-
Άθλιο σχεδιαστικά. Πως το έκαναν έτσι; Σαν γριά καρακάξα είναι από μπροστά.
-
Αν πράγματι θα είναι έτσι, τότε πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση και εντυπωσιακό αυτογκόλ.
-
Πολύ πιο όμορφο από τις πρώτες φωτο, ωραίο εσωτερικό και επιτέλους δεν εξέχει η οθόνη στο ταμπλό αλλά έχει όμορφα ενσωματωθεί. Με ένα άλλο χρώμα πιστεύω θα δείξει περισσότερο.
-
Τελικά οι πρώτες φωτογραφίες που είδαμε σαν να το αδικούσαν κάπως.
Το χρώμα παρόλα αυτά, δεν...
-
Πολύ ωραίο, επιθετικό και 'μάχιμο', μακάρι να βγάλουν και έκδοση Sport Engineering..
Δεν ξέρω τι δεν σας αρέσει στο χρώμα, μια χαρά είναι..! Green is the new black λέμε παντού, και σε ρολόγια και σε αμάξια..!
-
Το χρώμα ειναι φανταστικό!! Το σχέδιο ΟΚ, αλλά περιμένω να το δώ από κοντά.
Green is the new black λέμε παντού, και σε ρολόγια
ΥΓ: Το πράσινο η Rolex το είχε εισάγει πολλά χρόνια πριν και τότε ορισμένοι γελούσαν....τώρα έχει γίνει περιζήτητο!
-
Πολύ ωραίο, επιθετικό και 'μάχιμο', μακάρι να βγάλουν και έκδοση Sport Engineering..
Δεν ξέρω τι δεν σας αρέσει στο χρώμα, μια χαρά είναι..! Green is the new black λέμε παντού, και σε ρολόγια και σε αμάξια..!
..και σε κινητά να προσθέσω.. χαμός γίνεται με τα πρασινακια.
Το αυτοκίνητο καλό, θα πιάσει θέση κοντά στην κορυφή. Δηλαδή υπάρχει σύγκριση με το Golf;! Περιμένω σε όλα να είναι καλύτερο αυτό.
Μεγάλωσε πάρα πολύ, ξεφεύγει από την κόντρα με το Golf και χαράσσει αυτόνομη πορεία.
https://www.caroto.gr/2021/03/18/episimo-to-neo-peugeot-308-2021/
-
Βασικά η εικονιζόμενη έκδοση (θα) είναι η PSE:
Αν παρατηρήσεις σε κάποια φάση και στο i-cockpit αλλά και στην επιλογή προγράμματος φαίνεται το 'electric'.
Όσο για το χρώμα θα συμφωνήσω. Το θεωρώ πολύ ιδιαίτερο, ξεχωριστό ενώ τονίζει τις ακμές του σχεδιασμού. Βέβαια οπως πάντα ένα Peugeot θα δείχνει υπέροχο σε μπλε σκούρο.
Μακάρι κυρίως να υπάρξει βελτίωση στους χώρους των πίσω στην έκδοση hatcback. Κατά τα άλλα βλέπω βελτίωση στην κακή εργονομία του υπάρχοντος μοντέλου και ένα high tech εσωτερικό. High spec EAT8 άραγε πόσο θα κοστίζει;...
Επίσης για άλλη μια φορά η Peugeot μας δείχνει ότι σχεδιάζει κεντρικές κονσόλες ουσιαστικά μόνο για αυτόματα κιβώτια. Όχι τους αδικώ με τέτοια μηχανικά κιβώτια που μας έχουν δώσει να μας ταλαιπωρούν. Κινητήρια σύνολα, αναρτήσεις κιβώτια παραμένουν. Δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον σχόλια περί κινητήριων συνόλων εφόσον διαθέτει εξαιρετικές επιλογές dowsized κινητήρων, μάλιστα χωρίς ανάγκη βοήθειας από mh αηδίες.
Επί προσωπικού αναμένω με αγωνία να δω και το sw αν το hatchback διατηρήσει τους μικρούς πίσω χώρους (πιθανότατα).
-
High spec EAT8 άραγε πόσο θα κοστίζει;...
Επίσης για άλλη μια φορά η Peugeot μας δείχνει ότι σχεδιάζει κεντρικές κονσόλες ουσιαστικά μόνο για αυτόματα κιβώτια.
