-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Aπ'την άλλη το QQ είναι μεν full hybrid,αλλά έχει να "ταϊσει" και 60 άλογα (την 130άρα δεν έχεις;) παραπάνω με την ανάλογη διαφορά επιδόσεων (εκτός τελικής ταχύτητας).
156 άλογα δεν έχει ο βενζονoκινητήρας του QQ? Αυτός μόνο θέλει βενζίνη.
-
190 άλογα έχει το e-power που πήρε ο panormus772.
-
190 συνδυαστικά...
-
Απλά βάζω τα νούμερα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Οι διαφορές πολύ χοντρικά είναι 9.000 το manual και 6.000 το 158hp αυτόματο..αν κάποιος το θέλει για οικογενειακό ταξιδιαρικο, και με λίγα χιλιόμετρα τον μήνα, δεν ξέρω αν αξίζει καν να ασχοληθεί με το e-Power..36.000 με 42.000€ είναι σημαντική διαφορά για το ίδιο εξοπλιστικά πακέτο.
Mild hybrid
"Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με τον αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.3 DiG-T που κυκλοφόρησε στο Qashqai το 2018. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει βελτιωθεί περαιτέρω για το νέο Qashqai, με 50 προσφάτως σχεδιασμένα εξαρτήματα και με πλήρη συμμόρφωση στου κανονισμούς του Euro6-d. Το υβριδικό κινητήριο σύνολο 1.3 βενζίνης 12V θα προσφέρεται με εκδόσεις ισχύος. Στην πρώτη, αποδίδει 140 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.650-4.000 σ.α.λ. Με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το βάρους 1.405 κιλών Qashqai επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 196 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 145 γρ./χλμ. (WLTP).
Στην ισχυρότερη έκδοση των 158 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 270 Nm ροπής στις 1.800-3.750 σ.α.λ. η μετάδοση γίνεται μέσω ενός Xtronic CVT κιβωτίου με 7 σειριακές αλλαγές ταχυτήτων. Σε αυτή την έκδοση το βαρύτερο Qashqai (1.466 κιλά) ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 199 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Η μέση κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 145 γρ./χλμ."
Το e-Power των 1.612 κιλών
Κινητήρας: Ηλεκτρικός 190 PS, 320 Nm
Μετάδοση: Αυτόματο, στους εμπρός τροχούς
Επιδόσεις: 7,9 δλ. 0-100 χλμ./ώρα, 170 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα
Κατανάλωση-Εκπομπές CO2: 5,3 λτ./100 χλμ., 119 γρ./χλμ -
Το QQ e-power έχει 158hp ο βενζινοκινητήρας ο οποίος όμως λειτουργεί α) μόνο ως γεννήτρια για την παρεχόμενη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα (που κινεί αποκλειστικά το αυτοκίνητο) 190 ίππων ή β) ως φορτιστής της υβριδικής μπαταρίας των ~2kw/h για να κινηθεί όποτε είναι δυνατό χωρίς κατανάλωση καυσίμου ή γ) να βοηθήσει συνδυαστικά,σε συνεργασία με το όποιο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για την απόδοση των 190hp του ηλεκτροκινητήρα.Οπότε,όπως το αντιλαμβάνομαι,πάντα χρειάζεται καύσιμο ("ηλεκτρικό" ή υγρό ή ο συνδυασμός τους) για την συνολική ισχύ των 190hp.
Δεν είναι η vfm επιλογή,εννοείται.Το πήρα γιατί -όπως έχω ξαναγράψει- μετά από 2 test drive μου άρεσε για τις δικές μου απαιτήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα full hybrid που οδήγησα (εξαιρούνται εκ πεποιθήσεως οποιαδήποτε 2λίτρα,όσα καλά και να είναι). Κι εννοείται πως αν δεν είχα να δώσω σε πολύ καλή τιμή το μεταχειρισμένο μου,δεν θα μπορούσα να φτάσω τη διαφορά,αν και το πήρα και με 1000 ευρώ έκπτωση δηλ. από 41.690 σε 40.700,με το κλειδί 41.500(μεταλλικό και PDI,πινακίδες).Τώρα βλέπω σε αγγελίες πως υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα-χωρίς μεταλλικό- με κάτω κι από 40.000.
