-
Ναι μωρέ τα γνωρίζουμε όλοι αυτά. Απλά οι "έχοντες" (και κατέχοντες) με το ζόρι να μας πείσουν για τα ιερά δισκοπότηρα της πρίζας.
Εγώ ξέρω ότι σε λίγο που θα κυριαρχούν τα ηλεκτρικά και θα ναι on line όλα, θα λένε από τα κεντρικά "βάλε μαξ όριο τα 80" και θα πέφτουν όλα στα 80. Μας τα έχει πει ο Σβαρτζενέγκερ χρόνια τώρα, αλλά εμείς το χαβά μας... Δεν έχω κλειστό πάρκιγνκ ρε γμτ να χώσω μέσα ένα mx5 παλιό για τα γεράματα μου.
-
5-6 χρόνια από τα καύσιμα. Μάλλον υπάρχει διαφορά κι από τα τέλη κυκλοφορίας. Λογικά απολαμβάνεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο (δεν παίρνω όρκο, δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο) και το πουλάς και σαφώς ακριβότερα. Θέλει και δεύτερη σκέψη;
-
@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:
5-6 χρόνια από τα καύσιμα. Μάλλον υπάρχει διαφορά κι από τα τέλη κυκλοφορίας. Λογικά απολαμβάνεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο (δεν παίρνω όρκο, δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο) και το πουλάς και σαφώς ακριβότερα. Θέλει και δεύτερη σκέψη;
Ναι θέλει, ο άλλος αν φτάσει εκεί έχει 5 κινητήριες επιλογές στο Sportage, μέχρι και PHEV και diesel και ότι να' ναι..
Το "ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο" φαντάζομαι ότι μπορεί να το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του..
Εμείς έχουμε ένα απλό B suv και έχουμε πολλαπλά Β για να κάνουμε δουλειές, τα παιδιά γύρω γύρω και κέντρο και τέτοια. Φαντάζομαι σε συνθήκες μεγάλης κυκλοφορίας και πόλης, τα σύγχρονα 4.50+ C suv δεν είναι ότι καλύτερο να πηγαίνει ένας άνθρωπος στη δουλειά του, οπότε και δεν τρελαίνεται να κατεβάζει το Sportage οπουδήποτε (εκτός του Φάνη φυσικά που θέλει 4.7 μέτρα για να την βρίσκει στην κάθοδο της Κηφισίας στις 4 το μεσημέρι!), εγώ δεν πιστεύω ότι κάνουν μέσο όρο 20.000χλμ μέσα στην πόλη όλα αυτά τα υβριδικά και ηλεκτρικά, όσους ξέρω τουλάχιστον με ηλεκτρικά τα έχουν μόνο σαν γκατζετ αυτή τη στιγμή.
Επίσης τόσα λεφτά θα δώσει κάποιος, ας το χαρεί τουλάχιστον, αν θέλει φθηνια υπάρχει και Jogger, και SCross και Duster..
-
Σωστός, αν ανέβεις στα σχεδόν 40, ανοίγει πολύ η βεντάλια. Το σχόλιό μου αφορούσε αποκλειστικά τη σύγκριση των δύο Κασκάι.
-
Σωστός, αν ανέβεις στα σχεδόν 40, ανοίγει πολύ η βεντάλια. Το σχόλιό μου αφορούσε αποκλειστικά τη σύγκριση των δύο Κασκάι.
Σόρρυ, νόμιζα ότι μιλούσες μεταξύ QQ και Sportage, αλλά όπως και να έχει το σχόλιό μου έχει κάποια σημασία, σε έναν κόσμο που hyp-αρει μεταξύ Toyota ή Tesla!
-
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι την αγορά ενός 1.3lt 158ps Hybrid X-Tronic (N-Connecta). Επειδή έχω αρκετά ευαίσθητο αφτί, τα θέματα συναρμολόγησης, τριγμοί κτλ. πιστεύετε ότι έχουν λυθεί;
Ναι, όταν δοκίμασα το χειροκίνητο πέρσι, ήταν πολύ ποιοτικό και προσεγμένο. Να ξέρεις ότι καίει, πολύ.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σκέφτομαι και το e-power, εχω προσφορά στα 42+Κ (N-Connecta), ενώ το 1.3lt 158ps Hybrid X-Tronic (N-Connecta) το δίνουν 37+Κ. Απλά δεν είμαι σίγουρος για την πραγματική κατανάλωση του e-power, θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη από του "απλού", αλλά όχι τόσο καλύτερη όσο θα περίμενε κανείς από ένα hybrid. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα σχετικά με το πως δουλεύει και ποιες οι διαφορές από άλλα hybrid, π.χ. toyota, οπότε ίσως να αξίζει μόνο για την εμπειρία οδήγησης (like EV) + λίγο καλύτερη κατανάλωση...
