-
Και εμένα αυτή είναι η απορία μου, που θα βρεθεί τόσο ρεύμα; Εδώ υπάρχει ακόμα θέμα με τα AC το καλοκαίρι, οριακά κρατιέται το δίκτυο.
-
Τόσο πολύ ρεύμα σε λογικη τιμή αυτή τη στιγμή μόνο από πυρηνικά μπορεί να προκύψει.
Ειδικά με τους νέας τεχνολογίας σταθμούς, είναι σκάνδαλο γιατί δεν προχωράνε.
-
Γιατί η μικρότεροι είναι μισό GW (όσο η Πτολεμαΐδα) και δεν συμφέρουν και τόσο.
Ένας πυρηνικός σταθμός είναι σταθμός βάσης. Δεν σβύνει ποτέ. Επομένως πρέπει να καλύπτει την μόνιμη νυχτερινή κατανάλωση της Ελλάδας. Με έναν σωστού μεγέθους πυρινικό σταθμό καλύπτουμε όλη την ενέργεια βασης της χώρας, 2-3GW.
Αλλά δεν μπορεί να αυξομοιώσει την ισχύ του στα γρήγορα, όπως συμβαίνει με μια μονάδα φυσικού αερίου, ούτε να ανοιγοκλείνει όπως μια υδροηλεκτρική.
Γι' αυτό η ιδέα να μπούμε συνέτεροι με τους Βούλγαρους για το επόμενο πυρηνικό τους δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, αφού θα μοιραζόμαστε την παραγωγή.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι "που θα βρεθεί τόσο ρεύμα", αλλά οι υποδομές για τη διανομή του. -
Το πρόβλημα της διανομής και μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μεγαλύτερο της παραγωγής του, πάντα στη χώρα μας. Η παραγωγή διαρκώς αυξάνει, έστω κι αν αυτό γίνεται κυρίως με τις μη διαρκώς διαθέσιμες ΑΠΕ.
-
-
Το αρθρο λεει πως ο Κυριακος μας το καλο παιδι, δεν θελει πυρηνικους σταθμους εδω γιατι εχουμε λεει σεισμους.
Ας τον ενημερωσει καποιος (αν και σιγουρα το ξερει), πως οι πυρηνικοι σταθμοι δεν εχουν τετοιο προβλημα ειδικα οι νεας γενιας.
-
Άστα τα πυρηνικά για το Ελλαδιστάν. Μια σταλιά χώρα είμαστε, άμα γίνει τίποτα θα σβήσουμε από το χάρτη... Εδώ οι Γιαπωνέζοι την πάθανε στη Φουκοσίμα πως τη λένε και περίμεναν να έρθουν οι Γάλλοι να τους σώσουν...
Και σε τελική τι να τροφοδοτήσουν? Την τεράστια ενεργοβόρα Ελληνική βιομηχανία? Βρίσκουμε κι απ' αλλού ρεύμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και όποτε χρειαστεί... -
Ένας τέτοιος σταθμός θέλει και 20 δις για να φτιαχτεί, μην το ξεχνάμε.
-
@kkostask said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
4 δις μονο εδωσε προχθες σε επιδοτησεις και λοιπες παπαριες για να μη λενε πως ειναι αναλγητος. 4 δις τα οποια ουτε την ενεργεια θα κανουν φθηνοτερη ουτε θεσεις εργασιας θα δημιουργησουν.
-
@andya3 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Άστα τα πυρηνικά για το Ελλαδιστάν. Μια σταλιά χώρα είμαστε, άμα γίνει τίποτα θα σβήσουμε από το χάρτη... Εδώ οι Γιαπωνέζοι την πάθανε στη Φουκοσίμα πως τη λένε και περίμεναν να έρθουν οι Γάλλοι να τους σώσουν...
Και σε τελική τι να τροφοδοτήσουν? Την τεράστια ενεργοβόρα Ελληνική βιομηχανία? Βρίσκουμε κι απ' αλλού ρεύμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν και όποτε χρειαστεί...Γιατι θα σβησουμε; Τωρα που δεν εχουμε σβησαμε;
Μα ενας απο τους λογους που δεν εχουμε σοβαρη Βιομηχανια ειναι το πολυ υψηλο κοστος ενεργειας.
-
Στην χώρα που αφορμή για αντίδραση και λαϊκό ξεσηκωμό είναι και οι χημικές χέστρες της Ομόνοιας μου θέλετε και πυρηνικό σταθμό ενέργειας...
-
Το έχω ξαναγράψει: λέιτ έιτις ήμουν παρών σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΗ με το πανεπιστήμιό μου, για την πυρηνική ενέργεια. Η παραγωγή ηλεκτρισμού με συμβατικές μεθόδους έχει πιάσει ταβάνι. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάμε σε πυρηνικά, έλεγαν τότε οι δεητζήδες και σιγοντάριζαν κάποιοι καθηγητές μας.
