-
@strom said in Honda Civic:
Είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου μετά από 1000 χλμ και πάλι καταλήξαμε να συζητάμε το καπέλο του Σ. Το αστείο είναι λες και έχουμε πληροφόρηση για το πόσο αγοράζει ο Σ το κάθε μοντέλο. Υποθέσεις κάνουμε, εκτός και εάν οι φίλοι μας γνωρίζουν εκ των έσω, οπότε ας ενημερώσουν. Ειληκρινά το λέω, ας μας πουν λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να ξέρω, όπως και ο καθένας μας, γιατί υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία με τις αγορές της Ευρώπης.
Εγώ χρησιμοποίησα συγκριτικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στην Ελλάδα (passat, mondeo) που κάποιος θα μπορούσε ενναλακτικά να σκεφτεί να αγοράσει, αν και τώρα καταγήρθηκαν. Golf κπλ δεν τα αναφέρω καν. Ναι, σε σχέση με αυτά, όπως και σε σχέση με γαλλικά, toyota, vw group, το civic και γενικά τα Honda υβριδικά (jazz, hrv) είναι μπροστά Και γι αυτό είναι πιο ακριβά. Τα Honda υβριδικά είναι πολύ ανώτερα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές τους, πάρτε για παράδειγμα το jazz hybrid σε σχέση με το jazz τάφο με τα 100 άλογα, η το νέο HRV. Γενικά, η εταιρία εξελίσσεται και παράγει τεχνολογικά προηγμένα ΠΟΙΟΤΙΚΑ αυτοκίνητα. Ακόμα και στο εσωτερικό των καινούργιων υβριδικών, η ποιότητα είναι απείρως αναβαθμισμένη σε σχέση με πριν. Όταν το passat είχε 37500, πως θέλουμε να έχει το civic 35000. Δε γίνεται αυτό. Γι αυτό η τιμή του (για ΕΛΛΑΔΑ) και συγκριτικά με τις υπόλοιπες μάρκες είναι σωστή, να δεχτώ ότι αντί για 39000 να είχε 37500 ΟΚ.Και εγώ έχω Honda αλλά δεν παύει να είναι ακριβό το Civic αντικειμένικα.
Όταν το Corolla touring sport με το δίλιτρο κινητήρα είναι 10.000 κάτω, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε το civic φθηνό. Την προηγούμενη γενιά με τον 1500 κινητήρα την είχε πάρει φίλος (sedan) με 22.000, το να ζητάς 40+ απλά είναι πολλά.
-
Strom δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τσαντιζεσαι; Εσύ έκανες την έρευνα αγοράς σου και κατέληξες στην επιλογή σου και μπράβο να την χαίρεσαι και να μας περιγράφεις την εμπειρία χρήσης σου! Δεν νομίζω να σε εμπόδισε κανείς! Τώρα αν θες να γράφουμε και να λέμε ότι μπράβο στην Χόντα που έχει τόσο καλά τοποθετημένο το σιβικ στην αγορά ε μάλλον δεν θα γίνει γιατί το έχει ξετιναξει! Το ότι το epower κασκαι είναι ομοίως ακριβό δεν κάνει το σιβικ φθηνότερο.
Πρακτικά έχουμε ένα ίδιας ιπποδύναμης αμάξι που πριν δεν πλήρωνε φόρο πολυτελείας ( ναι ξέρω αυτόν που καταργείται από το 2019) και η τιμή του έχει ανέβει +50% επειδή έγινε υβριδικό και δεν καίει στην πόλη! Με τα 15-17Κ που προπληρωνεις για να κάνεις οικονομία στην πόλη ξέρεις πόση βενζίνη αγοράζεις? (μισό βυτίο καύσιμο από αυτά που βλέπεις στον δρόμο!). Και μην πούμε για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει τώρα το αμάξι σε σχέση με το προηγούμενο! Ότι ραντάρ και συστήματα ασφαλείας είχε η προηγούμενη γενιά έχει και η νέα. Οκ το νέο έχει εξευρωπαιστει στην εμφάνιση έχει πιο σύγχρονες οθόνες και ανέβηκε ένα επίπεδο σε ποιότητα.
Αλλά όλα αυτά σε συνδυασμό με την υποχρεωτική τεχνολογία του υβριδισμουτην πληρώνεις χρυσάφι.... -
This post is deleted! -
-
Έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ υψηλή ταχύτητα το 104 χλμ/ωρα
-
@tkin73 said in Honda Civic:
@otokomae said in Honda Civic:
Είναι για γέλια αυτά που γράφονται. Ο εισαγωγέας που δημιουργεί κίνητρο αποφυγής στους υποψήφιους αγοραστές. Τρελάθηκε δηλαδή!!!