-
Το QQ e-power έχει 158hp ο βενζινοκινητήρας ο οποίος όμως λειτουργεί α) μόνο ως γεννήτρια για την παρεχόμενη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα (που κινεί αποκλειστικά το αυτοκίνητο) 190 ίππων ή β) ως φορτιστής της υβριδικής μπαταρίας των ~2kw/h για να κινηθεί όποτε είναι δυνατό χωρίς κατανάλωση καυσίμου ή γ) να βοηθήσει συνδυαστικά,σε συνεργασία με το όποιο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για την απόδοση των 190hp του ηλεκτροκινητήρα.Οπότε,όπως το αντιλαμβάνομαι,πάντα χρειάζεται καύσιμο ("ηλεκτρικό" ή υγρό ή ο συνδυασμός τους) για την συνολική ισχύ των 190hp.
Δεν είναι η vfm επιλογή,εννοείται.Το πήρα γιατί -όπως έχω ξαναγράψει- μετά από 2 test drive μου άρεσε για τις δικές μου απαιτήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα full hybrid που οδήγησα (εξαιρούνται εκ πεποιθήσεως οποιαδήποτε 2λίτρα,όσα καλά και να είναι). Κι εννοείται πως αν δεν είχα να δώσω σε πολύ καλή τιμή το μεταχειρισμένο μου,δεν θα μπορούσα να φτάσω τη διαφορά,αν και το πήρα και με 1000 ευρώ έκπτωση δηλ. από 41.690 σε 40.700,με το κλειδί 41.500(μεταλλικό και PDI,πινακίδες).Τώρα βλέπω σε αγγελίες πως υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα-χωρίς μεταλλικό- με κάτω κι από 40.000.
Αυτό ήθελες και αυτό πήρες. Για ποιο λόγο δικαιολογείσαι; Να είσαι πάντα καλά να το χαρείς!
Ανυπομονώ και για το δικό μου που ακόμα το περιμένω σαν τρελός! -
Δεν ξέρω αν απαντάς λόγο του δικού μου ποσταρισματος, αλλά έκανα ένα γενικό σχόλιο ενώ παρέθεσα τα δεδομένα για να είναι μαζεμένα μαζί.
Δεν αφορούσε καθόλου την επιλογή σου που την έχουμε συζητήσει και μαζί μερικές φορές και ήμουν - και είμαι - all thumbs up !
Νομίζω και εγώ σαν υβριδικό C suv, μάλλον είναι κορυφαία επιλογή, αλλά θα έβαζα και το Sportage πολύ ψηλά. Σε όσους φίλους/γνωστούς κοιταγαμε τελευταία για C, αυτά τα 2 μας έβγαλαν τον καλύτερο μέσο όρο, απλά σε αυτά τα λεφτά του υβριδικού, τελικά πολλοί πάνε σε PHEV εν τέλει.
Έτσι για το disclaimer!
-
@sgl said in Nissan Qashqai 2021:
190 άλογα έχει το e-power που πήρε ο panormus772.
Τα 190 άλογα είναι από τον ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας (που λειτουργεί αποκλειστικά σαν γεννήτρια για να παρέχει ηλεκτρισμό στο ηλεκτρομοτέρ και τη μπαταρία) έχει 158.
-
Αφελης ερώτηση από κάποιον.
Χρειάζονται τα 158 άλογα από ενα μοτέρ που λειτουργεί μόνο σαν γεννήτρια;;; -
Εφόσον ο ηλεκτροκινητήρας δίνει 190, ένα μικρότερος θερμικός - γεννήτρια δε θα προλάβαινε να φορτίσει τας μπαταρίας.
-
Σήμερα μεσημέρι, εν μέσω βροχής,από Ν.Χαλκηδόνα προς Βιοϊτριακή Ν.Ηρακλείου,θα αναφέρω δύο συμβάντα σχετικά με τα συστήματα λειτουργίας του αυτοκινήτου. Ένα θετικό κι ένα αρνητικό (βασικά πιστεύω είναι θέμα συνήθειας,όμως θέλει και προσοχή ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα).
Στο πήγαινε,στη Λεωφ.Ηρακλείου πετάγεται άξαφνα ανάμεσα από παρκαρισμένα αμάξια μια κυρία με ομπρέλα για να διασχίσει ταχύτατα το δρόμο. Ο.κ.,την πήρα χαμπάρι,αλλά μισό sec πρίν,άμεσα "κοκκίνισε" και "ήχησε" το καντράν ως προειδοποίηση κι "ετοίμασε" το φρενάρισμα ανάλογο ADAS.Για μια ακόμη φορά μου άφησε θετική εντύπωση το emergency brake assist.