Αυτό με τους σεισμούς δεν ισχύει, είναι όμως καραμέλα από τους ιθύνοντες για να αποφύγουν τις σχετικές ερωτήσεις και πιέσεις. Σε μια χώρα που δεν μπορούμε να χωροθετήσουμε μια χωματερή, μου θέλετε και πυρηνικά. -
Ενταξει τοτε, ας μεινουμε τοτε με τον πανακριβο εισαγωμενο ΦΑ & οτι αλλες μπιζνες κλεισει ο Κυριακος, για το "καλο μας" παντα. Απλα δεν θελω γκρινια μετα οτι το ρευμα ειναι ακριβο, οτι αυξηθηκε το κοστος ζωης κτλ.
-
@dstou said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Το έχω ξαναγράψει: λέιτ έιτις ήμουν παρών σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΗ με το πανεπιστήμιό μου, για την πυρηνική ενέργεια. Η παραγωγή ηλεκτρισμού με συμβατικές μεθόδους έχει πιάσει ταβάνι. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάμε σε πυρηνικά, έλεγαν τότε οι δεητζήδες και σιγοντάριζαν κάποιοι καθηγητές μας.
Αυτό με τους σεισμούς δεν ισχύει, είναι όμως καραμέλα από τους ιθύνοντες για να αποφύγουν τις σχετικές ερωτήσεις και πιέσεις. Σε μια χώρα που δεν μπορούμε να χωροθετήσουμε μια χωματερή, μου θέλετε και πυρηνικά.Ποιες χωματερές δεν έχουν χωροθετηθεί?
Απλά είναι όλη η χώρα μια χωματερή….problem solved… -
@kkostask said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
20 δις δεν φτάνουν!!!!!!
-
@spiros-0 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ενταξει τοτε, ας μεινουμε τοτε με τον πανακριβο εισαγωμενο ΦΑ & οτι αλλες μπιζνες κλεισει ο Κυριακος, για το "καλο μας" παντα. Απλα δεν θελω γκρινια μετα οτι το ρευμα ειναι ακριβο, οτι αυξηθηκε το κοστος ζωης κτλ.
Δεν είναι θέμα Κυριάκου.
Ούτε καν με χούντα δεν θα γινόταν ένα τέτοιο έργο. Δηλαδή να έπεφταν φάπες και οι κυβερνητικές εντολές να γινόντουσαν πράξη χωρίς πολλά μπλα-μπλα και σουξουμούξου μανταλάκια. Το "Πολυτεχνείο" πάλι θα έπαιρνε φωτιά.
Στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να τελειώσει ο εμφύλιος και μετά αν και εφόσον...
-
Κακή δικαιολογία.
Αλλά δεν πειράζει, υγεία να έχουμε να δίνουμε 500αρικα για ρεύμα -
Οταν συνειδητοποιήσουμε την αρνηση της χώρας και του λαού να αλλάξει κάτι, τότε θα καταλάβουμε γιατι μόνο εδώ δεν γίνονται πραγματα, γιατι δεν πάει μπροστά ο τόπος.
Η κυρια αιτία αποτυχίας των περισσότερων αλλαγών επέβαλλε η κρίση, η τρόικα κλπ οφείλονται στο ότι κανείς τελικά δεν ηθελε καμία αλλαγή! -
Ξερεις γιατι ειναι δικαιολογιες ολα αυτα; Οχι γιατι δεν εχουν καποια βαση, αλλα επειδη χρησιμοποιουνται κατα το δοκουν.
Πχ, δες το δουλεμα που μας εχει ριξει ο Κυριακος για την Πανεπιστημιακη Αστυνομια εδω και 1,5 χρονο. Παρολο που το 80% του κοσμου ειναι μαζι του σε αυτο το θεμα. Οπως και σε πολλα αλλα που δεν θελει να κανει.
Δεν γινεται εκει που σε συμφερει να λες "εγω θελω ΑΛΛΑ ο λαος...", & εκει που δεν σε συμφερει να γραφεις τον λαο στα (ακριβα) παπουτσια σου.
Ειδικα στο θεμα της ενεργειας & στο σπρωξιμο που εγινε/γινεται προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις, εχουν γινει Τερατα. Αλλα ποιος θα τα ερευνησει, ο αλλος που ειναι ακομη χειροτερος;
-
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά.
Να απαντήσουν τα μέλη που ιδεολογικά κινούνται από το κέντρο προς την αριστερά, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το ΚΚΕ, τους αναρχικούς,τους μπαχαλάκιδες, τους συνδικαλιστές όλων αυτών των ιδεολογιών, τους δημοσίους υπαλλήλους, τα σωματεία τους και όλες τις συντεχνίες του χώρου αν θέλουν ο Μητσοτάκης να κάνει ένα τέτοιο έργο.
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων