχουμε μια συσπείρωση ξεκάθαρα Κεντρο αριστερών, αριστερών, δυσαρεστημένων με τους χειρισμούς στην πανδημία και ναι γιατι όχι ένα μικρό ποσοστό αρνητών.
Ακόμα και χωρίς την συσπείρωση, δημοσκοπικα στην παρούσα φάση ,αθροιστικά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν κυβερνηση και κάπως ψηλοανεταΑκόμα και αν βγει πρώτη με μικρό ποσοστό η ΝΔ δεν παίρνει τις έξτρα έδρες όπως γινόταν τόσα έτη και με τόσες κυβερνήσεις, οπότε η συγκυβέρνηση πέφτει στους δύο επόμενους που τις βγάζουν αθροιστικά
-
''Στην Κίνα του Μάο δεν ζούσε ούτε ένας δισεκατομμυριούχος. Σήμερα υπάρχουν 769! (Στις ΗΠΑ υπάρχουν λιγότεροι: 724). Ο αριθμός των φτωχών ανθρώπων στην Κίνα, όταν υιοθέτησε τον καπιταλισμό, μειώθηκε από 878 εκατομμύρια σε λιγότερα από 10 εκατομμύρια! Ο καπιταλισμός κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς πλούσιους. Ο σοσιαλισμός τους εξουθενώνει όλους. Οι αριστεροί δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο πλούτος παράγεται, δεν υπάρχει κάπου για να διανεμηθεί (ή να αναδιανεμηθεί) με επιδόματα.''
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο καπιταλισμός κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς πλούσιους. Ο σοσιαλισμός τους εξουθενώνει όλους. Οι αριστεροί δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο πλούτος παράγεται, δεν υπάρχει κάπου για να διανεμηθεί (ή να αναδιανεμηθεί) με επιδόματα.
Ακριβώς!! Και αυτή είναι η ουσία...οτι μπορεί και ο φτωχός να πλουτίσει.
-
Στο θέμα που ανάρτησα, το κυρίως ζήτημα είναι πως και οι μικρο-ιδιοκτήτες της γης και η εκκλησία, παραμερίστηκαν και δεν έχουν λόγο στην καταπάτηση-ιδιοποίηση-αναγκαστική απαλλοτρίωση της γης τους, βάση της συνηθισμένης αστείας απάτης των προ ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους δήθεν τίτλων ιδιοκτησίας που εμφανίζονται μαγικά μετά από μερικούς αιώνες και υπερισχύουν όλων των ενδιάμεσων αιώνων ύπαρξης, ιδιοκτησίας και χρήσης της γης αυτής...
Όταν τα βλέπαμε αυτά στα σπαγγέτι γουέστερν, συνήθως είμασταν οι θεατές με τον "καλό" πιστολέρο που πάλευε για το δίκιο κόντρα στους απατεώνες "μεγαλοεπενδυτές" με την κυβερνητική στήριξη του πουλημένου δήμαρχου και σερίφη...
Τώρα στον 21ο αιώνα έχουμε ΝΔ και το φιλοθεάμων κοινό άλλαξε πλευρό και παρακαλάει τον καλό Θεό να προστατεύει μεν τις ιδιοκτησίες και την εκκλησία απ' τους κακούς κομμουνιστάς, να μας ελεεί δε με "επενδυτές" που ερχονται κι ούτε πουλί πετούμενο μη σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους, ούτε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό και αναφαίρετο Δικαίωμα στη βάση του Δυτικού Κόσμου, ούτε ο Νόμος, κουραφέξαλα όλα αυτά άμα ρευτεί ο Εμίρης, υποκλίσεις ο κακομοίρης Έλλην δεξιός του οποίου ο τράχηλος έχει δυσανεξία στο ζυγό...(πως τα γράφω έτσι ο μπαγάσας, κανένας δεν μπορεί να με νικήσει, είμαι αήτητος!)
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο καπιταλισμός κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς πλούσιους. Ο σοσιαλισμός τους εξουθενώνει όλους. Οι αριστεροί δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο πλούτος παράγεται, δεν υπάρχει κάπου για να διανεμηθεί (ή να αναδιανεμηθεί) με επιδόματα.
Ακριβώς!! Και αυτή είναι η ουσία...οτι μπορεί και ο φτωχός να πλουτίσει.
Ο Καπιταλισμός μπορεί μόνο να κλέψει, δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα εξιόλογο. Είναι το Δίκαιο του κλέφτη. Τα μόνο που δημιουργεί ο Καπιταλισμός είναι σκουπίδια, μόλυνση, πρόσφυγες, πόλεμο.
-
και piliourites
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο θέμα που ανάρτησα, το κυρίως ζήτημα είναι πως και οι μικρο-ιδιοκτήτες της γης και η εκκλησία, παραμερίστηκαν και δεν έχουν λόγο στην καταπάτηση-ιδιοποίηση-αναγκαστική απαλλοτρίωση της γης τους, βάση της συνηθισμένης αστείας απάτης των προ ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους δήθεν τίτλων ιδιοκτησίας που εμφανίζονται μαγικά μετά από μερικούς αιώνες και υπερισχύουν όλων των ενδιάμεσων αιώνων ύπαρξης, ιδιοκτησίας και χρήσης της γης αυτής...
