-
παραπάνω τα αυτοκίνητα στις 100-120χιλχιλ είναι για πέταμα.(συμφωνώ απολύτως,ξέρετε για ποια)
Για τα παλιά, δίκιο έχεις. Αν είχες παλιό αυτοκίνητα, του '70 και του '80 θα ήξερες ότι στα 100.000 χλμ κάνανε ρεκτιφιέ στο μοτέρ. Αν τρολλάρεις απλά, έγινες κουραστικός!!!
-
Εγώ, συνειδητά, υπολογίζω ένα μέσο κύκλο ζωής ενός σύγχρονου ιχ τα 300-350.000 χλμ.
Οι κατασκευαστές υπολογίζουν τον κύκλο ζωής περίπου στα 250.000 χλμ. Το έχουν δηλώσει και μηχανικοί εξέλιξης, αλλά φαίνεται και από τα service manuals που εκεί τερματίζουν.
-
alexandros.K το δικό μου που λες το αγόρασα με 80.000 χλμ και από την αρχή άρχισε να μου βγάζει βλακείες: το παράθυρο του συνοδηγού δεν ανοιγόκλεινε, το χερούλι έσπασε κλπ.
Στην συνέχει άρχισε να μου βγάζει κι άλλα, ειδικά ηλεκτρονικά: εγκέφαλος αερόσακου, αντλία βενζίνης κλπ.
Μετά μου χάλασε και το δυναμό, συνεμπλόκ, η φούσκα του τιμονιού και ένα σωρό άλλα τζίτζιρι-μίτζιρι. Από συντήρηση είχε την προβλεπόμενη.Κοίταξε, όσο καλό και αν είναι ένα αυτοκίνητο, με τα χρόνια όλα χαλάνε. Κάτι τσιμούχες εκεί χωμένες στο βάθος του κινητήρα, κάτι σωληνάκια που ξεράθηκαν, κάτι πλαστικά δοχεία που ξαφνικά σκίζονται και εξφενδονίζουν υγρά κλπ. Όσο καλοσυντηρημένο κι αν είναι το αυτοκίνητο, τα βγάζει αυτά και γίνεσαι αιμοδότης.
Κάνεις σε μια φάση ένα καλό σέρβις, δίνεις ένα 2χίλιαρο και λες: ωραία, τώρα είναι σαν καινούριο. Δεν είναι όμως. Μετά από λίγον καιρό, κάτι άλλο που δεν άλλαξες χαλάει κι εκείνο. Και τελικά καταλήγεις να δίνεις για σέρβις όσα λεφτά θα έδινες για δόσεις ενός καινούριου. -
Τις τελευταίες μέρες όσο κινούμαι για δουλειά τόσο πιο πολύ μου έρχεται στο μυαλό αυτό το topic. Πραγματικά οδηγώ και σε σκέφτομαι που λέει και το τραγούδι.
Πάλι σήμερα ο μπαρμπαδο-ρημαδο-sedanος με το carina το άσπαστο μας έσπασε τα ούμπαλα. Τον συγκεκριμένο τύπο οδηγού τον πετυχαίνω κάθε μέρα πολλές φορές. Όσο πιο εξωαστικά τόσο χειρότερα τα πράγματα.
Αν και βυσσινί (ή μπορεί και όχι μιας και δεν είχε μείνει πολύ χρώμα πάνω για να είμαι σίγουρος) το οπίσθιο ανάγλυφο logo της carina ήταν σε κομμάτι λαμαρίνας κίτρινο, προίκα από ταξί τροπέτο στην Λιοσίων. Σερνότανε φυσικά, αμετακίνητο στην μέση, με τον καταλύτη να ξερνάει καρκίνο σε βαθμό να κλείνεις τα παράθυρα, ο αέρας στην εσωτερική ανακύκλωση κτλ. σε μια προσπάθεια να μην πεθάνεις. Να το ζείς και να εύχεσαι να εμφανιστεί μπροστά σου η Άγια πρέσσα και να το λιώσει επιτόπου μπροστά σου.
