-
Εγώ πάντως έστειλα ένα βιντεάκι στην γυναίκα μου και με ρώτησε «πόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να το έχουμε»?
Εννοείται και καλά κάνει και στο είπε!!! Είμαι αμαξάρα...
Πριν από κανένα μήνα όταν της έθεσα το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοκινήτου η απάντηση ήταν " το C4 δεν το αλλάζω με τίποτα. Άλλωστε μόνο 170κ χλμ έχει". Μου αρέσει η σταθερότητα στις απόψεις πάντως...
-
Προσωπικά είχα ψιλοκαταλήξει στο C4 C cross (για όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες) αλλά η DS4 είναι μεγάλη πρόκληση.
Απλώς ο προϋπολογισμός θέλει πολύ ξεχειλωμα, οπότε... οψόμεθα. -
-
Πριν από κανένα μήνα όταν της έθεσα το ενδεχόμενο αλλαγής αυτοκινήτου η απάντηση ήταν " το C4 δεν το αλλάζω με τίποτα. Άλλωστε μόνο 170κ χλμ έχει". Μου αρέσει η σταθερότητα στις απόψεις πάντως...
H σταθερότητα είναι ανάλογη της ομορφιάς!! αχαχα
Ή και αντιστρόφως ανάλογη αυτής!
-
Eκανα το πρωι ενα test drive. Trocadero Cross βενζινη 130PS.
Τα 130 άλογα του ειναι λίγα. Μόνο οταν κατέβασα απο τα Pads το ένιωσα ζωντανό.
Οι χωροι αρκετα πιο πιεσμένοι σε σχεση με το Formentor που απλά ειναι 5 εκ μεγαλυτερο.
Πίσω τα ποδια οριακα αν κατσω ανετα μπροστά, και πιεσμενα αναμεσα στα 2 πλαϊνα ορια του μπροστα καθίσματος που εξέχουν. Όταν πας να βγεις απο πισω κοπανας το κεφάλι στην κολωνα (1.85).Το καντραν εχει ταχύτητα με νουμερο και στροφόμετρο σαν μπάρα και δεν αλλαζει (εκτος αν δεν ξερουν ακομα ολες τις επιλογες).
Το headup display πολυ καλό και κλεβει την παρασταση. Έδειχνε και πληροφορίες και τη διαδρομή απο το navi.
Τα βυθιζόμενα χερούλια, ομορφα κλειστά αλλα οχι ωραια οταν βγαίνουν.
Ρεζερβα μπαινει εδω και δεν ερχετε απο το εργοστασιο.
5 χρόνια εγγύηση και 5 οδικη στην τιμή. 3 μήνες παράδοση μου είπαν.
-
Δεν είναι ιδιαίτερα πιο βαρύ από c4 και 308 για να δικαιολογείται το σχόλιο περί ανεπάρκειας του 1.2 εδώ. Στα άλλα δύο που το είχα οδηγήσει ήταν επαρκεστατος.
Φυσικά σε όλα αυτά έχει να κάνει με το τι συγκρίνουμε και από τι αμάξι κατεβήκαμε. -
η αληθεια ειναι οτι δεν τσεκαρα αν μου το αφησε στο eco ή στο σπορ mode , γιατι λιγο πριν μου τα εδειχνε.
-
Από ποιότητα κύλισης πώς σου φάνηκε; Τις αναρτήσεις του σε σχέση με του c4 (αν έχεις εικόνα) πώς θα τις χαρακτήριζες;
-
Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου μίας και το είδα για 2η φορά χθες και για πιο πολύ ώρα. TD δεν έχω κάνει ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσουν.
Τα παρακάτω δεν είναι "αυτοκινητιστικα" αλλά στα χρήματα που ζητάνε πρέπει να τα λέμε:
Η ποιότητα μέσα δεν είναι ότι θα περίμενα, η επιφάνεια του ταμπλό στο πάνω μέρος είναι ένα πλαστικόδέρματοπραγμα που είναι κλασεις χειρότερο από το Λεον μου του 2013.
