-
@lap said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Τι εννοείς;;;
Τι είναι;;Πολύ ωραίο είναι!!
Πλάκα κάνω.... ταπετσαρία τοίχου είναι
-
@lap said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Εχετε υφασμάτινη επένδυση στον τοίχο;
Γυναικειο ματι
Απ τους ανθρωπους που δεν βαζω ποτε στο σπιτι . -
Αναλυτικό μάτι! Βρίσκει αυτά που δεν πρέπει να βρει!
Σίγουρα δεν με θες σπίτι σου! Άκου που σου λέω
-
@fanis75 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
@cirus said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Κοίτα και γω plasma panasonic έχω που είναι μάπα το λογισμικό αλλά χέστηκα βάζω boxaki. Σε εικόνα όμως ήταν κορυφαία όταν την πήρα
Γνώστης!! Ακόμα έχω την 42αρα Πανασόνικ. Την εικόνα των Plasma, ειδικά σε μάυρο, καμία δεν την έχει φτάσει ακόμα. Κορυφή ήταν η Pioneer (που μετά την αγόρασε η Πανασόνικ) και αμέσως μετά Πανασόνικ....εύγε!! Εκτός από αμάξια κατέχεις και από τηλεοράσεις
Ισχύει ως ένα σημείο. Πήρα την gt 50ρα είχε ένα μόνο ακόμα μοντέλο πιο κορυφαίο από την gt
Όμως το μαύρο της ξεπεράστηκε από τις oled. Μια καλή oled δεν παίζεται είναι καλύτερο και από της plasma
Οι πλάσμα δεν παίζονται ακόμα και σήμερα στα χαμηλά definition , είναι καλύτερες από όλες. Αυτό γιατί δεν έχουν εγγενή ανάλυση όπως οι τύπου led την οποία ανάλογα κάνουν upscale ή downscale πετυχημένα ή μη ανάλογα πόσο καλό επεξεργαστή έχουν. Οι plasma δείχνουν όλα τα definition που υποστηρίζουν το ίδιο καλά (μέχρι full hd αφού μετά καταργήθηκαν.) ήταν μια εξαιρετική τεχνολογία που τα μειωνεκτηματα της είχαν σχεδόν εξαλειφθεί στα καλά μοντέλα αλλα είχε ένα που δεν γινόταν να εξαλειφθεί ποτέ και ήταν η κατανάλωση της η οποία ήταν πολύ πολύ ψηλή.
-
αλλα είχε ένα που δεν γινόταν να εξαλειφθεί ποτέ και ήταν η κατανάλωση της η οποία ήταν πολύ πολύ ψηλή.
Πολύ σωστά, μαζί με το αυξημένο βάρος (όχι σαν crt, αλλά σαφώς πιο βαριές από led).
-
αλλα είχε ένα που δεν γινόταν να εξαλειφθεί ποτέ και ήταν η κατανάλωση της η οποία ήταν πολύ πολύ ψηλή.
Πολύ σωστά, μαζί με το αυξημένο βάρος (όχι σαν crt, αλλά σαφώς πιο βαριές από led).
Το αυξημενο βάρος δεν ήταν μεγαλο προβλημα για να σταματησει η παραγωγη τους και να μην συνεχίσουν να εξελισσονται
Ομως το να θερμαινεται το αεριο ήταν η αρχη λειτουργία τους και αυτό παντα θα ήθελε πολύ ενεργεια για να γινει και δεν γινοταν να αλλαξει
και μεσα σε κανονισμούς για να γινουν ολες οι συσκευες energy efficient οταν μαλιστα οι led/lcd καταναλωναν ελαχιστο ρεύμα ακομα και που τοτε σε εικόνα ήταν πολύ κατώτερες από τις καλές plasma ήταν η ταφοπλακά των τελευταίων
-
Το αυξημενο βάρος δεν ήταν μεγαλο προβλημα για να σταματησει η παραγωγη τους και να μην συνεχίσουν να εξελισσονται
Ομως το να θερμαινεται το αεριο ήταν η αρχη λειτουργία τους και αυτό παντα θα ήθελε πολύ ενεργεια για να γινει και δεν γινοταν να αλλαξει
Δεν διαφωνούμε!! Για το ενεργειακό σταμάτησαν, απλά είπα ότι και το βάρος ήταν άλλο ένα αρνητικό (για τους καταναλωτές) σε σχέση με led. Αλλά σωστά λες ότι η ενεργειακή απόδοση ήταν ο βασικός λόγος που σταμάτησαν + ότι οι led εξελίχθηκαν πάρα πολύ.
Θυμάμαι την 1η Philips Plasma 42" που είχε 6.000.00δρχ!!!
-
Δεν διαφωνούμε!! Για το ενεργειακό σταμάτησαν, απλά είπα ότι και το βάρος ήταν άλλο ένα αρνητικό (για τους καταναλωτές) σε σχέση με led. Αλλά σωστά λες ότι η ενεργειακή απόδοση ήταν ο βασικός λόγος που σταμάτησαν + ότι οι led εξελίχθηκαν πάρα πολύ.
Το βάρος κλαιν μειωνεκτημα, στην πλάτη την κουβαλάμε? Στον τοιχο ή την βάση την βαζεις . Ειναι μεν μείον συμφωνω αλλα όχι κατι σημαντικο να ενδιαφερει πολύ τον καταναλωτη
-
Το βάρος κλαιν μειωνεκτημα, στην πλάτη την κουβαλάμε? Στον τοιχο ή την βάση την βαζεις . Ειναι μεν μείον συμφωνω αλλα όχι κατι σημαντικο να ενδιαφερει πολύ τον καταναλωτη
Κλάην ειναι συμφωνώ, αλλά μετράει π.χ. στην βάση που πρέπει να αγοράσεις (πιο ακριβή), εαν πρέπει να την βάλεις μόνος σου κλπ. Αλλά όπως είπα, συμφωνώ μαζι σου!
-
Πω πω σωστά...την είχε αγοράσει ένας συνάδελφος τότε...και τον ρώτησα πινακίδες κυκλοφορίας σε πόσες μέρες βγάζει?
-
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στα σωστά που γράψατε παραπάνω αλλά το βασικότερο πρόβλημα των plasma δεν ήταν ούτε το βάρος ,ούτε η κατανάλωση αλλά το burn in.Κορυφαια εικόνα για την εποχή τους αλλά στοργή και προδερμ!
Τα ίδια περίπου αλλά με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας πλέον ισχύουν και για τις oled σε ένα βαθμό.
Η υπεροχή πάντων και των δύο έναντι των lcd είναι συντριπτική! -
@antonmone said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στα σωστά που γράψατε παραπάνω αλλά το βασικότερο πρόβλημα των plasma δεν ήταν ούτε το βάρος ,ούτε η κατανάλωση αλλά το burn in.
Δεν θα το έλεγα. Ναι το είχαν, αλλά το κάνεις μια φορά στην αρχή και τελειώνεις, δεν είναι κάτι φοβερό ή δύσκολο. Απλά, έπρεπε να το γνωρίζεις. Εγώ ειχα φέρει και τον Καστρινάκη για ρυθμίσεις εικόνας τότε, για να πετύχω το "απόλυτο"!!
-
Εγώ ειχα φέρει και τον Καστρινάκη για ρυθμίσεις εικόνας τότε, για να πετύχω το "απόλυτο"!!
Μήπως εννοείς το Μανώλη Καστρούνη;
-
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στα σωστά που γράψατε παραπάνω αλλά το βασικότερο πρόβλημα των plasma δεν ήταν ούτε το βάρος ,ούτε η κατανάλωση αλλά το burn in.
