-
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Κάνει κάτι λάθος με το δικό σου σκεπτικό που φαντάζομαι δεν είναι πανανθρώπινο...δλδ οποιος πετάει 40Κ κάνει κάτι λάθος ενώ όποιος παίρνει έναν κουβά εκεί που μας έφτασαν με 20Κ και δεν χωρά την οικογένεια και τις ανάγκες του εξυπηρετεί το συμφέρον του...
Πάλι δεν κατάλαβες....δεν είπα αυτό! Είπα ότι όποιος μετράει και το Ευρώ προφανώς και κάνει λάθος να αγοράσει αμάξι με 40Κ όταν μπορεί να κάνει την δουλειά του με 20Κ ή 30Κ. Μου θυμίζει έναν θείο μου που είχε απωθημένο να πάρει bmw και όταν τα κατάφερε δεν πήγαινε πουθενά γιατί δεν είχε να βάλει βενζίνη. Αυτό λέω λοιπόν, απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα. Οπότε ο έχων 40Κ για αμάξι δεν ασχολείται με 2Κ αύξηση. Ο μη έχων για 40Κ αμάξι, κακώς το αγοράζει όταν μπορεί να κάνει την δουλειά του με πολύ λιγότερα.
ΥΓ: Και επειδή νομίζει ότι είμαι ελίτ ή οτι έχω, και εγώ με 20Κ πήρα αμάξι....άλλο εαν ήθελα ένα των 45Κ!!
-
@fanis75 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Κάνει κάτι λάθος με το δικό σου σκεπτικό που φαντάζομαι δεν είναι πανανθρώπινο...δλδ οποιος πετάει 40Κ κάνει κάτι λάθος ενώ όποιος παίρνει έναν κουβά εκεί που μας έφτασαν με 20Κ και δεν χωρά την οικογένεια και τις ανάγκες του εξυπηρετεί το συμφέρον του...
Πάλι δεν κατάλαβες....δεν είπα αυτό! Είπα ότι όποιος μετράει και το Ευρώ προφανώς και κάνει λάθος να αγοράσει αμάξι με 40Κ όταν μπορεί να κάνει την δουλειά του με 20Κ ή 30Κ. Μου θυμίζει έναν θείο μου που είχε απωθημένο να πάρει bmw και όταν τα κατάφερε δεν πήγαινε πουθενά γιατί δεν είχε να βάλει βενζίνη. Αυτό λέω λοιπόν, απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα. Οπότε ο έχων 40Κ για αμάξι δεν ασχολείται με 2Κ αύξηση. Ο μη έχων για 40Κ αμάξι, κακώς το αγοράζει όταν μπορεί να κάνει την δουλειά του με πολύ λιγότερα.
Μια χαρά καταλαβαίνω τι λες και πιστεύω ότι καταλαβαίνεις και εσύ τι λέω και εγώ...το πώς μετράει που που ξοδεύει ο καθένας το χρήμα του είναι δική του δουλειά και δεν χρειάζεται μέντορα!
Ότι για πάρεις κάτι καλό πρέπει να έχεις απαραίτητα λύσει όλα τα προβλήματα των δικών σου προτεραιοτήτων , όχι του αγοραστή, πχ να έχεις εξοχικό, σκαφακι , να πηγαίνεις 5 φορές το χρόνο στο εξωτερικό, να έχεις πεθερό με βαρύ πορτοφόλι κοκ δεν είναι στην λογική όλων...
Κάποιος αγοράζει παπούτσια των 800 ευρώ γιατί έτσι του γουστάρει αλλά κυκλοφορεί με αμάξι 20ετιας και άλλος με παπούτσι από τα λιντλ και κατεβαίνει από Μερσεντές.
Οκ το ιδανικό είναι να φοράς συνολακι να κρατάς πούρο και να κατεβαίνεις από τα δερμάτινα της μερκ αλλά αυτό μπορούν λίγοι να το κάνουν....
