-
Launch παιδιά... Lunch είναι το μεσημεριανό...
-
Launch Edition. Lunch Edition είναι Έκδοση Μεσημεριανό Γεύμα.
-
@dimitriscsd said in KIA SPORTAGE 2021:
Launch παιδιά... Lunch είναι το μεσημεριανό...
ενταξει μπορει να ειμαστε και σε φαση διαιτας ...πρεπει να μας το χτυπας?....χιχιχι
παντως βλεποντας τον εξοπλισμο του αμαξιου ειναι απορίας αξιο πως ενώ εχουν συστημα ελεγχου ευσταθειας ρυμουλκουμενου και διατηρησης στο μεσον την λωριδας συστηματα που δεν τα βρισκεις στα περισσοτερα αμαξια , δεν εχουν ουτε την τυφλη γωνια και φυσικα ουτε το acc...
κοψε την ευσταθεια ρυμουλκουμενου που την χρειαζεται ο 1 στους 100 και δωσε τυφλη γωνια που χρειαζεται σε ολους ή το acc που βολευει πολυ κοσμο... -
Είναι πολύ απλό. Κόστος. Η ευστάθεια ρυμουλκούμενου είναι άλλη μια ρύθμιση του ABS και το lane assist είναι άλλος ένας αλγόριθμος στην κάμερα. Τα αλλα συστήματα χρειάζονται και επιπλέον hardware.
-
Παρεπιπτόντως βρήκα αυτό το ενδιαφέρον στοιχείο σήμερα:
https://www.gocar.gr/news/feed/38730,Giati_yparxei_mia_mikrh_trypa_sto_tamplo.html
ΥΓ: Ποιά να είναι άραγε η διαφορά τιμής ενός ανταλλακτικού σετ καθρέπτη με και άνευ BS;...
-
0€ διαφορά έχουν τα τζάμια. Το κόστος είναι στα ραντάρ του blind spot και πολύ περισσότερο στις κάμερες όταν μιλάμε για Hyundai/Kia.
-
Είδα ζωντανά το πρώτο σήμερα το πρωί έξω από την έκθεση στην Κηφισίας.
Ένα λευκό.
Εντάξει δείχνει λιγότερο αμερικανιά από κοντά και ιδίως η κοντή έκδοση για την Ευρώπη.
Βέβαια η αεραγωγοί στο εσωτερικό καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία, είναι καθαρή, αγνή αμερικανιά αλλά ΟΚ.
Εγώ πάντως 33 και 36 χιλιάρικα δεν νομίζω ότι θα τα έδινα με τίποτα. -
@katafractos17 said in KIA SPORTAGE 2021:
Εγώ πάντως 33 και 36 χιλιάρικα δεν νομίζω ότι θα τα έδινα με τίποτα.
χωρις διαθεση αντιπαράθεσης για ποιο αμαξι της κατηγορίας θα εδινες ευχαρίστως αυτο το ποσο και θα έπαιρνες αντίστοιχο πακετο (εξοπλισμου, τεχνολογιας, αξιοπιστιας, ή ότι αλλα κριτήρια θέτει ο καθένας σε προτεραιότητα)?
-
@stefan147 said in KIA SPORTAGE 2021:
Είναι πολύ απλό. Κόστος. Η ευστάθεια ρυμουλκούμενου είναι άλλη μια ρύθμιση του ABS και το lane assist είναι άλλος ένας αλγόριθμος στην κάμερα. Τα αλλα συστήματα χρειάζονται και επιπλέον hardware.
κατανοητο αλλα οταν μιλάμε για +35Κ μια κάμερα δεν χωρά? δλδ όταν εστεισαν το πακετο εξοπλισμων δεν είδαν οτι blind spot & acc δίνει ο ανταγωνισμός είτε από την βασικη είτε στις δευτερες εκδόσεις? σε αυτούς πως χωρά?
Θα σου πει ο υπερμαχος του αμαξιου ναι αλλα οι άλλοι δεν εχουν την αξιοπιστία και τις εγγυησεις της Κια!
οκ καπου πρεπει να γινεται συγκερασμος και παντρεμα!
εγω βλεποντας απο κοντα το αμαξι και ανοιγοντας πορτες και κυρίως πισω πορτα διαπίστωσα ότι το αμαξι εχει πολυ βαρια λαμαρινα!
Παλια θα το λέγαμε ως θετικο , ειναι τανκ κλπ κλπ...πλεον είναι μειον , βελτιωσε τον σχεδιασμό σου λεπτυνε τις λαμαρινες βάλε νεα ελαφρα υλικα κερδισε μερικα κιλα που σε γλυτώνουν απο ρυπους καταναλωσεις κοστος και ανεβαζουν τις επιδοσεις!Προκαλώ όποιον το δει απο κοντα να ανοιξει και να κλεισει την 5η πορτα! δεν εχω πιασει βαρυτερη πορτα ποτε μου!!! ο πωλητης μολις ειδε οτι το παρατήρησα κουνησε το κεφαλι με νοημα του στυλ βλεπεις τι αμαξαρα εχουμε?!!
πας στο κασκαι πιανεις την πορτα πουπουλο και λες ναι οι τυποι εχουν ψαχτει το εχουν εξελιξει εχουν κερδισει κάποια γραμμάρια ή και κιλά ! το ίδιο σίγουρα θα συμβαίνει και στο καπο.
