-
Εντάξει , πανέμορφο , μέσα σαν supercar , δεν μπορώ να φανταστώ πόσο όμορφη θα είναι η wagon εκδοχή του.
Και άλλη μία φορά οι Γάλλοι μας βάζουν να το συγκρίνουμε με τον Άσσο και το Α3 , και γιατί όχι λέω εγώ αν στα ίδια χρήματα προσφέρει περισσότερα. Golf , focus , leon διαφορετικά τα πλεονεκτήματα μεταξύ τους αλλά αυτο το 308 φαινεται να έχει έναν αέρα ανωτερότητας . Μόνο το νέο civic εξαιρείται ίσως λόγω των γνωστών αρετών , τα 180 άλογα και τους εξαιρετικούς χώρους του αν παίξει σε καλή έκδοση στα 26.000-28.000.
Και μιας και είπα για χώρους μια χαρά βολεύεται ο Γερμανός εδώ που φαίνεται και ψηλός https://youtu.be/MP5USjT7SX8
Επίσης μας προϊδεάζει και για ένα εξαιρετικό astra σχεδιαστικά το οποίο αν μέσα έχει και την φιλοσοφία σχεδίασης του Mokka με λογικά χαμηλότερες τιμές τότε...άσε τους Πεζεους να το παίζουν premium με το νέο σηματακι.
-
Παρά πολύ καλή ανάλυση του saba, (θυμάμαι που μπήκε στο forum λέγοντας τους άλλους πως δεν ξέρει από αυτοκινητα και πλέον κάνει πολύ εύστοχες παρατηρήσεις. Συμφωνώ σε πολλα αλλά και πάλι περιμένω να το οδηγησω το νέο 308)
Μια διαφωνία έχω για το mild hybrid που δεν το πιστεύει και αυτό διοτι το να ρίξει ένας κατασκευαστής κατά 15 με 20% την κατανάλωση σε αστικο περιβάλλον απαιτεί πραγματικό άθλο και η λύση των mild hybrids είναι φθηνή και πρακτική. Αλλωστε διαβάζω θα φορουν πλέον και τα 308 mild hybrid.
Edit: saba δες στο 12:00 λεπτό. Δεν ξέρω τίποτα από ιθπανικα αλλά λέει κάτι για 'λα πλασα τραβερσα Ελ σπάθιο ε σιμιλαρ αλ ντε γκενεραθιον πρεχεντετε'... Δηλαδη αν καταλαβαίνω από τις κοινές με την αγγλική λέξεις, οτι 'ο χωρος στην πίσω σειρά είναι παρόμοιος με την προηγούμενη γενιά' .... Οποτε πάνε οι ευχές για μεγαλύτερους χωρους.
-
@Lap Νομίζω ότι θα είναι λίγο καλύτεροι οι πίσω χώροι του όπως προείπα αλλά σαφώς όχι επίπεδου Civic/Leon/Focus/C4. Επί προσωπικού δεν με επιρρεαζει ιδιαίτερα καθώς εδώ και καιρό έχει ωριμάσει η ιδέα ενός καλού SW στο μυαλό μου (όταν ξεκίνησα να ξερογλύφομαι με το Focus estate πριν αρχίσουν τα κουλά της Ford) με δεδομένο ότι αν όλα πάνε καλά με τις εξωσωματικές θα έχω 1/2 παιδιά έως ότου έρθει η ώρα να προχωρήσω σε αγορά (βασική/λογική προϋπόθεση). Πάρκιν υπάρχει σε σπίτι/εξοχικό/δουλειά ενώ ως σκάφος λίγο θα διαφέρει από το Octavia5 που ήδη σέρνω. Άλλωστε έχω διαπιστώσει ο ίδιος με τα διάφορα td αυτό που πολλοί petrolheads συχνά πυκνά επισημαίνουν εδώ μέσα. Πάντα το αντίστοιχο SUV/Cross θα έχει κατώτερα οδηγικά χαρακτηριστικά από το όχημα στο οποίο βασίζεται. Εδώ που τα λέμε έχοντας ήδη ένα καινούργιο 308 το να πάρω άλλο ένα ίδιο (hatchback) σε 1,5-3 χρόνια θα είναι και λίγο άτοπο!