Εσύ ήθελες των 40Κ αλλά πήρες των 20Κ γιατί έτσι ήθελες ο άλλος πάλι παίρνει των με μια μεγάλη εντοκη δόση εν γνώσει του τα βάζει κάτω βλέπει ότι μπορεί και προχωρά, χωρίς όμως να σημαίνει ότι τα σκορπά από το παράθυρο το ακριβώς αντίθετο -
Εγώ πιστεύω ότι αν κάποιος παίρνει οικονομικές αποφάσεις οι οποίες μπορούν καλυφθούν από το μπάτζετ χωρίς να αποτελούν ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινή διαβίωση του, στη γενικότερη ζωή του και σε αυτή της οικογένειας του, τότε δεν κάνει απαραίτητα κάτι λάθος.
Λάθος θα ήταν αν έκανε το σκ@τό του παξιμάδι και επιβάρυνε την ζωή του και την οικογένεια του.
Όλα έχουν να κάνουν με οικονομική διαχείριση και προτεραιοτήτες. Τώρα είναι θέμα του καθενός αν θα το ζορίσει μέχρι το ανώτατο άκρο που αντέχει ή θα αποφασίσει να κρατήσει πισινή.
Άλλωστε ότι αγοράζει κανείς με δόσεις (από σπίτι μέχρι τηλεόραση) είναι γιατί δεν έχει να το πάρει μετρητοίς.
Απλά πρέπει να ζυγίζεις τις δόσεις ώστε να τις αντέχεις χωρίς να πνίγεσαι.
Αυτή ειναι δυστυχώς η κοινωνία, Αυτός είναι ο καπιταλισμός. -
Μια χαρά καταλαβαίνω τι λες και πιστεύω ότι καταλαβαίνεις και εσύ τι λέω και εγώ...το πώς μετράει που που ξοδεύει ο καθένας το χρήμα του είναι δική του δουλειά και δεν χρειάζεται μέντορα!
Τα χιλιάδες κόκκινα δάνεια έδειξαν ότι τελικά πολύ ήθελαν μέντορα!! Πρόσεξε δεν μιλάμε για λεφτά, αλλά για δάνειο όπως είπες. Οπότε το να δανείζεται σήμερα κάποιος για να πάρει μπεμβε ή παπούτσια €800 ή ό,τι άλλο που δεν μπορεί να το υποστηρίξει οικονομικά, ναι είναι λάθος όπως και να το δείς. Θεμιτό κάποιος να το θέλει (και εγώ θέλω!!), αλλά είναι λάθος, πως να το κάνουμε! Αυτό λοιπόν λέω, ότι όποιος μετράει το Ευρώ δεν αγοράζει αμάξι 40Κ ή σπίτι 500Κ...εαν το κάνει ας πρόσεχε...αλλά να μην κατηγορεί μετά κοινωνία, τράπεζες κλπ.
Τα υπόλοια που έγραψες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέω...
-
@katafractos17 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Εγώ πιστεύω ότι αν κάποιος παίρνει οικονομικές αποφάσεις οι οποίες μπορούν καλυφθούν από το μπάτζετ χωρίς να αποτελούν ιδιαίτερο βάρος στην καθημερινή διαβίωση του, στη γενικότερη ζωή του και σε αυτή της οικογένειας του, τότε δεν κάνει απαραίτητα κάτι λάθος.
Λάθος θα ήταν αν έκανε το σκ@τό του παξιμάδι και επιβάρυνε την ζωή του και την οικογένεια του.
Όλα έχουν να κάνουν με οικονομική διαχείριση και προτεραιοτήτες. Τώρα είναι θέμα του καθενός αν θα το ζορίσει μέχρι το ανώτατο άκρο που αντέχει ή θα αποφασίσει να κρατήσει πισινή.
Άλλωστε ότι αγοράζει κανείς με δόσεις (από σπίτι μέχρι τηλεόραση) είναι γιατί δεν έχει να το πάρει μετρητοίς.
Απλά πρέπει να ζυγίζεις τις δόσεις ώστε να τις αντέχεις χωρίς να πνίγεσαι.
Αυτή ειναι δυστυχώς η κοινωνία, Αυτός είναι ο καπιταλισμός.Ακριβώς αυτό λέω. Προσωπικά αν περίμενα να κάνω πρώτα κομποδεμα και μετά να ψωνίσω απολύτως σε μετρητά ακόμα θα είχα 32αρα τιβι 20ετιας και θα κυκλοφορούσαν με το σκούτερ που είχα φοιτητής.
Έχω 20 χρόνια πλαστικό χρήμα που έχω πληρώσει ούτε 10 ευρώ σε τόκους για αγορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ και έχω πάρει όλα τα αμάξια μου με φουλ δόσεις εντοκες γιατί δεν γινόταν αλλιώς συνειδητά έχοντας υπολογίσει αν σήκωνα την δόση κάθε φορά. -
Ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων, δεν είναι ...πανανθρώπινος.
Η δική μου πιθανή πρόθεση να τα τρώω στις πουτ@νες, δεν εκφράζει απαραίτητα κάποια πλειοψηφία. Αλλος τα κάνει εξωτικά ταξίδια, άλλος ρολόγια και κοσμήματα, άλλος εξοχικά, μασούρια για πάσα χρήση κοκ.
Ας δεχτούμε ότι αυτό πάντα στα όρια του μήκους της ..κουβέρτας που έχει κάποιος να σκεπαστεί. Κάποιοι έχουμε -υποτίθεται νομίζω στο forum οι περισσότεροι- την "ψώρα" του αυτοκινήτου.
Κι εγώ πιστεύω ότι αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο δεν πρέπει να μένεις ταπί με ταπί, αλλά αυτό δεν είναι πίστη όλων.
Κι εγώ πιστεύω ότι 5% μεταβολή τιμής είναι πιθανή, αλλά άλλοι πιστεύουν ότι είναι κοροιδία. Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό.
Εγώ παράδειγμα αποδέχομαι κάποιο κόστος κάποιες φορές προκειμένου να γλυτώνω τα ούμπαλά μου από το σπάσιμο. Οι περισσότεροι το θεωρούν λάθος. Επιμένω να το κάνω όπου έχω την επιλογή. -
Αυτό λέω (έχοντας εργαστεί 15 χρόνια σε τράπεζες και έχοντας δει πολλά), ότι σήμερα όποιος αγοράζει αμάξι 40Κ και μετράει και το 50ερω το μήνα, κάνει κάτι πολύ λάθος. Δικαίωμά του φυσικά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό ή η πλειοψηφία. Σήμερα, όποιος μπορεί να "πετάξει" 40Κ στον δρόμο, προφανώς δεν μετράει και το τελευταίο Ευρώ, σημαίνει ότι έχει κάποια οικονομική άνεση (δεν μίλησα για μεγιστάνα).
Βασικά πάααααρα πολλοί το κάνουν αλλά απλά είναι ματζίρηδες και μίζεροι. Συνήθως αυτοί έχουν και τα περισσότερα χρήματα βέβαια.
-
Τα χιλιάδες κόκκινα δάνεια έδειξαν ότι τελικά πολύ ήθελαν μέντορα!! Πρόσεξε δεν μιλάμε για λεφτά, αλλά για δάνειο όπως
Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό, γιατί τότε με την κρίση υπήρξαν πολλά στεγαστικά δάνεια τα οποία πράγματι δεν μπορούσαν πληρωθούν όχι γιατί ήταν οριακά οι δόσεις στο μπάτζετ αλλά γιατί η κατάσταση στα οικονομικά έσοδα άλλαξε σε τραγικά επίπεδα.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις στεγατικών δανείων 120 και 150 χιλιάδων ευρώ με δόση 600 -700 ευρώ και εισόδημα 2 και πάνω χιλιάρικα, το οποίο κατέρευσε και έπεσε κάτω από το χιλιάρικο.
Σε αυτό δεν μπορεί να πει κάνεις ότι ήταν λάθος με πάνω από 2 χιλιάρικα εισόδημα να βάλει κανείς στεγαστικό 600€. Θα τα έδινε σε νοίκι έτσι κι αλλιώς. -
@katafractos17 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό, γιατί τότε με την κρίση υπήρξαν πολλά στεγαστικά δάνεια τα οποία πράγματι δεν μπορούσαν πληρωθούν όχι γιατί ήταν οριακά οι δόσεις στο μπάτζετ αλλά γιατί η κατάσταση στα οικονομικά έσοδα άλλαξε σε τραγικά επίπεδα.
Σωστά. Αλλά υπήρχαν και πάρα πολλά καταναλωτικά δάνεια (με ευθύνη των τραπεζών σε μεγάλο βαθμό) τα οποία δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθουν....μιλάμε για πολλά δις χαρτοφυλάκια από καταναλωτικά δάνει και κάρτες. Που φυσικά πωλήθηκαν σε funds μετά.
-
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@katafractos17 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Σωστά. Αλλά υπήρχαν και πάρα πολλά καταναλωτικά δάνεια (με ευθύνη των τραπεζών σε μεγάλο βαθμό) τα οποία δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθουν....μιλάμε για πολλά δις χαρτοφυλάκια από καταναλωτικά δάνει και κάρτες. Που φυσικά πωλήθηκαν σε funds μετά.
Ναι, σε αυτό δεν διαφωνώ.
-
Παντως σαν απολυτο ποσοστο το 5% δεν ειναι καθολου λιγο, ειτε αν μιλαμε για ποσο των 10.000 ευρω, ειτε των 100.000 ευρω. 5% αυξηση ειναι υψηλο ποσοστο απλα συνηθισαμε το 12% του πληθωρισμου που μονο εν μεσω πολεμων υπηρχε και το 5% μας φαινεται ασημαντο.
Κι επισης, παροτι λατρης των bmw, θεωρω αστεια τα 42 χιλιαρικα που κοστολογειται η Χ1. Καποτε με τοσα επαιρνες Χ3 και με καποιο εξοπλισμο που ειναι μια κατηγορια πανω.
Αν και γενικα οι τιμες των αυτοκινητων πλεον ειναι αστειες και το εχουμε ξανασυζητησει σε αλλο τοπικ οποτε δεν θα επεκταθω.
Παntως στα χρηματα αυτα κανα formentor θα επαιρνα και θα μου'μενε και κανα 5χιλιαρο γεματο. -
@driver-m said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Κι επισης, παροτι λατρης των bmw, θεωρω αστεια τα 42 χιλιαρικα που κοστολογειται η Χ1. Καποτε με τοσα επαιρνες Χ3 και με καποιο εξοπλισμο που ειναι μια κατηγορια πανω.
Ολα σχετικά είναι....κάποτε έπαιρνες 116 με λίγο καλύτερο εξοπλισμό του βασικού και είχε 32-33Κ! Οπότε τα 42 και Χ1 και καλύτερο εξοπλισμό 10 χρόνια μετά, μάλλον φτηνά τα λέω!
-
Και εγώ την βρίσκω φθηνή την χ1 για τους άλλους. Εγώ δεν έχω βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια
-
Το βρίσκο φυσικό να φθηνίνει. Πρώτα γιατί ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πολύ σε αυτή την κατηγορία. Και δεύτερον γιατί η πλατφόρμα πια χρησιμοποιείται για τη Σειρά 1, τη Σειρά 2, τη Χ1 και όλα τα Mini.
-
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Ολα σχετικά είναι....κάποτε έπαιρνες 116 με λίγο καλύτερο εξοπλισμό του βασικού και είχε 32-33Κ! Οπότε τα 42 και Χ1 και καλύτερο εξοπλισμό 10 χρόνια μετά, μάλλον φτηνά τα λέω!
Η 116 γυρω στα 25 χιλιαρικα ξεκινουσε. Toσο ειχε η 316 με καποιο εξοπλισμο εξτρα.
Η 320 μου εκανε 43 χιλιαρικα με πλουσιοτατο εξοπλισμο (xenon, sport πακετο με αναρτηση Μ, σπορ καθισματα δερματινα ολα, bluetooth, professional ηχο κλπ κλπ).