Ο εισαγωγέας κοιτά την πάρτη του και πως θα βγάλει τα περισσότερα με τον λιγότερο κόπο! Και αυτό το πετυχαίνει με την μεγιστοποίηση του κέρδους ανά μονάδα που πουλάει. Έχει επιλέξει να βγάζει πολλά από λίγους παρά λίγα από πολλούς.
Οι πολλοί πελάτες χρειάζονται και πολλούς πωλητές , γραμματείες, και διοικητικό προσωπικό. Πίσω από κάθε ταμπέλα Χόντα πλέον είναι 2-3 άτομα που εναλλάσσονται σε βάρδιες. Πάει με τα αργά τόσο όσο εδώ και χρόνια...
Στα της τιμής είπαμε το αμάξι είναι ακριβό σε σχέση με το ποσο το πουλάνε στο εξωτερικό, υπερβολικά ακριβό. Σε σχέση με τον οποίο εσωτερικό ανταγωνισμό είναι ακριβό όπως και τα υπόλοιπα .
Αλλά ότι η τιμή έχει εκτοξευτεί δεν μπορεί να το κρύψει κανείς! Είχε 30Κ το προηγούμενο με 184 άλογα και με την ίδια ιπποδύναμη το νέο έχει 47Κ! Δεν υπάρχει παρόμοιο μοντέλο που με την αλλαγή από γενιά σε γενιά άλλαξε τόσο δραματικά τιμή, ναι έγινε υβριδικό ναι έγινε πιο ποιοτικό ναι είναι καλύτερο! Ναι αλλά και σχεδόν 60% ακριβότερο!Να με συμπαθας αλλά συνεχίζει να είναι αστείο ειδικά εκείνο με την ίδια ιπποδύναμη. Πόσο κοστολογείς τον ίππο;
-
@strom said in Honda Civic:
ένα mini update, έχοντας κάνει πλέον τα 1000 χλμ βγαίνοντας και σε εθνική, έχω να πω ότι είμαι ερωτευμένος με το αυτοκίνητο (του μιλάω, το χαιρετάω, το χαίδεύω κλπ). Πέρα από την πλάκα (που δεν είναι και τόσο πλάκα αλλά anyway), γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο civic είναι το πιο προηγμένο μηχανολογικά και τεχνολογικά όχημα που κυκλοφορεί (δε ξέρω σε αυτοκίνητα από 50000 -60000 Κ και πάνω τι γίνεται). Μετά από 50 χρόνια εξέλιξης, θεωρώ η Honda το τερμάτισε με αυτό το civic, δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο έχουν να βελτιώσουν εκτός και αν η επόμενη γενιά είναι ηλεκτρική. Έχει χώρους, έχει κατανάλωση παπιού, έχει δύναμη, ροπή, στιβαρή αίσθηση, ποιότητα εσωτερικού (ακόμα και τα υφασμάτινα καθίσματα είναι απίστευτα), κράτημα, οδηγική αίσθηση, άνεση αναρτήσεων, τα ηλεκτρονικά δουλεύουν super (adaptive-lane), απίστευτη σταθερότητα στο ταξίδι, μουγκριτό από το αυτόματο κιβώτιο δεν υπάρχει. Μέση κατανάλωση από τη στιγμή που το πήρα 4.8, στην πόλη ακόμα χαμηλότερα, σταμάτησα να ασχολούμαι όμως με το θέμα και απολαμβάνω το αυτοκίνητο. Μοναδικό μελανό σημείο είναι η ηχομόνωση στο ταξίδι (εκεί του βάζω 7), περνάει θόρυβος στην καμπίνα, δε ξέρω αν έχουν σχέση τα michelin pilot sport 4 που φοράει, θα το διαπιστώσω σε 3 χρόνια στην αλλαγή.
Νομίζω ότι το αυτοκίνητο θέτει νέα standard στην αυτοκίνηση. Δεν υπάρχει σύγκριση με οχήματα vw (ακόμα και με το passat το οποίο το έχω πολύ ψηλά), ford, γαλλικά, toyota, volvo, κλπ. Από περιέργεια πηγαίντε να το οδηγήσετε, θα εκπλαγείτε!τα michelen pilot sport 4S φοραω εγώ στο δικό μου και είναι από τα καλύτερα λάστιχα σε κράτημα αλλά ναι βαζουν θόρυβο στην καμπίνα και εχουν μαλακή γόμα είναι στα αρνητικά τους
το αμάξι είναι τρομερο. συγκριση υπάρχει και χάνει σε σημεία ανάλογα σε ποιο σημείο το συγκρίνεις. ΑΛΛΑ είναι τρομερό σε όλους τους τομείς και πάνω από το μεσο όρο σε ολα
στο προηγούμενο δεν μου αρεσε η εμφάνιση (too space για μενα προσωπικά) αλλά σε αυτό το διόρθωσε και αυτό
anyway χαιρομαι που σε διαβαζω ενθουσιασμένο γιατι αυτό έχει στο τέλος σημασία για μένα. είναι από τα αμαξια που εχω πολύ ψηλά.
Τωρα σε τιμή που έγινε διαμαχη δεν θελω να συμμετέχω. και γω πιστεύω ότι είναι πολύ ακριβό αλλά honda είναι, δεν ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά .
σαμπως το δικό μου είναι vfm? τουναντιων υπερκοστολογημένο είναι και το πήρα εις γνώσην μου, ε και? Με εμπόδισε αυτό στο να το ερωτευτώ? με ενδιαφέρει αν δεν θα το επαιρνε καποιος άλλος? ή δεν του αρέσει? η το βρίσκει παράτερο? ή υπάρχουν καλύτερα σε τομείς? ΑΔΙΑΦΟΡΩ φίλε μου. Για μενα είναι εξαιρετική επιλογή και αυτό φτάνει!!!!
δεν νομίζω ότι ανθρωποι σαν εμάς κοιτανε να πάρουν vfm αυτοκίνητα αλλά αμαξια που να τους συγκινούν και τα ερωτεύονται.
αντε κανε καμια βόλτα και πήγαινε και κανα ταξίδι και σε επαρχιακούς δρόμους να μας γράψεις πως συμπεριφέρεται το αμάξι και ασε το αδιαφορο κόστος. Αμαξάρα είναι, χεστήκαμε πόσο κάνει, αυτοί που θέλουν θα το πάρουν και θα το ευχαριστηθούν. Αυτοί που θέλουν κάτι άλλο σε VFM θα πάρουν κάτι αλλο που πουλάει πολύ. Θα το ευχαριστηθούν και αυτοί για διαφορετικούς λόγους!
Ειμαστε διαφορετικοί , σημασία εχει να είμαστε ευχαριστημένοι με τις επιλογές μας, τιποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο
-
Μία σύγκριση θα κάνω με το ψψ, στους κρίσιμους τομείς του κινητήρα, της μετάδοσης, και της μπαταρίας (= χονδρικά στο 60% του κόστους σε αυτού του τύπου τα οχήματα, μπορεί και παραπάνω).
Συνοπτικά έχουμε ΠΛΗΡΗ ταύτιση:
Μοτέρ ιδίου κύκλου λειτουργίας, ίδιας χωρητικότητας,13,9 συμπίεση το Σίβικ, 14 το ψψ. 182 Νμ ροπή το πρώτο, 180 το άλλο. 41% θερμική απόδοση και τα δύο (ρεκόρ για κινητήρα μαζικής παραγωγής, τα λοιπά σύγχρονα ιχ έχουν 30-35% (!) συνήθως), ι-σιβιτί μετάδοση και τα δύο, ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, ίδιας σύνθεσης, τέλος ιαπωνικής κατασκευής αμφότερα (ή κάνω λάθος για το πρώτο?).
Αν βάλουμε και συγκρίσιμο λοιπό εξοπλισμό, και αποφεύγοντας κραυγαλέες διαφοροποιήσεις (πρόχειρο παράδειγμα, η ψψ μπορεί να είναι και awd, αλλά δεν θα βάλω αυτή στη σύγκριση), βλέπουμε ότι στα χαρτιά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ταύτιση.
Φυσικά υπάρχουν και διαφορές. Αλλά αυτές ούτε αναιρούν τις συντριπτικές τους ομοιοτήτες σε κόνσεπτ και θεμελιώδη μεγέθη, ούτε το γεγονός ότι στο εξωτερικό οι τιμές τους είναι πολύ κοντά μεταξύ τους σε παραπλήσια διαμόρφωση.
Θα μου πείτε, 'ναι αλλά το σίβικ είναι καλύτερο'. Ναι είναι θα σας πω εγώ, χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα τους.
Αλλά ξεκινώντας από την ίδια βάση, πράγμα που κάνει ΚΡΑ, η διαφορά στο ταμείο δεν σημαίνει κιόλας ότι δικαιολογείται εύκολα.