-
Το full hybrid σε αστικό περιβάλλον φυσικά και θα εχει καλύτερη κατανάλωση.
Γενικά από αυτά που έχω διαβάσει πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο. Αν τα έχεις τα χρήματα τα αξίζει πιστεύω
-
Και εμένα η υλοποίηση του e-power μου αρέσει πολύ στα χαρτιά.
Δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερη/χειρότερη από τα υβρίδια της Toyota σε ίδια χρήση σε θέμα οικονομίας.That said, κάθε φορά που βλέπω το κασκάι ειδικά σε αυτό το μπλέ ένα σαλάκι τρέχει.
-
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερη/χειρότερη από τα υβρίδια της Toyota σε ίδια χρήση σε θέμα οικονομίας.That said, κάθε φορά που βλέπω το κασκάι ειδικά σε αυτό το μπλέ ένα σαλάκι τρέχει.
Στην πράξη από τις δοκιμές που έχω δει το cc που είναι ας πούμε ίδιου όγκου με το κασκαι πετυχαίνει λίγο καλύτερες καταναλώσεις συνολικά, λίγο όχι κάτι ιδιαίτερο. Το κασκαι ζοριζεται λίγο παραπάνω γιατί είναι αισθητά βαρύτερο.
Ως ηλεκτρική αίσθηση όμως είναι ανώτερο από τα άλλα υβρίδια. -
That said, κάθε φορά που βλέπω το κασκάι ειδικά σε αυτό το μπλέ ένα σαλάκι τρέχει.
Αυτό το πυτζαμωτό ε; Και εμένα μου αρέσει.
Αν και τα καλύτερα χρώματα έβερ νομίζω τα έχει το yaris. Το ένα καλύτερο από τ'άλλο! -
@tkin73 said in Nissan Qashqai 2021:
Στην πράξη από τις δοκιμές που έχω δει το cc που είναι ας πούμε ίδιου όγκου με το κασκαι πετυχαίνει λίγο καλύτερες καταναλώσεις συνολικά, λίγο όχι κάτι ιδιαίτερο. Το κασκαι ζοριζεται λίγο παραπάνω γιατί είναι αισθητά βαρύτερο.
Ως ηλεκτρική αίσθηση όμως είναι ανώτερο από τα άλλα υβρίδια.Το οδήγησα τελικά σήμερα (το e-power του x-trail, δεν είχε το Qashqai) και ήταν εκπληκτικό. Τρομερή επιτάχυνση, τέλεια οδηγική αίσθηση και θεωρώ οικονομικο (5,6l/100km με όχι τόσο ήρεμη οδήγηση).
-
Το οδήγησα τελικά σήμερα (το e-power του x-trail, δεν είχε το Qashqai) και ήταν εκπληκτικό. Τρομερή επιτάχυνση, τέλεια οδηγική αίσθηση και θεωρώ οικονομικο (5,6l/100km με όχι τόσο ήρεμη οδήγηση).
Αν θέλεις, γράψε δυο κουβέντες παραπάνω.
Ομως προσοχή! Συγκεκαλυμμένα ό,τι σου άρεσε!🫣
Θα ´ρθούνε νύχτα και θα μετατρέψουν το νήμα σε παράρτημα. -
Ως ηλεκτρική αίσθηση όμως είναι ανώτερο από τα άλλα υβρίδια.Το οδήγησα τελικά σήμερα (το e-power του x-trail, δεν είχε το Qashqai) και ήταν εκπληκτικό. Τρομερή επιτάχυνση, τέλεια οδηγική αίσθηση και θεωρώ οικονομικο (5,6l/100km με όχι τόσο ήρεμη οδήγηση).
Μάλιστα! Και το xtrail είναι προφανώς ακόμα βαρύτερο από το κασκαι. Επιτάχυνση και κατανάλωση ακόμα καλύτερα εδώ.
Την ανάρτηση πίσω πως την είδες; Είχε καθόλου χοροπηδηχτο;
Παρατηρησες τυχόν αρρυθμίες μεταξύ Ρυθμού κίνησης και στροφών θερμικού; Δλδ πχ ενώ ήσουν με σταθερό γκάζι να αυξομειώνονται ως αίσθηση οι στροφές του κινητήρα για να φορτίσει την μπαταρία; -
Η επιτάχυνση του ψψ στην αρχή είναι εντυπωσιακή, μετά και μέχρι τα 100 τα δύο τελικά συγκλίνουν:
https://zeperfs.com/en/duel10579-10505.htm
Σαφώς ανώτερη η αίσθηση της ηλεκτροκίνησης στο qq.
-
Παρακάτω κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το e-power (απλά να επισημάνω ότι είμαι ένας τυπικός οδηγός, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε διαφορετικά στυλ οδήγησης, τεχνολογίες κτλ.).
Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση στην αρχή ήταν ότι μόλις πατήθηκε το start δεν ξεκίνησε μόνο ηλεκτρικά το αυτοκίνητο, άλλα με τον βενζινοκινητήρα που φόρτιζε την μπαταρία (είχε 3/5 γραμμές η μπαταρία). Δηλαδή δεν είχε πλήρη ησυχία, άκουγες λίγο την μηχανή. Μετά από κανένα μισό λεπτό σταμάτησε και ήταν όλα ήσυχα (δεν είχα ξεκινήσει ακόμα την οδήγηση). Ξεπάρκαρα και έφυγα. Με το που ξεπάρκαρα, ξανά ξεκίνησε ο κινητήρας...
Όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση (π.χ. >20, 30 km/h) δεν καταλαβαίνεις πότε μπαίνει ο βενζινοκινητήρας (βκ από εδώ και πέρα). Λόγω του θορύβου της κύλισης (που δεν ήταν μεγάλος) και το ότι δεν "χτυπάει" ο βκ, είναι απρόσκοπτη η λειτουργία (δεν είχα βάλει και μουσική επίτηδες).
Στην αρχή η αίσθησή μου ήταν ότι ο βκ έμπαινε αρκετά συχνά (όσο μπορούσα να έχω το μάτι μου στο γραφικό που είχε στο ταμπλό που έδειχνε τι γίνεται με βκ, μπαταρία, κτλ.). Μετά από λίγο δεν ασχολήθηκα τόσο με το πότε ξεκινάει ο βκ, γύρησα το γραφικό στην κατανάλωση και εστίασα εκει...
Στην αρχή μου έδεχνε κάτι 9+λ/100χλμ και εκεί ταράχτηκα. Όταν λέμε αρχή, περίπου στο 1km διαδρομής και με πολύ προσεχτική οδήγηση... Και είπα ΟΚ, ας το πάω κανονικά, χωρίς να σκέφτομαι την οικονομία, όπως δηλαδή θα οδηγούσα μια τυπική μέρα με το αυτοκίνητό μου (που είναι 18ετίας, 1100κε).
Οπότε από εκεί και πέρα έβλεπα απλά δρόμο, δοκίμαζα επιταχύνσεις, ορατότητα, τιμόνι κτλ. Έχω κάνει αρκετά test drive μέσα σε ένα μήνα (Sportage 150ps mhev manual, Peugeot 2008 130ps αυτόματο, X1 136ps αυτόματο, Tucson 150ps mhev manual, xceed 160ps mhev manual, Qashqai 140ps mhev manual, Yaris cross hybrid), η επιτάχυνση στο e-power ήταν ασυναγώνιστη, δεν το ένοιωσα αυτό με κανένα άλλο αυτοκίνητο (και ήταν και στο eco, αλλά δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αυτό στο kickdown, εκτός ίσως από ένα πάρα πολύ μικρό lag στην αρχή, πιο μικρό από άλλα αυτόματα που οδήγησα, π.χ. X1). Δεν ξέρω πώς είναι σε αμιγώς ηλεκτρικό, δεν έχω οδηγήσει οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.
Συνολικά έκανα 4-5 km με τελική κατανάλωση 5,5+... 30% της διαρομής με ταχύτητα 70-80km/h, το υπόλοιπο με 30-50. Οπότε υποθέτω ότι θέλει το σύστημα λίγο χρόνο/διάρκεια οδήγησης για να βρει την "ισορροπία" του. Αν κάνεις 2-3km και σταματάς, μάλλον δεν είναι το καλύτερο. Επίσης, δεν κατάλαβα καθόλου πότε άρχιζε και σταματούσε ο βκ κατά την διάρκεια της οδήγησης (π.χ. στο yaris ήταν αισθητή η αλλαγή, όχι ενοχλητική αλλά αισθητή...). Επίσης δεν ένοιωσα το μούγκρισμα στυλ cvt στο kickdown (π.χ. yaris cross). Εννοείται ότι υπήρχε κάποιο "μούγκρισμα" (του βκ αφού έμπαινε με την μία) αλλά το αισθανόσουν ως το αναμενόμενο σε ένα kickdown και όχι να πατινάρει).
Δοκίμασα και το e-petal, περίεργο feeling, λογικά για σταμάτα - ξεκίνα είναι μέσα στην πόλη.