-
Υπολογίζω γύρω στις €30.000
-
Εννοείται μόνο για αυτόματα, όπως και η BMW...το χειροκίνητο το έχουν για να υπάρχει και είναι συμβιβασμός σε όλα τα επίπεδα (άσε που είναι άθλιο). Η PSA δεν έχει λόγο να βγάζει χειροκίνητα κιβώτια...άσε που επένδυσε ένα σκασμό λεφτά στο εργοστάσιο της για να απράγει στην Γαλλία τα Aisin οπότε θέλει να τα προωθήσει, δεν έκανε τσάμπα την επένδυση.
-
-
Λάθος η θέση του info.
Xαμηλά η οθόνη του.
-
Αρκετά συμβατικός ο σχεδιασμός του . Πλέον περιμένουμε και το νέο Αστρα , που επίσης θα έχει συμβατική λογική .
Αρα ο όμιλος θα έχει την κροσόβερ λογική του νέου 4 , τις κλασσικές γαλλικές του 308 και τις κλασσικές γερμανικές του Αστρα ώστε να ζορίσουν Γκόλφ και Φόκους και Κορεάτες , Ιάπωνες και το DS4 που εύκολα γίνεται Τζουλιέτα και Δέλτα για να χτυπήσουν την τριάδα Α3 , Α κλάσε και σειρά 1 .
Εμένα προσωπικά θα με ενδιέφεραν το C4 και το DS4 . Το πρώτο δίνει πολλά πράγματα στην τιμή που ζητάει και έχει και σχεδιαστική άποψη και το δεύτερο είναι μακράν το ομορφότερο της κατηγορίας μέσα έξω , αλλά και ακριβό .
Προς το παρόν όμως επιμένω σε ψηλότερα αμάξια που με χωράνε πιο άνετα .
-
-
Πολύ ωραίο το εσωτερικό του.Δειχνει τη νέα γραμμή της εταιρείας.Νεα οθόνη στον πίνακα οργάνων, νέα οθονιτσα κάτω από το infotainment,νέο σήμα και το τιμόνι είναι αλλαγμενο στα κουμπιά.
Πάντως με χειροκίνητο θα είναι αλλιώς η κονσόλα του.
-
Ήλπιζα η τάση με τα περιστροφικά χειριστήρια κλιματισμού που υιοθέτησε η C4 , να πέρναγε και στα υπόλοιπα μοντέλα , αλλά λεπτομέρειες , επίσης νομίζω ότι ο όμορφος λεβιές των υπαρχόντων μοντέλων θα ήταν πιο λειτουργικός από συνδυασμό κουμπιών και διακόπτη. Βέβαια αν τα έβαζαν αυτά θα 'χάλαγε' ο σχεδιασμός , ο οποίος φαίνεται πολύ όμορφος.
Σίγουρα είναι το υβριδικό στις φωτογραφίες αφού το κιβώτιο έχει και θέση Β , άρα λογικά σε αυτή την έκδοση οι απολήξεις είναι αληθινές όπως στα αντίστοιχα 3008.
-
Παρά μα πάρα πολύ όμορφο και δείχνει να είναι πραγματικό premium, θα το συγκρίνω μόνο με Series 1.
-
(Αγγλικοί υπότιτλοι διαθέσιμοι)
Δεν είμαστε χθεσινοί να 'τσιμπάμε' με pre-production PSE/GT εκδόσεις. Χαμηλά την μπάλα μέχρι το αμάξι να έρθει στα χέρια σοβαρών reviewers εκτός Γαλλίας και να δούμε μια κανονική Allure/GT-line production έκδοση.
Με αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής φαίνεται η προσπάθεια αναβάθμισης σε αρκετούς τομείς χωρίς τόλμη για τρομερές αλλαγές και μεγάλες επενδύσεις για το project. Ευχάριστη έκπληξη η (μικρή;) αύξηση διαθέσιμου χώρου για τους πίσω (ο τύπος νομίζω ότι είναι 1,75-180) καθώς και οι ψηλά τοποθετημένοι σε όλο το μήκος του ταμπλό αεραγωγοί (νέο Tuscon;).
Αν το hybrid βγάζει 380l χώρο αποσκευών νομίζω ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να διατηρεί η non hybrid τον πολύ τίμιο (πάνω από το μέσο της κατηγορίας που ορίζουν τα 380l) χώρο αποσκευών των 420l με κανονική ρεζέρβα όπως το απερχόμενο μοντέλο.
Δεν περίμενα θαύματα τύπου πολλαπλών πίσω αλλά νομίζω μια βελτίωση στην (μέτρια στο απερχόμενο) πληροφόρηση του τιμονιού καθώς και λίγο πιο σφιχτό set-up ανάρτησης ένεκα διανομής ρόλων εντός group (με την Citroen στον ρόλο του 'μαγικού χαλιού') είναι μια εύλογη προσδοκία.
Προσπαθώντας πρόωρα να αποκρυπτογραφήσω την πραγματική στόχευση του νέου 308 θα έλεγα ξεκάθαρα ότι κοιτάει κατάματα το Golf, σχεδόν με εμμονή! Δεν θα παίξει τον ρόλο του 'premium hunter' κάτι που αναμένεται να κάνει η DS4 απέναντι στα 1/A-class/A3.
Αντικειμενικά δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια των Focus/Leon σε καθαρά οδηγικά χαρακτηριστικά. Όχι μόνο λοιπόν εκ της ατόπου απαγωγής αλλά και από τα όσα βλέπω θεωρώ πως το νέο 308 έρχεται να παίξει τον ρόλο της 'χρυσής τομής', του 'uber all-arounder'. Επιτρέψτε μου τον όρο, θα επιχειρήσει να 'γερμανίσει' όσο ποτέ.
-
Πολλαπλοί και μπαταρίες κόβουν σημαντικά από τον χώρο αποσκευών. Κοίταγα την eqa που είναι αστείο όχημα στην προσπάθεια εξηλεκτρισμου..
Η κατηγορία αυτή των κλασσικών c hatchback έχει ατονησει εμπορικά λόγω των suv. Δεν έχει την παλιά δυναμική που όλοι κυνηγαγαν το golf. Θα κάνει η κάθε εταιρεία την ανανέωση της αλλά δε περιμένω πολλά να πω την αλήθεια. Ας περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες μήπως εκπλαγούμε ευχάριστα όμως.
-
Αν το hybrid βγάζει 380l χώρο αποσκευών νομίζω ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να διατηρεί η non hybrid τον πολύ τίμιο (πάνω από το μέσο της κατηγορίας που ορίζουν τα 380l) χώρο αποσκευών των 420l με κανονική ρεζέρβα όπως το απερχόμενο μοντέλο.
Το εξωτερ. μήκος λένε έχει αυξηθεί μόνο 10εκ. -εμένα αρχικά μου φάνηκαν για περισσότερο- από το προηγούμενο (δηλ. 4,35μ. από 4,25μ.) Ο χώρος αποσκευών όμως μειώθηκε από 420 σε 412lt.(μάλλον δώθηκαν λίγα χιλιοστά στους πίσω επιβάτες και -κυρίως- στην εξωτ. σχεδίαση του μπροστινού μέρους).
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ σε ότι λες.
-
Η κατηγορία αυτή των κλασσικών c hatchback έχει ατονησει εμπορικά λόγω των suv. Δεν έχει την παλιά δυναμική που όλοι κυνηγαγαν το golf. Θα κάνει η κάθε εταιρεία την ανανέωση της αλλά δε περιμένω πολλά να πω την αλήθεια. Ας περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες μήπως εκπλαγούμε ευχάριστα όμως.
Νομίζω πως δεν είναι θέμα κατηγορίας, αλλά θέμα στροφής των κεφαλαίων για R&D στην ηλεκτροκίνηση. Συνεχίζουν να βγάζουν ανανεώσεις πρακτικά των best sellers τους (π.χ. Golf, QQ, κλπ), αλλά τα λεφτά της εξέλιξης φαίνεται να έχουν δοθεί στα αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα μοντέλα (π.χ. ID3, Ariya, κλπ).
Λογικά και η Stellantis θα βγάλει το επόμενο διάστημα μια κοινή πλατφόρμα για ηλεκτρικά και εκεί θα δούμε τα πραγματικά νέα της μοντέλα.
-
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)