-
Το C4 είναι περισσότερο μοντέρνο από το C3 Aircross (από την πλατφόρμα έως το αυτόματο κιβώτιο), το ερώτημα είναι αν κάποιος προτιμάει crossover ή περισσότερο SUV.
Η διαφορά στην τιμή τώρα με το facelift έχει μειωθεί επίσης.
Κάνε και τα 2 test drive να δείς, από όσα έχεις πει νομίζω κλείνεις προς C4, να πας από Corolla και C-HR σε C3 Aircross θέλει τεράστια βήματα, ενώ το C4 κάθεται γλυκά στη μέση αυτών, και με αρκετά χαμηλή τιμή για crossover (σε σχέση με C-HR) και κόστος συντήρησης (σε σχέση με Xceed, π.χ).
Το θεμα ομως ειναι. c3 aircross diesel full extra με αυτοματο ή ενα πιο συγχρονο αυτοκινητο δηλαδη το C4 full extra diesel στα ιδια χρηματα αλλα χωρις αυτοματο.... η λογικη νομιζω λεει C4.
-
Το θεμα ομως ειναι. c3 aircross diesel full extra με αυτοματο ή ενα πιο συγχρονο αυτοκινητο δηλαδη το C4 full extra diesel στα ιδια χρηματα αλλα χωρις αυτοματο.... η λογικη νομιζω λεει C4.
Εξαρτάται τι θές. Προσωπικά για εμένα (ειδκά το 2021) χειροκίνητο κιβώτιο δεν υφίσταται, είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν κοιτάω αυτοκίνητα που δεν είναι διαθέσιμα με αυτόματο κιβώτιο.
-
sakiss wrote:
Εξαρτάται τι θές. Προσωπικά για εμένα (ειδκά το 2021) χειροκίνητο κιβώτιο δεν υφίσταται, είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν κοιτάω αυτοκίνητα που δεν είναι διαθέσιμα με αυτόματο κιβώτιο.
Απλα ρε Φανή σπάνια μπαίνω πόλη για δουλειές. Και ούτε χιλιόμετρα κάνω (10km την ημέρα και 4-5 αποδράσεις τον χρόνο). Βασικά αν καταλήξω σε αυτό το βενζίνη με τα 130 θα χτυπήσω αλλά full extra.
-
C4 και ξερό ψωμί. Πρόκειται περί αθορυβης επιτυχίας.
Τα ξέρω αυτά τα γαλλικα. Δεν σου γεμίζουν στην αρχή το μάτι αλλά είναι κορυφαια
-
C4 και ξερό ψωμί. Πρόκειται περί αθορυβης επιτυχίας.
Τα ξέρω αυτά τα γαλλικα. Δεν σου γεμίζουν στην αρχή το μάτι αλλά είναι κορυφαια
Νομίζω έχει λόγους που δεν έχει κάνει ακόμα θόρυβο.
-
διάβασα ότι είχε μεγαλύτερη ζήτηση από την προβλεπόμενη όποτε έχουμε αναπροσαρμογή της παραγωγής.
-
δεν ξέρω ποτέ ακριβώς κυκλοφόρησε μιας και είναι πρόσφατο και απ όσων ξέρω όποιος το παραγγέλνει Ιούνιο-Αύγουστο η εκτιμώμενη παράδοση είναι Δεκέμβρη.
-
-
@sakiss, καλησπέρα και από εμένα.
Διάβασα όλο το νήμα μετά το πρώτο σου post γιατί ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έχει αναφερθεί πουθενά κάτι συγκεκριμένο που είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου.
Αρχικά εφόσον γουστάρεις Corolla θα πάρεις Corolla και όχι CHR που θέλει η γυναίκα σου γιατί δεν είναι μόνο θέμα γούστου. Τα παιδιά σου πίσω με την διαμόρφωση του χώρου στο CHR θα είναι σαν προφυλακισμένα. Και τότε η γυναίκα σου θα ξεχάσει (όπως πάντα) το λάθος ΤΗΣ να σε ωθήσει στο CHR και θα στα κάνει νταούλια γιατί ΕΣΥ δεν σκέφτηκες πρακτικά την επιλογή ΣΟΥ!
Ξεπερνώντας τα προβλήματα του έγγαμου βίου έρχομαι και στην ουσία του post που όπως είπα δεν ανέφερε κάνεις. Με δυο παιδιά αδερφέ ξέχνα την Corolla hatchback. Ξέχνα και την TS γιατί με τον 1.8 hybrid έρχεται μόνο active (όχι +) και είναι εμφανισιακά χάλι.
Αν δεν έχεις θέμα με το μήκος των 4,60m θα πάρεις Corolla sedan και αν σε παίρνει οικονομικά θα την πάρεις Style (Active+ δεν υπάρχει στο sedan) που είναι καλά εξοπλισμένη και κούκλα με τις 17'.
Το hatchback είναι για κάνα πιτσιρίκα να πηγαίνει την γκόμενα Ανάβυσσο για μπάνιο. Η Corolla sedan σε style είναι απαικτη εφόσον δεν σε ενοχλούν όπως λες οι επιδόσεις αλλά και ο θόρυβος του CVT στις έντονες επιταχύνσεις και στα υψηλά φορτία. Το μεταξόνιο του sedan σου δίνει άπλετο χώρο για τα πόδια των πίσω ενώ θα σε καλύψει και ο χώρος αποσκευών ακόμα και για διακοπές με όλη την οικογένεια. Άποψη μου τέλος ότι στην sedan πάει πολύ και η μικρή αεροτομούλα πίσω. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε δες την απο κοντά. Μα εύχεσαι να έχει style μόνο.
Με το καλό ότι και αν επιλέξεις στο τέλος.
-
**Τα ποστ που αφορούν το C4 μεταφέρθηκαν στο κατάλληλο θέμα. **
https://forum.4troxoi.gr/forum/kataskeyastes-kai-montela/citroen-c4-iii-mod-2021
-
Δεν ανοιγω νεο θεμα μιας και υπαρχει αυτο.
Λοιπον χωρις πολλη αναλυση κλπ μιας και εχει εξαντληθει η συζητηση για τα υπερ και τα κατα του καθενος, θετω ενα διλλημα και περιμενω απλα απαντησεις και 1-2 λογους.Οικογενεια με 2 μικρα παιδια (1 9μηνο μωρο και 1 που ερχεται) και με σκοπο οτι παρει να το μεταπουλησει σε 5-8 χρονια για αγορα ηλεκτρικου τοτε. 2 επιλογες :
- CHR 1.8 C-LUB granite gray
- Corolla 1.8 Black Edition red/black
Η τιμη ειναι ιδια, περιπου 24.500
Δεχομαι και απαντηση τυπου Yaris Cross ή περιμενε facelift corolla , αλλα και τα 2 αυτα σημαινουν 6 μηνες+ αναμονη που δεν ειναι απαγορευτικο μεν, αλλα ειναι δυσαρεστο.
Μη σταθουμε στο μεγεθος port-baggage, εχω συμβιβαστει πως οτι και να αγοραστει θα χρειαστει μπαγκαζιερα για τα ταξιδια. Οπως και μη χασουμε χρονο προτεινονταςι αλλα μοντελα ή αλλες εκδοσεις αυτων. Οι εκδοσεις εχουν επιλεγει επειδη με καλυπτουν και μου αρεσουν + τις βρισκω ετοιμοπαραδοτες. -
@osfp said in Corolla Vs CHR (βοήθεια/1.8 hybrid):
Δεν ανοιγω νεο θεμα μιας και υπαρχει αυτο.
Λοιπον χωρις πολλη αναλυση κλπ μιας και εχει εξαντληθει η συζητηση για τα υπερ και τα κατα του καθενος, θετω ενα διλλημα και περιμενω απλα απαντησεις και 1-2 λογους.Οικογενεια με 2 μικρα παιδια (1 9μηνο μωρο και 1 που ερχεται) και με σκοπο οτι παρει να το μεταπουλησει σε 5-8 χρονια για αγορα ηλεκτρικου τοτε. 2 επιλογες :
Δεχομαι και απαντηση τυπου Yaris Cross ή περιμενε facelift corolla , αλλα και τα 2 αυτα σημαινουν 6 μηνες+ αναμονη που δεν ειναι απαγορευτικο μεν, αλλα ειναι δυσαρεστο.
Μη σταθουμε στο μεγεθος port-baggage, εχω συμβιβαστει πως οτι και να αγοραστει θα χρειαστει μπαγκαζιερα για τα ταξιδια. Οπως και μη χασουμε χρονο προτεινονταςι αλλα μοντελα ή αλλες εκδοσεις αυτων. Οι εκδοσεις εχουν επιλεγει επειδη με καλυπτουν και μου αρεσουν + τις βρισκω ετοιμοπαραδοτες.δεν περιμενα να το πω ποτε...
κορολα.
με το σι έιτς αρ θα παθουν καταθλιψη τα παιδια και δεν θα πινουν το γαλα τους.
σκεφτοταν νταντζεον ο σχιστοματης που σχεδιασε το πισω καθισμα.... -
Θα σου φύγει η μέση να σκύβεις να βαζεις - βγαζεις τα καθισματάκια με το κορολλα.
Τοσο θέμα ορατοτητας τα παιδιά δεν θα έχουν γιατι θα είναι σε καθισματα και αρα πιο ψηλά και με καλυτερη ορατοτητα από το να ήταν χωμένα.Αν δεν σε πειράζει η λιγο μεγαλυτερη καταναλωση και οι καπως χειρότερες επιδόσεις του chr, προτιμησε το από την χαμηλή κορόλλα (οχι οτι το chr ειναι κανα ψηλό με 15 εκατοστά clearance, αλλά από το "φιδι" κορόλλα σαφώς καλύτερο στον παραπάνω τομέα)
Και ως SUV θα έχεις καλυτερη μεταπώληση -
Εγώ προτίμησα την Κορόλα για τους εξής λόγους:
- Καλύτερος εξοπλισμός
- Πιο ωραίο εσωτερικό
- Καλύτερη στον δρόμο
- Μικρότερο βάρος = καλύτερη κατανάλωση και επιδόσεις
- Νεότερο μοντέλο
-
@fanis75 said in Corolla Vs CHR (βοήθεια/1.8 hybrid):
Εγώ προτίμησα την Κορόλα για τους εξής λόγους:
- Καλύτερος εξοπλισμός
- Πιο ωραίο εσωτερικό
- Καλύτερη στον δρόμο
- Μικρότερο βάρος = καλύτερη κατανάλωση και επιδόσεις
- Νεότερο μοντέλο
Με το 1-4 καμια αντίρρηση αλλά το 5 ειναι σχετικό γιατι το chr ειναι facelift και ενσωματώνει ολες τις βελτιώσεις που μπήκαν ίσως στην κορόλλα που κυκλοφορησε το ίδιο διάστημα...
Γενικά καθε facelift ειναι προτιμότερο από το πρωτο μοντέλο γιατι ενσωματώνονται ολες οι αλλαγές και βελτιώσεις... ειδικά σε mainstream μάρκες που δεν γινονται κατ ετος βελτιώσεις -
Μόνο γι αυτήν την βρεφική ηλικία, κι επειδή θα χρειάζεστε ίσως και δύο καροτσάκια ταυτόχρονα (ή ένα διπλό) όπως κι άλλα συμπραγκαλα, πολυ φοβάμαι πως η χατσμπακ κορόλα έχει ελάχιστο πορτμπαγκάζ που δεν θα φτάνει ούτε για το ένα παιδί. Κρίμα επίσης στα ίδια λεφτά να αγοραστεί "λιγότερο" αυτοκίνητο, ενώ το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα του CHR είναι το όντως κλειστοφοβικο αλλά αρκετά μεγαλύτερο πίσω κάθισμα. Σε όλα τα υπόλοιπα, είναι καλύτερα ξοδεμενα λεφτά το CHR.
-
Απλά να σημειώσω ότι στα ίδια χρήματα η Κορόλα έχει αρκετά καλύτερο εξοπλισμό, οπότε στα δικά μου μάτια για παράδειγμα ειναι "περισσότερο" αυτοκίνητο. Γούστα είναι αυτά...επί της ουσίας το ίδιο αυτοκίνητο είναι.
-
corolla το άλλο για τους πίσω είναι σαν κελί φυλακής
-
Η γυναικα σπρωχνει για SUV και προτιμαει yaris cross, αλλιως συμβιβαζεται με CHR και ας φοβαται τα πισω παραθυρα.
Εγω τα βλεπω εξισου ομορφα, πιο ξεχωριστο το CHR αλλα εχει βρωμισει ο τοπος κιολας....ενω η corolla ενω ειναι ενα απλα ομορφο hatchback, στη συγκεκριμενη εκδοση ειναι κουκλα και δεν εχω δει καμια εξω στο δρομο.
Σαν εξοπλισμος χοντικα η corolla εχει παραπανω ηλεκτρικους καθρεπτες, full led, οθονη 7" για καντραν, ημιδερματινα καθισματα και ασυρματη φορτιση κινητου.
Απο αυτα, μονο τα full led και τους ηλεκτρικους καθρεπτες βρισκω χρησιμα (γιατι και τα καθισματα του CHR ειναι πολυ ποιοτικα, και η ασυρματη φορτιση αχρηστη ειναι οταν δεν εχεις ασυρματο android auto και βαζεις ουτως η αλλως καλωδιο, ενω και η οθονη δεν ειναι wow).
Στο δρομο πρεπει να ειναι πολυ καλα και τα 2 και ο βασικος λογος που δε θελω να παω στο yaris cross (ημιακαμπτος), ενω η corolla λογω 17" αντι 18" και βαρους/αεροδυναμικης περιπου μισο λιτρο/100 πιο οικονομικη.
-
κλινω λιγο προς corolla, αλλα με φοβιζει το facelift που πρεπει να ειναι στη γωνια, και η μεταπωληση γιατι παρολο που δινω τα ιδια χρηματα, σαν αυτοκινητο εχει μικροτερη βασικη τιμη( απο το CHR) και οι full extra εκδοσεις ποτε δεν εκτιμωνται απο τους υποψηφιους αγοραστες.
-
κλινω λιγο προς corolla, αλλα με φοβιζει το facelift που πρεπει να ειναι στη γωνια, και η μεταπωληση γιατι παρολο που δινω τα ιδια χρηματα, σαν αυτοκινητο εχει μικροτερη βασικη τιμη( απο το CHR) και οι full extra εκδοσεις ποτε δεν εκτιμωνται απο τους υποψηφιους αγοραστες.
Να ξέρεις πάντως ότι όντως δυο καροτσάκια στην κορολλα δεν μπαίνουν (εγώ έβαλα δυο καροτσάκια στην μια φορά που χρειάστηκε αλλά με τίποτα για καθημερινά). Στο CHR λίγο καλύτερα αλλά καλύτερα αυτό να το δεις αυτοπροσώπως με τα δικά σου καροτσάκια…
-
Που βρήκες το CHR C-LUB με 24500 ? Πολύ καλή τιμή. Είχε μια έκπτωση λίγο καιρό πρίν που πλέον δεν ισχύει. Φαντάζομαι η τιμή δεν είναι για διχρωμία, σωστά ?
-
@orestis82 said in Corolla Vs CHR (βοήθεια/1.8 hybrid):
Να ξέρεις πάντως ότι όντως δυο καροτσάκια στην κορολλα δεν μπαίνουν (εγώ έβαλα δυο καροτσάκια στην μια φορά που χρειάστηκε αλλά με τίποτα για καθημερινά). Στο CHR λίγο καλύτερα αλλά καλύτερα αυτό να το δεις αυτοπροσώπως με τα δικά σου καροτσάκια…
εχω 1 καροτζι "μεγαλο" αυτη τη στιγμη, και σχεδιαζω την αγορα ενος "travel" απο αυτα που διπλωνουν και μπαινουν ακομα και στο αεροπλανο, κυριως γιατι η γυναικα δε μπορει να κουβαλησει (οχι να συρει) το μεγαλο. Πως αγοραζουν ολοι στην πορεια ενα καροτσι-μπαστουνι πχ. Ε και οταν ερθει το δευτερο μωρο σε ενα 7μηνο παιρνει το "μεγαλο".
Αρα δε νομιζω πως υπαρχει θεμα στο να χωρεσουν και τα 2 στο αυτοκινητο.
Σιγουρα ομως ταξιδι δεν πας ξεκινοντας ετσι....Φετος εκανα ταξιδι με το 1 μωρο με corolla E12 που εχει περιπου 300 λιτρα port-baggage, ειχα ομως και το δευτερο πισω καθισμα κενο. Με 2 καθισματακια που σημαινει οτι στα πισω καθισματα δε βαζεις τιποτα και με τα 2 καροτσια θεωρω δεδομενο οτι παμε για μπαγκαζιερα. Εκει δε θα κανουν διαφορα τα 16 λιτρα παραπανω που εχει το CHR ουτε το οτι ειναι λιγο πιο ευρυχωρο πισω... Αρα δε το θεωρω παραγοντα.
Corolla Vs CHR (βοήθεια/1.8 hybrid)