Στο γυρισμό,πάλι υπό βροχή,έχοντας ενεργό το e-pedal φρενάρει η μπροστινή απότομα (ένα παλιό 208 ήταν) και σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι,μου έδωσε την εντύπωση ότι ξεκινώντας η επιβράδυνση του e-pedal και με απαλό φρενάρισμα στο τέλος θα σταματούσε νορμάλ.Ευτυχώς,γρήγορα το αντιλήφθηκα και βύθισα το πόδι στο φρένο,μπήκε και ABS και δε χρειάστηκε να "φιλήσω" την μπροστινή.Αρνητική εντύπωση για τη λειτουργία το e-pedal σε βρεγμένο και για την σπογγώδη αίσθηση στο πεντάλ του φρένου όταν είναι ενεργοποιημένο το e-pedal.Κατά τ'άλλα,πολύ ευχαριστημένος από τα πρώτα 1300+χλμ. Ηχομόνωση και θόρυβος κύλισης πολύ καλή δουλειά (και με 130km/h).Δεν ξέρω αν το'χω ξαναπεί,αλλά μαζί με BMW 2ActiveTourer και Niro τα καλύτερα 'αυτό τον τομέα από αυτά που δοκίμασα το τελευταίο έτος. Συνολική κατανάλωση ως τώρα 5,6lt/100km.
-
Διαδρομή υπεραστική 46χλμ. (με περίπου 20χλμ εθνικής και 25 επαρχιακού μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση),κατανάλωση 5,3lt/100km,με μέση 57km/h και "ηλεκτρικά" χλμ. αναγέννησης 18. Δηλαδή περίπου 40% της διαδρομής σε EV.
Έχει αναφερθεί κι ένα θέμα με την "ευθυγράμμιση" του ταμπλώ στα νέας γενιάς (J12) QQ.Στο αγγλικό forum πρωτοαναφέρθηκε (από έναν συμπατριώτη μας μάλιστα),αλλά εγώ αν και παρατηρώ και στο δικό μου μια διαφορά από τη μεριά του οδηγού και του συνοδηγού δεν μου έχει γίνει σημάδι στην επένδυση της πόρτας.
https://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopic.php?t=13257Υ.Γ. Διαβάζοντας το θέμα,αν και στους εγγλέζους φαίνεται φυσιολογικό να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία και να βρουν λύση,εγώ (αλλά και το άλλο παιδί-συμπατριώτης που του είπαν στην εδώ αντιπροσωπεία πως πρέπει να βγάλουν ταμπλώ(!) για να δοκιμάσουν να το ισιώσουν),δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπω σ'αυτή τη διαδικάσια αν προκύψει σημάδι στην πόρτα...
-
Μάλλον όταν μπήκε το ταμπλω για να βιδωθει υπήρχε μια μικρή ανοχή στις υποδοχές. Οι εργάτες που το βιδωσαν δεν το ευθυγραμμισαν απόλυτα με αποτέλεσμα από τη μια μεριά να βρίσκει.
Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν ρωτήσεις τι χρειάζεται να βγει για να ισιωσει.
Μπορεί να διορθώνεται εύκολα αν και χλωμό το κόβω. -
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
Μάλλον όταν μπήκε το ταμπλω για να βιδωθει υπήρχε μια μικρή ανοχή στις υποδοχές. Οι εργάτες που το βιδωσαν δεν το ευθυγραμμισαν απόλυτα με αποτέλεσμα από τη μια μεριά να βρίσκει.
Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν ρωτήσεις τι χρειάζεται να βγει για να ισιωσει.
Μπορεί να διορθώνεται εύκολα αν και χλωμό το κόβω.Αν διάβασεις λίγο το αγγλικό topic -κάποια στιγμή γράφουμε κι ελληνικά οι δυο Έλληνες μεταξύ μας -, οι άγγλοι λένε πως στα πλάγια του ταμπλώ βγάζοντας δυο πλαϊνά πλαστικά υπάρχουν κάποιες βίδες που με ένα κατάλληλο άλεν ίσως το ευθυγραμμίζουν.