Εν κατακλείδι, μου άρεσε οδηγικά πολύ και δεν περίμενα στο τέλος να δω τέτοια κατανάλωση. Ίσως κάποιος θα πει ότι 5-6l/100km δεν είναι σοβαρή κατανάλωση full hybrid αυτοκινήτου (υπενθυμίζω ότι οδήγησα το x-trail), που ίσως να ισχύει. Αν κάνεις περισσότερα χλμ στην πόλη λογικά θα είναι πιο χαμηλή. Δεν έχω άποψη για το Corolla Cross (ή το Honda HR-V), θεωρώ (με το μυαλό μου) ότι ίσως θα είναι πιο οικονομικό το CC μέσα στην πόλη ενώ σε μεικτή κατανάλωση ίσως είναι στα ίδια (?).
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
-
Το e-power είναι εξαιρετικό!!!
-
..και καταπληκτικό αυτοκίνητο, τεράστια βήματα μπροστά από το προηγούμενο... απλά η τιμή, η κατανάλωση των 6 περίπου λίτρων σε τεστ που έχω διαβάσει, και τα 119/CO2 δεν το καθιστούν και εύκολη επιλογή.. επίσης αν θυμάμαι καλά τελική 170χλμ, κάποιους τους ξενερώνει αυτό..
-
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
..και καταπληκτικό αυτοκίνητο, τεράστια βήματα μπροστά από το προηγούμενο... απλά η τιμή, η κατανάλωση των 6 περίπου λίτρων σε τεστ που έχω διαβάσει, και τα 119/CO2 δεν το καθιστούν και εύκολη επιλογή.. επίσης αν θυμάμαι καλά τελική 170χλμ, κάποιους τους ξενερώνει αυτό..
To θέμα είναι η τιμή του ξεκάθαρα τα υπόλοιπα ξεπερνιουνται. Και τελικά η τιμή του είναι τροχοπέδη και για αυτόν που ψάχνει να κινηθεί οικονομικά. Το ποσό που πρέπει να δαπανήσει αποσβένεται μετα από πολλά χρόνια αν αποσβέσει.
Τα υβριδικά με τις τιμές που βγαίνουν ουσιαστικά είναι γκατζετ πολυτελείας! -
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
To θέμα είναι η τιμή του ξεκάθαρα τα υπόλοιπα ξεπερνιουνται. Και τελικά η τιμή του είναι τροχοπέδη και για αυτόν που ψάχνει να κινηθεί οικονομικά. Το ποσό που πρέπει να δαπανήσει αποσβένεται μετα από πολλά χρόνια αν αποσβέσει.
Τα υβριδικά με τις τιμές που βγαίνουν ουσιαστικά είναι γκατζετ πολυτελείας!Αυτό είναι και το μόνο πράγμα που ακόμα με κρατάει και δεν το παίρνω. Σε σχέση με το 1.3lt 158ps MHEV X-Tronic (N-Connecta) εχουν 5.000 διαφορά. Σαφώς και το e-power θα έχει λιγότερη κατανάλωση συγκριτικά με το mhev. Αλλά και πάλι, με περίπου 42Κ που κάνει το e-power παίρνεις π.χ. Χ1 mhev, Volvo XC40. ΟΚ διαφορετικά αυτοκίνητα είναι αυτά, το πρώτο είναι mhev το άλλο καθόλου, επίσης η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και πάλι η τιμή αγοράς είναι ένα γεγονός που δεν σε αφήνει αδιάφορο. Επίσης υπάρχουν και τα Sportage/Tucson Full Hybrid που παίζει να βγάζουν χαμηλότερη κατανάλωση απο το e-power με βάση αυτά που διαβάζω και βλέπω.... Οπότε θεωρώ ότι το μεγάλο ατού του e-power είναι το driving experience...
Τεχνολογικά δεν μπορώ να έχω άποψη, π.χ. για θέματα αξιοπιστίας της όλης ιδέας. Ξέρω ότι υπάρχει αυτό το concept 5+ χρόνια στην Ιαπωνία με επιτυχία (τουλάχιστον σε πωλήσεις). Αλλά αν είναι (ανούσια) πολύπλοκο ή κατώτερο της Toyota, δεν μπορώ να το κρίνω.
Επίσης, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπάρχει και το xceed phev με 3,000 λιγότερο από το e-power (υπάρχει χώρος στο σπίτι για φόρτιση), όμως με 1+ χρόνο παράδοσης λένε, που για μένα είναι too much... Το e-power είναι ετοιμοπαράδοτο...
-
@gi
Πολύ ωραία ανέφερες τις εντυπώσεις σου.
Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε αυτοκίνητα 25κ-30κ
γιαρις -2008 με το xtrail e-power που έχει σχεδόν διπλάσια τιμή.
Nissan Qashqai 2021