Ούτε εγώ γνωρίζω ισπανικά αλλά θυμάμαι την παρουσίαση του συγκεκριμένου από το νέο C4 και σίγουρα το 308 δεν θα έχει τους χώρους του, εκεί είχε περισσότερο αέρα για τα πόδια (όχι για το κεφάλι, σε αυτό υπερέχει το νέο 308). Γι'αυτό και το έφερα σαν παράδειγμα/μέτρο σύγκρισης τα C_VAG ισχυριζόμενος πως το 308 θα παίξει τον ρόλο του Golf μεταξύ των οποίων και στους διαθέσιμους χώρους για τους πίσω. Άλλο με προβλημάτισε περισσότερο σε αυτό το βίντεο. Όταν πάει να μπει πίσω συμπεραίνω από την γλώσσα του σώματός του ότι κάμπτει πολύ το κεφάλι του σαν να ζοριζεται να μπει 'με την μία' και δεν τον λες πρώτο κορμί. Μάλλον το coupοειδές σχήμα από b_pillar και πίσω έχει το τίμημα του όπως όλα σε αυτή την ζωή.
Το αυτοκίνητο που βλέπω πάντως με μεταξόνιο 2,70m (sw) θα έχει ένα βασικό μειονέκτημα στην Ελλάδα. Τα κέφια του Συγγελίδη ώστε να δούμε σε ποιο εξοπλιστικό επίπεδο θα το εισάγει (το παρόν δυστυχώς ήρθε εξαρχής μόνο Active νομίζω). Πάντως όπως είπε και ο @VAGKIRK ανυπομονώ να το δω SW καθώς θα πρέπει να είναι απίστευτο εμφανισιακά...
-
Σωστα το ειδα και εγω αυτό με το μπασιμο του και μου έκανε εντύπωση, το ξαναείδα αρκετές φορες. Επίσης δες πως εχει όμως μεγάλο άνοιγμα, γεγονός που βοηθά στα καρεκλάκι.
Παντως μπήκα ξανά σε duster τις προάλλες (παιδιά είναι ένα πολύ καλό vfm όχημα με έβαλε σε σκέψεις) πραγματικά μπήκα και βγήκα σαν να κάθομαι σε σκαμπό, άρχισα σιγά σιγά λόγω ηλικίας, αγυμνασιας, δεν ξέρω, να μ αρεσει που δεν εσκυψα πολύ για να μπω.
Απο την αλλη αν έχεις απαιτήσεις, που βλεπω πως έχεις διοτι εξεταζεις έντονως την πισω ανάρτηση σε καθε αυτοκινητο,ένα από τα σημαντικότερα σημεία ανωτεροτητας ενός αυτοκινήτου (αυτό το κάνουν οι πραγματικοί petrolheads που μαλλον είσαι και δεν το ξέρεις) τοτε δύσκολα θα σε καλύψει οδηγικα ένα suv μεσαίων τιμών. Ίσως καμία porsche suv αλλά εκεί ξεφεύγει η υπόθεση.
Αν έχεις χωρους και απλες για πάρκινγκ τότε τι σκας για hatchback.... Μονοδρομος το sw. Και supermarket να πας πάλι απλες θα εχει.
Υ. Γ Αντε με το καλο. Τέτοια νέα να ακουμε, να γεμιζει ο ντουνιάς με όμορφα πλάσματακια να γελούν και να παίζουν. Αυτά είναι νέα όχι άλλο κοβιντ και πανδημίες.
Υ. Γ. 1 τι εννοείς με το 1/2 παιδια;;;
-
Υ. Γ. 1 τι εννοείς με το 1/2 παιδια;;;
'Ένα - δύο παιδιά' ήτοι θέλουμε δύο παιδιά καλώς εχόντων των πραγμάτων, ενώ λόγω διαδικασίας είναι αρκετά πιο πιθανή η διπλή κύηση κάτι το οποίο δεν μας χαλάει καθόλου. Τι άλλο θα εννοούσα εκτός του προφανούς; Να πιάσουν τόπο και τα 580l αποσκευών του Τσέχου Αχαχαχαχ
-
Αααα το διαβασα 0.5 παιδιά ως κλάσμα.
Ε ναι φυσικά, ακόμα καλύτερα έτσι θα είναι πολύ ευχάριστο γεγονός ...αλλωστε τόσα λίτρα... Ζητουν από μόνα τους τα λιτρα καρότσια και ποδήλατακια... Και φυσικά και τα 580 θα τα γεμιζεις... Για να το βλέπεις θα το έχεις;;;
Υ. Γ 580 λιτρα ρε φκλε.... Πω πω πω... Ζαλίζεσαι
-
Το 0.5 παιδιά ομολογουμένως δεν το σκέφτηκα!
