Μαζούτ, μπαλαντέζα ή πορδές;

299 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Μαζούτ, μπαλαντέζα ή πορδές;

Τέρμα τρικυμία στο (έτσι κι αλλιώς) αργόστροφο κεφάλι Σάμπα. Έχω βρεθεί με κάποια χρήματα τελευταίως κι ως γνήσιος petrolhead (καλά, πρώην petrolhead αλλά φαίνεται ότι κάπου έχει φωλιάσει το σαράκι) θέλω να τα ρίξω σε τέσσερις ρόδες. Θυμίζω ότι το τωρινό μου όχημα είναι ένα Corolla Verso 16 ετών με 257Κ χιλ κι υγραέριο. Με αυτό κουβαλάω ό,τι πολυτιμότερο έχω, γυναίκα και παιδιά δηλαδή. Είναι μια χαρά αξιόπιστο (αν και σύντομα θα χρειαστεί κάποια αναμενόμενα μαζεματάκια που μπορεί να αγγίξουν το τετραψήφιο νούμερο), κοστίζει 7-8 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα (μια χαρά δηλαδή) κι έχει φάει το μεγάλο κομμάτι τής απαξίωσης. Από δω και μπρος, ο χρόνος δε θα αλλάξει δραματικά το πόσα χρήματα θα πιάσει ως μεταχειρισμένο.

 

Η τρικυμία έγκειται στο τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα με τα χρήματα. Επενδύσεις δε γουστάρω, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάτι στο σπίτι δεν έχω να κάνω. Το να μπορέσω να προσφέρω κάτι καινούριο, ασφαλέστερο στην οικογένειά μου είναι μάλλον η πρώτη μου σκέψη. Το θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να συνδυαστεί με μηδενικό έξτρα κόστος, από τη στιγμή που υπάρχουν μοντέλα που έχουν τόσο πιο χαμηλό κόστος καυσίμου, απαλλάσσονται κι από τέλη κυκλοφορίας, ώστε σε βάθος χρόνου να βγει ίδιο ποσό με το να γεράσω με το Verso.

1) Κάπου αλλού είχα πει για την ηλεκτρική C4. Την οδήγησα σήμερα κι απορρίφθηκε, αλλά αυτά θα τα γράψω στο κατάλληλο θέμα.

2) Μπορώ να περιμένω κάποιο μικρό ηλεκτρικό, στιλ Dacia Spring. Αυτό θα διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά δε θα αντικαταστήσει το Verso.

3) Αντί για το Spring, μπορεί να αγοραστεί Nissan Leaf πρώτης γενιάς με καλή αυτονομία (περί τα 130 χιλιόμετρα, μας αρκούν προς ώρας για τα καθημερινά). Γλιτώνουμε 3 χιλιάρικα σε σχέση με το Spring, είναι πολύ πιο αυτοκίνητο από το κουβαδάκι κι επειδή τα χιλιόμετρά μας είναι περιαστικά, μας ταιριάζει ποεύ περισσότερο. Μειονεκτήματα: η αυτονομία δεν είναι πραγματικά μεγάλη και καθώς το Leaf έχει τη χειρότερη πτώση μπαταρίας σε σχέση με όλα τα ηλεκτρικά (αερόψυκτη μπαταρία γαρ και μάλιστα πρώτης γενιάς), σε 100.000 χλμ θα είναι σε αστεία επίπεδα. Θα είναι και το όχημα 16-17 ετών, οπότε δε θα πιάνει τίποτα. Μόνο σε κάνα μουσείο θα μπορεί να πουληθεί. Ενώ το Spring εικάζω ότι θα έχει μια κάποια μεταπωλητική αξία. Επίσης, πάλι ΔΕΝ έχει φύγει το Verso.

4) Δίνω το Verso και σκέφτομαι για καινούριο. Το C4 απορρίφθηκε, το Enyaq αποδείχθηκε τρελή απάτη. Βασικά όχι το αυτοκίνητο, αλλά η τιμολογιακή πολιτική τής Skoda. Το προωθούν για 29,5 χιλιάρικα αλλά υπάρχουν υποχρεωτικά έξτρα που εκτοξεύουν την τιμή. 41,5 έφτασε το δικό μου και μιλάμε για τη βασική έκδοση με μοναδικά έξτρα το μεταλλικό χρώμα (δε θα πάρεις ΤΕΤΟΙΟ αμάξι με το βασικό αισχρό βαθύ μπλε που θα γούσταρε μόνο ο Α/ΓΕΝ) κι ACC (επίσης δε θα πάρεις ΤΕΤΟΙΟ αμάξι χωρίς αυτό το βοήθημα).

5) Δίνω το Verso και πάω σε Kamiq CNG, αλλά με βάθος 5ετίας κι όχι 10ετίας ή 15ετίας, όπως θα έκανα στις άλλες ηλεκτρικές περιπτώσεις. Τα καλά: μας χαιρετά το Verso. Τα ελληνικά μεταχειρισμένα φυσικού αερίου από ιδιώτη έχουν πάρα πολύ καλή μεταπώληση. Στα 5 χρόνια, η διαφορά στο κόστος καυσίμου και βλαβών, σε συνδυασμό με την υψηλή μεταπώληση (συν ότι δεν έχει τέλη κυκλοφορίας, ενώ το Toyota σκάει 300άρια), θα μου επιτρέψουν να έχω αντίστοιχο συνολικό κόστος με το Verso και θα μου μείνει ένα ολοκαίνουριο 5στερο όχημα με ACC και συστήματα ασφαλείας. Μειονεκτήματα: η καζούρα σε φόρουμ και ΦουΜπού. ΔΕΝ είναι αυτόματο (που τα ποθώ αδιαλλείπτως). ΔΕΝ έχω τόσο κοντά μου πρατήριο φυσικού αερίου. Υπολόγισα ότι σε περιόδους ΜΗ καραντίνας χρειάζομαι ένα ντεπόζιτο CNG την εβδομάδα, αλλά δεν περνάω κάθε εβδομάδα έξω από πρατήριο. Επίσης, το να πας διακοπές θα θέλει προγραμματισμό κι ενίοτε πολύ συχνά φουλαρίσματα των 9 λίτρων βενζίνης. Αν ήταν έστω 15, θα το ένιωθα πολύ πιο κατάλληλο. Έχει αστείο πορτ-μπαγκάζ (282 λίτρα) στα οποία θα πρέπει να κουβαλάω ΚΑΙ ρεζέρβα ανάγκης (πρέπει να αγοραστεί έξτρα). Έξτρα πρέπει να μπει και μπαγκαζιέρα, γιατί προφανώς ΔΕΝ κάνεις ταξίδι με τέτοια χωρητικότητα. Καλά, 282 είναι μέχρι την εταζέρα και σε κανένα αμάξι μου δεν είχα τέτοια. 

6) Αντί για το Kamiq, μπορώ να κοιτάξω το Captur LPG. Δε θα έχει όμως τόσο χαμηλό κόστος κίνησης και δε θα έχει αντίστοιχη μεταπώληση μετά από 5 χρόνια. Θα είναι όμως πολύ πιο όμορφο (στα δικά μου μάτια), με μεγάλο όφελος στο ότι θα βρίσκω υγραέριο παντού και θα έχει μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης.

7) Κρατάω τα χρήματα και τα κάνω κάτι άλλο.ή τα δίνω για ηλεκτρικό αμάξι μια και καλή σε 3-4-5 χρόνια, που θα είναι πιο ώριμα = πιο φθηνά, με πιο μεγάλες μπαταρίες, που μάλλον θα φορτίζουν πιο γρήγορα, που θα υπάρχουν πολλαπλάσιες επιλογές σε σχέση με σήμερα. Το Verso δε θα χάσει πολλά χρήματα σε μεταπώληση, αλλά θα συνεχίσει να καίει 7-8 ευρώ στα 100 και δεν ξέρουμε τι βλάβες θα βγάλει. Όχι τόσο λόγω υγραερίου όσο γενικότερης παλαιότητας.

Τρικυμία εν κρανίω...

up
0 users have voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Οδήγηση C4 Cross

Οδήγησα την C4 την Παρασκεύη, γιατί απασχόλησε το σύστημα (που λένε κι οι φίλοι μας ο τσέοι). Θυμίζω ότι πριν έξι μήνες, το μοναδικό ηλεκτρικό κάτω από τα 30 χιλιάρικα ήταν το 208. Σήμερα, αγοράζεις την ίδια μπαταρία και το ίδιο μοτέρ με παραπλήσια τιμή και δύο κατηγορίες μεγαλύτερο αμάξωμα. Οπότε είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό οικογενειακό αυτοκίνητό μας και σε βάθος δεκαετίας να κοστίσει τα ίδια με το να κρατήσω το Verso υγραέριο. 

Βλέποντας λοιπόν ότι η τιμή ξεκινάει από τα 28,5 χιλιάρικα (με επιδότηση), γλυκάθηκα κι είπα να πάω μια επίσκεψη για να δω τι ψάρια πιάνει το C4. Δυστυχώς δεν είχαν διαθέσιμη την ηλεκτρική έκδοση αλλά ένα αυτόματο 1.2 130 βενζίνης. 

Εξωτερικά, είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Το αυτό μπορεί να ειπωθεί και για την είκονα του εσωτερικού. Ιδιαίτερη σχεδίαση, όμορφα υλικά, ακόμα κι η επένδυση των καθισμάτων είναι πολύ όμορφη και γουστόζικη. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ άνετο, η ανάρτηση ισοπεδώνει τα πάντα, κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι φοράει 18άρες ζάντες (υπάρχει κι εισαγωγική έκδοση με 16άρες, αυτή θα είναι τελείως μαγικό χαλί). Το κιβώτιο ήταν εξαιρετικό (8άρι Aisin, επέμενε ο πωλητής), από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει με μια επιφύλαξη: στο απότομο γκάζωμα, για μισό δευτερόλεπτο δε συμβαίνει τίποτα και ξαφνικά τρως μια κλοτσιά από εκεί που δεν την περιμένεις. Σε κάποια φάση, ήμουν με 70 και 6η, δίνω μπόλικο γκάζι για να αλλάξω λωρίδα. Δεν ήταν τέρμα γκάζι, περίμενα να κατεβάσει μια 3η στις ροπές του και να επιταχύνει δυνατά αλλά ομαλά. Αντ΄ αυτού, δεν έκανε τίποτα για λίγο και ξαφνικά κατέβασε 2α, οι σαλ πήγαν πολύ ψηλά, επιτάχυνε σαν τρελό (και σίγουρα πιο έντονα από όσο περίμενα), ενώ γέμισε την καμπίνα και με φασαρία, προφανώς. Ήταν από εκείνες τις αμήχανες στιγμές που αναπολείς τα test drive των ηλεκτρικών, όπου όλα γίνονται αβίαστα και φυσιολογικά και γλιτώνεις όλες αυτές τις ανοησίες.

Η αίσθηση που σου έδινε κινούμενος φυσιολογικά στην ευθεία ήταν ότι είναι πλαδαρή. Πολύ άνετη, αλλά και σίγουρα πλαδαρή. Σε μία στροφή στην είσοδο του Γκολφ τής Γλυφάδας, ο πωλητής επέμενε να το πιέσω όσο θέλω. Μνήμες από πλασαρίσματα με το Miata πέρασαν στιγμιαία από τον εγκέφαλο Σάμπα, έκανα κάτι που σε κάποια διεστραμμένη φαντασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αποσταθεροποίηση, το αμάξι αντέδρασε άψογα (ήτοι ασφαλέστατα κι ανέραστα) κι όλοι μείναμε με την απορία αν τελικά είναι ευχάριστο στα στροφιλίκια ή μαούνα. Πάντως, μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι πολύ ασφαλές.

