-
Το 2045 με το καλό θα πάρεις και συ μια corolla για τα παιδιά.
Τώρα καλύτερα focus. -
@manast said in Ford focus η Corolla;:
Το 2045 με το καλό θα πάρεις και συ μια corolla για τα παιδιά.
Τώρα καλύτερα focus.Και εγω μετα τις απαντησεις που ελαβα και απο βιντεο που ειδα προς το focus παω μαλλον.
-
Αλεξανδρε 27 χρονων ειχα την 1.6 Gli με τα υπεραρκετα για την εποχη 114 αλογατα. 350000 χλμ με δαυτη ενα πλυσιμο την βδομαδα και στεγνο καθαρισμα το πισω καθισμα. Το αμαξι ηταν παντα ετοιμο να καλυψει ολες τις αναγκες μου! Μετα αλλαξα δαυτη, σουταρα και το σταρλετακι το 1.3 και μπηκα στο θαυμαστο κοσμο της Φιατ και της Αλφα ρομεο. Τα πιπινια εννιοτε βοηθουσαν στο σπρωξιμο! Τα ΣΚ για βολτες μειωθηκαν και αρχισα να τα περνω με μαστορια... Τρε μπαναλ. Μονο#καριολα προτεινω λοιπον στο φιλο.
-
@nascar1 said in Ford focus η Corolla;:
@fotisapple said in Ford focus η Corolla;:
@nascar1 said in Ford focus η Corolla;:
Όταν ζητάς γνώμες για δύο τόσα διαφορετικά αυτοκίνητα δείχνει ότι δεν έχεις καθορίσει τις ανάγκες σου. Ουσιαστικά αν θες οικονομία κορολλα αν θες fun to drive focus.. Πες μας χιλιόμετρα, χρήση, ανάγκες, μπάτζετ, πόσα χρόνια θα το κρατήσεις, προηγούμενο αυτοκίνητο...
•Τιμη για εμενα ειναι ταβάνι τα 23.000
•οσο αφορα τη χρηση το θελω για μεσα στη πολη για καθημερινη μετακίνηση και για διακοπες το καλοκαίρι.
•Οσο αφορα το προηγούμενο αυτοκινητο, χρησιμοποίησα το αυτοκινητο της οικογένειας μου που ειναι ενα Corolla sedan 2004.
•Το αυτοκινητο θα το κρατήσω σιγουρα για 9-10 χρονια.Τότε θα πας σφαίρα για corolla. Βέβαια έχει πολύ περίμενε... Υπομονή...
Πάντως το φοκους είναι το αυτοκίνητο για έναν στην ηλικία σου!!!!
Ισως παω για φοκους.
-
Αν θελεις φοκους κανε υπομονη για το επομενο. Ειναι το μονο αυτοκινητο που απο γενια σε γενια παει απο το κλασικο σε μοντερνο και φτου και απο την αρχη. Το τελευταιο βγηκε με συντηρητικη γραμμη πισω. Το προηγουμενό του ηταν πιο νεανικο. Το επομενο θα ειναι μοντερνου σχεδιασμου βασει αυτης της προϊστοριας. Οποιος νομιζει πως αστειευομαι δεν εχει παρα να δει την εξελιξη του απο το 2002 και μετα.
-
@spi_duster said in Ford focus η Corolla;:
Αλεξανδρε 27 χρονων ειχα την 1.6 Gli με τα υπεραρκετα για την εποχη 114 αλογατα. 350000 χλμ με δαυτη ενα πλυσιμο την βδομαδα και στεγνο καθαρισμα το πισω καθισμα. Το αμαξι ηταν παντα ετοιμο να καλυψει ολες τις αναγκες μου! Μετα αλλαξα δαυτη, σουταρα και το σταρλετακι το 1.3 και μπηκα στο θαυμαστο κοσμο της Φιατ και της Αλφα ρομεο. Τα πιπινια εννιοτε βοηθουσαν στο σπρωξιμο! Τα ΣΚ για βολτες μειωθηκαν και αρχισα να τα περνω με μαστορια... Τρε μπαναλ. Μονο#καριολα προτεινω λοιπον στο φιλο.
