-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
@cirus said in KIA SPORTAGE 2021:
@kapa-0 said in KIA SPORTAGE 2021:
Αν σε αυτά τα ποσά προσθέσεις και (έξοδα δανείου, τέλη αν έχει, πινακίδες, τόκους δανείου). Φτάσαμε το 50αρικο. Και έχουμε δρόμο ακόμα....
Τελικά μια χαρά τιμουλα έκλεισα το τουσονακι(που και αυτό είναι υψηλά τιμολογημενο, αλλά βλέπεις συγκριτικά τιμές και το βγάζεις vfm)
Εσύ καλά έκανες και έκλεισες το τουσον αμαξαρα θα πάρεις και οι υπόλοιποι κάνουμε τον σταυρό μας να μας βγάλει το αμαξακι μας όσο πάει απροβληματιστα....
καλά SUZUKI, Japan έχεις, δεν έχεις και μεγάλο φόβο για προβλήματα.
Δηλαδή εμείς με FORD μόλις τελιώσει η εγγύηση τι να πουμε? χαχαχαχαχαχα
Εντάξει τα αμάξια είναι και πως θα τα πας. Το πιο αξιόπιστο στα χέρια σιδεροφαγου θα βγάλει πρόβλημα. Και μέχρι ένα σημείο η φροντίδα και η προδερμ σώζει, μέχρι ένα σημείο φυσικά
καλά σίγουρα. Το πιο σημαντικό από όλα για μένα είναι η συντήρηση και τα λάδια. Πχ εμένα το skoda μου έλεγε αλλαγη λαδιων καθε 30000χλ. Ουτε είχα διαννοηθει ποτε ότι θα έκανα πάνω από 10000 χωρις να τα αλλάξω. και γενικά τα είχα όλα στην ώρα τους, ποτε δεν άφηνα κάτι στην συντήρηση. Αυτό σε όλα μου τα αυτοκίνητα και ευτυχώς ποτέ δεν είχα κάποιο προβλημα σε κινητήρα.
Αλλά όπως και να το κάνουμε για μενα τουλάχιστον δεν μπορεί ο Ευρωπαίος να συγκριθεί με την αξιοπιστία του Ιαπωνα η Κορεάτη. Μαρέσουν πιο πολύ εμφανισιακά τα ευρωπαικά γιαυτό τα προτιμώ. Οσο και να κοροιδεύω ομως τα εξ ανατολής για σχεδιασμο, πχ τα Soutzoukia για την εμφάνιση τους, αλλο τόσο λέω πάντα πόσο αξιοπιστα και καλά αυτοκίνητα είναι και πιστεύω ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα ευρωπαικά αδέρφια τους.
-
Τώρα τελευταία έγιναν αξιόπιστα τα suzuki. Πριν καμία 10-15 έτη είχαν σοβαρά θέματα αξιοπιστίας.
-
Δεν ξέρω πλέον με την πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών και των ραντάρ καμερών και διασυνδέσεων έχουν τα νέα αμάξια πολλά ανοικτά μέτωπα σε θέματα αξιοπιστιας σε βάθος χρόνου.
Θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να βγαίνουν στατιστικά σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας τι και πόσο λειτουργεί πχ μετά από 80-100000 χλμ και 4-5 χρόνια σε σχέση με την απόδοση και απόκριση της αρχής (κάποια βέβαια που δέχονται αναβάθμιση λογισμικού μπορεί και καλύτερα!) αλλά και σε επίπεδο hardware. -
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Τώρα τελευταία έγιναν αξιόπιστα τα suzuki. Πριν καμία 10-15 έτη είχαν σοβαρά θέματα αξιοπιστίας.
πριν 15χρονια επαιρνές alfa εφευγες ταξίδι και όταν έφτανες είχε σκουριάσει. δεν λέω για τόσο παλιά.
Εδω και αρκετά χρόνια ειναι αξιόπιστα πάντως. Και η alfa δεν σκουριάζει πια lol
-
Δεν ξέρω πλέον με την πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών και των ραντάρ καμερών και διασυνδέσεων έχουν τα νέα αμάξια πολλά ανοικτά μέτωπα σε θέματα αξιοπιστιας σε βάθος χρόνου.
Θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να βγαίνουν στατιστικά σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας τι και πόσο λειτουργεί πχ μετά από 80-100000 χλμ και 4-5 χρόνια σε σχέση με την απόδοση και απόκριση της αρχής (κάποια βέβαια που δέχονται αναβάθμιση λογισμικού μπορεί και καλύτερα!) αλλά και σε επίπεδο hardware.εγώ αναφέρομαι στα μηχανικά.
