-
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
Το qq στην έκδοση epower δεν έχει ημιακαμπτο, και στην εθνική με υψηλές ταχύτητες κίνησης θα έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, αν οι διαδρομές είναι κυρίως σε ανοικτό δρόμο τότε η λύση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι ιδανική.
Είναι η 1η εκδοση εξοπλισμού (Premium) ως e-power κι εχει ημιάκαμπτο.Δεν έχει την αίσθηση μιας ανεξάρτητης ανάρτησης,αλλά είναι από τους σχετικά ισορροπημένους ημιάκαμπτους που έχω οδηγήσει.
εεε όχι!, πόσο τσίπιδες! Όταν βλέπω ημιάκαμπτους κάτι με πιάνει, είναι ντροπή.
Σ'αυτό έχεις ένα δίκιο.
-
Εκτός θέματος , αλλά το e pass ( εκτός της εφαρμογής), προσωπικά στην Ιόνια το φορτίζω στο πρώτο διόδιο που θα πετύχω. Δηλαδή το δίνω στον υπάλληλο και του λέω , βάλε και 40 € στο μηχανηματάκι , δίνω κάρτα , πληρώνω , καλημέρα σας . Μου απαντά, συνήθως, θα τα "δεί" το σύστημα εντός δεκαλέπτου. Διαδικασία λίγο πιο χρονοβόρα από την συνηθισμένη πληρωμή, αλλά εδώ σε εμένα τα διόδια είναι συνήθως άδεια.
Υποθέτω γίνεται σε όλα τα γκισέ ανεξαρτήτως εταιρίας. Υποθέτω....
-
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν πιστευω οτι κανενα HEV μπορει να βγαλει καλυτερες καταναλωσεις στην ΕΟ αν κινεισαι με πανω απο 120-130. Το κερδος ειναι οταν σερνεσαι μεσα στην πολη. Εκει βγαζουν τα λεφτα τους.
Οντως το e-pass το φορτιζεις αμεσα ή μεσα απο την εφαρμογη ή μπαινοντας στην σελιδα απευθειας. Στην σελιδα εχει αμεση ενημερωση του ποσου. Στην εφαρμογη παλαιοτερα αργουσε να φανει οποτε εγω το φουλαρω απο την σελιδα. Δεν ξερω αν το αλλαξανε πλεον...Από τη σελίδα με χρήση χρεωστικής φορτίζει άμεσα μετά από λίγα λεπτά. Απλά,εγώ έκανα έναν λάθος υπολογισμό πριν ξεκινήσω και γι αυτό το χρησιμοποιήσα μόνο μια φορά στο μέσο της διαδρομής (όταν είδα κάπου οτι είχε κίνηση) και στα διόδια στις Αφίδνες για να περάσω πιο γρήγορα.
-
@civil357 said in Nissan Qashqai 2021:
Εκτός θέματος , αλλά το e pass ( εκτός της εφαρμογής), προσωπικά στην Ιόνια το φορτίζω στο πρώτο διόδιο που θα πετύχω. Δηλαδή το δίνω στον υπάλληλο και του λέω , βάλε και 40 € στο μηχανηματάκι , δίνω κάρτα , πληρώνω , καλημέρα σας . Μου απαντά, συνήθως, θα τα "δεί" το σύστημα εντός δεκαλέπτου. Διαδικασία λίγο πιο χρονοβόρα από την συνηθισμένη πληρωμή, αλλά εδώ σε εμένα τα διόδια είναι συνήθως άδεια.
Υποθέτω γίνεται σε όλα τα γκισέ ανεξαρτήτως εταιρίας. Υποθέτω....
Κι εγώ συνήθως -εκτός απ'αυτή τη φορά- το φορτίζω στις Αφίδνες.
Νομίζω,χωρίς να είμαι κι 100% σίγουρος,οτι κάτι σου κρατάει σε διαφορετική εταιρεία. -
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Καλα θα πάω να το οδήγήσω και εγω .Στα διαφορά τεστ βεβαια που διαβάζω λένε οτι αυξάνεται αρκετα η κατανάλωση στην Εθνική.Εγω κάτω απο 135 δεν πάω ποτέ...
@panormus772 με τι ταχύτητες πήγαινες ασχέτως της μέσης που εβγαλες τελικα?Το epass να ξερεις φορτίζεται και απο το application.Εγώ πάνω από 140-145 δεν πάω πια,ελέω "πιστολιάσματος" ραντάρ (υπήρχε ένας με πιστόλι μετά την έξοδο των τούνελ των Κ.Βούρλων) και καμερών.
Για να σου δώσω μια ιδέα: περίπου το 65% της διαδρομής έγινε με 125-130Κm/h,ένα 25% με 110-120km/h κι ένα υπόλοιπο περίπου 10% με 140.
