-
@dublin said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
... αποκλείεται να είναι η καθημερινότητα αυτό.
Δεν είπα ότι είναι καθημερινότητα αλλά είναι σύνηθες να βλέπεις μηχανάκια - όπως και μλκες με αυτοκίνητα - να περνάνε μπροστά από το φανάρι και να χαζεύουν μέχρι να... Σβήσει το φανάρι.
Πρόσφατα έχω βάλει Dashcam και θα φτιάξω ένα ποτ πουρί με ιχ και μότο .
Αν σου πω ότι με έχουν τρακάρει 3εις φορές μηχανάκια και μάλιστα την μια ήταν και σφοδρή σύγκρουση?
Το 2004 με το 5 ημερών 407 του πατέρα μου σταμάτησα σε κόκκινο φανάρι αλλά ο παπάκιας δεν ήθελε - μάλλον το έβλεπε βαθύ πράσινο - και καρφώθηκε πίσω στο φανάρι.
Το 2010 στρίβω δεξιά από την Θηβών στο γήπεδο του Αιγάλεω με φλας όλα κομπλέ και ο μεταφορέας ανταλλακτικών δεν με είδε (λογικό που να δεις ένα WV transporter να στρίβει και καρφώθηκε στην συρόμενη πόρτα.
Το 2015ή 2016 στρίβω στο σπίτι μου - από κεντρικό δρόμο - και "έσπρωξα" ελαφρά με την πόρτα του Focus έναν με παπί και ίσα που έπεσε. Λέω μλκια έκανα και δεν πρόσεξα, του λέω ρε φίλε είσαι καλά δεν σε είδα καθόλου και μου λέει που να με δεις αφού πήγα να κάνω σφήνα, ήταν στα δεξιά μου και έκοψε γρήγορα αριστερά να με περάσει.
Μόνο ο πρώτος χτύπησε άσχημα στο πρόσωπο και στο χέρι οι άλλοι δύο γέλαγαν που είναι μαλάκες και ζούνε από θαύμα.
Με αμάξι έχω τρακάρει μια φορά που πέρασε στοπ και έχω αποφύγει άλλες 100 -
Ετσι ακριβώς.
Η άποψη ότι έχω μηχανάκι και σας περνάω όλους και όλοι θα κάνετε πίσω κυριαρχεί...
Ενας σχετικά άπειρος οδηγός δεν θα μπορεί να αλλάξει λωρίδα, γιατί συνέχεια του χώνονται οι γρήγοροι δίκυκλοι.
Ε ένας έμπειρος μπορεί να μην τσιμπήσει και να στενοχωρήσει τον δίκυκλο, ο οποίος μπορεί να σου κορνάρει 50 μ. πριν αν σε δει ότι αλλάζεις λωρίδα.
Και όλα αυτά μέσα στην πόλη που το όριο είναι 50 άντε 60.
Το πιο μεγάλο πρόβλημα των οδηγών με τους δικυκλιστές, είναι που μπορεί οι κολώνες του παρμπρίζ να σου κρύψουν κάποιον την ώρα που κοιτάς να περάσεις ένα μεγάλο δρόμο. Για αυτό διπλοκοιτάς και τριπλοκοιτάς...
Από την άλλη μονόδρομος έχει ποδηλατόδρομο στην άκρη του.
Εκεί έρχεται έξυπνος δικυκλιστής με 30-40 χλμ ανάποδα στον μονόδρομο μέσα στον ποδηλατόδρομο.
Ολοι έχουμε να πούμε πολλά.
Να είμαστε καλά και προσεκτικοί..
-
τώρα αν σου ακούμπησε μία φορά κάποιος τον καθρέπτη, νομίζω θα το αντέξεις..
Sorry που σε κοουταρω συνέχεια αλλά γιατί να το αντέξω? Πρέπει? Αντέχω κάτι επειδή το θέλω ή ΑΝΕΧΟΜΑΙ κάτι επειδή το θέλει ο άλλος? Γιατί να το ανεχτώ?
Με αυτή την λογική αντέχουμε "αναγκαστικά" την κάθε κουλόΜαρία και τον κάθε ανάπηρο που παρκάρει λες και είναι σε συγκρουομενα, λες δεν πειράζει και πάμε παρακάτω. -
@yem said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
τώρα αν σου ακούμπησε μία φορά κάποιος τον καθρέπτη, νομίζω θα το αντέξεις..
Sorry που σε κοουταρω συνέχεια αλλά γιατί να το αντέξω? Πρέπει? Αντέχω κάτι επειδή το θέλω ή ΑΝΕΧΟΜΑΙ κάτι επειδή το θέλει ο άλλος? Γιατί να το ανεχτώ?
Με αυτή την λογική αντέχουμε "αναγκαστικά" την κάθε κουλόΜαρία και τον κάθε ανάπηρο που παρκάρει λες και είναι σε συγκρουομενα, λες δεν πειράζει και πάμε παρακάτω.Πήγαινε στην φάση ότι τους φίλους και συγγενείς που έχω χάσει, όταν τους "ακούμπησε" αμάξι τους χάσαμε για πάντα.. καθρέπτη βάζεις.
Δεν ξέρω, ίσως επειδή οδηγώ και μηχανή, και ίσως ΕΠΕΙΔΉ οδηγώ μηχανές, είμαι πολύ προσεκτικός και "διαισθητικός" στον δρόμο, μία φορά θυμάμαι άλλαξα με αυτοκίνητο λωρίδα απρόσεκτα, πρέπει να ήταν κάπου το 2012 στη Λιοσίων, και του ζήτησα 1013 φορές συγνώμη ενός παπάκια, αν δεν πρόσεχε και αυτός θα μπορούσε να είχε γίνει ίσως.. καθρέπτη νομίζω 1 φορά μου έχουν ακουμπήσει στην Βουλιαγμένης που είμασταν ακινητοποιημένοι όταν εμένα εκεί κοντά (δηλαδή πριν το 2015), με μηχανάκια κανέναν ποτέ δεν έχω μαλώσει, κανείς δεν μου την έχει πει. Με αυτοκίνητα άπειρα άσχημα περιστατικά, τελευταία βέβαια δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία.
Από τα χειρότερα που μου έχουν κάνει με μηχανάκι έγινε πριν από λίγο, κατέβαινα Μεσογείων και έχω βγάλει φλας δεξιά στο ύψος της πλατείας Αγ. Παρασκευης (αρκετά πριν), και φυσικά δεν με αφήνει κανείς να αλλάξω λωρίδα, γνωστοί καφροι αυτοκινητιστές (sic), ένας deliverας μου κορνάρει να μαζευτω ενώ κυλάω και έχω πατήσει ήδη στο άλλο ρεύμα! Τρελός βλάκας! Το μάζεψα όμως, έχασα την ευκαιρία να αλλάξω λωρίδα, έχασα 2 φανάρια, οκ.. πάντως αυτός ήταν τέτοιος που περιγράφετε.
Εγώ είμαι απίστευτα τρελά υπέρ των δίτροχων, και εξοικονόμηση καυσίμων, πάρκινγκ, χρόνου, οικονομία σε όλα τα επίπεδα. Διασκέδαση, χόμπυ, βουνά, πίστες, ταξίδια.
Λες και είσαι στον 18ο αιώνα και σου λένε, κάρο (car) ή άλογο; Άλογο φυσικά!
-
-
Το πρωί βάζω μπροστά το Ιθπανικό και αμέσως απενεργοποιώ το Start/Stop, όπως κάνω πάντα. Εμφανίζεται και η σήμανση στα όργανα και μια χαρά όλα.
Κάνω όπισθεν, βγαίνω δρόμο, βάζω 1η να φύγω και άφησα απότομα τον συμπλέκτη και μου έσβησε.
Αστραπιαία και ασυναίσθητα πάτησα ξανά το συμπλέκτη, άκουσα μιζάρισμα και πήρε μπροστά μόνο του. Χωρίς μιζάρισμα με το κλειδί.
Τι κόλπο ήταν πάλι αυτό; Ιθπανικό ή έτσι παίζουν πλέον τα αυτοκίνητα;
-
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Το πρωί βάζω μπροστά το Ιθπανικό και αμέσως απενεργοποιώ το Start/Stop, όπως κάνω πάντα. Εμφανίζεται και η σήμανση στα όργανα και μια χαρά όλα.
