-
Μετά από περίπου 2000χλμ το αμάξι συνεχίζει και με εντυπωσιάζει...
Πααααρα πολύ άνετο σε ταξίδια, βγαίνεις ατσαλακωτος και ξεκούραστος και βολικό ότι σε κρατάει μέσα στις λωρίδες.
Θα ήθελα να ήταν παραπάνω από τα 150 άλογα, λίγο πιο δυνατό για σωστότερη προσπέραση, αλλά οκ.Στα θετικά η κατανάλωση στα ταξίδια που παρόλο το βάρος του, με 130 χλμ/ώρα ήμουν λίγο πάνω από 6λ/100χλμ.
Στην πόλη και στην κίνηση είναι λίγο σπαστικό το start stop ειδικά όταν εκεί που πας να σταματήσεις τελείως ξαναπαίρνει μπρος ο κινητήρας για να προχωρήσεις.
Καταλαβαίνω ότι σε όλα τα start stop έτσι είναι.Ένα περίεργο, όχι απόλυτα αρνητικό, είναι η μη μεγάλη σιγουριά του τιμονιού στις μεγάλες ταχύτητες, το νιώθω περισσότερο "ξένο" σε σύγκριση με το Audi A4 που είχα.
Άλλαξα και τις μπανάνες στον εσωτερικό φωτισμό από τα κλασσικά κίτρινα φώτα σε led άσπρα, πλην της πίσω πλαφονιερας που δεν βρήκα πως ανοίγει... 🤪
Τελικά οι τεράστιοι χωροι καμπίνας και Πορτ μπαγκαζ είναι απίστευτοι.
Και ακόμα μαθαίνω πότε γίνεται η χρήση του sail mode στην πόλη σε κάθε ταχύτητα στο ECO mode.
Ευχαριστημένος ως σύνολο: 9,5 στα 10!
-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Πααααρα πολύ άνετο σε ταξίδια, βγαίνεις ατσαλακωτος και ξεκούραστος και βολικό ότι σε κρατάει μέσα στις λωρίδες.
Θα ήθελα να ήταν παραπάνω από τα 150 άλογα, λίγο πιο δυνατό για σωστότερη προσπέραση, αλλά οκ.Στα θετικά η κατανάλωση στα ταξίδια που παρόλο το βάρος του, με 130 χλμ/ώρα ήμουν λίγο πάνω από 6λ/100χλμ.
Στην πόλη και στην κίνηση είναι λίγο σπαστικό το start stop ειδικά όταν εκεί που πας να σταματήσεις τελείως ξαναπαίρνει μπρος ο κινητήρας για να προχωρήσεις.
Καταλαβαίνω ότι σε όλα τα start stop έτσι είναι.Ένα περίεργο, όχι απόλυτα αρνητικό, είναι η μη μεγάλη σιγουριά του τιμονιού στις μεγάλες ταχύτητες, το νιώθω περισσότερο "ξένο" σε σύγκριση με το Audi A4 που είχα.
Άλλαξα και τις μπανάνες στον εσωτερικό φωτισμό από τα κλασσικά κίτρινα φώτα σε led άσπρα, πλην της πίσω πλαφονιερας που δεν βρήκα πως ανοίγει... 🤪
Και ακόμα μαθαίνω πότε γίνεται η χρήση του sail mode στην πόλη σε κάθε ταχύτητα στο ECO mode.
Την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα το τιμόνι στο xceed σε σχέση με το Leon. Όπου το έχω πει πέφτουν να με φάνε , ευτυχώς το αναφέρει και ένας κάτοχος
Καλοτάξιδος και πάλι ρε μαν χαίρομαι που σου αρέσει η επιλογή σου -
@tsofras said in KIA SPORTAGE 2021:
Την ίδια αίσθηση μου έδωσε και εμένα το τιμόνι στο xceed σε σχέση με το Leon. Όπου το έχω πει πέφτουν να με φάνε , ευτυχώς το αναφέρει και ένας κάτοχος
Καλοτάξιδος και πάλι ρε μαν χαίρομαι που σου αρέσει η επιλογή σουΌχι φίλε, μαζί σου!
Αν δεν το οδηγούσα αρκετά δεν θα συνέχιζα να έχω αυτήν την αίσθηση!Όπως και ναχει κάποια στιγμή την "παντρεύεσαι"!
Σε ευχαριστώ πολύ...
-
μετά τις μειώσεις σε νισσαν και 3008 η κία θα κάνει κάποια κίνηση για το sportage?το χαλβαδιάζω για πετρέλαιο αλλά με 37000 έκδοση titanium χειροκίνητο δεν τολμώ να κάνω κίνηση. Το έχει κάποιος σε πετρέλαιο να μου πει για κατανάλωση και επιδόσεις?
-
@doom1983 said in KIA SPORTAGE 2021:
μετά τις μειώσεις σε νισσαν και 3008 η κία θα κάνει κάποια κίνηση για το sportage?το χαλβαδιάζω για πετρέλαιο αλλά με 37000 έκδοση titanium χειροκίνητο δεν τολμώ να κάνω κίνηση. Το έχει κάποιος σε πετρέλαιο να μου πει για κατανάλωση και επιδόσεις?
Εγω το xceed εχω σε πετρελαιο με τα 136 αλογα.Επιδοσεις μια χαρα πατας γκαζι και φευγεις καταναλωση μεση εχω στα 5.8.Χωρις αυγο στο ποδι ουτε τερμα τα γκαζια.Κανονικη οδηγηση.
-
@doom1983 said in KIA SPORTAGE 2021:
Καμιά μουλωχτη αύξηση μπορεί να κάνει πάλι , μείωση δεν το βλέπω...σπορτατζ και τουσον δεν έχουν κρατήσει πάνω από 3 μήνες σταθερή τιμή από την πρώτη μέρα που βγήκαν και τα δύο...το τουσον που ήταν και το φθηνότερο πρέπει να έχει πάρει πάνω από 5 χιλιάδες σε όλες τις εκδόσεις του. Το υβριδικό τουσον στην καλή έκδοση το δικινητο έχει ίδια τιμή με το σπορτατζ πλέον παρότι έχει εμφανώς λιγότερο εξοπλισμό πέρα από το παλιότερο και λίγοτερο ποιοτικό εσωτερικό....από τις συνεχείς αυξήσεις έχουν χάσει την μπάλα!
-
Καλησπερα.Ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εχει καποιος γνωση για την αξιοπιστια της τελευταιας γεννιας του σπορταζ?Επειδη βλεπω κατα καιρους στο ιντερνετ να τα πουλανε μεταχειρισμενα αρκετα κατω απο την αγορα πωλησης
-
Για το τρέχον μοντέλο μιλάς ή για το προηγούμενο;
-
Ως κάτοχος Sportage 22 150hp Titanium είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε όλα του...
Δεν έχει ακουστεί κανένα πρόβλημα.
Μόνο στην Αμερική που φοράνε άλλους κινητήριες -
-
@chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Για το τρέχον μοντέλο μιλάς ή για το προηγούμενο;
για το τρεχον
6 μεταχειρισμένα βλέπω του τρέχοντος μοντέλου δεν βλέπω κάποιο σε ύποπτα χαμηλή τιμή. Άλλος πουλάει το τέρμα βασικό μοντέλο με 40Κ χλμ 27 ως 26Κ λέει το δίνει και το έχει πάρει 29.5 δεν βλέπω να τα σκοτώνουν τώρα γιατί τα δίνουν αυτά τα 6 με τόσο λίγα χλμ; κανείς δεν ξέρει αλλά είναι ένα μοντέλο που πουλάει πλέον αρκετά και υποθέτω κάποιους δεν τους βόλεψε ή πάνε για κάτι καλύτερο
-
This post is deleted! -
Μετά από καιρό, έχω να σας ενημερώσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραβίασε οδηγός κόκκινο φανάρι και μας χτύπησε το Sportage MY22.
Ευτυχώς, οικογενειακώς είμαστε όλοι καλά.
Αλλά, δυστυχώς, από το επίσημο φανοποιείο της αντιπροσωπείας η ζημιά βγήκε γύρω στα 25.000€.!
Ο άλλος οδηγός κάνει αρνητική δήλωση ότι περάσαμε εμείς με κόκκινο, αλλά υπάρχουν μάρτυρες που γράφτηκαν από την τροχαία και κάμερες.
Οπότε πάμε δικαστικώς, αλλά και επίσημα χωρίς όχημα....Κριμα, αν οι καμερες μπορουν να διαφωτισουν την περιπτωση δε νομιζω να φτασετε στα δικαστηρια.
-
25.000€ ζημιά; Μήπως 2500€;
-
@panos2171 said in KIA SPORTAGE 2021:
Τα 25000€ μου φαίνονται πολλά ακόμα και για αντιπροσωπεία
τα 2500€ παλι πολύ λίγα. -
Πολύ κρίμα....
Παρατηρώ ότι δεν άνοιξαν οι αερόσακοι.
Αν είχαν ανοίξει πόσο θα κόστιζε;Εύχομαι καλή συνέχεια γιατί θα είναι δύσκολη υπόθεση.
-
@ilias-a said in KIA SPORTAGE 2021:
Μετά από καιρό, έχω να σας ενημερώσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραβίασε οδηγός κόκκινο φανάρι και μας χτύπησε το Sportage MY22.
Αλλά, δυστυχώς, από το επίσημο φανοποιείο της αντιπροσωπείας η ζημιά βγήκε γύρω στα 25.000€.!
Ο άλλος οδηγός κάνει αρνητική δήλωση ότι περάσαμε εμείς με κόκκινο, αλλά υπάρχουν μάρτυρες που γράφτηκαν από την τροχαία και κάμερες.
Οπότε πάμε δικαστικώς, αλλά και επίσημα χωρίς όχημα....
Κριμα, αν οι καμερες μπορουν να διαφωτισουν την περιπτωση δε νομιζω να φτασετε στα δικαστηρια.
Επειδή έτυχε να δω το υλικό της κάμερας, δεν φαίνεται η αλλαγή από κίτρινο σε κόκκινο από την πλευρά του άλλου οδηγού, αλλά φαίνεται από την πλευρά μου και από την απέναντι ότι ξεκινάμε όλοι μαζί γιατί έγινε πράσινο.
Ελπίζω αυτό να φτάνει. -
Κριμα, αν οι καμερες μπορουν να διαφωτισουν την περιπτωση δε νομιζω να φτασετε στα δικαστηρια.
Επειδή έτυχε να δω το υλικό της κάμερας, δεν φαίνεται η αλλαγή από κίτρινο σε κόκκινο από την πλευρά του άλλου οδηγού, αλλά φαίνεται από την πλευρά μου και από την απέναντι ότι ξεκινάμε όλοι μαζί γιατί έγινε πράσινο.
Ελπίζω αυτό να φτάνει.Λογικα, δεν γινετε και οι 2 μεριες να εχουν πρασινο.
-
@nickthetrib said in KIA SPORTAGE 2021:
@panos2171 said in KIA SPORTAGE 2021:
Τα 25000€ μου φαίνονται πολλά ακόμα και για αντιπροσωπεία
τα 2500€ παλι πολύ λίγα.25.000 € είναι μαζί εργατικά και ανταλλακτικά, όλα καινούρια. Δεν υπάρχουν ακόμα ιμιτασιον κλπ. Μπορεί να δηλώνουν πολλά πραγματι, αλλά έτσι όπως πάει μπορεί να βγει ασύμφορο επισκευής.
Δυστυχώς έχει στραβωσει και σασί και ράγισε και το παρμπρίζ.
Εμπρός εκτός από τους αισθητήρες, πήρε προφυλακτήρες, ψυγείο, ιντερκουλερ και άλλα που θα τα μάθω μόλις πάρω το επίσημο χαρτί των ανταλλακτικών. -
Ελπίζω αυτό να φτάνει.φαινετε οτι εσυ ξεκινησες με πρασινο ?
KIA SPORTAGE 2021