Με το καλό να έρθουν Sabas, να γεμίσουν το σπίτι και το αυτοκίνητο
-
Φτιάχνουν κάτι 308!
Ωραίο αυτοκίνητο, νομίζω και αυτό ένα επίπεδο πάνω από αυτό που αντικαθιστά, κομπλέ η Peugeot για την επόμενη 3ετια. Θα βγάλει μάλλον και ένα 1008 και θα είναι πλήρης, όλα διαφορετικά, όλα μοναδικά.
-
Εμενα μ αρεσει πολυ αυτή η σειρά της peugeot. Έχει σχεδόν τα πάντα πάνω από τον μέσο όρο.
Ποιότητα κύλησης, κρατημα, ασφαλεια, σχεδίαση, εσωτερικό, επιδόσεις, καταναλωσεις ελπίζω να έχει και καλή τιμή.... Δηλαδη μια μεσαια έκδοση όσο μια πλούσια των b suv θα ηταν καλη τιμη για εμενα.
-
Λογικά θα έχει multilink για να έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και ένα έχει μικρότερο χώρο αποσκευών από το προηγούμενο.
-
Λογικά θα έχει multilink για να έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και ένα έχει μικρότερο χώρο αποσκευών από το προηγούμενο.
Το θεωρώ απίθανο έως και αδύνατον. Δεν πιστεύω ότι θα έβαζε πολλαπλών η Peugeot, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει.
-
Άθλιο σχεδιαστικά. Πως το έκαναν έτσι; Σαν γριά καρακάξα είναι από μπροστά.
Xέσe μας ρε Dredd. Δες το και σε άλλα χρώματα και μετά το θάβεις.
Αναθεωρώ. Το λαδοπράσινο στο μάτι μου είναι μαύρο χάλι. Σε άλλα χρώματα είναι ok. Δυναμικό. Επιθετικό. Άγριο.
Συνεχίζουν όμως να μην μου αρέσουν τα φώτα χαυλιόδοντες. Θα προτιμούσα άλλα φωτιστικά σώματα.
Το νέο σήμα ιδιαίτερα premium. Καλή η αλλαγή.
-
Τα φώτα είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη εταιρική ταυτότητα led που υπάρχει, ακόμη και από ακριβές μάρκες ανάμεσα. Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσουν πολλοί μαζί σου, ακόμη και το 208 μερικές φορές από πίσω το βλέπεις και ψαρωνεις.
Το σήμα καθόλου μοντέρνο, καθόλου αφαιρετικό, τίποτα σπουδαίο, είναι ένα σήμα.. μάλλον δεν θα διάλεγα ποτέ αυτοκίνητο από το αν μου αρέσει ή όχι το logo. Ρεαλιστικό λιοντάρι το 2021 είναι τρελό ξενερωμα για μία μάρκα που κοιτάει το μέλλον με τρομερή αισιοδοξία και μετά μοντερνισμο.
Της KIA μου αρέσει https://press.kia.com/eu/en/home/media-resouces/press-releases/2021/Kia-unveils-new-logo-and-global-brand-slogan.html
Διαβάστε τις 2 ανακοινώσεις, και δείτε ότι στην Peugeot δεν έχουν σχεδόν κανένα επιχείρημα και νόημα, απλά ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο.. έτσι..μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πως πήραν τόσο χαλαρή μία τέτοια απόφαση, από την άλλη έχει νόμιζω και την μικρότερη σημασία σε ένα αυτοκίνητο, επειδή έχω ασχοληθεί με τα logos και brand recognition/profile μου έκανε κακή εντύπωση, ενώ σχεδόν όλες οι τελευταίες τους επιλογές βγάζουν νόημα.
https://www.google.com/amp/s/www.dezeen.com/2021/03/01/peugeot-logo-rebrand-lion-emblem/amp/
-
Σοβαρά τώρα θα ασχοληθούμε και με το σχήμα του σήματος; Ανυπομονώ να έρθει το αμάξι στην Ελλάδα να το οδηγήσω για να διαπιστώσω αν έχουν κάνει λίγο καλύτερη δουλειά σε τιμόνι/ανάρτηση καθώς παραείναι ασαφές και μαλακή αντίστοιχα για τα γούστα μου ενώ αυτή τη φορά ΔΕΝ θα ψωνίσω για την γυναίκα μου. Ανυπομονώ επίσης να το δω σε SW καθώς νομίζω θα σκοτώνει. Θα το αγόραζα αν όλα πήγαιναν καλά ακόμα και αν ερχόταν με σήμα μια μπάμια επάνω σε κολοκύθα...
-
Σοβαρά τώρα θα ασχοληθούμε και με το σχήμα του σήματος; Ανυπομονώ να έρθει το αμάξι στην Ελλάδα να το οδηγήσω για να διαπιστώσω αν έχουν κάνει λίγο καλύτερη δουλειά σε τιμόνι/ανάρτηση καθώς παραείναι ασαφές και μαλακή αντίστοιχα για τα γούστα μου ενώ αυτή τη φορά ΔΕΝ θα ψωνίσω για την γυναίκα μου. Ανυπομονώ επίσης να το δω σε SW καθώς νομίζω θα σκοτώνει. Θα το αγόραζα αν όλα πήγαιναν καλά ακόμα και αν ερχόταν με σήμα μια μπάμια επάνω σε κολοκύθα...
Χαχα! Επειδή κάποιος το ανέφερε, όπως είπα έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά τα θέματα και είπα να πω την άποψή μου!
Πάντως και οδηγικά το προηγούμενο δεν ήταν για πέταμα, το θεωρούσαν το καλύτερο μετά τα Civic/Focus, τουλάχιστον μέχρι πριν κάνα 2 χρόνια που θυμάμαι.
Το SW θα είναι τρελό, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο. Αλλά και μέσα πρέπει να προκαλεί τις αισθήσεις!
-
Vdx wrote:
Το θεωρώ απίθανο έως και αδύνατον. Δεν πιστεύω ότι θα έβαζε πολλαπλών η Peugeot, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει.
Γιατί, βάζουν την νέα της citroen, που είναι υποθετικά καλύτερη από multilink?
-
Κάθε εταιρεία θα έχει κάποια στοιχεία σε αποκλειστικότητα . Η Σιτροέν θα έχει την ανάρτηση , τα ιδιαίτερα καθίσματα και εξαιρετική ηχομόνωση . Η Πεζό το λίγο πιο σπόρ και οδηγοκεντρικό και η ΝτιΕς την πολυτέλεια .
-
Το σήμα μου είναι 100% αδιάφορο αλλά τελικά δεν μου θυμίζει της Dacia του'80 αλλά σε κάτι Video game που διαλέγεις έμβλημα για την ομάδα... Η Peugeot πήρε το Banner με το λιοντάρι των Lanister και απομένει να δούμε ποιος θα πάει τα ρόδα και ποιος την αρκούδα!
Στα του αυτοκινήτου ο κωλος του είναι μούρλια ειδικά το κάτω μέρος με τις διπλές απολήξεις, για το εσωτερικό τι να πεις όνειρο, και νομίζω η οθόνη εκεί που είναι πρέπει να βολεύει γιατί σαν οδηγός κάθεσαι χαμηλά!
Όμορφο πολύ
-
Τα φώτα είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη εταιρική ταυτότητα led που υπάρχει, ακόμη και από ακριβές μάρκες ανάμεσα. Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσουν πολλοί μαζί σου, ακόμη και το 208 μερικές φορές από πίσω το βλέπεις και ψαρωνεις.
Συμφωνώ με τον Ντρέντ...ουτε εμένα μου αρέσουν, είναι too much και στο 208 είναι τουλάχιστον αστεία (εμένα γελοία μου φαίνονται). Μου θυμίζουν κάτι 316 με το σήμα Μ3!
Fanis75 wrote
Γιατί, βάζουν την νέα της citroen, που είναι υποθετικά καλύτερη από multilink?
Το λέω, με την έννοια ότι δεν έχει κάτι να κερδίσει. Κανείς (τουλάχιστον από τους υποψήφιους αγοραστές) δεν ασχολείται με την ανάρτηση, παρά μόνο με τις οθόνες και την ομορφία. Οπότε γιατι να βάλει κάτι το οποίο κοστίζει παραπάνω και δεν θα τις φέρει περισσότερες πωλήσεις? Με τον ημιάκαμπτο το κέρδος είναι μεγαλύτερο.
-
Εγω συμφωνω με το dublin αν και πολλοί λένε πως δεν τους αρέσουν.
Το σούρουπο με τα led φωτιστικά και τους χαυλιοδοντες ψαρώνεις... Ουτε μια φορά δεν κατάφερα να μην γυρίσω το βλέμμα και να μην το δω. Σε προκαλούν αυτά τα φωτα να το κοιταξεις.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)