Δυστυχώς σχεδόν πάντα είμαι από πίσω του σε δρόμο με ένα ρεύμα και αρκετή κίνηση ώστε να μην μπορώ να τον περάσω από πάνω όπως προβλέπεται και να μπώ μπροστά του απότομα τσίμα τσίμα μπάς και ξυπνήσει από την νιρβάνα και νιώσει λίγο ότι δε βρέχει αλλά τον φτύνουν.
Αφιερωμένο σε κάθε νεκρολάγνο και 'κυρ Παντελή' των δρόμων μας. Α ρε ΚΤΕΟ σοβαρό και βούρδουλα που χρειάζεται να μπας και ξεγυφτίσουν οι δρόμοι..
ΥΓ ο Κυρ Παντελής το σαπάκι δεν το αλλάζει και το λαχείο να κέρδιζε.Τέτοιος είναι. Απλά βρίσκει και τα κάνει..
-
**Αλέξανδρος Σ. **επειδη βγηκε το δικο σου μαπα , σημαινει οτι ολα αυτοματως ειναι σαν αυτο ?? Σου απαντησα παραπανω οτι εξαρταται απο πολλά πραγματα και οτι υπαρχουν πολλά αμαξια που αν και παλια δεν ειναι αχρηστα .... Παμε παρακατω τωρα
-
Τώρα βέβαια, πώς φτάσαμε να είναι όλοι οι κάτοχοι παλιών = κυρ Παντελής + νεκρολάγνοι, δεν το κατάλαβα. Πάντως, πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κατηγορία ιδιωτών που λένε *τίποτα λιγότερο από καινούριο για τον ποπουδάκο μου, φαντάσου να έχει κλάσει στο κάθισμα ο προηγούμενος *είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την κοινωνία. Ώστε να βρίσκουν αξιοπρεπή μεταχειρισμένα οι υπόλοιποι. Σας ευχαριστούμε εκ βαθέων καρδιάς. Το λέω και το εννοώ, χωρίς διάθεση ειρωνείας. Αν δεν αγοράσουν κάποιοι καινούριο, τι μεταχειρισμένο θα πάρουν οι υπόλοιποι; Μόνο νοικιάρικα και leasing; Κι ας γλυκοκοιτώ καινούριο Βιτάρα και μερικά ηλεκτρικά. Μέχρι τώρα, ποτέ δεν έχω αγοράσει καινούριο. Στα παλιότερα χρόνια, που γούσταρα γκάζια, ήταν μεγάλος ο πειρασμός: στα λεφτά τού καινούριου, αγόραζες πολύ πιο γρήγορο μεταχειρισμένο. Στα νεότερα χρόνια, της αφραγκιάς, δε με έπαιρνε και να ήθελα.
-
Eγώ δεν έπαιρνα καινούργιο τον καλό τον καιρό που το χρήμα έρεε στρέιτ θρου, θα πάρω τώρα στην κρίση?
-
Εξαρταται τι αμαξι θες και ποσα μπορεις να διαθεσεις.....Εχω παρει και καινουριο και μεταχειρισμενο , με το μεταχειρισμενο να κοστιζει παραπανω απο το καινουριο
-
Όταν περιέγραψα το σωστό μεταχειρισμένο 'λαχείο'' το είπαν , όταν ο mastoras78 συναντά την ίδια carina κάθε μέρα και πάντα μπροστά του το θεωρεί συνηθισμένο και δεν βλέπει τα σημάδια ,συνέχιζε να κατηγορείς εσύ τα παλιά ...
Τι δεν μου αρέσει τώρα στα καινούργια αυτοκίνητα όλα μοιάζουν σαν λύσεις προσωρινές σαν συμβιβασμός δεν σου δίνουν την αίσθηση πως είναι αυτοκίνητα για 10-15 χρόνια . Οι περισσότερες εταιρίες είναι παντελώς απροετοίμαστες για το μέλλον καταργούν μοντέλα καταργούν ολόκληρες κατηγορίες αυτοκινήτων λένε οτι θα καταργήσουν τους θερμικούς , καταργούν βάρδιες στα εργοστάσια μετά τα κλείνουν προσωρινά και στο τέλος όπως πάει θα τα κλείσουν τελείως!
Τι μία εχουν έλειψη σε ημιαγωγούς , την άλλη έχουν πρόβλημα στο λογισμικό και φυσικά σε ολα τα καινούργια καταργούν τα φυσικά χειριστήρια και βάζουν αφής ! για τις οθόνες τι να πώ αγοράζεις οθόνη με ρόδες πλέον η μισή διαφήμιση είναι για την ..οθόνη! και το άλλο τώρα ,διαφημίζουν αυτοκίνητα που είναι υποτίθεται για πώληση και όταν πας και τα ζητάς δεν εχουν test drive και αν δουν οτι ενδιαφέρεσαι σε σπρώχνουν σε συμβατικά . Αυτό γιατί είδες τις διαφημίσεις οι διαφημίσεις το νεο είδος , ΔΕΦ Διαφημίσεις Επιστημονικής Φαντασίας , άνθρωποι σπίτια δρόμοι γειτονιες 'ψηφιακά' όλα ψεύτικα .
Λίγα απο τα καινούργια αξίζουν να βγάλεις πραγματικά €€€ μετρητά απο τις οικονομίες σου και να τα αγοράσεις , σχεδόν όλα μόνο για λήσινκγ αξίζουν .
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ όμως έρχονται ...απλώς ψάχτε λίγο για τα γεγονότα στην Αμερική με την John Deere που φτιάχνει τρακτέρ , τα λογισμικά που δεν σου επιτρεπουν να αλλάξεις ούτε λάδια μόνο σου και τους αγρότες που βρίσκουν Ουκρανούς χακερ για να 'ξεκλειδώσουν' τους εγκεφάλους και να πάνε για όργωμα ... πάρτε μια ίδεα
https://tractorhacking.github.io/
Υπόψη στις ΗΠΑ τα παλια τρακτερ πριν το 2010 εχουν γίνει ανάρπαστα στα μεταχειρισμένα και οι τιμές ανεβαίνουν και δεν τα θέλουν για μόστρα συλλέκτες για δουλειά τα αγοράζουν
-
Μα και εγώ συνήθως μεταχειρισμένα αγοράζω. Δεν είμαι κατά των μεταχειρισμένων ίσα ίσα. Είμαι κατά όμως του 15ετούς κελεπουριού που θα το κρατήσω και δέκα χρόνια να πιάσω τον παπά και να λέω ότι οι υπόλοιποι είναι τα κορόιδα που πληρώνουν τη λέζα.
Τώρα αν κάποιος ταυτίστηκε με τους κυρ Παντελήδες τι να πώ, ας διαβάζει πιο προσεκτικά μιας και το παράδειγμα μου ήταν πολύ συγκεκριμένο..
-
Που εχω διαβασει τοσα χρονια εδω μεσα.Απολαυστικος!Ευχαριστω!
-
Ευχαριστώ
Αυτό για τα τρακτέρ το γράφω σαν προειδοποίηση , περιμένουμε με τα ηλεκτρικά -όταν θα είναι τέλος πάντων διαθέσιμα- να γλυτώνουμε απο έξοδα συντήρησης και έχουμε γλυκαθεί που ακούμε για τις on the air τζαμπα αναβαθμίσης που προσφέρει η Tesla .
Είστε σίγουροι όμως πως η VW η Toyota θα κάνουν τζάμπα αναβαθμίσεις ;
Απο που άραγε θα αναπληρώσουν τα χαμένα εσοδα απο την μειωμένη συντήρηση ;
-
Και να σαι σιγουρος πως απεκτησες ενα θιασωτη εδω μεσα. Καλη συνεχεια.
-
Το καινούριο είναι πάντα καινούριο.
Το μεταχειρισμένο μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση αν δεν έχεις ή δε θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα αρκεί να είναι οσο πιο νέο γίνεται.
Αυτοκίνητα άνω των 15 ετών, καλά το 25 που έγραψε κάποιος δε το σχολιάζω καν, και με πάνω από τα 250.000 χλμ είναι απλά πτώματα και οι λάτρεις τους όντως πτωματολαγνοι.
Τοσο παλιό αυτοκίνητο πάντα κάτι θα βγάζει όπως ανέφερε και κάποιος φίλος πιο πριν.