Οι λόγοι για τους οποίους η C4 φέρει πλέον ένα μεγάλο Χ από πάνω της είναι καθαρά χωροταξικοί. Μπορεί να φαντάζει τζιπάκι στους αδαείς οφθαλμούς αλλά το άνοιγμα της πόρτας είναι μικρό. Μπαίνεις και βγαίνεις σαν σε σεντάν που έχει παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο. Δηλαδή το ίδιο δύσκολα με πριν, απλώς χωρίς να σκύβεις. Μετά, κάθεσαι μέσα κι η οροφή και το άνοιγμα των παραθύρων είναι σχεδόν κλειστοφοβικά. Περιττό να πω ότι μετά την οδήγηση, μπήκα σε παρακείμενο C3 Aircross κι αναφώνησα Αλληλούια. Κάτι σε θάλαττα, θάλαττα θα ήταν ελληνικότερον αλλά δεν ταίριαζε στην περίσταση.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν τα καθίσματα. Η πλάτη σου γουβιάζει μες στο κάθισμα, το προσκέφαλο έχει τέτοια κλίση ώστε αναγκάζει το κεφάλι σου να είναι γερμένο προς τα μπροστά. Αποτέλεσμα να κάθομαι μονίμως καμπουριαστός, να έχω ρυθμίσει την κλίση τής πλάτης (χωρίς υπερβολή) περί τις 10 φορές στη 15λεπτη δοκιμή και να μην αναπαύομαι πουθενά και να βγαίνω από το όχημα εμφανώς απογοητευμένος.

Τα δύο παραπάνω ήταν τόσο ξενερωτικά κι αποτρεπτικά για κάθε σκέψη ότι θα μπορούσα να δώσω 30 χιλιάδες για αυτό το μοντέλο, ώστε να μη δώσω καθόλου σημασία στον περιορισμένο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών (θέλει προσπάθεια για να σχεδιάσεις ένα τόσο μεγάλο αμάξωμα όπου θα ακουμπάει το κεφάλι μου στην οροφή) και στην πίσω αεροτομή, που κόβει την ορατότητα του μεσαίου καθρέπτη στα δύο.

Βέβαια, για όποιον δεν είναι 1.94 και 100+ κιλά, η C4 μπορεί να τον καλύψει μια χαρά στις ανάγκες του. Να κάτσει σαν άνθρωπος και να εκτιμήσει την απαράμιλλη άνεση. Ειδικά στο ηλεκτρικό μοντέλο, θα είναι φανταστικός συνδυασμός και σε αρμονία με την τιμή, να την καταστήσει πολύ ελκυστική πρόταση. Βέβαια, τα 28,5 χιλιάρικα αφορούν μια γυμνή πρόταση. Υπολογίστε 3-4 χιλιάρικα παραπάνω για να την πάρετε εξοπλισμένη όπως της αρμόζει και σε ένα χρώμα που θα την αναδεικνύει. 

up
0 users have voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Αερίου το ανάγνωσμα!

Σα να γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα στις επιλογές μου. H C4, το βασικό καινούριο ηλεκτρικό που κοιτούσα, πήρε πόδι. Στον επόμενο τόνο, έπρεπε να ξεκαθαρίσω τις θερμικές μου επιλογές, ήτοι την τριάδα Duster/Captur (αμφότερα με εργοστασιακό χιλιάρι με υγραέριο) και Kamiq (εργοστασιακό χιλιάρι με φυσικό αέριο). Έγιναν κάμποσες επισκέψεις στις παρακείμενες αντιπροσωπείες και βγήκαν συμπεράσματα. 

Captur. Στα χαρτιά φάνταζε η ιδανική λύση. Το πιο όμορφο από τα τρία, το πιο φρέσκο, με μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης ΚΑΙ υγραέριο που το βρίσκεις παντού. Θυμίζω ότι πάνω από δύο μήνες τον χρόνο βρίσκομαι σε επαρχία, όπου αέριο δεν υπάρχει διαθέσιμο, οπότε έχει σημασία να έχω μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης. Το φανταζόμουν με χρυσαφί χρώμα στο αμάξωμα και λευκή οροφή και μεράκλωνα. Πήγα στην αντιπροσωπεία στην Αργυρούπολη, έφαγα τρελό σοκ με την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ πωλήτρια (αστέρι στην εμφάνιση, άριστο ντύσιμο, πολύ σωστοί τρόποι, πολύ κόσμια και ταπεινή συμπεριφορά, καθόλου ψωνισμένη κι ενημερωμένη στα πάντα, της βάζω 10 με τόνο). Αλλά το αμάξι ήταν τελείως ακατάλληλο για τα 194 εκατοστά μου και τα τριψήφια κιλά μου. Το βλέπεις κροσόβερ, αλλά το μπες-βγες σε στενοχωρεί κι η επαφή τής κεφαλής με την οροφή ξυπνά θύμισες από το Miata Mk2.5. Ρε παίδες, καιρό είχα να συναντήσω τέτοιο χάλι με το διαθέσιμο ύψος (από την υβριδική Corolla). Ναι, ούτε τα C4/2008 έχουν σοβαρό χώρο για τον οδηγό, αλλά όχι και να χτυπά το κεφάλι μου! Απορρίπτεται!

Πάρω παραδίπλα στο Duster. Πλούσια έκδοση στα 18.5 ΜΕ το μεταλλικό χρώμα, άνετοι χώροι, επίσης μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης (βασικά έχει το ίδιο μοτέρ με το Captur), ήμουν έτοιμος να πω το I do στη δεσποινίδα  μέχρι που ρώτησα τα δύο σημαντικά αξεσουάρ που θεωρώ απαραίτητα: έχει Adaptive Cruise Control; Έχει μεσαίο καθρέπτη που να σκουραίνει αυτόματα; Το κορίτσι ξεροκατάπιε και μου το ξεφούρνισε: μην ελπίζεις, δεν μπορεί να γίνει τίποτα ανάμεσά μας. 

Και κάπως έτσι, βρέθηκα στην Skoda. Ε ναι, το Kamiq κάνει σωστά τα απλά πραγματάκια. Όπως θα έπρεπε να τα κάνουν όλοι. Σωστή θέση οδήγησης, με φοβερό εύρος ρυθμίσεων. Πρέπει να είχε μπει Πυγμαίος προηγουμένως, μισή ώρα κατέβαζα το κάθισμα του οδηγού. Μετά πήγα να ρυθμίσω την κλίση τής πλάτης. Περιστροφικός διακόπτης, να το φέρεις ακριβώς εκεί που θες. Βλέπετε πώς γίνεται Γαλλάκια-Ρουμανάκι; Καθρέπτης που σκουραίνει σε όλες τις εκδόσεις. ACC με 350 ευρώ επιπλέον. Απλά, όμορφα, ωραία, νοικοκυρεμένα. 

