-
@pkaramol said in 2020 Toyota Yaris:
@ataim σοβαρά έκανες Χολαργό - Νέα Σμύρνη με μέση κατανάλωση 2lt / 100km με Yaris Hybrid?
Τόσο λίγο?Ούτε εγώ το πίστευα! Με το ποδήλατο μου περισσότερη βενζίνη θα έκαιγα.
-
@pkaramol said in 2020 Toyota Yaris:
@ataim σοβαρά έκανες Χολαργό - Νέα Σμύρνη με μέση κατανάλωση 2lt / 100km με Yaris Hybrid?
Τόσο λίγο?Εαν έχει κίνηση γίνεται άνετα. Εγώ έχω κάνει Αγ. Παρασκευή - Παγκράτι με 1.9λτ/100χλμ με την Κορόλα!
-
Απίστευτα νούμερα
-
Οικονομία επιπέδου σοκ και δέος.
-
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Επειδή καθημερινά οδηγώ hev και συμβατικό 3cyl παραθέτω εδώ τις διαφορές που έχω σε κατανάλωση, με αντίστοιχο τρόπο οδήγησης και ταχύτητα κίνησης:
Εντός πόλης: 4λ - 8λ
Επαρχιακή διαδρομή: 3λ - 4λ
Εθνική οδός: 5λ - 5λΜερικές φορές βέβαια το hev σε εκπλήσει ευχάριστα αφού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (κίνησης/θερμοκρασίας) πετυχαίνει εξαιρετικά μικρές καταναλώσεις που θεωρώ οτι μόνο ev μπορεί να το ξεπεράσει. Πήγα στο τατόι το Σάββατο και μετά είχα ένα ρντβ στο μεγάλο πεύκο:
επειδή δεν προκάλεσα την απαραίτητη προσοχή, (περιμένω σχόλιο από lap για το πόσο οικονομικό είναι το suzuki) βάζω και ένα Χολαργό - Νέα Σμύρνη από σήμερα:
Καλησπέρα φίλε @ataim ,
Μήπως είχες παρκάρει κοντά σε μια εκκλησία (Α. Γεώργιος) σε μια πλατεία;
-
Όχι, δεν πρέπει να είδες εμένα.
-
Καλησπερα σας! Είναι ανάμεσα σε clio lpg και yaris υβριδικό.. Σήμερα πηγα και τα είδα για πολλοστη φορά και τα δυο.. Στο yaris πρόσεξα ότι η κεντρική κονσόλα (ταχυτητες, ποτηροθηκες κλπ) κουνιέται σαν ξεχαρβαλωμενη, έτσι είναι ή ήταν το μοντέλο? Στην έκθεση είχε το active steel βενζίνη. Αλλάζει κάτι στο active plus hybrid από θέμα ποιοτητας υλικών? Ευχαριστώ!
-
@alexpng said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπερα σας! Είναι ανάμεσα σε clio lpg και yaris υβριδικό.. Σήμερα πηγα και τα είδα για πολλοστη φορά και τα δυο.. Στο yaris πρόσεξα ότι η κεντρική κονσόλα (ταχυτητες, ποτηροθηκες κλπ) κουνιέται σαν ξεχαρβαλωμενη, έτσι είναι ή ήταν το μοντέλο? Στην έκθεση είχε το active steel βενζίνη. Αλλάζει κάτι στο active plus hybrid από θέμα ποιοτητας υλικών? Ευχαριστώ!
Έτσι κουνιέται σε όλα τα yaris τα τελευταία 10 χρόνια , οταν βαρέσεις το γόνατο στα μασίφ σκληρά πλαστικα των άλλων θα καταλάβεις το γιατί
Δεν τρίζει πάντως και αντέχει να πατήσεις και επάνω αν μετακινηθείς απο την θέση του οδηγού δίπλα γιατί δεν χωράει να ανοίξει η πόρτα ,δοκιμασμένο 9 χρόνια τώρα ουκ ολίγες φορές... -
Μπράβο για την οικονομία, αν αγόραζα σήμερα (κι υπήρχαν διαθέσιμα) κι εγώ υβριδικό θα έπαιρνα... αλλά νοιαζόμαστε για το πόσο οικονομικό είναι ένα αμάξι όταν το οδηγούμε όπως μας βολέυει να κάνουμε τη δουλειά μας, όχι πόσο οικονομικά μπορούμε να οδηγήσουμε ένα αμάξι...
Αυτό που διαφημίζει η ΤΟΥΟΤΑ θα μπορούσε να ήταν αστείο σε εποχές διαφορετικές οικονομικά... γιατί κι ένα ατμοσφαιρικό 20ετίας μπορεί κανείς να το οδηγήσει με σκοπό να κάνει ρεκόρ οικονομίας, αλλά δεν θα κάνει τη δουλειά του... παλιά γινόταν κι αγώνες οικονομίας (πιθανόν και να γίνονται ακόμη). -
@piliourits said in 2020 Toyota Yaris:
Μπράβο για την οικονομία...