Όταν τα βλέπαμε αυτά στα σπαγγέτι γουέστερν, συνήθως είμασταν οι θεατές με τον "καλό" πιστολέρο που πάλευε για το δίκιο κόντρα στους απατεώνες "μεγαλοεπενδυτές" με την κυβερνητική στήριξη του πουλημένου δήμαρχου και σερίφη...
Τώρα στον 21ο αιώνα έχουμε ΝΔ και το φιλοθεάμων κοινό άλλαξε πλευρό και παρακαλάει τον καλό Θεό να προστατεύει μεν τις ιδιοκτησίες και την εκκλησία απ' τους κακούς κομμουνιστάς, να μας ελεεί δε με "επενδυτές" που ερχονται κι ούτε πουλί πετούμενο μη σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους, ούτε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό και αναφαίρετο Δικαίωμα στη βάση του Δυτικού Κόσμου, ούτε ο Νόμος, κουραφέξαλα όλα αυτά άμα ρευτεί ο Εμίρης, υποκλίσεις ο κακομοίρης Έλλην δεξιός του οποίου ο τράχηλος έχει δυσανεξία στο ζυγό...(πως τα γράφω έτσι ο μπαγάσας, κανένας δεν μπορεί να με νικήσει, είμαι αήτητος!)
Φαντάζομαι ότι αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, δεν υπάρχει στην μέση ούτε εμίρης ούτε κακομοίρης αλλά πρόκειται για μια κλασσική ελληνική ιστορία καταπάτησης με "επενδυτικό" άλλοθι. Δλδλ κάποιοι θα βάλουν στο χέρι τις εκτάσεις και μετα μην τους είδατε. Εννοείται οτι δεν συμφωνεί κανείς σε κάτι τέτοιο, άλλωστε τον λόγο έχουν τα δικαστήρια.
-
Ενδιαφέρον άρθρο.
Στην αστική δημοκρατία ο όρος αριστερά συνδέεται με τις πολιτικές του Κέινς και έπειτα των νέο κεινσιανων. Άρα δεν είναι αντικαπιταλιστική η αναφορά σε εργαλεία που πρότεινε ο Κέινς. Εκεί κάπου το χάνει το άρθρο καθως δεν το διευκρινίζει.
Τα επιδόματα είναι βασικό εργαλείο στην καπιταλιστική οικονομία και ιδιαίτερα στην δυσμενή φάση του κύκλου που παρουσιάζει λόγω τάσεων συσσώρευσης κεφαλαίου, εξωγενών παραγόντων κτλ.
Ο Κέινς που ήταν αφηγητής της πολιτικής αυτής έσωσε τον καπιταλισμό από τη κατάρευση του. Είχε γίνει ο μεσσίας όλου του δυτικού κόσμου μετά το 30 μέχρι το 80 όπου ο καπιταλισμός προχώρησε σε ένα διεθνές σύστημα και στην αγορά αυλών χρηματιστηριακων προϊόντων.
Η μεγαλύτερη άνοδος του βιοτικού επιπέδου που συντελέστηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία έγινε μέσα από τις πολιτικές ελαφρών έως σκληρών (ανάλογα τον κύκλο) παρεμβατισμων στην ελεύθερη αγορά/οικονομια (και μέσω επιδομάτων, παρεμβασεων των επιτοκίων, κτλ) πριν υπάρξει το διεθνές εμπόριο και η διεθνής οικονομία της παγκοσμιοποίησης που επιζητούν ολοένα και μικρότερες παρεμβάσεις. Οι καπιταλιστικες χώρες έγιναν εν τέλη μεγάλες δυνάμεις και πραγματι δημιούργησαν πλούτο μέσα από τέτοιες πολιτικές. Οντως οι άνθρωποι έζησαν καλύτερα από τον προηγούμενο αιώνα. Είναι μια αλήθεια αυτό.
Πώς γίνεται ένας κοινωνιολόγος να μη τα γνωρίζει αυτά; Τα ξέρουν και οι πέτρες;
-
Ο Καπιταλισμός μπορεί μόνο να κλέψει, δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα εξιόλογο. Είναι το Δίκαιο του κλέφτη. Τα μόνο που δημιουργεί ο Καπιταλισμός είναι σκουπίδια, μόλυνση, πρόσφυγες, πόλεμο.
Πόθεν προκύπτει αυτό!?! Γιατί δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα...! Ανεξαρτήτως συστήματος, δημιουργία υπάρχει, αφού ο άνθρωπος δημιουργεί. Το ποιος καρπώνεται τα οφέλη της δημιουργίας είναι θέμα συστήματος.
Και για να είμαι και εντός φόρουμ, τα αυτοκίνητα που τόσο μας αρέσουν και συζητάμε εδώ δημιούργημα του καπιταλισμού είναι.
-
This post is deleted! -
Ο καπτα Β. Κ. έκανε 25 χρόνια για να πάρει τις άδειες και αν δεν είχε την τρέλα να κάνει κάτι στον τόπο του , θα είχε ρίξει 25 μούντζες...
Τώρα η περιοχή πετάει τουριστικά και το αεροδρόμιο από εκπαιδευτικό της Ικάρων έχει 40-50 πτήσεις την ημέρα...
Αντίθετα οι 3Β πήγαν στο ΣτΕ για να μην γίνουν άλλες κατοικίες γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός...
Προφανώς τότε στην εποχή του Γύλου, όλοι αυτοί οι 3 Βήτες ήταν ήδη εκεί κρυμμένοι στην άμμο σαν τα χελωνονιτζάκια...
-
Φαντάζομαι ότι αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, δεν υπάρχει στην μέση ούτε εμίρης ούτε κακομοίρης αλλά πρόκειται για μια κλασσική ελληνική ιστορία καταπάτησης με "επενδυτικό" άλλοθι. Δλδλ κάποιοι θα βάλουν στο χέρι τις εκτάσεις και μετα μην τους είδατε. Εννοείται οτι δεν συμφωνεί κανείς σε κάτι τέτοιο, άλλωστε τον λόγο έχουν τα δικαστήρια.
μα ΑΥΤΟ ήταν και το ρεζουμέ (αν θέλεις διάβασε το αρθρο ξανά), πως Υπουργοί κόβουν και ράβουν και υπερβαίνουν τον Νόμο και τις προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων, ώστε να μείνουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες με τον ...κορμοράνο τους στο χέρι.
αυτό το πράγμα σχολίασε και ο civil πριν, πως καταστρατηγείται η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, αλλά απάντηση δεν πήρε, μόνο σχόλια πως όταν τελειώσει η φαραωνική επένδυση θα είναι χάρμα οφθαλμών και θα πηγαινοέρχεται πολύς κόσμος...
Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, θα χουν μερίδιο στα κέρδη;
Ή δεν πειράζει, αρκεί να μην είναι κομμουνισταί αυτοί που θα τους πάρουν τη γη; -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο καπτα Β. Κ. έκανε 25 χρόνια για να πάρει τις άδειες και αν δεν είχε την τρέλα να κάνει κάτι στον τόπο του , θα είχε ρίξει 25 μούντζες...
Τώρα η περιοχή πετάει τουριστικά και το αεροδρόμιο από εκπαιδευτικό της Ικάρων έχει 40-50 πτήσεις την ημέρα...
Αντίθετα οι 3Β πήγαν στο ΣτΕ για να μην γίνουν άλλες κατοικίες γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός...
Προφανώς τότε στην εποχή του Γύλου, όλοι αυτοί οι 3 Βήτες ήταν ήδη εκεί κρυμμένοι στην άμμο σαν τα χελωνονιτζάκια...
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πειστικά, με κάποια νούμερα ή έστω υποθέσεις, ποιο το ΚΕΡΔΟΣ της "περιοχής";
Όπου περιοχή, μαζί με τους ανθρώπους της, ό,τι βρίσκεται έξω απ' την "περίφραξη" του συγκροτήματος;
Επίσης ο καπετάνιος, πήρε γη παράνομα με το έτσι θέλω; έβαλε κάποιους υπουργούς να του χαρίσουν τη γη άλλων; και κάποιο άλλο πρόσωπο, εκτός απ' τον συγκεκριμένο καπετάνιο, θα είχε την ίδια μεταχείριση απ' το Νόμο και την Πολιτεία; -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πειστικά, με κάποια νούμερα ή έστω υποθέσεις, ποιο το ΚΕΡΔΟΣ της "περιοχής";
Όπου περιοχή, μαζί με τους ανθρώπους της, ό,τι βρίσκεται έξω απ' την "περίφραξη" του συγκροτήματος;
Επίσης ο καπετάνιος, πήρε γη παράνομα με το έτσι θέλω; έβαλε κάποιους υπουργούς να του χαρίσουν τη γη άλλων; και κάποιο άλλο πρόσωπο, εκτός απ' τον συγκεκριμένο καπετάνιο, θα είχε την ίδια μεταχείριση απ' το Νόμο και την Πολιτεία;Όλοι οι προμηθευτές των μονάδων είναι ντόπιοι παραγωγοί. Οι οποίοι θα μπορούσαν βέβαια να βαρανε την κομπολογα σε έναν καφενέ και να βρίζουν το κακό κράτος που δεν απορροφά την παραγωγή τους και την κακια ΕΕ που δεν δίνει μεγάλες επιδοτήσεις. Πολύς επίσης και ο ντόπιος κόσμος που δουλεύει στις μονάδες αλλά ξέρω, αυτοί δεν μετράνε, τους τρώνε την υπεραξία, θα ήταν καλύτερα να ζουν υπερήφανοι με κρατικά επιδόματα. Μηδέν το κέρδος γενικά για την περιοχή, καλύτερα να μην τα είχε φτιάξει ποτέ. Αν πας άλλωστε καμία βολτα προς Πύλο θα πειστείς, μιζέρια και εγκατάλειψη, τι να σου λέω...
-
-
This post is deleted!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2