-
Εχω μπεί μέσα 1-2 φορές για λίγο, δεν το έχω οδηγήσει.
Αλλά από πλευράς σχεδιασμού να συγκρίνουμε το γκόλφ με την μούρη και τις πίσω πλαϊνές κολώνες των 40 χρόνων, με την DS4, είναι ιεροσυλία...
Είναι σαν κάτι κατασκευαστές που φτιάχνουν την ίδια όψη 30-40 χρόνια, γιατί λέει πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές ποιοι είναι...
Προφανώς έχουν πελάτες και πουλάνε όπως πουλάει και το γκόλφ.
Αλλά οι περισσότεροι θέλουν να είναι στο 2022, όχι στο 1982.
Στο εσωτερικό επίσης ο σχεδιασμός της DS4 είναι ανώτερος του γκόλφ, γιατί εκεί παίζουν πακέτα που ανεβάζουν τις τιμές όταν τα βάζεις, αλλά σίγουρα και του γκόλφ το εσωτερικό είναι όμορφο και σύγχρονο.
Τώρα για αρμούς κλπ, είναι επίσης θέμα του τι ψάχνουν κάποιοι.
Κάποτε άκουγαν τον ήχο που έκλεινε η πόρτα και κλώτσαγαν τα λάστιχα.
Οι τιμές όμως έχουν ξεφύγει πολύ για όλα τα αυτοκίνητα και για μένα επιλογή απλής βενζίνης πρέπει να είναι κάτω από 20000, το ίδιο ισχύει και για τα ψευτουβριδικά με τα 48 βόλτ. Παραπάνω δεν αξίζει.
Τα ντίζελ και αυτά μέχρι τα 30000, γιατί πάντα θα έχουν αυτό το 1-2 λίτρα λιγότερη κατανάλωση.
Αφήστε που τώρα έπεσε η τιμή του ντίζελ, χωρίς να έχει επιδότηση και να μας την λέει ο Λαπ.
Επιστρέφοντας όμως στις τιμές, τα 30-35000 για απλά μοτέρ, είναι πολλά λεφτά όταν στα 40000 αρχίζουν τα plug-in με πολλά άλογα και ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τους περιορισμούς των ηλεκτρικών.
Αν πάει κάποιος στα 35000 λοιπόν για μένα είτε κάνει το βήμα αν μπορεί, είτε να κοιτάξει λήζινγκ, όπου τα Plug-in λόγω προφανώς καλύτερης μεταπώλησης έχουν αναλογικά καλύτερο μίσθωμα.
Συγνώμη αλλά εγώ δεν μίλησα και δεν συγκρινα εξωτερική εμφάνιση με το Golf , εγώ είπα ότι το εσωτερικό παρόλο που είναι καλοφτιαγμενο και ποιοτικό το βράδυ με τις 2 μικρές οθόνες και με τον φωτισμό (έξτρα) δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό του Golf, μόνο το Head up κάτι κάνει και αυτό έξτρα φυσικά.
Μπες βράδυ και στο ένα και στο άλλο και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Είναι πολύ πιο εντυπωσιακό την νύχτα το Golf . -
Απόψεις είναι αυτά και όντως το γκόλφ έχει αποδεκτό εσωτερικό, από ότι είδα από τις φωτό, αλλά με αυτό το εξωτερικό δεν το αποτολμάω να μπω μέσα.
Ασε που γενικά λόγω κακής πρότερης εμπειρίας με αυτό το μοντέλο, δεν πάω ούτε να το δω στις εκθέσεις.
Μόνο στο δρόμο και στο διαδίκτυο.
-
- Ειχες κακή εμπειρία πριν 40 χρόνια, οπότε είσαι υπερβολικός για την ανησυχία.
- Μάλλον καλά κάνεις και ανησυχείς γιατί από τότε χαλούν πολύ εύκολα.
-
Δεν είναι τόσο ότι χάλαγε τότε, είναι που ο ειδικός ρύπος το εκθείαζε όπως το εκθειάζει και σήμερα...
Αυτοί μίλαγαν για τζιτιάι και όλοι είχαν το 1100 με τα 50 άλογα, αλλά η τιμή του ήταν πάντα τσιμπημένη...
Και οι επόμενες εκδόσεις πάντως είχαν το ποινικό τους μητρώο...
-
Ήταν 1050 κυβικά και είχε 45 αλόγατα. Και μερικοί πήγαιναν στον ΑΒΤ και του έκαναν μετατροπή για 55 άλογα προς 400.000 δρχ. Αν θυμάμαι καλά.
-
Αυτό ήταν το ΙΙ. Εγώ είχα το 1 με 1100 και 50 άλογα. Τελική 140 , 0-100 16,5 και φρένο σαν ατμομηχανή. Με άμμο στους τροχούς...
-
Αυτό ήταν το ΙΙ. Εγώ είχα το 1 με 1100 και 50 άλογα. Τελική 140 , 0-100 16,5 και φρένο σαν ατμομηχανή. Με άμμο στους τροχούς...
Εντυπώσεις μετά από 4 περίπου μήνες και 4.500χιλ
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο DS4 performanc line 1.2 pureTech 130 S&S, για άνεση, εξοπλισμό, κύλιση επιδόσεις κλπ. Επίσης δεν υπάρχει κανένα θέμα (πρόβλημα) που διάβασα στο forum σχετικά με στραβή πόρτα πορτμπαγκάζ, λακκούβες και κύματα, με αρμούς συναρμολόγησης κλπ, επίσης δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα με το info στο εσωτερικό.
Το μόνο μελανό σημείο θα έλεγα ότι είναι ο ήχος του 3κύλινδρο μοτέρ στις επιταχύνσεις που είναι κάπως τραχύς αναμενόμενο νομίζω. -
Όχι, δεν είναι αναμενόμενο, το συγκεκριμένο μοτέρ είναι θορυβώδες. Καλοτάξιδο!
-
-
Στο DS4 ήταν τροκάνι σκέτο με βαθύ πάτημα του γκαζιού σε sport mode. Παίζει ρόλο και η μόνωση...
-
Στο DS4 ήταν τροκάνι σκέτο με βαθύ πάτημα του γκαζιού σε sport mode. Παίζει ρόλο και η μόνωση...
δεν ξερω για ντι ες τεσσερο.
σε τριοοχτω που ξερω και σε σετεσσερο σκετο ειναι απειρα πιο ησυχο απο το ρεταλι της ρενω.
και δεν ειμαι αυτος που λεει ακριβως καλα λογια για σιτροε.... -
Μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει οτι αριστερα ειναι οι απλοι προβολεις και δεξια οι οι προβολεις me ta Μatrix Led?
-
Δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα μετά από σύγκρουση προχτές με σκούτερ (delivera) που παραβίασε το stop.
-
Κρίμα ρε φίλε, ελπίζω να μην χτύπησε κανείς.
Προφανώς η ασφάλεια θα τα καλύψει, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε το κόστος επισκευής και τον χρόνο επίσης (αν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ανταλλακτικά κλπ) -
-
-
Κρίμα.. δυστυχώς συμβαίνουν αυτά, ελπίζω να μην είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς.
Δεν βλέπω σοβαρή ζημιά πάντως..
-
Περαστικά όλα καλά θα είναι ...
-
Κρίμα. Είναι να μη σου κάτσει. Αφού δε χτύπησε κανείς, να ελπίζεις στην μικρότερη ταλαιπωρία πια.
-
Ω ρε φίλε. Αυτό έτσουξε. Και βλέπω ότι έχει πάρει και καπό;
Ο ντελιβεράς καλά στην υγεία του; Είναι ασφαλισμένος;
DS4 2021