Με 42 χιλιαρικα επαιρνες ανετα Χ3 με σχετικα καλο εξοπλισμο. Τωρα με τα ιδια λεφτα πας μια κατηγορια κατω, εστω και 10 χρονια μετα.
To ιδιο κι ο τωρινος ασος που ειναι πολυ ακριβοτερος του παλιου και δεν εχει καν πισω κινηση. Γιαλαντζι bmw δηλαδη με πολυ χαμηλοτερο κοστος παραγωγης αφου η πισω κινηση εχει σοβαρο κοστος, οχι οι οθονουλες και τα μπλιμπλικια που οι αυτοκινητοβιομηχανιες υπερκοστολογουν ενω τους κοστιζουν ψιχουλα.Γενικα στα suv υπαρχουν πολυ καλυτερες και φτηνοτερες οροτασεις απ'την Χ1 κατα τη γνωμη μου. Ξαναγραφω για το formentor γιατι δε θεωρω οτι υστερει πουθενα αν και ισως συγκρινεται με την Χ2 περισσοτερο που ωστοσο ειναι ακομα ακριβοτερη απ'την Χ1.
-
Το μέγεθος όμως του τωρινού Χ3 είναι όσο του παλιού Χ5.
-
Η 116 γυρω στα 25 χιλιαρικα ξεκινουσε. Toσο ειχε η 316 με καποιο εξοπλισμο εξτρα.
Σωστά ξεκινούσε! Εμενα εφτασε 37Κ και εβγαλε εξοπλισμό και πήγε 33κ. Και ειχε λιγοτερο εξοπλισμό απο οτι εχει σημερα η Χ1. Για αυτο λεω σχετικά…το 2008 ο κολλητος πηρε την 320 κουπε με 58Κ.
Συμφωνω για την πισω κινηση και το κοστος για την bmw. Για αυτο και μπόρεσε να ριξει τοσο πολυ τις τιμές.
-
Οι τιμές που λέτε ίσχυσαν για λίγους μήνες το 2009, τότε που ο Σουφλιάς μείωσε στο μισό το Τέλος Ταξινόμησης.
Ολη την δεκαετία η Χ3 η δίλιτρη ξεκίναγε με 40000, γυμνή, ενώ τότε όλοι γέλαγαν με όποιον έπαιρνε την δίλιτρη. Τουλάχιστον 2,5 ή 3.0 έπαιρναν. Δεν είχαμε τεκμήρια και οι τιμές τους με μέτριο εξοπλισμό είχαν 50-60000.
316 ήταν πάντα του φτωχού, βασικά του κλειδιού, επίσης για γέλια και κοροϊδία όποιος το έπαιρνε όπως και το 315. Τουλάχιστον 320 και πάνω.
Η δική μου ML είχε βασική τιμή 65000 και ήταν αμάξι επιπέδου σαντέρο του 2010. Με μέτριο εξοπλισμό πήγαινε 75-80, εμένα ήταν 85000 και δεν είχα αερανάρτηση, αλλά είχα ηλιοροφή, πακέτο σπορ, ξένον, τηλέφωνο και κάτι άλλα. Για να την πάρεις όπως την θέλει ο Φάνης ακούμπαγες τα 100.000.
Ακριβώς τα ίδια ίσχυαν για την Χ5.
-
Πως δεν ειχαμε τεκμηρια ?!?! Τα ιδια με σημερα ειχαμε
-
Είχαν καταργηθεί τα τεκμήρια τότε, μόνο στο πόθεν έσχες τα ψιλοκοίταγαν, αλλά επειδή σε αυτό μπορείς να πας όσο πίσω θέλεις, δεν είχες θέμα.
Τα τεκμήρια επανήλθαν με την κρίση και τα μνημόνια.
Για αυτό τότε όλοι έπαιρναν τους εξακύλινδρους και τους οκτακύλινδρους.
Επίσης είχαμε και εύκολο δανεισμό.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!