-
αν δεν κάνω λάθος, βλέπω στο site γερές εκπτώσεις γύρω στα 2,5Κ, 3Κ?
-
Έτσι μήπως ρίξουν και οι άλλοι γιατί έχει παραγίνει με τις τιμες…
-
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
Πράγματι.
https://www.4troxoi.gr/agora/to-neo-nissan-qashqai-se-timi-ekplixi/ -
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Πράγματι.
https://www.4troxoi.gr/agora/to-neo-nissan-qashqai-se-timi-ekplixi/πριν ενα χρονο 1.3 premium 26.800.Σε ενα χρονο τσιμπησε 5000+ και τωρα με τη μείωση έχει 29990. Πάλι είναι 3000 ακριβότερο αλλά τουλάχιστον έκαναν μια διορθωτική κίνηση στην εμπορική πολιτική
-
Tα βάζω κι εδώ όσα γράφτηκαν για το QQ e-power σε άλλα νήματα για να υπάρχουν συγκεντρωμένα:
--Είναι αρκετά καλό.Σε οικονομία υπολείπεται ακόμη -αν και πλησιάζει- την Τοyota,αλλά σε αίσθηση υβριδικής κίνησης,κιβωτίου είναι ένα κλικ παραπάνω,πιο αίσθηση ηλεκτρικού.
--Τώρα σε αυτά που λέει ο iceman,ναι έχει κάποια θεματάκια (π.χ. ευθυγράμμιση πορτμπαγκάζ ~2mm χάνει σε ύψος στο δεξιό φανάρι σε όλα τα νέα QQ και σε μερικά στο εσωτερικό θέλει ένα ρέγουλο 1-2mm προς τ'αριστερά το ταμπλό γιατί βρίσκει στη δερματίνη της πόρτας του συνοδηγού αφήνοντας σημάδι).Αυτά ρυθμίζονται εύκολα,ολιγόλεπτα στην αντιπροσωπεία ή και ιδιωτικά.
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε.-Σε κάτι groups στο fb αναφέρεται μια συχνή βλάβη που βγαίνει στο e-power (σχετικά με σφάλματα στον generator που κοστίζει >10Κ). Το πιο ανησυχητικό κατά την άποψή μου δεν είναι ότι εμφανίζεται αυτό το σφάλμα, αλλά το ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης λόγω έλλειψης των ανταλλακτικών. Αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα περιστατικά έχουν αναφερθεί στο UK που κάνει και τις περισσότερες πωλήσεις
@panormus772 said
--Nαι,το διάβασα κι εγώ κι η αλήθεια είναι πως έχω μια ανησυχία.Στο βρετανικό forum μιλάνε για 2-3 περιστατικά ως τώρα που γίνεται μέσα στην εγγύηση η αντικατάσταση (ευτυχώς έχει 5ετή εγγύηση για τα του υβριδικού κομματιού) κι ίσως γίνει επίσημη ανάκληση αν αυξηθούν οι περιπτώσεις πολύ.Συνήθως λένε παρουσιάζεται νωρίς,στα πρώτα 2-2.500χλμ. Βέβαια,αν συνυπολογίσουμε ότι ειδικά στην Ιρλανδία το μήνα Μάρτη πουλήθηκαν -αριθμός ρεκόρ- 742 e-power,δείχνει μικρό το ως τώρα ποσοστό αναφερόμενης βλάβης.
--Εγώ σε Ε.Ο. Κιάτο-Αθήνα είχα με μ.ω.τ. 97km/h, κατανάλωση 6,7lt/100km.
Βέβαια, ρεφάρω Αθήνα και περιαστικά εντός Αττικής με συνολικά έως τώρα 2.200χλμ στα 5,6-5,7lt/100.. -
@doom1983 said in Nissan Qashqai 2021:
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Πράγματι.
https://www.4troxoi.gr/agora/to-neo-nissan-qashqai-se-timi-ekplixi/πριν ενα χρονο 1.3 premium 26.800.Σε ενα χρονο τσιμπησε 5000+ και τωρα με τη μείωση έχει 29990. Πάλι είναι 3000 ακριβότερο αλλά τουλάχιστον έκαναν μια διορθωτική κίνηση στην εμπορική πολιτική
Αυτό ισχύει σε όσους κάνουν τάχα εκπτώσεις. Πάτησαν εδώ και 1.5 χρόνο αυξήσεις από 3ως 8Κ είδαν ότι οι μόνοι που ψωνίζουν είναι τα λίζινγκ με τις ειδικές τιμές και το χαμηλότερο φυσικά κέρδος αποφάσισαν να δώσουν τα μισά από τις αυξήσεις πίσω.
Όσοι δεν παρακολουθούν τις τιμές νομίζουν ότι τους κάνουν έκπτωση γεναια όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν ότι απλά πληρώνουν το μισό καπέλο... -
Ένα πινακάκι για τη σύγκριση e-power, ΒΕV και συνηθισμένου ΗΕV (π.χ. Τοyota,Kia,Hyundai)
Eπίσης ένα επεξηγηματικό βιντεάκι για τη λειτουργία του συστήματος (google translate για μετάφραση):
Youtube VideoΥ.Γ. Απ'ότι κατάλαβα,λέει πως η μπαταρία από μόνη της μπορεί να συνεισφέρει έως 90hp. Σαν πολλά μου ακούγονται..Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά..
-
Κοιτα γιατρε. Εχεις το καλυτερο αμαξι της κατηγοριας. Πολλη τεχνολογια και ποιοτητα μαζεμενη. Στις διαδρομες που καναμε μαζι η ελαστικοτητα και σπιρταδα του οχηματος ηταν χαρμα οφθαλμων για το μεγεθος και το βαρος. Η ποιοτητα μεσα επιπεδου πριμιο ενω η καταναλωση σε σχεση με το ρυθμο και τα στροφιλικια, σκαμπανεβασματα, απλα αναφορας. Να τα λεμε κι αυτα. Το νεο qq απευθυνεται στο ιδιο κοινο με τα πολυ δυνατα ονοματα του χωρου.
-
Υπερβολικά καλά όπως τα γράφει,συνήθως αναφέρει και 1-2 μείον στις δοκιμές της.Ακόμη κι εγώ που είμαι κάτοχος ,μου προξένησε απορία..
https://autoholix.com/2023/06/03/nissan-qashqai-e-power-190-ps-autoholix-dokimi-test-drive/Κι ένα βιντεάκι για όσους από μας δεν έχουν διπλό δάπεδο (στις εκδόσεις Elite,Premium), μπορεί να μπει εκ των υστέρων σχετικά εύκολα,παραγγέλνοντας τους αντίστοιχους κωδικούς:
-
Ωραίο διπλό πάτωμα , γίνεται και χώρισμα ! Πόσο τα χρεώνουν τα ανταλλακτικά ρώτησες ?
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Υπερβολικά καλά όπως τα γράφει,συνήθως αναφέρει και 1-2 μείον στις δοκιμές της.Ακόμη κι εγώ που είμαι κάτοχος ,μου προξένησε απορία..
https://autoholix.com/2023/06/03/nissan-qashqai-e-power-190-ps-autoholix-dokimi-test-drive/Κι ένα βιντεάκι για όσους από μας δεν έχουν διπλό δάπεδο (στις εκδόσεις Elite,Premium), μπορεί να μπει εκ των υστέρων σχετικά εύκολα,παραγγέλνοντας τους αντίστοιχους κωδικούς:
Α ρε Scross, πολύ μπροστά....
-
@yem said in Nissan Qashqai 2021:
Ωραίο διπλό πάτωμα , γίνεται και χώρισμα ! Πόσο τα χρεώνουν τα ανταλλακτικά ρώτησες ?
Με όλο το σετ (βίδες,δύο χωρίσματα,δυο πλαϊνές πλαστικές βάσεις) δεν έχω ρωτήσει,αλλά μάλλον πρέπει να βγαίνει 400-500 περίπου.
Στο αγγλικό forum έχουν αναφέρει μερικοί από Aliexperess,ebay κ.ά. για το μισό κόστος. -
Σήμερα διαδρομή Αθήνα-Λάρισα (Ν.Φιλαδέλφεια-κέντρο Λάρισας) 342χλμ., με μ.ω.τ. 108km/h, σε 3h10min.,κατανάλωση 7lt/100km.