Το ΑCC το χρησιμοποιήσα ως 130 km/h αλλά συνολικά στη διαδρομή όχι για πανω από μισάωρο (ακόμη πολλά σημεία με έργα,που μπαίνεις σε μία λωρίδα κ.λ.π.).
Επίσης η Ε.Ο. Αθήνα-Λάρισα έχει αρκετά μέρη με σκαμπανεβάσματα (ανηφοριές,κατηφοριές) που δεν φαίνεται να ευνοούν και πολύ τη χρήση ACC (αν κι είναι καλά ρυθμισμένο,όπως και τα περισσότερα από τα ADAS της Nissan).Για την κατανάλωση: έχω δοκιμάσει διάφορα σενάρια στη συγκεκριμένη Ε.Ο. Έχω πιάσει από 7,1 lt/100 έως το τελευταίο 6,4. Μάλλον το Eco mode και στο D o επιλογέας του αυτόματου ειναι η οικονομικότερη συνθήκη (με Β στις κατηφόρες για γέμισμα μπαταρίας και χρήση της για EV σε ευθείες).
Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν. Ναι και εγω πλεον μέχρι 147 πάω αλλά οχι κατω απο 130-135 .Δε νομίζω οτι εχει νόημα παραπάνω και είναι μια ασφαλής ταχύτητα γενικά αλλά και για τα ρανταρ .Ακόμα τουλάχιστον.
Το epass φορτίζει αμέσως απο το app.Είναι απίστευτα βολικό.Μου εχει τύχει να φορτίσω οδηγώντας και βλέποντας τα διόδια... -
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Καλα θα πάω να το οδήγήσω και εγω .Στα διαφορά τεστ βεβαια που διαβάζω λένε οτι αυξάνεται αρκετα η κατανάλωση στην Εθνική.Εγω κάτω απο 135 δεν πάω ποτέ...
@panormus772 με τι ταχύτητες πήγαινες ασχέτως της μέσης που εβγαλες τελικα?Το epass να ξερεις φορτίζεται και απο το application.Εγώ πάνω από 140-145 δεν πάω πια,ελέω "πιστολιάσματος" ραντάρ (υπήρχε ένας με πιστόλι μετά την έξοδο των τούνελ των Κ.Βούρλων) και καμερών.
Για να σου δώσω μια ιδέα: περίπου το 65% της διαδρομής έγινε με 125-130Κm/h,ένα 25% με 110-120km/h κι ένα υπόλοιπο περίπου 10% με 140.
Το ΑCC το χρησιμοποιήσα ως 130 km/h αλλά συνολικά στη διαδρομή όχι για πανω από μισάωρο (ακόμη πολλά σημεία με έργα,που μπαίνεις σε μία λωρίδα κ.λ.π.).
Επίσης η Ε.Ο. Αθήνα-Λάρισα έχει αρκετά μέρη με σκαμπανεβάσματα (ανηφοριές,κατηφοριές) που δεν φαίνεται να ευνοούν και πολύ τη χρήση ACC (αν κι είναι καλά ρυθμισμένο,όπως και τα περισσότερα από τα ADAS της Nissan).Για την κατανάλωση: έχω δοκιμάσει διάφορα σενάρια στη συγκεκριμένη Ε.Ο. Έχω πιάσει από 7,1 lt/100 έως το τελευταίο 6,4. Μάλλον το Eco mode και στο D o επιλογέας του αυτόματου ειναι η οικονομικότερη συνθήκη (με Β στις κατηφόρες για γέμισμα μπαταρίας και χρήση της για EV σε ευθείες).
Πριν 2 βδομαδες εκανα ακριβως το ιδιο δρομολογιο...
(140 με 145 επαιζα με το ACC) -
Aυτός πάντα ενθουσιασμένος είναι με ότι αυτοκίνητο δοκιμάζει,αλλά το έβαλα γιατί στην αρχή λέει πως έχουν κάνει κάποιες μικροβελτιώσεις στο FL στη λειτουργία του e-power (ως προς το θόρυβο και την κατανάλωση).
Στα υπόλοιπα, τα γνωστά.Στο επόμενο service σε 2μήνες θα ρωτήσω αν κάνουν κάποια αναβάθμιση (γιατί διάβασα πως υπάρχει από πέρσι στους αντιπροσώπους στη Δυτ. Ευρώπη για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος).
-
Μου αρέσει πάρα πολύ το δερμάτινο σαλόνι της έκδοσης tekna plus......και οι 20αρες ζάντες.
Απογοήτευση το τιμόνι (σαν σχήμα-σχεδιο) -
Αμαξαρα
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Αμαξαρα
Ναι, αλλά αυτό στο βίντεο κοντεύει τα 47000€ με την έκπτωση
-
Nissan Qashqai 2021