Δεν θα το έλεγα. Ναι το είχαν, αλλά το κάνεις μια φορά στην αρχή και τελειώνεις, δεν είναι κάτι φοβερό ή δύσκολο. Απλά, έπρεπε να το γνωρίζεις. Εγώ ειχα φέρει και τον Καστρινάκη για ρυθμίσεις εικόνας τότε, για να πετύχω το "απόλυτο"!!
Ποιο κάνεις από την αρχή;
Μήπως εννοείς τον Καστρουνη; -
@harisma23 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Μήπως εννοείς το Μανώλη Καστρούνη;
Ναι αυτόν!
Ποιο κάνεις από την αρχή;
Το στρώσιμο, για ναμην έχεις θέμα μετά. Και φροντίζεις να μην έχεις στατική εικόνα για πολλές ώρες.
-
Ενα από τα στοργή και προδερμ ήταν αυτό,όπως περίπου κάνω τώρα στην oled,αποκλειστικά υπνοδωμάτιο,αυτή του σαλονιού παίζει σχεδόν όλη μέρα και ότι ναναι.
-
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε στα σωστά που γράψατε παραπάνω αλλά το βασικότερο πρόβλημα των plasma δεν ήταν ούτε το βάρος ,ούτε η κατανάλωση αλλά το burn in.Κορυφαια εικόνα για την εποχή τους αλλά στοργή και προδερμ!
Τα ίδια περίπου αλλά με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας πλέον ισχύουν και για τις oled σε ένα βαθμό.
Η υπεροχή πάντων και των δύο έναντι των lcd είναι συντριπτική!ΟΧΙ κανεις λαθος.
ΗΤΑΝ το BURN IN το οποιο στις 2 τελευταιες γενιες των panasonic plasma δεν υπήρχε καθόλου, εκανες μια ρύθμιση στην αρχή και τελος, δεν ασχολιοσουν ποτε ξανα
Εγώ την εχώ πανω από 10ετια και δεν είχε ΠΟΤΕ θεμα. Ηταν από τα επιλυμένα προβληματα αυτό που ναι υπηρχε σαν προβλημα στις PLASMA αλλα όχι στις τελευταιες γενιές
το μοναδικο ουσιαστικο προβλημα που εμεινε και δεν λυνόταν ήταν η κατανάλωση. Καταναλώνει από 200 εως 400W ανοιχτη η δικη μου 50ρα, δεν τα λες και λίγα αλλα της το συγχωρω εχει απιστευτα καλή εικόνα ακόμα και σήμερα
επίσης και οι oled σαν τεχνολογια lcd είναι . προφανως πολύ καλύτερες αλλα σε αυτή την τεχνολογία στηρίζονται όχι σε αλλη. Ο φωτισμός αλλαζει που κάνει όλη την διαφορά οχι η τεχνολογία εικόνας (εννοω η θεωρητικη βαση , με τα χρόνια προφανώς εχει εξελιχθει σαν τεχνολογια)
-
ΗΤΑΝ το BURN IN το οποιο στις 2 τελευταιες γενιες των panasonic plasma δεν υπήρχε καθόλου, εκανες μια ρύθμιση στην αρχή και τελος, δεν ασχολιοσουν ποτε ξανα
Εγώ την εχώ πανω από 10ετια και δεν είχε ΠΟΤΕ θεμα. Ηταν από τα επιλυμένα προβληματα αυτό που ναι υπηρχε σαν προβλημα στις PLASMA αλλα όχι στις τελευταιες γενιές
Έχω ακούσει εντελώς διαφορετικές απόψεις από κατόχους,οπότε μένω στο ότι απαιτούσαν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης.Αν μου λες ότι μπορούσε να παίξει συνεχόμενα σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης και δεν είχε θέμα τότε αλλάζει.Προςωπικα ξάδερφος με την vt 60 αν θυμάμαι καλά δεν είχε κανένα θέμα αλλά την πρόσεχε πολύ.Δυο φίλοι είχαν θεματάκια.