Θα μου πεις τι προτιμας ενα βαρυ στιβαρο καπο που κλεινει εμφατικα και δεν εχει μποσικα ή το καπο πουπουλο της νισσαν που μπορει όμως να παιζει τουμπερλεκι ?
τιποτα απο τα δυο! προτιμω το ελαφρυ με τα καλη εφαρμογη και μικρες ανοχες στις λαμαρινες! αλλα αυτο απαιτει φινιρισμα στην σχεδιαση εμφαση στην λεπτομερεια κλπ κλπ.. -
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
@katafractos17 said in KIA SPORTAGE 2021:
Εγώ πάντως 33 και 36 χιλιάρικα δεν νομίζω ότι θα τα έδινα με τίποτα.
χωρις διαθεση αντιπαράθεσης για ποιο αμαξι της κατηγορίας θα εδινες ευχαρίστως αυτο το ποσο και θα έπαιρνες αντίστοιχο πακετο (εξοπλισμου, τεχνολογιας, αξιοπιστιας, ή ότι αλλα κριτήρια θέτει ο καθένας σε προτεραιότητα)?
- Tucson (με πολύ λίγοτερα)
- 3008
- CX-5
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
@stefan147 said in KIA SPORTAGE 2021:
κατανοητο αλλα οταν μιλάμε για +35Κ μια κάμερα δεν χωρά? δλδ όταν εστεισαν το πακετο εξοπλισμων δεν είδαν οτι blind spot & acc δίνει ο ανταγωνισμός είτε από την βασικη είτε στις δευτερες εκδόσεις? σε αυτούς πως χωρά?
Θα σου πει ο υπερμαχος του αμαξιου ναι αλλα οι άλλοι δεν εχουν την αξιοπιστία και τις εγγυησεις της Κια!Αυτή η κουβέντα γίνεται σε ΚΑΘΕ νέο μοντέλο που βγαίνει. Έχει κάποιο νόημα? Ο κάθε κατασκευαστής κάνει τις επιλόγες του (έχοντας κι αυτός τους λόγους του) και αντίστοιχα κάνει τις επιλογές του και ο αγοραστής. Κανείς δεν τα προσφέρει όλα και σίγουρα εάν τα προσφέρει δεν το κάνει με 35Κ.
-
-
@steeve71 said in KIA SPORTAGE 2021:
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-elliniki-agora-neo-kia-sportage-times
Δεν είναι τίποτα θα την παθουν όπως με το xceed που πήγε απατο λόγω της τιμολόγησης του και μετά θα τρέχουν να το μαζευουν.
Ο ανταγωνισμός εχει γίνει πολύ σκληρός και ο μέσος Έλληνας δεν έχει χρήματα για πεταμα. -
Έβγαλε το KIA κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο....
-
@steeve71 said in KIA SPORTAGE 2021:
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-elliniki-agora-neo-kia-sportage-times
Eπιτελουs και το επισημο site τηs Κia πηρε θεση ...χαχαχα !!! https://www.kia.com/gr/nea-modela/sportage-nq5/prodiagrafes/
-
Έχω την αίσθηση πως η hyundai kia είναι παραγωγός χάλυβα. Τον έχουν τζάμπα. Εντωμεταξυ στην Ασία η ποιότητα μετράται με το βάρος της λαμαρίνας.
Βέβαια οι Ιάπωνες έχουν κάνει την μετάβαση σε πολύ ελαφριά οχήματα αλλά γενικότερα ο κόσμος θέλει στιβαρότητα.
Ίσως για αυτό είναι έτσι το kia -
Τίποτα δεν είναι τσάμπα, ακόμα και αν το παράγεις ο ίδιος. Μερικές φορές είναι πιο φτηνό να το αγοράσεις από έξω. Ειδικά στην εποχή των ρύπων, το βάρος είναι εχθρός. Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι η πίσω πόρτα είχε σκληρά αμορτισέρ. Επίσης αν είχε αυτόματο άνοιγμα, είναι πολύ βαριά στην χειροκίνητη λειτουργία, γιατί κινείς και το μοτέρ ταυτόχρονα.
-
Ναι τρόπος του λέγειν το τζάμπα.
Εννοώ ότι εφόσον έχεις δική σου γραμμή παραγωγής και δική σου πρώτη ύλη ίσως έχεις λιγότερα μεταβλητά κόστη. Αν η παραγωγή είναι μικρή ίσως δεν συμφέρει αν όμως είναι συνεχόμενη και μεγάλη δημιουργείς καθετοποίηση και μείωση κόστους. -
@realzeus said in KIA SPORTAGE 2021:
Μερικές φορές είναι πιο φτηνό να το αγοράσεις από έξω.Αυτό είναι σπάνια εξαίρεση και ΟΧΙ ο κανόνας.
Οταν το φτιαχνεις μόνος σου κατα 99% θα είναι και πιο φτηνο από το να το αγοράσεις από έξω.
-
@cirus said in KIA SPORTAGE 2021:
@realzeus said in KIA SPORTAGE 2021:
Μερικές φορές είναι πιο φτηνό να το αγοράσεις από έξω.Αυτό είναι σπάνια εξαίρεση και ΟΧΙ ο κανόνας.
Οταν το φτιαχνεις μόνος σου κατα 99% θα είναι και πιο φτηνο από το να το αγοράσεις από έξω.
Εξαρτάται από τις ποσότητες και τα κόστη παραγωγής. Άλλο το κόστος στην Ν. Κορέα και άλλο στην Κίνα...
KIA SPORTAGE 2021