στα ηλεκτρονικά δεν ξέρουμε καθόλου. Θα δείξει. Οσο γίνονται περισσότερα και περισσότερα όντως είναι ένα θέμα.
-
-
@katafractos17 said in KIA SPORTAGE 2021:
Kαι παω λοιπον χθεs με μεγαλη χαρα να κλεισω το sportage αφου το βλεπω και με οθονεs ανοιχτεs και ηδη εχω "φτιαχτει΄' ολα καλα ....παμε καθομαστε στο γραφειο και μιλαμε για αγορα μετροιτηs οπου μου κανανε την απιστευτη εκπτωση των 250€ (χαχαχαχα !!! ) γελαω φυσικα αλλα το ξεπερνω σκεφτομενοs τιs οθονεs ...ακουω τον χρονο παραδοσηs 6+ μηνεs που φυσικα ειναι παντα παραπανω ...κανω γρηγορουs υπολογισμουs και ηδη εχω χασει ανοιξη και καλοκαιρι και παω φθινοπωρο προs χειμωνα .....εκει παγωνω και σταματαω το βιογραφικο και του λεω ειλικρινα οτι δεν εχει νοημα να συνεχισουμε χαιρετω ευγενικα και αποχορω ....!!! Τιμη αυτοκινητου 41385 € (Τελικη τιμη με ολα τα εξοδα και χρωμα )....θα συνεχισω με το santa fe μου 2.7 v6 του 10 το οποιο ειναι σε υπεραριστη κατασταση αγρατζουνιστο και τα κανει ολα και συμφερει χωριs να ξερω τι σημαινει συνεργειο ....Ξερω δεν σαs ενδιαφερει αλλα καπου επρεπε να τα πω ...χαχαχα ...Να ειστε καλα .Αυτα !!!
PS. Oλα τα παραπανω αφορουν Κia Sportage 1.6 Diesel Mild Hybrid 4x4 7DCT
-
@steeve71 said in KIA SPORTAGE 2021:
Kαι παω λοιπον χθεs με μεγαλη χαρα να κλεισω το sportage αφου το βλεπω και με οθονεs ανοιχτεs και ηδη εχω "φτιαχτει΄' ολα καλα ....παμε καθομαστε στο γραφειο και μιλαμε για αγορα μετροιτηs οπου μου κανανε την απιστευτη εκπτωση των 250€ (χαχαχαχα !!! ) γελαω φυσικα αλλα το ξεπερνω σκεφτομενοs τιs οθονεs ...ακουω τον χρονο παραδοσηs 6+ μηνεs που φυσικα ειναι παντα παραπανω ...κανω γρηγορουs υπολογισμουs και ηδη εχω χασει ανοιξη και καλοκαιρι και παω φθινοπωρο προs χειμωνα .....εκει παγωνω και σταματαω το βιογραφικο και του λεω ειλικρινα οτι δεν εχει νοημα να συνεχισουμε χαιρετω ευγενικα και αποχορω ....!!! Τιμη αυτοκινητου 41385 € (Τελικη τιμη με ολα τα εξοδα και χρωμα )....θα συνεχισω με το santa fe μου 2.7 v6 του 10 το οποιο ειναι σε υπεραριστη κατασταση αγρατζουνιστο και τα κανει ολα και συμφερει χωριs να ξερω τι σημαινει συνεργειο ....Ξερω δεν σαs ενδιαφερει αλλα καπου επρεπε να τα πω ...χαχαχα ...Να ειστε καλα .Αυτα !!!
Όλα μας ενδιαφέρουν, απλά στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεσαι καινούργιο αυτοκίνητο μάλλον, αν χρειαζοσουν θα ήταν λίγο βαρύτερο το κλίμα!
Τι καίει το θηρίο;!
Έκπτωση για μετρητοίς σε οχήματα, δίνει μόνο η Kymco, και όχι σε όλα τα μοντέλα της.
-
@dublin said in KIA SPORTAGE 2021:
Όλα μας ενδιαφέρουν, απλά στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεσαι καινούργιο αυτοκίνητο μάλλον, αν χρειαζοσουν θα ήταν λίγο βαρύτερο το κλίμα!
Τι καίει το θηρίο;!
Εκτύπωση για μετρητοίς σε οχήματα, δίνει μόνο η Kymco, και όχι σε όλα τα μοντέλα της.