Habemus Papam λοιπόν; Δεν είναι τόσο απλό. Μια ότι το πιο βολικό πρατήριο είναι στα 15 χιλιόμετρα, ενώ αυτό που περνάω πιο τακτικά στα 19. Μια ότι ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 280 λίτρα ΧΩΡΙΣ ρεζέρβα. Μια ότι δύο μήνες τον χρόνο θα κυκλοφορώ με 9 λίτρα βενζίνης. Το μεγάλο καλό είναι ότι το κόστος κίνησης θα είναι το μισό από του σημερινού υγραερίου. Το άλλο καλό είναι ότι υπολογίζω πως στα πέντε χρόνια θα φύγει σα ζεστό ψωμάκι. Οι φυσικοαεριάκηδες είναι λίγοι αλλά πολύ φανατισμένοι. Ελληνικό αμάξι, πρώτο χέρι, μη leasing είναι πολύ σπάνιο κι ως εκ τούτου, γίνεται ανάρπαστο. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει σε 5 χρόνια. Μπορεί να έχουν βγει μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 5' και τα ηλεκτρικά να είναι βιώσιμη λύση ακόμα και για αυτούς που δεν μπορούν να τα φορτίζουν κάθε βράδυ. 

Το σημαντικό είναι πως χωρίς οικονομική χασούρα μπορώ να αλλάξω το γερασμένο μου όχημα με ένα καινούριο με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας κι άνεσης. Θα χάσω σε ανεμελιά και σε χώρους, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή. Αν κι η κοπέλα στην Αργυρούπολη τολμάει να αμφισβητήσει την παραπάνω δήλωση...

up
0 users have voted.
Fanis75
Global Moderator, Moderator
Εικόνα Fanis75
Offline
Last seen: Πριν από 5 ώρες 28 λεπτά
Joined: 12/06/2002 - 18:45
O ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης

O ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης γιατί σου είναι τόσο απαραίτητος? Στα μισά μου αυτοκίνητα είχα (στην BMW τον είχα πληρώσει €500 μαζί με τους εξωτερικούς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους) στα άλλα μισά όχι. Ζήτημα εαν με ενόχλησε 2-3 φορές που δεν τον είχα στα 28 χρόνια που οδηγώ. Ειδικά σε όσα έίχαν φυμέ μεμβράνη πίσω, δεν καταλάβαινα τίποτα!

Έτσι όπως τα λές, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Το Καπτούρ δεν σε χωράει. Το Ντάστερ είναι καλή λύση αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντικά θεωρείς αυτά τα αξεσουάρ που αναφέρεις (είναι τελείως προσωπικό, για εμένα π.χ. είναι αδιάφορα έως και άχρηστα...αχαχα, από την άλλη θεωρώ απαραίτητα τα φώτα LED στους δρόμους μας). Εαν είναι τόσο σημαντικά που το απορρίπτεις, τότε δεν σου μένει κάτι άλλο!

Εκτός εαν περιμένεις για Yaris / Corolla Cross, οπού εκεί ίσως να χωράς, είναι μια 1η γεύση/είσοδος στην ηλεκτρική εποχή και θα πουληθούν σε 4-5 χρόνια πριν καν ανέβει η αγγελία. 

up
0 users have voted.
criuser
Offline
Last seen: Πριν από 2 ώρες 24 λεπτά
Joined: 17/11/2008 - 12:19
Το Καπτούρ έχει ένα θέμα με

Το Καπτούρ έχει ένα θέμα με το σχήμα του . Πλατύ χαμηλά , στενεύει ψηλά με αποτέλεσμα να μην χωράμε άνετα στις πλάτες . 

Το Κάμικ έχει τους καλύτερους χώρους , αλλά με 9 λίτρα τι  θα κάνεις ? 

Για μένα δες τα αυτόματα πετρέλαια που έχει η Ωμέγα που θα καίς όσο το υγραέριο....

up
0 users have voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Η χρήση μου είναι περιαστική

Η χρήση μου είναι περιαστική κι αυτοκινητόδρομος, το ACC θα δουλεύει συνέχεια. Αν είχα κι αυτόματο (μεγάλη αγάπη αλλά δε συνδυάζεται με τα αέρια), θα δούλευε και στο μποτιλιάρισμα.

Ο μεσαίος καθρέπτης με ενοχλεί. Το δεύτερο όχημα της οικογενείας δεν έχει τέτοια αβάντα, όποτε το οδηγώ νύχτα με ξενερώνει.

Οι επιλογές είναι πολλές. Μπορώ να κάτσω στα αυγά μου για όσο χρειαστεί, έχω αυτοκίνητο, δόξα τω Θεώ! Μπορεί να πάω για μεταχειρισμένο Kona 64 kWh σε 1-2 χρόνια. Τώρα που βγήκε και νέο μοντέλο, οι τιμές τους θα πέσουν κι άλλο. Πέρυσι, για να φέρεις ένα τέτοιο απ'έξω ήθελες 33 χιλιάρικα. Φέτος 29-30. Του χρόνου μπορεί 25. 

Ίσως αξίζει να περιμένω 3-4 χρόνια για καινούριο με τα ούλα του.

 

Οι υβριδικές επιλογές δε θα είναι φθηνές. Ούτε θα έχουν κόστος κίνησης χαμηλότερο από το τωρινό μου. Δε με ενθουσιάζουν.