Το έχουμε ξαναπεί, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η άνετη μετακίνηση μέσα στις συνθήκες του λεκανοπεδίου, ό,τι καλύτερο μέχρι να πάμε σε full ev, καθώς θα κάνεις μεγάλο μέρος της διαδρομής ηλεκτρικα. Οι χαμηλές καταναλώσεις είναι bonus.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι μπορείς να κινηθείς "σβέλτα" μέσα στην πόλη αφού έχεις πάντα ηλεκτρική επιτάχυνση, για να προλάβεις έναν σηματοδότη ή μια αλλαγή λωρίδας όταν ο διπλανός σου είναι μλκς.
-
Αυτό που διαφημίζει η ΤΟΥΟΤΑ θα μπορούσε να ήταν αστείο σε εποχές διαφορετικές οικονομικά... γιατί κι ένα ατμοσφαιρικό 20ετίας μπορεί κανείς να το οδηγήσει με σκοπό να κάνει ρεκόρ οικονομίας, αλλά δεν θα κάνει τη δουλειά του... παλιά γινόταν κι αγώνες οικονομίας (πιθανόν και να γίνονται ακόμη).
Δεν είναι καθόλου αστεία η οικονομία στην χρήση δεν είναι τυχαίο πως στην χώρα (ΗΠΑ) που το γαλόνι η βενζίνη εχει όσο το λίτρο σε εμάς κάτι υβριδικά prius πούλαγαν περισσότερο και τα έπαιρναν και ιδιώτες οχι μόνο ταξιτζήδες , βέβαια είναι και το "επίσημο " αυτοκίνητο των οδηγών Uber lift Κλπ
Εχω τώρα ενα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο Toyota iQ χιλιάρι , μέσα στην πόλη 6,8 εχω μέση , μόνο αν το κυκλοφορήσω νύκτα και περιφερειακό αρχίζω να βλέπω τα 5 άρια ...
Το yaris hatchback το εχω κάνει test drive με πολλή επιθετική οδήγηση στον περιφερειακό Θεσ/νίκης και τελικές συνέχεια Εθνική το οτι το γύρισα στην αντιπροσωπεία με 5,1 μέση ήταν για μενα εκπληκτικό γιατί απλά αυτή ηταν αντι υβριδική οδήγηση , στην υβριδική ,μποτιλιάρισμα δηλ ξέρω οτι θα είναι πολύ χαμηλότερα.
Οποιαδήποτε 20ετιας θα είχε 10+ και μικρά τούρμπο τρικύλινδρα 7+ ...για πλάκα !
Το Hatchback Yaris είναι και το μόνο για το οποίο θα ακύρωνα την παραγγελία του Yaris Cross , αν δω να βγαίνουν τίποτα χαζές καταναλώσεις (τεστ ,sprintmonitor κλπ) θα την αλλάξω για το μικρότερο και ελαφρύτερο...
-
Σε ταξίδι έχουν διαφορά αν φοράει μεγάλες ζάντες το cross
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
Αυτό που διαφημίζει η ΤΟΥΟΤΑ θα μπορούσε να ήταν αστείο σε εποχές διαφορετικές οικονομικά... γιατί κι ένα ατμοσφαιρικό 20ετίας μπορεί κανείς να το οδηγήσει με σκοπό να κάνει ρεκόρ οικονομίας, αλλά δεν θα κάνει τη δουλειά του... παλιά γινόταν κι αγώνες οικονομίας (πιθανόν και να γίνονται ακόμη).
Δεν είναι καθόλου αστεία η οικονομία στην χρήση δεν είναι τυχαίο πως στην χώρα (ΗΠΑ) που το γαλόνι η βενζίνη εχει όσο το λίτρο σε εμάς κάτι υβριδικά prius πούλαγαν περισσότερο και τα έπαιρναν και ιδιώτες οχι μόνο ταξιτζήδες , βέβαια είναι και το "επίσημο " αυτοκίνητο των οδηγών Uber lift Κλπ
...Το Prius στην Αμερική που το γαλόνι έχει όσο εδώ το λίτρο, πουλάει ελάχιστα. Εκτός και αν θεωρούμε 44000 αμάξια σε σύνολο 1,8 εκατομμύρια που πούλησε η Τογιότα για το 2020, μεγάλο νούμερο.
-
@super-t said in 2020 Toyota Yaris:
Το Prius στην Αμερική που το γαλόνι έχει όσο εδώ το λίτρο, πουλάει ελάχιστα. Εκτός και αν θεωρούμε 44000 αμάξια σε σύνολο 1,8 εκατομμύρια που πούλησε η Τογιότα για το 2020, μεγάλο νούμερο.