Το αμάξι μέχρι τώρα είναι με μηδενικούς τριγμούς,πραγματικά σαν εκκλησία.. Δεν το διακινδυνεύω για αισθητικό λόγο μόνο, εφ'όσον δεν υπάρχει λειτουργικό θέμα. -
Αν δεν σου έχει δημιουργήσει σημάδι στην πόρτα, εννοείται ότι δεν πειράζεις τίποτα.
Μακάρι να συνεχίσει να μην τρίζει τίποτα, είναι πολύ ωραίο να μην ακούς τίποτα. -
Διαδρομή υπεραστική 46χλμ. (με περίπου 20χλμ εθνικής και 25 επαρχιακού μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση),κατανάλωση 5,3lt/100km,με μέση 57km/h και "ηλεκτρικά" χλμ. αναγέννησης 18. Δηλαδή περίπου 40% της διαδρομής σε EV.
Έχει αναφερθεί κι ένα θέμα με την "ευθυγράμμιση" του ταμπλώ στα νέας γενιάς (J12) QQ.Στο αγγλικό forum πρωτοαναφέρθηκε (από έναν συμπατριώτη μας μάλιστα),αλλά εγώ αν και παρατηρώ και στο δικό μου μια διαφορά από τη μεριά του οδηγού και του συνοδηγού δεν μου έχει γίνει σημάδι στην επένδυση της πόρτας.
https://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopic.php?t=13257Υ.Γ. Διαβάζοντας το θέμα,αν και στους εγγλέζους φαίνεται φυσιολογικό να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία και να βρουν λύση,εγώ (αλλά και το άλλο παιδί-συμπατριώτης που του είπαν στην εδώ αντιπροσωπεία πως πρέπει να βγάλουν ταμπλώ(!) για να δοκιμάσουν να το ισιώσουν),δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπω σ'αυτή τη διαδικάσια αν προκύψει σημάδι στην πόρτα...
Πάντως αυτό το σημάδι της φωτογραφίας σε νέο αμάξι το τσάκισμα που έχει κάνει στην επένδυση είναι δεδομένο ότι σε βάθος χρόνου θα τρυπήσει την επένδυση. Δεν είναι αισθητικό θέμα. Τώρα αν δεν βρίσκει και απλά δεν είναι ίδια τα διάκενα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
-
Κρατάει την παράδοση η νισσαν και στο j12.
Στραβα ταμπλω είχε και το επάρατο j11. -
Xθες βράδυ,από διασταύρωση Πεντέλης με Λ.Κηφισίας έως τη Λ. Δεκελείας στο ύψος του παλαιού ζαχαροπλαστείου Κανάκης,στη Ν.Φιλαδέλφεια. Συνολικά 10,5km εκ των οποίων τα 7 (!) σε ev με Bmode:
Επειδή πέρασα το ψυχολογικό όριο των συνολικών 1500χλμ. το πάτησα και μέχρι 150 κοντερίσια το Σάββατο σε άδειο τμήμα της Ε.Ο. Ικανοποιητικότατo σε απόκριση, μου θύμισε περίπου την Giulietta multiair με 170hp που είχα.
-
Xθες βράδυ,από διασταύρωση Πεντέλης με Λ.Κηφισίας έως τη Λ. Δεκελείας στο ύψος του παλαιού ζαχαροπλαστείου Κανάκης,στη Ν.Φιλαδέλφεια. Συνολικά 10,5km εκ των οποίων τα 7 (!) σε ev με Bmode:
Επειδή πέρασα το ψυχολογικό όριο των συνολικών 1500χλμ. το πάτησα και μέχρι 150 κοντερίσια το Σάββατο σε άδειο τμήμα της Ε.Ο. Ικανοποιητικότατo σε απόκριση, μου θύμισε περίπου την Giulietta multiair με 170hp που είχα.
Σε κοντινες αποστασεις εντος πολης δειχνει εντυπωσιακα οικονομικο.
Εχεις κανει κ κανα ταξιδι η μεγαλη αποσταση να δεις τι κανει κ στον εξω δρομο? -
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Σε κοντινες αποστασεις εντος πολης δειχνει εντυπωσιακα οικονομικο.
Εχεις κανει κ κανα ταξιδι η μεγαλη αποσταση να δεις τι κανει κ στον εξω δρομο?Δυστυχώς ακόμη εντός Αττικής.Ήταν να κάνω ένα ταξίδι τον προηγούμενο μήνα,αλλά αναβλήθηκε.Από τον επόμενο μήνα.
Nissan Qashqai 2021