 

Το πετρέλαιο το φοβάμαι και το απεχθάνομαι. Το φοβάμαι για τις ακριβές του ζημιές και για το κυνηγητό που θα του ρίξουν. Μην ξεχνάμε ότι σε 5 χρόνια θα θέλω να το πουλήσω. Απεχθάνομαι τη βρώμα του. 

up
0 users have voted.
agpr
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 33 δευτερόλεπτα
Joined: 26/01/2007 - 18:02
Αφού δεν βρίσκεις αυτό

Αφού δεν βρίσκεις αυτό ακριβώς που θες, αλλά δεν επείγεσαι, τότε περίμενε. Αργότερα ή γρηγορότερα θα βρεις αυτό που πραγματικά θες.

up
2 users have voted.
Mastoras78
Εικόνα Mastoras78
Online
Last seen: Πριν από 1 λεπτό 32 δευτερόλεπτα
Joined: 30/03/2010 - 23:05
Όταν ολοκληρώσεις την έρευνα

Όταν ολοκληρώσεις την έρευνα αγοράς γράψε μας περισσότερα για το γκομενάκι αν έχεις την καλοσύνη cheeky

up
6 users have voted.
Dublin
Offline
Last seen: Πριν από 3 ώρες 12 λεπτά
Joined: 14/12/2019 - 09:15
Η έρευνα αγοράς αυτή θα

Η έρευνα αγοράς αυτή θα κρατήσει μισή ντουζίνα χρόνια περίπου!

up
3 users have voted.
johanndelta
Offline
Last seen: Πριν από 3 ώρες 43 λεπτά
Joined: 01/01/1970 - 02:00
Συγνώμη, ο Σαμπας σκέφτεται

Συγνώμη, ο Σαμπας σκέφτεται κάτι άλλο πέραν του ρεύματος; surprise

(Τι plot twist ήταν τουτο;)

up
0 users have voted.

Δευτερη φορα...αγωνιστικα!

taxidiaris
Offline
Last seen: Πριν από 56 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 06/02/2009 - 00:04
Mastoras78 wrote:

Mastoras78 wrote:

 

Όταν ολοκληρώσεις την έρευνα αγοράς γράψε μας περισσότερα για το γκομενάκι αν έχεις την καλοσύνη cheeky

Κι εγώ πάντως θα ξαναπηγαίνα βόλτα στην Αργυρουπολη, και θα έπαιρνα πληροφορίες από Zoe έως koleos και από Dacia Sander έως Talisman break!

up
5 users have voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
johanndelta wrote:

johanndelta wrote:

Συγνώμη, ο Σαμπας σκέφτεται κάτι άλλο πέραν του ρεύματος; surprise

 

Αυτό είναι το απόλυτο αλλά με ζορίζουν τα φράγκα:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36826970-hyundai-kona

up
0 users have voted.
dstou
Offline
Last seen: Πριν από 42 λεπτά 54 δευτερόλεπτα
Joined: 17/09/2008 - 12:23
Nτιμσάμπας είναι φανερό ότι

Nτιμσάμπας είναι φανερό ότι προσπαθείς με το στανιό να φας τα λεφτά που φαγουρίζουν την τσέπη σου. Η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι να ριλαξάρεις και να τα φας αργότερα, Όταν στην αγορά θα υπάρχουν 3πλάσιες επιλογές από τώρα, και καλύτερες στα επιμέρους τεχνικά τους στοιχεία.

up
5 users have voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Και να μην πάρω το Kamiq

Και να μην πάρω το Kamiq μέχρι τότε;

up
0 users have voted.
dettol
Offline
Last seen: Πριν από 6 ώρες 24 λεπτά
Joined: 03/07/2018 - 11:44
dimsabas wrote:

dimsabas wrote:

Αυτό είναι το απόλυτο αλλά με ζορίζουν τα φράγκα:

 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36826970-hyundai-kona

Το ειπες και μονος σου!

Με leaf 1ης γενιας παντως μην ασχοληθεις. Το cng δεν ξερω τι μελλον εχει και εχω την εντυπωση οτι οσο επεκτεινονται τα ηλεκτρικα θα χανει εδαφος.

Σε 3-5 χρονια θα υπαρχει σιγουρα μεγαλυτερο δικτυο φορτιστων, αλλα δεν νομιζω οτι θα εχει αλλαξει τοσο δραματικα η κατασταση, ειδικα οσο οι τιμες τους παραμενουν σε τετοια επιπεδα. Με ξενερωσες πολυ με το enyaq που εβλεπα την τιμη και διαβολακια ξυπνουσαν μεσα μου.

up
1 user has voted.
MONMAN2
Offline
Last seen: Πριν από 2 ώρες 30 λεπτά
Joined: 21/03/2008 - 20:48
Κολλήματα

Πάντως και εσύ dimsabas έχεις τα κολλήματα σου και προσπαθείς να επιβεβαιώσεις τα θέλω σου , πχ λες θα γίνει ανάρπαστο το μεταχειρισμένο φυσικού αερίου σε 5 χρόνια , εγώ λέω ότι δεν θα είναι γιατί τα περισσότερα πρατήρια ΦΑ θα έχουν κλείσει λόγω έλλειψης ζήτησης ,στα λίγα που θα κάνεις ταξίδι να πας οι ουρές και οι καθυστερήσεις θα είναι αντίστοιχες φόρτισης ηλεκτρικού οπότε "κουβά" το όχημα φυσικού αερίου ιδίως αν είναι  με 9λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης cheeky.

Για τα ηλεκτρικά τώρα , θα μείνουν για πολλά ακόμα χρόνια  παιχνίδια για έχοντες και κατέχοντες και είναι  άσχημο αυτό   θα αποτελούν δείγμα πλουτισμού ,ο κόσμος είναι 12 χρόνια σχεδόν σε οικονομική ανέχεια και άγχος μην τα ξεχνάμε αυτά με ότι συνεπάγονται. Κουβά και αυτά για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον  ,θυμάμαι με την ευκαιρία την βλακεία με τις plasma τηλεοράσεις πολλά λεφτά ,έκαιγαν πολύ ρεύμα και χάλαγαν . Έτσι θα γίνει και με τα ηλεκτρικά μετά από 5-10 χρόνια θα είναι πολύ καλλίτερα σε όλα και θα μπορεί να τα πλησιάσει και ο μικρομεσαίος.

Νομίζω το καλλίτερο αυτή την στιγμή είναι τα υβριδικά τα ορθόδοξα της Toyota δηλ , η καλλίτερη μεταπώληση αυτή την στιγμή με αποδείξεις όχι θέλω και εικασίες, τι θα ψάχνουν νομίζεις  σε 5-10 χρόνια στα μεταχειρισμένα   αυτός που παίρνει βασικό μισθό ο χαμηλοσυνταξιούχος που θέλουν κάτι ασφαλές , αξιόπιστο ,οικονομικό ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ για τις μπαταρίες.

Μετά πετρέλαιο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε ανοικτούς δρόμους ότι καλλίτερο και επιδόσεις και οικονομία και αυτά έχουν μεταπώληση ,ρώτα έναν κάτοικο επαρχίας αν δεν πιστεύεις και ισχύει αυτό που είπες ελληνικό πρώτο χέρι όχι λίζινγκ όλα έχουν γρήγορη και καλή μεταπώληση  όχι μόνο τα ΦΑ ...είπαμε κολλήματα ...για όλα ισχύει dimsabas!

up
5 users have voted.
Dublin
Offline
Last seen: Πριν από 3 ώρες 12 λεπτά
Joined: 14/12/2019 - 09:15
MONMAN2 wrote:

MONMAN2 wrote:

Πάντως και εσύ dimsabas έχεις τα κολλήματα σου και προσπαθείς να επιβεβαιώσεις τα θέλω σου , πχ λες θα γίνει ανάρπαστο το μεταχειρισμένο φυσικού αερίου σε 5 χρόνια , εγώ λέω ότι δεν θα είναι γιατί τα περισσότερα πρατήρια ΦΑ θα έχουν κλείσει λόγω έλλειψης ζήτησης ,στα λίγα που θα κάνεις ταξίδι να πας οι ουρές και οι καθυστερήσεις θα είναι αντίστοιχες φόρτισης ηλεκτρικού οπότε "κουβά" το όχημα φυσικού αερίου ιδίως αν είναι  με 9λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης cheeky.

Για τα ηλεκτρικά τώρα , θα μείνουν για πολλά ακόμα χρόνια  παιχνίδια για έχοντες και κατέχοντες και είναι  άσχημο αυτό   θα αποτελούν δείγμα πλουτισμού ,ο κόσμος είναι 12 χρόνια σχεδόν σε οικονομική ανέχεια και άγχος μην τα ξεχνάμε αυτά με ότι συνεπάγονται. Κουβά και αυτά για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον  ,θυμάμαι με την ευκαιρία την βλακεία με τις plasma τηλεοράσεις πολλά λεφτά ,έκαιγαν πολύ ρεύμα και χάλαγαν . Έτσι θα γίνει και με τα ηλεκτρικά μετά από 5-10 χρόνια θα είναι πολύ καλλίτερα σε όλα και θα μπορεί να τα πλησιάσει και ο μικρομεσαίος.

Νομίζω το καλλίτερο αυτή την στιγμή είναι τα υβριδικά τα ορθόδοξα της Toyota δηλ , η καλλίτερη μεταπώληση αυτή την στιγμή με αποδείξεις όχι θέλω και εικασίες, τι θα ψάχνουν νομίζεις  σε 5-10 χρόνια στα μεταχειρισμένα   αυτός που παίρνει βασικό μισθό ο χαμηλοσυνταξιούχος που θέλουν κάτι ασφαλές , αξιόπιστο ,οικονομικό ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ για τις μπαταρίες.

Μετά πετρέλαιο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε ανοικτούς δρόμους ότι καλλίτερο και επιδόσεις και οικονομία και αυτά έχουν μεταπώληση ,ρώτα έναν κάτοικο επαρχίας αν δεν πιστεύεις και ισχύει αυτό που είπες ελληνικό πρώτο χέρι όχι λίζινγκ όλα έχουν γρήγορη και καλή μεταπώληση  όχι μόνο τα ΦΑ ...είπαμε κολλήματα ...για όλα ισχύει dimsabas!

Θα συμφωνήσω 100% με τα λόγια σου, ακόμη και για τις Plasma! Ακόμη κλαίνε τα λεφτά τους κάτι φίλοι μου με τις Panasonic!

up
1 user has voted.
106S16
Online
Last seen: Πριν από 2 λεπτά 12 δευτερόλεπτα
Joined: 19/10/2002 - 00:06
Δημήτρη, η γνώμη μου είναι να

Δημήτρη, η γνώμη μου είναι να ψάξεις να βρεις από ''χέρι'' ένα premium κατά βάση γερμανικό ως πενταετίας ατρακάριστο, ελληνικής αντιπροσωπίας βενζινοκίνητο, όπως το θέλεις εσύ (πεντάστερο, άνετο, έξτρα κ.τ.λ) με κινητήρα που ''σηκώνει'' υγραέριο, και να το κάνεις εσύ μετατροπή με ένα κορυφαίο σύστημα και μάστορα, με μπόνους, ότι μάλλον αν πας έξω από την αντιπροσωπεία της renault-dacia μπορεί να σου κάτσει και η πωλήτρια.

up
1 user has voted.
Tkin73
Online
Last seen: Πριν από 1 λεπτό 41 δευτερόλεπτα
Joined: 30/09/2013 - 20:51
Θα πάρεις το καμικ για

Θα πάρεις το καμικ για οικογενειακό αμάξι με 9λτ ντεπόζιτο βενζίνης και 280 λτ χώρο αποσκευών;

Πήγαινε πάρτο τουλάχιστον σε λιζινγκ που ακόμα το έχουν σε αυτόματο ντίζελ να βάζεις δύο ακόμα βαλίτσες 60λτ σαν άνθρωπος και να καις 5λτ και να έχεις και ωραίες ρεπριζ και να διακοσαριζει κιόλας. Και όταν το δώσεις το 25 ξαναβλεπεις την αγορά. Και κρατάς και τα λεφτά στην άκρη και πληρώνεις από εκεί μόνο τις δόσεις.

Και χώρους , και εργονομία και καλή ποιότητα και δεν σε νοιάζει αν χαλάσει το αυτόματο λιζινγκ το έχεις! Και θα μας λες πως πάει και το dsg μπας και ξεθαρεψει και κανένας άλλος ....

up
2 users have voted.
gatoz
Εικόνα gatoz
Online
Last seen: Πριν από 1 λεπτό 44 δευτερόλεπτα
Joined: 07/11/2006 - 12:10
..........

ψησε το φαδερι να βαλεις αεριο στο θηριο, βαλε κουλουρα 50αρα, χωραει χωρις να μηδενισει μπαγκαζ. ειναι και ασπαστη η μηχανουλα αυτη. πηγαινε απο τον σακκα και πες του να σου βαλει το ψηλωματακι του με τα μαλακα. πετα τα γκεολανταρ και παρε λατ κροσ για καλοκαιρι και μπιγκ χορν για χειμωνα. με τις φτηνες τις σιδερενιες που δινει. καπου 3 χιλιαρικα τα παντα ολα και με αντροιντ καλη οθονουλα. αμα τα κανεις αυτα, εχεις δωρο απο το γατο σιμπι.

up
1 user has voted.
.SPIROS.
Offline
Last seen: Πριν από 1 εβδομάδα 6 ημέρες
Joined: 13/09/2020 - 12:25
Ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη

Ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη μπορεις να αγορασεις απο το ebay με ελαχιστο κοστος. Μαλιστα ειναι κατι που το ειχα αμελησει και θα ψαξω για το δικο μου!

Γενικοτερα, βρισκομαστε σε μεταβατικη περιοδο. Κανεις δεν ξερει που θα καθησει η μπιλια σε 5 χρονια. Λογικα τα ηλεκτρικα θα αυξανονται καθως πλεον ειναι πολιτικη επιλογη της ΕΕ. Το ΦΑ δεν βλεπω να προχωραει, δυστυχως. Το πετρελαιο σταδικα θα απαγορευτει. Θα παρει βεβαια πολυ καιρο καθως μονο τα φορτηγα να υπολογισει κανεις...

Ισως αυτη τη περιοδο ειναι καλυτερα να παρεις ενα μτχ για 5 χρονια ωστε να κανεις τη δουλεια σου χωρις να χασεις πολλα λεφτα και σε 5 χρονια ενα ηλεκτρικο που οι τιμες θα εχουν πεσει αισθητα & θα υπαρχει ενα στοιχειωδες δικτυο φορτισης εκτος πολεων. Παντα με την προυποθεση πως θα μπορεις να το φορτιζεις στο σπιτι σου.

 

 

up
1 user has voted.
dimsabas
Offline
Last seen: Πριν από 43 λεπτά 47 δευτερόλεπτα
Joined: 13/01/2003 - 13:35
Πολλές ευχαριστίες

Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη τής καρδιάς μου που ασχολείστε με την ταπεινότητά μου και τις εμμονές μου. Συμφωνώ ότι όντως έχω φαγούρα στην τσέπη. Ποτέ δεν μπορούσα να νιώθω ότι έχω χρήματα που κάθονται και δεν παράγουν χόμπι, ευχάριστες αναμνήσεις ή απλώς ποιότητα ζωής. Προσπαθώντας να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου, να θυμίσω κάποια στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση:

*καραγουστάρω τα ηλεκτρικά, σε αντίθεση με τα μεγάλη πλειοψηφία των petrolhead. Ως εκ τούτου, το ζήτημα δεν μπορεί να είναι μόνο οικονομικό, αλλά και τι αρέσει στον καθένα. 

*αν επιλεγεί κάτι με καύσιμο, τότε αυτό θα πρέπει να πουληθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα (5-6-7 χρόνια) για ηλεκτρικό. Οπότε το πάρε ένα πετρέλαιο να νιώσεις απορρίπτεται, γιατί η τάση δείχνει ότι αυτό δε θα μπορεί να πουληθεί τόσο εύκολα σε λίγα χρόνια. Και καθώς έχει ήδη στην καμπούρα μου έναν δεινόσαυρο (Grand Vitara 2,5 του 2005), που θεωρείτο αμαξάρα όταν αγοράστηκε και τώρα δεν πιάνει ούτε το 1/10 της αρχικής τιμής, δεν έχω καμία όρεξη να επαναληφθεί το σενάριο. Ένα πετρέλαιο που θα πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί το 2027 ή/και θα έχει πανάκριβα τέλη είναι ένα θεωρητικό αλλά όχι απίθανο σενάριο που δε θέλω να το λουστώ. Αυτά πέρα από τη δεδομένη μου απέχθεια προς τη βρωμιά του.

*το να κλείσει πρατήριο φυσικού αερίου μού φαίνεται απίθανο. Μιλάμε για μια ακριβή επένδυση (250-300 χιλιάρικα) για να μην έχει μελετηθεί επαρκώς προηγουμένως και για να κλείσει έτσι απλά. Συν ότι στα ταξί (που αυτά είναι που κάνουν σοβαρό τζίρο), τα Octavia φυσικού αερίου αυξάνονται συνέχεια. Βέβαια, θα πει κανείς ότι αυτό αφορά τα πρατήρια της Αττικής. Σωστό. Επίσης, όπως προτείνω και σε όσους ενδιαφέρονται για ΦΑ, αγοράζεις μόνο αν τα σημερινά πρατήρια σε καλύπτουν. Δεν επαναπαύεσαι σε μελλοντικές εξαγγελίες.

*το να πάρω leasing δεν περνάει από το μυαλό μου. Πολλά τα οφέλη του, αλλά οικονομικό όφελος ΔΕΝ υπάρχει σε ιδιώτη. Ειδικά αν επιλέξω πετρέλαιο, που θα έχει αντίστοιχο κόστος κίνησης με το σημερινό μου.

*το να πάρω μεταχειρισμένο premium και να του κάνω μετατροπή υγραερίου, νομίζω ότι θα το απαξιώσει περαιτέρω. Και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το οικονομικό σκέλος που ανέφερα: το σκεπτικό είναι ότι με το χαμηλότερο κόστος κίνησης (με φυσικό αέριο ή ρεύμα) και την απουσία τελών καλύπτω τη διαφορά τής απαξίωσης και τελικά έχω με τα ίδια χρήματα ένα ολοκαίνουριο αμάξι με συστήματα ασφαλείας αντί για το παλιό. Με βάθος χρόνου 5 ή 10 έτη οι υπολογισμοί.

*το Enyaq μού αρέσει πάρα πολύ. Αλάλαξα από χαρά όταν διάβασα για 29,5 χιλιάρικα. Με αμάξωμα σαν του Kodiaq. Κι όμως, τα 34 χιλιάρικα προ επιδότησης έγιναν 41,5 βάζοντας δύο έξτρα: μεταλλικό χρώμα και ACC. Γιατί; Μα γιατί υπάρχουν υποχρεωτικά έξτρα, μία οθόνη infotainment και το Loft εσωτερικό. Ένα χιλιάρικο έκαστο. Συν ότι το ACC έρχεται πακέτο με κάμποσα άλλα.

*το Kamiq θα συνδυαστεί αυστηρά με μπαγκαζιέρα στα ταξίδια. Το οποίο με βρίσκει γενικώς σύμφωνο ως σκεπτικό. Να μη φορτώνεσαι ένα μεγάλο αμάξωμα 360 μέρες για να έχεις χώρους τις 5 που πραγματικά τούς χρειάζεσαι. Τα 9 λίτρα είναι πρόβλημα, όπως κι ότι μένω Βουλιαγμένη και το πρατήριο είναι στην Παιανία.

* αν είναι να πάρω μεταχειρισμένο, μένω με το δικό μου που το ξέρω και που με καλύπτει σε πάρα πολλούς τομείς. Αυτό για το μεσαίο καθρέπτη δεν το ήξερα. Καλά, από πού θα παίρνει ρεύμα; Μπορείς να μου στείλεις link από το eBay από αυτόν που πήρες;

*το πιο σωστό είναι αυτό που είπε ο Γάτος. Μια χαρά αποδίδει η Versάρα, ρίχνω κάνα φράγκο για να κάνω το GV τέρας. Α ρε Γάτε, είσαι πάντα πολύ μπροστά. 

up
1 user has voted.
.SPIROS.
Offline
Last seen: Πριν από 1 εβδομάδα 6 ημέρες
Joined: 13/09/2020 - 12:25
dimsabas wrote:

dimsabas wrote:

Αυτό για το μεσαίο καθρέπτη δεν το ήξερα. Καλά, από πού θα παίρνει ρεύμα; Μπορείς να μου στείλεις link από το eBay από αυτόν που πήρες;

δεν εχω παρει, θελω να παρω. Θα ψαξω στο ebay και θα δωσω λινκ.

up
1 user has voted.
Yem
Εικόνα Yem
Offline
Last seen: Πριν από 3 ώρες 56 λεπτά
Joined: 29/06/2020 - 09:57
Σου απάντησα στο άλλο νήμα ,

Σου απάντησα στο άλλο νήμα , αν μπορεί ο Φάνης να διαγράψει την απάντηση εκεί και την αντιγράφω εγώ τώρα εδώ!

dimsabas wrote:

Λατρεία, δώσε πληροφορίες. Τι να περιμένω για ένα Captur LPG με ACC; Ιδανικά θα ήθελα και διχρωμία στην οροφή, να υπολογίζω κάτι γύρω στα 21; Έχει καλό χρηματοδοτικό ή πιασοκολέ; Τι κατανάλωση βλέπεις με ήρεμη οδήγηση; Μόνο τέτοια κάνω; Γύρω στα 7,5-8 λίτρα; Ξέρεις να ψεκάζει ΚΑΙ βενζίνη υπό συνθήκες, όπως οι μετατροπές;

Το μπλογκ ΔΕΝ αλλάζει, εκεί καταγράφονται οι οδηγικαί εμπειρίαι. Το μέλλον περνάει από την πρίζα!

Καλησπέρα , sorry για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τα κολλήματα στο φόρουμ με κουράζουν και δεν πολυμπαίνω ! Στο θέμα μας τώρα  

►ACC δεν έχω μιας και έμπαινε σαν  έξτρα ακόμα και στην Dynamic 

►Στα 21,150 ήταν το 2020 τώρα είναι στα 21,980 +έξοδα

►Λογικά η διχρωμία θα είναι στα "δώρα" για να μην σου κάνουν άλλη έκπτωση 

►Η χρηματοδότηση είναι στα 5,9+0.6 το 3,9+0,6 όταν πήγα το καλοκαίρι ήταν για αυτά που ήταν τελωνείο ΚΑΙ ήθελαν να διώξουν ( μετρημένα κουκιά και κανένα Dynamic-LPG)

►Τώρα για την κατανάλωση -Λόγο covid κινούμε 100% στον αστικό ιστό με πολύ λίγο ελεύθερο δρόμο σε Κηφισό και Ποσειδώνος - δεν έχω βγάλει άκρη , στο ένα γέμισμα μου βγάζει 7/100 στο επόμενο 10/100 και πάει έτσι εναλλάξ , στο ένα γέμισμα θα βάλω 20ε αέριο στο άλλο 26ε! Οι μετρήσεις είναι με spritmonitor & Drivvo .Το trip computer σφυρίζει ανέμελα !

►Δεν ψεκάζει βενζίνη ταυτόχρονα , παίρνει μπρος με βενζίνη και σχεδόν αμέσως γυρνάει σε αέριο εκτός από τις πάρα πολύ κρύες μέρες 0-4c που θα χρειαστεί να ζεσταθεί λίγο !Σκέψου έκαψα 10 λίτρα βενζίνα από τις 5 Νοεμβρίου που έβαλα μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και καθυστερημένα 

"Λατρεία" χαχαχαχαχ μου θύμισες τον Δόγκανο με τον Παπαπέτρου !

up
1 user has voted.
gatoz
Εικόνα gatoz
Online
Last seen: Πριν από 1 λεπτό 44 δευτερόλεπτα
Joined: 07/11/2006 - 12:10
..........
up
1 user has voted.
Lap
Εικόνα Lap
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 46 δευτερόλεπτα
Joined: 17/10/2013 - 20:06
Εγω θα έκανα αυτό που λέει ο

Εγω θα έκανα αυτό που λέει ο ψιψινελ....

Να χαρείς ακόμα που σαι νέος..και εχες και το οχημα.

Μετα παίρνεις αυτά τα κουβαδακια σαν το ami και λες έχει ηλεκτρικό. 

up
1 user has voted.

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία logo