Κάνω όπισθεν, βγαίνω δρόμο, βάζω 1η να φύγω και άφησα απότομα τον συμπλέκτη και μου έσβησε.
Αστραπιαία και ασυναίσθητα πάτησα ξανά το συμπλέκτη, άκουσα μιζάρισμα και πήρε μπροστά μόνο του. Χωρίς μιζάρισμα με το κλειδί.
Αν τσούλαγε, μπορεί να πήρε γι'αυτό.
Κάτι αντίστοιχο με το σπρώξιμο. -
@nickthetrib said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Αν τσούλαγε, μπορεί να πήρε γι'αυτό.
Κάτι αντίστοιχο με το σπρώξιμο.Λέει ότι πάτησε συμπλέκτη και τότε πήρε. Δεν είπε ότι άφησε και άρα πήρε από το "σπρώξιμο". Πρέπει να είναι κόλπο του έγκέφαλου.
Έχεις stop-start Storm?
-
Έχει start-stop αλλά το απενεργοποιώ πάντα.
Και δεν τσούλαγε το αυτοκίνητο.
Είχα κάνει όπισθεν να βγω, σταμάτησα, έβαλα 1η να φύγω και μου έσβησε όταν άφησα τον συμπλέκτη με την 1η κουμπωμένη. Πάτησα αμέσως συμπλέκτη, ακούω μιζάρισμα, πήρε μπροστά μόνο του...Περίεργα πράγματα...
-
Έβαλε μόνο του μπροστά τότε.
Καλή χρονιά Storm!
-
Καλή χρονιά Realzeus και σε όλους παιδιά!
-
Έχει start-stop αλλά το απενεργοποιώ πάντα.
Και δεν τσούλαγε το αυτοκίνητο.
Είχα κάνει όπισθεν να βγω, σταμάτησα, έβαλα 1η να φύγω και μου έσβησε όταν άφησα τον συμπλέκτη με την 1η κουμπωμένη. Πάτησα αμέσως συμπλέκτη, ακούω μιζάρισμα, πήρε μπροστά μόνο του...Περίεργα πράγματα...
Όταν σου έσβησε, μάλλον επανενεργοποιήθηκε το start&stop και πατώντας το συμπλέκτη έβαλε μπροστά τον κινητήρα.
-
Πιθανά. Το εγχειρίδιο δεν αναφέρει τίποτα για τέτοια περίπτωση.
-
Αυτοί φίλε μου κυκλοφορουν με κάτι τέρατα που δεν είναι καν στο όνομά τους! Στα 25-30.000 που παίζουμε εμείς το πολύ, τα τεκμήρια παίζουν το ρόλο τους!
Αυτοί δεν κοιτάνε κυβερνήσεις και τεκμήρια, είναι πάντα από πάνω στην τροφική αλυσίδα!
Το αριστερό το ξανθό, το χτυπάω με yaris hybrid ή να το πουλήσω ρε παιδιά; Με αγχωσατε ρε γμτ
-
Τα φορτωνω και τα 2 με matiz 1.000 se!!!
-
-
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Αυτοί φίλε μου κυκλοφορουν με κάτι τέρατα που δεν είναι καν στο όνομά τους! Στα 25-30.000 που παίζουμε εμείς το πολύ, τα τεκμήρια παίζουν το ρόλο τους!
Αυτοί δεν κοιτάνε κυβερνήσεις και τεκμήρια, είναι πάντα από πάνω στην τροφική αλυσίδα!
Το αριστερό το ξανθό, το χτυπάω με yaris hybrid ή να το πουλήσω ρε παιδιά; Με αγχωσατε ρε γμτ
Εσύ τώρα, αν είσαι ωραίο και γυμνασμενο αγόρι σε φορτώνει η Χαρούλα με κάνα X5!
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Τα φορτωνω και τα 2 με matiz 1.000 se!!!
Αφού είναι SE!
Και 66hp!!!
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Εσύ τώρα, αν είσαι ωραίο και γυμνασμενο αγόρι σε φορτώνει η Χαρούλα με κάνα X5!
Αδερφέ, το έκανα ήδη εικόνα.. Εννοείται μόνο με Χ5 η Χαρούλα !
-
Δεν μπορεί να αδυνατίσει;
Σαν κινούμενο ρολό φούρνου είναι.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!