Εσύ θα φτιάχνεις και τον άλλο μήνα κάτι άλλο θα χαλάει. Όταν το αυτοκίνητο είναι 15 ετών όλα του τα εξαρτήματα έχουν την ίδια ηλικία. Κάποια στιγμή ΟΛΑ θα χρειαστούν αντικατάσταση. Σταδιακά και με τη σειρά ένα - ένα εξάρτημα θα παραδίδει. Μακάρι να καθαριζαμε με συνεμπλοκ, τακάκια και αμορτισέρ.
Δε μιλάμε για αυτοκίνητα αφημένα στην τύχη τους. Μιλάμε για αυτοκίνητα που συντηρούνται.
-
Μάλλον έχετε καίει στο παρελθόν, δεν εξηγείται τόση σιγουριά. Έχω αυτοκίνητο 15+/250+ και λειτουργεί μια χαρά, χωρίς να βγάζει ζημιές. Να πάω να ανάψω λαμπάδα;
Αυτό το 'πτώμα' θα το γούσταρα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/23715651-bmw-525
Πωλείται στο 1/9 της αρχικής αξίας του. Κάτι μου λέει ότι αν πας με 6 χιλιάρικα στο χέρι (με ηλεκτρικό Kia, αστείο από άλλο θέμα) το παίρνεις.
-
Όχι εαν μάθεις το κόστος συντήρησης...
-
dimsabas wrote:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/23715651-bmw-525
Όχι εαν μάθεις το κόστος συντήρησης...
Πως τον δίκασες έτσι ρε μοντεράτορα;
-
Άμα γράψω εγώ τι πάλιουρες έχουν περάσει από τα χέρια μου, και με πόσα χλμ., θα πάθετε πλάκα. Θα πω ξανά ότι αγοράζω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ επί μεταχείρω, μόνο κας, και μόνο αν πεισθώ ότι ο ιδιοκτήτης το σκοτώνει, τα δε τεμάχια που έχουν περάσει από τα χέρια μου (πάνω από 10) ήταν από 3 και έως 23 ετών. Το τελευταίο για χρήση στο εξοχικό, για τα χωράφια και το καθημερινό πηγαινέλα στην παραλία. Αυτόματο, 1200 κυβικά, με ερκοντίσιο που θέριζε, και με 180.000 χλμ. όταν το πήρα. Έβγαλε 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα (μία αλλαγή μπαταρίας και ένα σέρβις 100-150 ευρώ το χρόνο) και μετά ήρθε η ώρα του να φάει το σουτ βολέ στον αγύριστο με 240.000χλμ. στα πιστόνια του.
Μία φορά μόνο την πάτησα, με ένα Ρόβερ 75 1.8. Όλες τις άλλες έγραψα ιστορία.
-
Να το πάμε και λίγο διαφορετικά.
Τους περισσότερους πτωματολαγνους από ο, τι κατάλαβα μάλλον τους ενδιαφέρει το αμάξι απλα να παίρνει μπροστά και να τους πηγαινει από το σημείο Α στο Β.
Το με πόση άνεση και ασφάλεια μάλλον δε μετράει.
Εκεί ακριβώς είναι το θέμα.
Τα περισσότερα αυτοκίνητα σπάνια θα σε αφήσουν κι αν σε αφήσουν η ζημιά επισκευάζεται σχετικά οικονομικά.
Απλά προσωπικα δε μπορώ να είμαι σε αυτοκίνητο με σκισμένα καθίσματα, φθαρμενο τιμόνι, κιτρινισμενα φανάρια, κομμένες βάσεις μηχανής, χαλασμένες ζαμφορ, με προβληματικό αιρκοντισιον κλπ κλπ κλπ ζημιές που δε σε αφήνουν αλλά θέλουν λεφτά για να επισκευαστουν και συμβαίνουν. ΣΥΝΈΧΕΙΑ από μια ηλικία και πάνω.
Δε ξέρω μπορεί να είμαι στο άλλο άκρο, ψείρας ή ψυχανάγκας αλλά έτσι το βλέπω.
-
Από ένα σημείο και πέρα, όντως δεν αξίζει να ασχοληθείς για τις φθορές. Αμορτισέρ για την πόρτα του πορτμπαγκάζ να αλλάξω για να μην μου πέφτει στο κεφάλι, αλλά να επιδιορθώσω το σκισμένο ύφασμα του καθίσματος δεν θα μπω στον κόπο...
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;