Μπορει να εχειs δικιο φιλε ...αλλα θα το κρατουσα το santa θα εμενε στην οικογενεια με μεταβιβαση στην αδερφη μου διοτι πραγματικα επειδη και εγω ειμαι περιεργοs με τα αυτοκινητα ειναι εκθεσιακο το αυτοκινητο και μηχανολογικα αλλα και εξωτερικα σε υπερ υπερ αριστη κατασταση ....οποτε ναι δεν υπηρχε και ιδαιτερη αναγκη αλλαγηs περα οτι μετα απο τοσα χρονια θεs μια αλλαγη ...αλλα τοσο καιρο δεν περιμενω....τωρα ναι καει το trip computer φλερταρει μονιμωs στο 15lt .....αλλα απο τα τελη του 18 ειναι και υγραεριο ...οποτε ολα καλα ....Αυτα και ευχαριστω
-
Εννοείται κρατάς το Santa Fe , οποίος σέβεται τα χρήματα του αυτή την στιγμή ακόμη και με μεγάλη οικονομική άνεση δεν μπορεί να κάνει δώρο τέτοιο καπέλο αύξησης στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και στην αγορά μεταχειρισμένων.
Μόνο κάποια με μεγάλα κυβικά ίσως να αποτελούν πλέον ευκαιρίες.
P.S. : Βλέπω ρε παιδιά στο car.gr κάτι CX7 από 10-14k , μιλάμε για αμαξάρες , επιδόσεις , χώροι , ακόμη και σχεδίαση φαίνονται πολύ σύγχρονα , πάτημα, ίσως με καλή εγκατάσταση υγραερίου να είναι και οικονομικά και λέω με ποιο σκεπτικό κάποιος θα δώσει 25κ+ σήμερα για να πάρει ένα καινούργιο 2008 ή puma κλπ που μπροστά του είναι κουδουνιστρες για μωρά! -
Kαι παω λοιπον χθεs με μεγαλη χαρα να κλεισω το sportage αφου το βλεπω και με οθονεs ανοιχτεs και ηδη εχω "φτιαχτει΄' ολα καλα ....παμε καθομαστε στο γραφειο και μιλαμε για αγορα μετροιτηs οπου μου κανανε την απιστευτη εκπτωση των 250€ (χαχαχαχα !!! ) γελαω φυσικα αλλα το ξεπερνω σκεφτομενοs τιs οθονεs ...
Αυτή τη (λανθασμένη) εντύπωση που έχεις ότι η αγορά μετρητοίς είναι ένα τρομερό διαπραγματευτικό ατού απέναντι στον έμπορο και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεπάγεται μια γενναία έκπτωση, πού τη βασίζεις; Μάλλον στην άγνοια σου ότι τον έμπορο τον συμφέρει να πουλήσει με χρηματοδότηση γιατί και το ποσό της πώλησης θα λάβει άμεσα εξ ολοκλήρου και κάποιο bonus από την τράπεζα της οποίας πούλησε το προϊόν (δάνειο).
Μη με παρεξηγήσεις. Τα λέω χωρίς επιθετικότητα, αλλά πληροφοριακά.
-
-
-
@harisma23 said in KIA SPORTAGE 2021:
Kαι παω λοιπον χθεs με μεγαλη χαρα να κλεισω το sportage αφου το βλεπω και με οθονεs ανοιχτεs και ηδη εχω "φτιαχτει΄' ολα καλα ....παμε καθομαστε στο γραφειο και μιλαμε για αγορα μετροιτηs οπου μου κανανε την απιστευτη εκπτωση των 250€ (χαχαχαχα !!! ) γελαω φυσικα αλλα το ξεπερνω σκεφτομενοs τιs οθονεs ...
Αυτή τη (λανθασμένη) εντύπωση που έχεις ότι η αγορά μετρητοίς είναι ένα τρομερό διαπραγματευτικό ατού απέναντι στον έμπορο και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεπάγεται μια γενναία έκπτωση, πού τη βασίζεις; Μάλλον στην άγνοια σου ότι τον έμπορο τον συμφέρει να πουλήσει με χρηματοδότηση γιατί και το ποσό της πώλησης θα λάβει άμεσα εξ ολοκλήρου και κάποιο bonus από την τράπεζα της οποίας πούλησε το προϊόν (δάνειο).
Ισχύει , τον έμπορο τον συμφέρουν οι χρηματοδοτήσεις
και γω που δεν έχω αγοράσει τιποτα ποτε στην ζωή μου με χρηματοδότηση (ούτε αυτοκίνητο προφανως) και πάντα αγοράζω τοις μετρητοίς το έχω ψάξει και το επιβεβαιώνω.