Στο πάνελ που είναι η οθόνη το "δερμα" που έχει είναι της κακιάς ώρας με κάτι μπιμπικια. Αυτό αλλάζει ανάλογα την έκδοση. Το συγκεκριμένο είναι της Trocadero. Το alcantara δεν το έχουν φέρει ακόμα.
Οι οθόνες τίποτα το σπουδαίο και από φωτεινότητα και από απεικόνιση. Είδα αυτες που είχαν το DS3 και το DS7 πολυ πιο φωτεινές.
Καμία σχέση γενικά, λες και τα δύο αλλά μοντέλα βγαίνουν από άλλο εργοστάσιο.
Στο κάτω μέρος της πόρτας που είναι το ηχείο, το πλαστικό είναι ειλικρινά σαν αυτά που εκτυπωνουμε σε 3D printer, το ίδιο υλικό και στο τούνελ του κλιματισμού πίσω.
Στο πορτ μπαγκαζ το πάτωμα είναι της πλάκας δεν έχει οδηγούς και είναι μια απλή τσόχα. Οι θεσεις πεφτουν με τον κλασικο τροπο οχι με μοχλούς στο πορτ μπαγκαζ.
Ολα αυτά σε ένα αυτοκίνητο που ζητά το λιγότερο 34.000 για τον 1.6.
Αν βάλεις 2-3 έξτρα πάει 40.000 για πλάκα. Πχ. ACC με blind spot ειναι σχεδον 2.000.Η τιμολόγηση των εξτρα είναι αστεία. Αν πας να δημιουργήσεις την Rivoli που την δινουν 39.800 και ξεκινήσεις με το performance line των 34.000 καταλήγεις σε μια διαμόρφωση των 44.000 !!!! 10.000 ευρώ σε εξτρα και πουλάνε το ΙΔΙΟ 4.000 πιο φθηνό!
Όταν το είπα στον πωλητή "εξεπλάγην" και μετά μου έλεγε για το εργοστάσιο, οτι έχει διαφορά να κάνει την ίδια την Rivoli και μια άλλη σαν την Rivoli προσθέτοντας διαφορα έξτρα. Μιλάμε έκανα ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, βλακειες εις το τετράγωνο.
Πήγα σήμερα να ξαναδώ το Sportage GT line και ήταν καλύτερο σε ΟΛΑ μέσα.
Εντάξει μηλα με πορτοκαλια αλλά ο πωλητής μου έλεγε ότι ο ανταγωνισμός του D4 είναι πχ η X2, δεν την έχω δει την Χ2 και ουτε πρόκειται, αλλά τόσο χάλια θα είναι η Χ2 στα 40.000;
Δεν ξέρω σε τι κοινό απευθύνονται, θα πουλήσουν Bastile+ με τον 1.2; Ίσως.... Πάντως το premium εγώ δεν το είδα πουθενά μέσα.
Απέξω εντάξει τα σπάει!
Αυτά μέχρι να το πάω καμία βόλτα ΑΝ με καλέσουν ποτέ, είναι και λίγο σνομπ.
-
Να γράψω και εγώ την εμπειρία μου μίας και το είδα για 2η φορά χθες και για πιο πολύ ώρα. TD δεν έχω κάνει ακόμα περιμένω να με ειδοποιήσουν.
Τα παρακάτω δεν είναι "αυτοκινητιστικα" αλλά στα χρήματα που ζητάνε πρέπει να τα λέμε:
Η ποιότητα μέσα δεν είναι ότι θα περίμενα, η επιφάνεια του ταμπλό στο πάνω μέρος είναι ένα πλαστικόδέρματοπραγμα που είναι κλασεις χειρότερο από το Λεον μου του 2013.
Στο πάνελ που είναι η οθόνη το "δερμα" που έχει είναι της κακιάς ώρας με κάτι μπιμπικια. Αυτό αλλάζει ανάλογα την έκδοση. Το συγκεκριμένο είναι της Trocadero. Το alcantara δεν το έχουν φέρει ακόμα.
Οι οθόνες τίποτα το σπουδαίο και από φωτεινότητα και από απεικόνιση. Είδα αυτες που είχαν το DS3 και το DS7 πολυ πιο φωτεινές.
Καμία σχέση γενικά, λες και τα δύο αλλά μοντέλα βγαίνουν από άλλο εργοστάσιο.
Στο κάτω μέρος της πόρτας που είναι το ηχείο, το πλαστικό είναι ειλικρινά σαν αυτά που εκτυπωνουμε σε 3D printer, το ίδιο υλικό και στο τούνελ του κλιματισμού πίσω.
Στο πορτ μπαγκαζ το πάτωμα είναι της πλάκας δεν έχει οδηγούς και είναι μια απλή τσόχα. Οι θεσεις πεφτουν με τον κλασικο τροπο οχι με μοχλούς στο πορτ μπαγκαζ.
Ολα αυτά σε ένα αυτοκίνητο που ζητά το λιγότερο 34.000 για τον 1.6.
Αν βάλεις 2-3 έξτρα πάει 40.000 για πλάκα. Πχ. ACC με blind spot ειναι σχεδον 2.000.Η τιμολόγηση των εξτρα είναι αστεία. Αν πας να δημιουργήσεις την Rivoli που την δινουν 39.800 και ξεκινήσεις με το performance line των 34.000 καταλήγεις σε μια διαμόρφωση των 44.000 !!!! 10.000 ευρώ σε εξτρα και πουλάνε το ΙΔΙΟ 4.000 πιο φθηνό!
Όταν το είπα στον πωλητή "εξεπλάγην" και μετά μου έλεγε για το εργοστάσιο έχει διαφορά να λεει κάνει την Rivoli και μια άλλη με διαφορα έξτρα. Μιλάμε έκανα ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, βλακειες εις το τετράγωνο.
Πήγα σήμερα να ξαναδώ το Sportage GT line και ήταν καλύτερο σε ΟΛΑ μέσα.
Εντάξει μηλα με πορτοκαλια αλλά ο πωλητής μου έλεγε ότι ο ανταγωνισμός του D4 είναι πχ η X2, δεν την έχω δει την Χ2 και ουτε πρόκειται, αλλά τόσο χάλια θα είναι η Χ2 στα 40.000;
Δεν ξέρω σε τι κοινό απευθύνονται, θα πουλήσουν Bastile+ με τον 1.2; Ίσως.... Πάντως το premium εγώ δεν το είδα πουθενά μέσα.
Απέξω εντάξει τα σπάει!
Αυτά μέχρι να το πάω καμία βόλτα ΑΝ με καλέσουν ποτέ, είναι και λίγο σνομπ.
Δες το Cupra Formentor ειναι πιο κοντα για συγκριση σαν αμαξωμα και πιο καλο συνολικα το βρίκα.
Το Sportage ειναι πιο μεγαλο αλλα και αυτό σε πλαστικα και ποιότητα δεν με κέρδισε, αν και το ταμπλο του ηταν καλυτερο πιστευω.
Θα περιμενα το DS να ειναι σαν του Cupra παραμετροποιήσιμο όπου βάζεις οτι θελεις στις 3 θεσεις του ταμπλο στο τιμονι. Μέχρι και G-force meter
-
@andreas72 said in DS4 2021:
Από ποιότητα κύλισης πώς σου φάνηκε; Τις αναρτήσεις του σε σχέση με του c4 (αν έχεις εικόνα) πώς θα τις χαρακτήριζες;
κύλιση καλή, αναρτηση μαλακη και στις αλλαγες πορείας λίγο υπερβολικα μαλακη για τα γούστα μου και μου γεννούσε μια ανασφάλεια (χωρίς λόγο μάλλον),
C4 δεν ξερω πως ειναι. Παλια ειχα C3 και τωρα mokka 2014 που ειναι σίγουρα πιο σκληρό , και ίσως για αυτό μου φάνηκε έτσι. Το c3 (2002) το θυμαμαι γενικά πολυ μαλακο και να πλέει στην εθνικη λόγω και του παραπανω υψος του σε σχεση με αλλα της κατηγορίας.
-
Ο puretech μπορεί να του φάνηκε μπουκομενος γιατί μπορεί (πιθανότατα) να τον έχουν μπουκωσει για τους ρύπους. Προσωπικά ούτε σε td EAT8 3008 μου είχε φανεί μπουκομενος.
-
η αληθεια ειναι οτι δεν τσεκαρα αν μου το αφησε στο eco ή στο σπορ mode , γιατι λιγο πριν μου τα εδειχνε.
Ώπα αν δεν ήσουν στο σπορ αλλάζει τότε! Στα δύο αλλά το eco με το σπορ είναι νύχτα με μέρα το ένα φιμωμει εντελώς και δεν τραβά πότε. Αν ήσουν στο εκο από τα 85-90 και πάνω έχει βάλει ήδη 8η! Είναι εύκολο να το θυμηθείς.
Στο στοπ 8η μπαίνει μετά τα 130! Είναι τεράστια η διαφορά. -
Δυστυχώς ούτε για λάδια δεν είναι οι αντιπροσωπείες του group στη Θεσσαλονίκη…..ευτυχώς τα Γιαννιτσά είναι κοντά.
Εγώ με 2008 στην πρώτη αλλαγή λαδιών μου το κάνανε νιμου το μηχανοστάσιο. Επίσης πρέπει να παίρνει 4 λίτρα νομίζω αλλά μου βάλανε 7 μάλλον γιατί ο δείκτης είναι πολύ πάνω από το όριο. Και ο Αδαμίδης δυτικά έχει πεζώ...
-
@sabas_thess said in DS4 2021:
Ο puretech μπορεί να του φάνηκε μπουκομενος γιατί μπορεί (πιθανότατα) να τον έχουν μπουκωσει για τους ρύπους. Προσωπικά ούτε σε td EAT8 3008 μου είχε φανεί μπουκομενος.
Ο puretech που παίζει στα τελευταία μοντέλα του 2020-22 βλέπω ότι έχει τεράστια διαφορά στη χαρτογράφηση μεταξύ εκο και σπορ.
Στο σπορ το αμάξι δινει στο εκο είναι φουλ φιμωμενο. Θεωρώ ότι οι μετρήσεις ρυπων γίνονται στο εκο αν στο σπορ πετυχαινουν τέτοιους τύπους τι να πω μαγκιά τους αλλά μου φαίνεται δύσκολο. -
Εξαιρετικό βίντεο από άποψης λήψης και αισθητικής
https://m.youtube.com/watch?v=3YF45i2xa5I -
Ξέρει μήπως κανείς τι περιλαμβάνει το αυτόματο σύστημα πέδησης και τι το αναβαθμισμένο αυτόματο σύστημα πέδησης; Είναι μήπως αντίστοιχα με της C4;
-
@andreas72 said in DS4 2021:
Ξέρει μήπως κανείς τι περιλαμβάνει το αυτόματο σύστημα πέδησης και τι το αναβαθμισμένο αυτόματο σύστημα πέδησης; Είναι μήπως αντίστοιχα με της C4;
Που το βλέπεις αυτό, στα εξτρα; Δεν το βλέπω κάπου...
-
Ο Θείος.."θα διπλασιάσει πωλήσεις η DS φέτος"
-
Επίσης μου ειπαν για φτυνο service στα 200€ καθε χρονο ή 25.000κμ, και οτι δεν γινονται σε citroen αλλα μονο στα εξειδικευμένα που ειναι ενα στο γερακα και ενα νοτια.
αυτο ειναι ενα θεμα γενικά αν βρεθεις αλλου για μεγαλο διαστημα ή χρειαστείς συνεργείο σε ταξίδι.
DS4 2021