Τι θα έπαιρνα εγώ? Τώρα τίποτα, because 2.000 κυβικά. Σε 10 χρόνια εξαρτάται. Μπορεί πάλι τίποτα, μπορεί το Σίβικ, αν το βρω εκεί που θέλω (= μπιρ παρά δηλαδή). -
Γιατί συγκρίνουμε το Civic με Corolla C και όχι απλή Corolla;
Btw, τα λοιπά σύγχρονα ιχ 35-38 % έχουν πια.
-
Τα Honda είναι πιο κυριλέ Toyota. Κλασσικά Ιαπωνικά αυτοκίνητα. Δεν έχει νόημα η σύγκριση. Είναι σα να συγκρίνεις δύο Γερμανικές μάρκες.
Και τα δύο αντιπροσωπεύουν την Ιαπωνική τεχνογνωσία και τον τρόπο που φτιάχνουν αυτοκίνητα οι σχιστομάτηδες.Τα Honda όμως σε αντίθεση με τα Toyota είναι αντιεμπορικά αυτοκίνητα. Άρα όποιος τα αγοράζει το κάνει για την πάρτυ του, επειδή του αρέσουν. Είτε είχε 35 είτε 40 το civic πάλι θα το έπαιρνε.
Όλα αυτά λογικά είναι γνωστά στο marketing του Σαρακάκη. Ξέρει ότι θα πουλήσει σε συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό και βγάζει τις τιμές για να πιάσει τα λεφτά που προσδοκά. -
Απλά τώρα ξέφυγε η τιμή, και θα ψάχνει τους πελάτες με το δίκαννο.
-
Το προηγούμενο πούλησε σε 5 χρόνια κάπου 1200-1300 μονάδες με τιμές από 21-22 που είχε το 1.0 μέχρι 31Κ που είχε το γρήγορο. Και αν είχε πιο εύπεπτη εμφάνιση θα πουλούσε άλλα τόσα σίγουρα.
Αυτό με τιμή εκκίνησης τα 41Κ και το δίλιτρο αν δώσει πάνω από 100 κομμάτια θα είναι επιτυχία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το αμάξι δεν είναι καλό αμαξαρα είναι αλλά όταν ο άλλος βλέπει +8 με +10Κ από ότι δίνεται έξω ακόμα και να έχει τα λεφτά να δώσει νιώθει σε μεγάλο ποσοστό ότι του πιάνουν τον κωλο και στρέφεται άλλου. To σιβικ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του Σ ξεκινά από λτπφ 29841και παίρνει 24% ΦΠΑ και 15%τελος ταξινόμησης που λόγω υβριδικού είναι μειωμένο για να φτάσει στα 41500 τελική τιμή.
Για να δούμε πόσο τουφεκισμα πέφτει αν στην Γερμανία ξεκινούσε με την ίδια λτπφ με 19% ΦΠΑ και 0 τέλος ταξινόμησης ( που φυσικά δεν είναι 0) θα κόστιζε 35510! Ενώ κοστίζει 32.600! Δλδ χωρίς να υπολογίσουμε το τέλος ταξινόμησης στην Γερμανία που δεν γνωρίζω πόσο είναι το αμάξι έχει +2500 παραπάνω λτπφ! Αφήστε τον ΦΠΑ αφήστε το τέλος! Δλδ ο Σ βάζει ένα εύκολο καπέλο 2.500 πριν αρχίσει να προσθέτει το κράτος! Το οποίο είναι μεγαλύτερο γιατί όπως είπαμε δεν είναι 0 το τέλος στην Γερμανία! Αν αναλογεί πχ 2000 ευρώ τότε μιλάμε για 4500 καπέλο στην τιμή του Γερμανού! (Μετά θα αρχίσουμε ναι αλλά ξέρεις τι εφορία πληρώνει ο Σ και τι ο Γερμανός εισαγωγέας;...) -
@ektoras said in Honda Civic:
Καλά τα πήγε καλύτερα πχ από 308 sw και cx60 και σαν την τοναλε (εκείνη έβγαλε βέβαια 91 χλμ στο δεύτερο τεστ έναντι 84 του σιβικ) και το πούμα που είδα.
-
This post is deleted! -
Ολα καλά όσα λες. Αλλά έχω την αίσθηση πως λίγο υπερβάλεις.
Μια corolla cross κοστίζει 31.000 ευρώ με όλα μέσα. Αισθητά φθηνότερο οικογενειακό αυτοκίνητο. Στα πιο πολλά είναι awd κτλ
Επίσης η δίλιτρη Corolla που δοκίμασες είχε το 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα το οποίο είναι αισθητά υποδεέστερο όπως αναφέρουν οι δοκιμαστές από το 5 ης που φορά η cc. -
Τρικυμία εν κρανίω...από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις...καλό ήταν και το σημείο με το ανέκδοτο ότι μου αρέσουν τα αμάξια που δεν πουλάνε όπως το ...γκολφ....φίλε νιώθω ότι κουβαλάς πολύ βάρος πάνω σου για την επιλογή σου χωρις λόγο... υπάρχουν φαντάζομαι ομάδες fb να μπεις να γράψεις για το ότι κοιμαστε οικογενειακώς στο αμάξι από την χαρά σας! Και εδώ γραφτο δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς αλλά άσε και όποιον θέλει να σχολιάσει ότι θέλει χωρίς να κράζεις...
-
@tkin73 said in Honda Civic:
Τρικυμία εν κρανίω...από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις...καλό ήταν και το σημείο με το ανέκδοτο ότι μου αρέσουν τα αμάξια που δεν πουλάνε όπως το ...γκολφ....φίλε νιώθω ότι κουβαλάς πολύ βάρος πάνω σου για την επιλογή σου χωρις λόγο... υπάρχουν φαντάζομαι ομάδες fb να μπεις να γράψεις για το ότι κοιμαστε οικογενειακώς στο αμάξι από την χαρά σας! Και εδώ γραφτο δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς αλλά άσε και όποιον θέλει να σχολιάσει ότι θέλει χωρίς να κράζεις...
οτι να ναι
-
Να πω και εγώ την βλακεία μου.
Το ότι κάποιος κοιτα το vfm , την εποχή μάλιστα που καταστρέφεται ο κόσμος μας γύρω μας, δεν τον κάνει συντηρητικό, άσχετο ή μη γνωστή.
Το ότι κάποιοι έχετε χρήματα για κάπως πιο ακριβά αυτοκίνητα δεν σας κάνει τυπαδες της αυτοκίνησης και κάτι το ιδιαίτερο. Χαλαρώστε.
Απλα όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ μέσα υπάρχουν και αυτοί που τα βγάζουν ισα βάρκα ίσα νερά, και αυτοί που ζουν είτε από χορηγίες, είτε κληρονομούν, είτε παίρνουν προίκα, είτε πωλούν περιουσιακά στοιχεία προγόνων τους για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, είτε τα έξοδα τους είναι αστεία διότι τα έχουν όλα έτοιμα κτλ.
Δεν ήμαστε από άλλη χώρα, η μισή χώρα έτσι κάνει. Είναι πολυ συχνό φαινόμενο.
Κάποιοι ελάχιστοι, όντως επιλέγουν μη vfm αυτοκίνητα τα οποία τα αγοραζουν με χρήματα που έβγαλαν με τον κόπο τους και τα τρώνε όπως θέλουν και ψάχνουν το κάτι το διαφορετικό από τις κλασικές προτάσεις. Εγώ μόνο από αυτούς δέχομαι την κριτική στην μιζέρια των vfm επιλογών μας, αλλα πολλές φορές και αυτοι συμφωνούν με τον όρο vfm και βλεπουν την λογική του.
Δηλαδη το να κρίνεις τον άλλον για την μιζέρια του όταν ζεις με ξένα χρήματα, έχεις αλλά εισόδημα ή δεν έχεις τα ίδια έξοδα με αυτόν (δάνεια, παιδιά, φοιτητές, γονείς, εταιρίες κτλ) είναι σαν να κρίνεις κάποιον εκ του ασφαλούς, για αυτό αφήστε αυτές τις συζητήσεις εκτός και μείνετε μονάχα στα αυτοκίνητα
-
This post is deleted! -
To civic είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά προσφέρεται σε ένα τύπο αμαξώματος που μπορεί να μην αρέσει και να μην βολεύει την πλειοψηφία .
Το πλεονέκτημα της Toyota είναι ότι παρουσιάζει το Corolla Cross ,το αμάξωμα SUV αρέσει στην πλειοψηφία και μετά από ένα χρόνο δίλιτρο υβριδικό (200 άλογα νέας γενιάς ) θα υπάρχει hatchback sedan station για να πιάσει και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις , μέχρι και τους μερακλήδες ταξιτζήδες
Δεν λέω τι θα γίνει στην αγορά αν σκάσει μύτη το νεο CHR με αυτό το μοτέρ , ποιος γ@μει τον ΦΠ...
και είμαι υπεράνω γιατί δεν μίλησα για τιμή και 1800 μοτέρ ...
Honda Civic