βεβαια η εκπτωση 250 ευρώ είναι αστεία και προφανως μπορεί παραπάνω ασχέτως όμως μετρητοίς ή με χρηματοδότηση
-
και γω που δεν έχω αγοράσει τιποτα ποτε στην ζωή μου με χρηματοδότηση (ούτε αυτοκίνητο προφανως) και πάντα αγοράζω τοις μετρητοίς το έχω ψάξει και το επιβεβαιώνω.
βεβαια η εκπτωση 250 ευρώ είναι αστεία και προφανως μπορεί παραπάνω ασχέτως όμως μετρητοίς ή με χρηματοδότηση
Συνάδελφος μου παρήγγειλε το Titanium, dct με τα 180ps και πέτυχε έκπτωση 500 ευρώ από την αντιπροσωπεία και άλλα 200 από τα κεντρικά όπως μου ανέφερε. επίσης αποποιήθηκε τα 5 χρόνια δωρεάν services. Τελική τιμή από τακτ δεν το ρώτησα. Και το κυριότερο, το αυτοκίνητο (σε λευκό) αφήχθη σε μόλις 10 μέρες και από μέρα σε μέρα παραλαμβάνει!!!
-
@skier-72 said in KIA SPORTAGE 2021:
ό την αντιπροσωπεία και άλλα 200 από τα κεντρικά όπως μου ανέφερε. επίσης αποποιήθηκε τα 5 χρόνια δωρεάν services. Τελική τιμή από τακτ δεν το ρώτησα. Και το κυριότερο, το αυτοκίνητο (σε λευκό) αφήχθη σε μόλις 10 μέρες και από μέρα σε μέρα παραλαμβάνει!!!
και μενα 500 ευρώ εκπτωση μου έκαναν και πηρακαι δώρα. Δεν την θεωρω τιποτα σπουδαίο στα σχεδον 40κ που έδωσα.
Οτι είπα παραπάνω τον εμπορο ισχύει. Τον εμπορο τον συμφερει η χρηματοδότηση περισσότερο από μετρητής. Αυτη είναι η αλήθεια τι να κάνουμε?
-
ό την αντιπροσωπεία και άλλα 200 από τα κεντρικά όπως μου ανέφερε. επίσης αποποιήθηκε τα 5 χρόνια δωρεάν services. Τελική τιμή από τακτ δεν το ρώτησα. Και το κυριότερο, το αυτοκίνητο (σε λευκό) αφήχθη σε μόλις 10 μέρες και από μέρα σε μέρα παραλαμβάνει!!!
και μενα 500 ευρώ εκπτωση μου έκαναν και πηρακαι δώρα. Δεν την θεωρω τιποτα σπουδαίο στα σχεδον 40κ που έδωσα.
Οτι είπα παραπάνω τον εμπορο ισχύει. Τον εμπορο τον συμφερει η χρηματοδότηση περισσότερο από μετρητής. Αυτη είναι η αλήθεια τι να κάνουμε?
Για το Sportage έδωσες σχεδόν 40000 και πήρες έκπτωση 500?
-
@strom said in KIA SPORTAGE 2021:
Για το Sportage έδωσες σχεδόν 40000 και πήρες έκπτωση 500?
οχι δεν αγόρασα sportage
απλά λέω γενικα ότι δεν συμφέρει τους εμπόρους το μετρητής ασχέτως μάρκας
-
Συνάδελφος μου παρήγγειλε το Titanium, dct με τα 180ps και πέτυχε έκπτωση 500 ευρώ από την αντιπροσωπεία και άλλα 200 από τα κεντρικά όπως μου ανέφερε. επίσης αποποιήθηκε τα 5 χρόνια δωρεάν services. Τελική τιμή από τακτ δεν το ρώτησα. Και το κυριότερο, το αυτοκίνητο (σε λευκό) αφήχθη σε μόλις 10 μέρες και από μέρα σε μέρα παραλαμβάνει!!!
Δεν ξέρω αν "πέτυχε" έκπτωση, στο Stonic τα 5 χρόνια service είναι 5-600€ που αν δεν τα πάρεις στα κόβουν από την τιμή. Μία ή άλλη μας είπαν ότι είναι.
Ήρθε χθες ειδοποίηση στον φίλο μου ότι έρχεται, 1 μέρα μετά από την ημερομηνία που του είχαν πει τον Ιανουάριο..οι Κορεάτες πάνε καλά στις παραδόσεις.
-
Το κόστος των σέρβις μίας 5ετιας δεν είναι μόνο 600€. Σίγουρα είναι στο χιλιάρικο,ίσως και παραπάνω.
KIA SPORTAGE 2021