A/C ανοικτό στους 25β.κελσίου,με αναγέννηση έγραψε 30χλμ. ηλεκτρικά. -
Το καλυτερο qq που εχει βγει ever. Μια δυο φωτος απο το εσωτερικο φιλε για να καταλαβουν ολοι γιατι το νεο qq ειναι πριμιο.
-
Δεν θα έπρεπε να είναι το καλύτερο αφού είναι και το ακριβότερο; και αν το επόμενο πάρει αλλά 5-6Κ αύξηση δεν θα οφείλει να είναι ακόμα καλύτερο; τα αυτονόητα θα λέμε; θα συγκρίνουμε το κασκαι του 2013 που το έπαιρνες από 19Κ με του 2023 που κοστίζει από 30Κ αρχική σε 27Κ με την έκπτωση;
Το μοντέλο έχει πάρει μια συγκλονιστικη αύξηση πάνω από 40% ακόμα και με την έκπτωση που το δίνουν τώρα μόλις είδαν ότι στην αρχική τιμή δεν κουνιόταν φύλλο.
Η θεαματική αύξηση ζητά και θεαματική βελτίωση παντού. -
Σήμερα διαδρομή Αθήνα-Λάρισα (Ν.Φιλαδέλφεια-κέντρο Λάρισας) 342χλμ., με μ.ω.τ. 108km/h, σε 3h10min.,κατανάλωση 7lt/100km.
A/C ανοικτό στους 25β.κελσίου,με αναγέννηση έγραψε 30χλμ. ηλεκτρικά.Ανάκτηση μάλλον εννοείς. Εκτός και αν μιλάμε για diesel
-
Το μοντελο εχει παρει μεγαλη αυξηση και την εισπραττει ο κατοχος. Αυτο που δεν γινεται σε αλλες περιπτωσεις. Εσυ ελεγες νομιζω γιατι να το προτιμησει καποιος σε σχεση με αλλα 3 κ 5 χιλιαρικα φτηνοτερα. Να γιατι. Γιατι ειναι πολυ καλυτερο παντου.
-
@axel12p said in Nissan Qashqai 2021:
A/C ανοικτό στους 25β.κελσίου,με αναγέννηση έγραψε 30χλμ. ηλεκτρικά.Ανάκτηση μάλλον εννοείς. Εκτός και αν μιλάμε για diesel
Κι όμως στο καντράν γράφει ελληνικά "απόστ.αναγενν. +30χλμ."
Θα το βάλω στα αγγλικά ή ιταλικά να δω πως το μεταφράζει (αν και νομίζω λέει regeneration). -
@spi_duster said in Nissan Qashqai 2021:
Το μοντελο εχει παρει μεγαλη αυξηση και την εισπραττει ο κατοχος. Αυτο που δεν γινεται σε αλλες περιπτωσεις. Εσυ ελεγες νομιζω γιατι να το προτιμησει καποιος σε σχεση με αλλα 3 κ 5 χιλιαρικα φτηνοτερα. Να γιατι. Γιατι ειναι πολυ καλυτερο παντου.
To απλό κασκαι των 27-39 είναι παντελώς αδιάφορο από την στιγμή που σταμάτησαν τον ντίζελ.
Το υβριδικό από τα 39 και πάνω έχει ενδιαφέρον.
Ποιοτικά είναι σαφώς καλύτερο από το κκ και ορθώς γιατί είναι αρκετά ακριβότερο.
Ως κατανάλωση το κκ είναι οικονομικό τέτοια.
Από θόρυβο επίσης το κασκαι υπερτερει
Τώρα οδηγικα δεν ξέρω πιο έχει το πάνω χέρι.
Το κασκαι είναι πιο άνετο και παίρνει πιο πολλες αποσκευές όντως πιο κοντό.
Και φυσικά δεν είναι διλιτρο να το πληρώνεις κάθε χρόνο και να επιβαρύνεται τεκμήρια. -
Υπάρχει κάποια άποψη για το x-tronic cvt σε J12; π.χ. θόρυβος, αίσθηση κτλ. Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο για test drive, ούτε ανατολικά ούτε δυτικά.
Nissan Qashqai 2021