Μόνος σου δεν έλεγες όμως Σπύρο μου πόσο πολύ ευχαριστήθηκες οδήγηση με την 146;
Αν δεν ευχαριστηθεί τώρα που είναι νέος, πότε θα το κάνει; Για να μην αναφέρω ότι εσύ μάλλον έπεσες σε ένα από τα πιο αναξιόπιστα μοντέλα της AR, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα αξιοπιστίας. Όπως και η Ford άλλωστε, για το Focus που κοιτάει το παιδί.
-
@realzeus said in Ford focus η Corolla;:
Μόνος σου δεν έλεγες όμως Σπύρο μου πόσο πολύ ευχαριστήθηκες οδήγηση με την 146;
Αν δεν ευχαριστηθεί τώρα που είναι νέος, πότε θα το κάνει; Για να μην αναφέρω ότι εσύ μάλλον έπεσες σε ένα από τα πιο αναξιόπιστα μοντέλα της AR, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα αξιοπιστίας. Όπως και η Ford άλλωστε, για το Focus που κοιτάει το παιδί.
Η AR ειναι ερωτας. Ειναι στην κατηγορια των bmw. Το παιρνεις για να οδηγεις# μονο. Αλλα αν και αρρωστακι με την Ιταλικη σχολη θα προτεινω στον νεαρο φιλο μας κατι που θα το εχει και θα το κινει απροσκοπτα διχως να νοιαζεται για τπτ αλλο απο που θα παει το επομενο ΣΚ.
-
Παρεμπιπτοντως απο καταναλωσεις που παιζει το φοκους? Η φορδ αυτο που πραγματικα προσφερει σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι ενα. "Αναρτηση" πραγματικο ποιημα.
-
@babisstinson said in Ford focus η Corolla;:
Καλημερα σε ολα τα μελη. Θελω να αγορασω ενα καινουριο αυτοκινητο και ειμαι μεταξυ του Ford Focus hatchback St line και Toyota corolla sedan. Ποιο θεωρείτε καλύτερη επιλογή για εναν 27χρονο? Μου αρεσουν τα sedan ομως και το focus σαν εμπειρία οδήγησης ειναι καλυτερο και πιο νεανικο.
Mazda 3..!
Προφανώς από τα 2 που αναφέρεις το Focus, ιδανικά 1.5Τ 182ps.
Το Corolla sedan για νέο οδηγό που θέλει να οδηγάει; Μπα...
Δες και το Leon, αν δεν το έχεις δει.
Αφού σου αρέσουν τα sedan κοίτα και κανά άλλο, όχι πως υπάρχουν πολλά πλέον..Ευχαριστω πολυ. Το corolla γιατι δεν το προτείνεις??
Αν και νομίζω ότι απαντήθηκε ήδη από τις επόμενες δημοσιεύσεις, μόνο και μόνο γιατί δεν είναι για sport οδήγηση. Κατά τα άλλα βάλτο στην λίστα σου πάλι σε 10-15 χρόνια που θα έχεις οικογένεια..!
Εγώ να προτείνω και το i30 1.5T 160hp..
-
Μεταξυ μόνο αυτών των 2 είναι πανεύκολη η απάντηση για έναν νέο άνθρωπο.
FOCUS ΜΟΝΟ Δεν συγκρίνεται σε οδηγική ευχαρίστηση, απόλαυση και βάλε και ότι άλλο οδηγικό θες. Είναι αμαξάρα
Η παπουδιέρα (corolla) θα την σκεφτόσουν σε μεγαλύτερη ηλικία με παιδιά που σε ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση. Είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά 27 χρονών και TOYOTA όχι ρε φίλε από τώρα. αυτα που προσφέρει τα εκτιμάνε πιο μεγάλοι σε ηλικία. Κάποιοι παράξενοι όπως εγω ΠΟΤΕ.
Το HYUNDAI i30 160HP που ανέφερε ο φίλος από πάνω είναι επίσης μια καλή επίλογη αν θες να έχεις κάτι άλλο στην λιστα εκτος του focus
-
Παρεμπιπτοντως απο καταναλωσεις που παιζει το φοκους? Η φορδ αυτο που πραγματικα προσφερει σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι ενα. "Αναρτηση" πραγματικο ποιημα.
Ξεχνάς το τιμόνι και το κιβώτιο ταχυτήτων εκτός από την ανάρτηση που επίσης είναι ποίημα.
-
@cirus said in Ford focus η Corolla;:
Μεταξυ μόνο αυτών των 2 είναι πανεύκολη η απάντηση για έναν νέο άνθρωπο.
FOCUS ΜΟΝΟ Δεν συγκρίνεται σε οδηγική ευχαρίστηση, απόλαυση και βάλε και ότι άλλο οδηγικό θες. Είναι αμαξάρα
Η παπουδιέρα (corolla) θα την σκεφτόσουν σε μεγαλύτερη ηλικία με παιδιά που σε ενδιαφέρει κυρίως η κατανάλωση. Είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά 27 χρονών και TOYOTA όχι ρε φίλε από τώρα. αυτα που προσφέρει τα εκτιμάνε πιο μεγάλοι σε ηλικία. Κάποιοι παράξενοι όπως εγω ΠΟΤΕ.
Το HYUNDAI i30 160HP που ανέφερε ο φίλος από πάνω είναι επίσης μια καλή επίλογη αν θες να έχεις κάτι άλλο στην λιστα εκτος του focus
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! Ειχα και σαν επιλογη το Mondeo του 2017 (μεταχειρισμένο) αλλα δεν ξερω αν αξιζει.
-
Όλοι μας βλέπουμε πιο "ταιριαστό" για την ηλικία του το Φόκους.
Αλλά η χρήση που περιγράφει ο ίδιος είναι φωτογραφική για την Κορόλα.
Και φαίνεται η απειρία από αυτοκίνητα, απ τους διαλόγους και τις αντικρουομενες επιλογές.Ας του πούμε λοιπόν πως το Φόκους με 23 χιλιάρικα μπορεί (?) να το πάρει 1000αρι τούρμπο χατσμπακ χειροκίνητο κιβώτιο, με κάποια έξτρα, είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο στην κατηγορία του ως προς το τιμόνι και ανάρτηση για γρήγορη οδήγηση. Η πιο σπορ επιλογή σε αυτά τα λεφτά.
Με τα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει υβριδική Κορόλα με πολύ εξοπλισμό, Αυτόματο κιβώτιο, το πιο οικονομικό σε κατανάλωση απ όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς χωρίς τέλη κυκλοφορίας, αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά αλλά πιο αργές επιδόσεις απ το Φόκους.
-
@cirus said in Ford focus η Corolla;:
Ξεχνάς το τιμόνι και το κιβώτιο ταχυτήτων εκτός από την ανάρτηση που επίσης είναι ποίημα.
Ποτε δε ξεχνω τπτ. Τιμονι ποιημα δυο μονο bmw and ar χωρις παρεξηγηση φιλε cirus. Το κιβωτιο σιγουρα καλυτερο ως πιο προσανατολισμενο σε νορμαλ οδηγηση. Περιμενω σιγουρα μεγαλυτερες αντοχες.
Ιστορικη μερα η σημερινη. Συμφωνω με Πηλιου στην επιλογη της κορολλας. -
nd ar χωρις παρεξηγηση φιλε cirus. Το κιβωτιο σιγουρα καλυτερο ως πιο προσανατολισμενο σε νορμαλ οδηγηση. Περιμενω σιγουρα μεγαλυτερες αντοχες.
Ιστορικη μερα η σημερινη. Συμφωνω με Πηλιου στην επιλογη τηςΝα παρεξηγηθώ γιατι? λευτα μου πήρες ή γκόμενα. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, αλίμονο, σεβαστό ότι διαφωνείς.
Ακόμα και αν διαφωνείς όμως ως προς το <<ποιημα>>, αντικειμενικά είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
-
Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις. Θα δώσω προτεραιότητα στο Focus πρωτα κλείνοντας ένα Test drive.
-
•οσο αφορα τη χρηση το θελω για μεσα στη πολη για καθημερινη μετακίνηση και για διακοπες το καλοκαίρι.
•Το αυτοκινητο θα το κρατήσω σιγουρα για 9-10 χρονια.Λοιπόν άκου για να μην σε μπερδεύουν, οδηγική απόλαυση σε μπροστοκινητο οικογενειακό μην ψάχνεις.
Εγώ θα σου πρότεινα το εξής, αγοράζεις τώρα το Corolla και μπαίνεις σε έναν τελείως διαφορετικό γκατζετοκόσμο ημι ηλεκτροκίνησης. Ειδικά για την πόλη θα πάθεις πλάκα, οικονομία, άνεση, αξιοπιστία.
Για την κανονική οδήγηση που τόσο μας λείπει στα σύγχρονα αυτοκίνητα, αγοράζεις κάποια στιγμή ένα μεταχειρισμένο MX-5.
Το να προσπαθείς να συνδυάσεις ένα καλοστημενο σπορ αυτοκίνητο με την κίνηση εντός συνόρων είναι η απόλυτη βλακεία, το έκανα εγώ για χρόνια. -
@ataim said in Ford focus η Corolla;:
•Το αυτοκινητο θα το κρατήσω σιγουρα για 9-10 χρονια.Λοιπόν άκου για να μην σε μπερδεύουν, οδηγική απόλαυση σε μπροστοκινητο οικογενειακό μην ψάχνεις.
Εγώ θα σου πρότεινα το εξής, αγοράζεις τώρα το Corolla και μπαίνεις σε έναν τελείως διαφορετικό γκατζετοκόσμο ημι ηλεκτροκίνησης. Ειδικά για την πόλη θα πάθεις πλάκα, οικονομία, άνεση, αξιοπιστία.
Για την κανονική οδήγηση που τόσο μας λείπει στα σύγχρονα αυτοκίνητα, αγοράζεις κάποια στιγμή ένα μεταχειρισμένο MX-5.
Το να προσπαθείς να συνδυάσεις ένα καλοστημενο σπορ αυτοκίνητο με την κίνηση εντός συνόρων είναι η απόλυτη βλακεία, το έκανα εγώ για χρόνια.Μια χαρά μπορείς να συνδυάσεις την οδηγική απόλαυση με την καθημερινή μετακίνηση. Δεν χρειάζεται να πάρεις ΜΧ5 για να χαρείς οδήγηση. Το κάνω κι εγώ καθημερινά.
-
Στη περίπτωση αυτή όμως, που θέλει κάποιος χειροκίνητο κιβώτιο και μικρό τούρμπο κινητήρα, γιατί να μην προτιμίσει την Κορόλα με ανεξάρτητη ανάρτηση κι όχι ημιάκαμπτο, σαφώς ανώτερη αξιοπιστία και μεταπώληση και μάλλον καλύτερη τιμή κι εξοπλισμό;
Λέμε σπορ το Φόκους όταν έχει κινητήρες και ανάρτηση επιδόσεων , όχι όταν έχει ένα σύνηθες χιλιάρι κι ημιάκαμπτο και πλαστικά απομίμιση του ST...
Σε "δυναμική" εμφάνιση, ό,τι και να σημαίνει αυτό, δεν υστερεί το αυτοκίνητο.
-
Πάντως και εμένα μου αρέσει η Κορόλα . Εχει εξελιχτεί ο σχεδιασμός της Τογιότα από την εποχή που βγήκε το CHR
Ford focus η Corolla;