@otso said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@johnny-0 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Υπάρχουν πολλοί που τα έχουν βάλει αυτά παράνομα στην Ελλάδα, όσοι έχουν παλιό ρολόι, και επειδή το ρολόι γυρίζει προς τα πίσω επιστρέφοντας ρεύμα, η απόσβεση είναι ταχύτατη σε ένα χρόνο και κάτι, αν σου δίνει 1200kwh το χρόνο το μέγιστο. Φυσικά αρκετοί χρησιμοποιούν και μεγαλύτερα από 800W. Ένας λόγος που δε θέλουν να εγχεει κανένας στο δίκτυο είναι και τα παλια ρολόγια αυτα, δε θα μπορούν να χρεωθούν τέλη δικτύου και να πληρώνονται δεδδηεδες, αδμηεδες και καμπινεδες... Στη Γερμανία αν βάλεις τέτοιο και το δηλώσεις σε κάνα 4μηνο σου αλλάζουν το μετρητή βέβαια σε ψηφιακό για να γίνεται το net billing.
Ένα απλό σύστημα χωρίς smart meter και χωρίς μπαταρία, και χωρίς βάσεις για τα πάνελ, αποτελείται από 2 πάνελ 450w (160€), ένα μικροινβερτερ 800w (120€ αγορά απέξω), ένα καλώδιο σουκο με ανταπτορα κάνα 20αρικο και ένα έξυπνο μπριζακι για βλέπεις την παραγωγη 15€ (tplink tapo κλπ).
Johnny 0 απιστευτο ποστ , οντως γυρναει προς τα πισω ; το ρολοι εννοω .
Προβλημα εγω που εχω μικροκαταναλωσεις εκτος περιοδου που ειναι παιδια εδω και γινεται χαμος και καλοκαιρι με αιρ κοντισιον , δεν θα χτυπησει καμπανακι στον δεδδηε αμα αρχισουν να μηδενιζουν οι καταναλωσεις ; και με κυνηγανε για ρευματοκλοπη ;
υπαρχει εφαρμογη να παρακολουθω και να πεφτει κοφτης ; ωστε να υπαρχει μια μικρη καταναλωση και να μην γυρισει σε αρνητικο ;
Παντως εγω που βαζω φωτο του ρολογιου και καταναλωση στον δεδδηε , βγαζει αν ειναι αποδεκτη η καταναλωση και μετα δεχεται το οκ
Η επιστροφή είναι παράνομη, άλλο τι κάνει κάποιος στη ζούλα..
Ναι τα παλιά ρολόγια δεν είχανε stop να μη γυρίζουν πίσω, γιατί δεν υπήρχε λόγος, δεν υπήρχαν φωτοβολταϊκά σε σπίτια.
Αν έρθει κάποιος από δεδδηε, και το ρολόι γυρνάει αναποδα, ή έρθει για μέτρηση και δει να είναι πιο πίσω από την τελευταία μέτρηση, θα το στειλουν ως ρευματοκλοπη. Και πολύ πιθανό να κόψουν και το ρεύμα αν δουν ότι ο δισκος γυρνάει αναποδα (από την κολώνα σε μια παρόμοια περίπτωση).