Ναι, έχει τελειώσει σαν προϊόν, εγώ απορώ γιατί υπάρχει ακόμη, αν θέλουν hev, phev υπάρχουν τα rav και camry. Φέτος πάντως έτσι όπως πάει η Toyota θα βγει πρώτη σε πωλήσεις στας ΗΠΑ εκθρονιζοντας την μόνιμη κυρίαρχη εγχώρια GM, μεγάλη υπόθεση.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
@super-t said in 2020 Toyota Yaris:
Το Prius στην Αμερική που το γαλόνι έχει όσο εδώ το λίτρο, πουλάει ελάχιστα. Εκτός και αν θεωρούμε 44000 αμάξια σε σύνολο 1,8 εκατομμύρια που πούλησε η Τογιότα για το 2020, μεγάλο νούμερο.
Ναι, έχει τελειώσει σαν προϊόν, εγώ απορώ γιατί υπάρχει ακόμη, αν θέλουν hev, phev υπάρχουν τα rav και camry. Φέτος πάντως έτσι όπως πάει η Toyota θα βγει πρώτη σε πωλήσεις στας ΗΠΑ εκθρονιζοντας την μόνιμη κυρίαρχη εγχώρια GM, μεγάλη υπόθεση.
Το Prius είναι σημαία μη βλέπεται πωλήσεις 2020 κοιτάτε τι πούλαγε 10 χρόνια πίσω , στην χώρα που τα αγροτικά είναι V8 τα έχεις για να βγάζεις ψωμί , τόσο φθηνή η βενζίνη .
Για το Prius τώρα η επόμενη γενιά ετοιμάζεται και κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα του βάλουν το plug-in σύστημα από το rav4 prime να δω prius στα 5 λίτρα στα 100χλμ και στα 5 sec το 0-100 ...θα το βρω το λινκ...
-
To prius πούλαγε σαν τρελό στην Καλιφόρνια.
Πλεον τα γούστα αλλάξανε και υπάρχουν και άλλες λύσεις ecofriendly lifestyle όπως η Tesla ή το Mirai.
Έχει αρχίσει όμως να πουλάει σε αλλες πολιτείες υβριδικά (rav4, camry )
-
@george1977 said in 2020 Toyota Yaris:
To prius πούλαγε σαν τρελό στην Καλιφόρνια.
Πλεον τα γούστα αλλάξανε και υπάρχουν και άλλες λύσεις ecofriendly lifestyle όπως η Tesla ή το Mirai.
Έχει αρχίσει όμως να πουλάει σε αλλες πολιτείες υβριδικά (rav4, camry )
και corolla hybrid (δηλ ενα Prius με άλλο κουστούμι) ακριβώς όπως αυτή που έχουμε Ελλάδα , 1,8 , ο κύριος λόγος που δεν πουλάει το Prius ,ο άλλος είναι η "pretador" μούρη
-
2020 hybrid sales totaled 337,036 vehicles, an increase of 22.7 percent
Hybrid sales represented nearly 16 percent of TMNA’s 2020 sales volumeΞεπουλάνε τα υβριδικά στην Αμερική, 16 % των πωλήσεων της Toyota. Αν δεν ήταν το RAV4 με 25 % των πωλήσεων του υβριδικά το ποσοστό θα ήταν κοντά στο 10 %. Σαν τρελοί αγοράζουν οι αμερικάνοι υβριδικά Toyota. Και αυτό το 16 % μετά από αύξηση 23 % σε σχέση με το 2019. Ξεπούλησε και το 2019 δηλαδή με 13 % των πωλήσεων της.
Στην Ευρώπη το αντίστοιχο νούμερο είναι 49 %.Α ναι, υπάρχει και το Mirai, πούλησε 500 ολόκληρα Mirai στην Αμερική το 2020 και 1500 το 2019, αυτά μάλλον κόψαν πωλήσεις από το Prius.
-
Επίσημα στοιχεία της Toyota
https://pressroom.toyota.com/toyota-motor-north-america-reports-u-s-september-and-third-quarter-2021-sales-resultsγια δείτε αυτό, καλλίτερη μεχρι τώρα χρονιά για
"Best-ever YTD: total APVs, total light trucks, Corolla Hybrid, Prius Prime, total Highlander, Highlander Hybrid, RAV4 Prime, Venza, 4Runner, Tacoma"
το APV σημαίνει υβριδικά κλπ εναλλακτικάκαι η εξήγηση απλή
https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=pet&s=emm_epm0_pte_nus_dpg&f=m
Όταν πάει 4 δολάρια το γαλόνι σφίγγουν οι κ...
2020 Toyota Yaris