Σε κάθε περίπτωση είμαι της άποψης μόνο Panny,δεν τόλμησα να πάρω πλάσμα γιατί δεν θα είχα τον έλεγχο χρήσης πολυτέλεια έβαζα μπελά με τα μικρά.Βολευτηκα με αθάνατα VA της εταιρείας και εδώ και καιρό oled. -
Έχω ακούσει εντελώς διαφορετικές απόψεις από κατόχους,οπότε μένω στο ότι απαιτούσαν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης.Αν μου λες ότι μπορούσε να παίξει συνεχόμενα σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης και δεν είχε θέμα τότε αλλάζει.Προςωπικα ξάδερφος με την vt 60 αν θυμάμαι καλά δεν είχε κανένα θέμα αλλά την πρόσεχε πολύ.Δυο φίλοι είχαν θεματάκια.
Σε κάθε περίπτωση είμαι της άποψης μόνο Panny,δεν τόλμησα να πάρω πλάσμα γιατί δεν θα είχα τον έλεγχο χρήσης πολυτέλεια έβαζα μπελά με τα μικρά.Βολευτηκα με αθάνατα VA της εταιρείας και εδώ και καιρό oled.Ειχε την VT που ήταν η κορυφαία ο φίλος σου.
Εγω εχω την GT την αμεσως επομενη καλυτερη σειρα
την εχω πανω από 10 χρόνια , δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ που της κάνω ουτε προσεχω τίποτα. Παιζει από οθονη υπολογιστη, βιντεακια απο youtube, τηλεοραση, blueray , παιχνιδομηχανη arcade που έχω , δεν εχω ασχοληθει ποτε μαζί της να ειχε τιποτα. Ο ενισχυτης μου onkyo που ειναι συνδεδεμένη εβγαλε βλαβη τοσα χρόνια και τον έφτιαξα (ξεκολλησαν ποδαρακια από την ζέστη ενος ολοκληρωμένου), αυτή ομως τίποτα, βραχος!!!!
Φαντασου κάποια στιγμη είχα μπατζετ να την αλλαξω με OLED και λέω οχι, μολις τα φτυσει η γρια τότε θα την αλλαξω
Ε μετα το ξεχασα και εμεινα μαζί της. Αν θα παθει ποτε κάτι τοτε θα πάρω Oled, τα χρήματα της τα αξιζε πάντως
-
Σε κάθε περίπτωση είμαι της άποψης μόνο Panny,δεν τόλμησα να πάρω πλάσμα γιατί δεν θα είχα τον έλεγχο χρήσης πολυτέλεια έβαζα μπελά με τα μικρά.Βολευτηκα με αθάνατα VA της εταιρείας και εδώ και καιρό oled.Ειχε την VT που ήταν η κορυφαία ο φίλος σου.
Εγω εχω την GT την αμεσως επομενη καλυτερη σειρα
την εχω πανω από 10 χρόνια , δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ που της κάνω ουτε προσεχω τίποτα. Παιζει από οθονη υπολογιστη, βιντεακια απο youtube, τηλεοραση, blueray , παιχνιδομηχανη arcade που έχω , δεν εχω ασχοληθει ποτε μαζί της να ειχε τιποτα. Ο ενισχυτης μου onkyo που ειναι συνδεδεμένη εβγαλε βλαβη τοσα χρόνια και τον έφτιαξα (ξεκολλησαν ποδαρακια από την ζέστη ενος ολοκληρωμένου), αυτή ομως τίποτα, βραχος!!!!
Σε πιστεύω Βασίλη το έγραψα ότι δεν είχε κανένα θέμα με εξαιρετική εικόνα!Οπως έγραψα δεν τόλμησα για τους παραπάνω λόγους.Ουτως ή άλλως τα θέματα των plasma όπως και των oled αφορούν λάθη ή αγνοία χρήση και όχι των συσκευών.
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους