-
Στις φωτογραφίες του autotriti βλέπω υπάρχει πετάλι για τον συμπλέκτη, αν θυμάμαι καλά με iMT δεν έρχεται στην Ελλάδα;
Αυτό το σύστημα δεν εχει πετάλι συμπλέκτη ετσι δεν είναι;
To IMT στην Ευρώπη είναι με κανονικό πετάλ συμπλέκτη.
-
Θα συμφωνήσω για τα περι αποδοτικοτητας του Puretech 1.2/130 οχι για να ευλογησω τα γενια μου αλλα επειδη το διαπιστωνω στην πραξη.
Στο Grandland X (που ειναι σχετικα ελαφρυτερο απο το ομοσταυλο 3008) τα αποτελεσματα που εχω καταγραψει μεσω Fuelio για το 2020, κύκλος τα πάντα όλα Κηφισιας-Ποταμι με φουλ κίνηση, ΕΟ με κίνηση, ΕΟ χωρίς κίνηση, επαρχιακές οδοί.
Total costs €1,155.77
Total fuel 816.91 l
Distance 10551 km
Fuel consumption 7.56 l/100km
Average cost per kilometer €0.11Συνηθως παιζω μεχρι 3000 σαλ
Τελικη (190χλμ/ω) με 4100 σαλ, επιασα μονο περιστασιακα στην ευθεια της Λαρισας
Λιγο καλυτερο κιβωτιο να ειχε (ειδικα 1η σε 2α) θα ηταν τελειο απο καθε αποψη
-
...Ο puretech είναι πολύ αποδοτικός κινητήρας για το μέγεθός του γι'αυτό και η γκάμα του PSA δεν έχει ανάγκη σε κανένα σκάφος και κυβισμό mh για να μην πληρώνει πρόστιμα ρύπων....
Η απλά πουλάει αρκετά ηλεκτρικά που μετράνε διπλά στις πωλήσεις χωρίς να μετράνε στο διοξείδιο.
-
Και η έκδοση N-Line:
https://www.drive.gr/news/nea-montela-agora/hyundai-tucson-apokta-ekdosi-n-line
Όμορφη!
-
Eνταξει 19αρα ζαντα... ομως το βγαζει και σε απλο 1.6 T-GDI με 150 άλογα
-
https://www.4troxoi.gr/video/4ttv/ayto-einai-neo-hyundai-tucson-video
Ρε παλικάρια, εδώ το μοντέλο δοκιμής από τους 4 τροχούς έχει πίσω διπλή απόληξη εξάτμισης. Είναι ο 1,6 βενζίνη 180 άλογα στην έκδοση Distictive.
Εγώ στην αντιπροσωπεία είδα το ίδιο ακριβώς και δεν είχε καθόλου απολήξεις...
-
ξερουμε καθολου τιμες για το tucson? (με την προωθητικη εννοω).
το 1.6 150 hp ποσο βγαινει η 1η εκδοση?
τιμια επιλογη και για μενα τα εχει ολα οσα θες
το μονο αγκαθι η μεγαλη καταναλωση που θα εχει.
κακα τα ψεματα σε καινουριο αυτοκινητο θες και τη οικονομια σου..
-
Δεν εχω ακουσει για προσφορές για την ωρα. Τωρα αν καποιος εβαλε παραγγελια ας μας πει αν πήρε κάτι.
-
Θα συμφωνήσω για τα περι αποδοτικοτητας του Puretech 1.2/130 οχι για να ευλογησω τα γενια μου αλλα επειδη το διαπιστωνω στην πραξη.
Στο Grandland X (που ειναι σχετικα ελαφρυτερο απο το ομοσταυλο 3008) τα αποτελεσματα που εχω καταγραψει μεσω Fuelio για το 2020, κύκλος τα πάντα όλα Κηφισιας-Ποταμι με φουλ κίνηση, ΕΟ με κίνηση, ΕΟ χωρίς κίνηση, επαρχιακές οδοί.
Total costs €1,155.77
Total fuel 816.91 l
Distance 10551 km
Fuel consumption 7.56 l/100km
Average cost per kilometer €0.11Συνηθως παιζω μεχρι 3000 σαλ
Τελικη (190χλμ/ω) με 4100 σαλ, επιασα μονο περιστασιακα στην ευθεια της Λαρισας
Λιγο καλυτερο κιβωτιο να ειχε (ειδικα 1η σε 2α) θα ηταν τελειο απο καθε αποψη
μπραβο για την πειθαρχια σου! ξεκινησα καποια στιγμη να το κανω, αλλα βαρεθηκα.
-
Καλησπέρα ομάδα! Ανήκω κι εγώ στους αμφιταλαντευόμενους, για το νέο ΜΒ ΕQC του φτωχού!
Την πληρέστερη ενημέρωση για το εν λόγω αυτοκίνητο, πάντως την πήρα από εδώ μέσα πέρα από μερικά έγκυρα άρθρα. Ο Σάββας βοήθησε επίσης με το ρόλο ως δικηγόρο του διαβόλου και βγάλαμε πολλά & χρήσιμα συμπεράσματα. (Καλοπροαίρετα το αναφέρω, έχω διαβάσω σχεδόν όλο το νήμα και νιώθω ότι τον γνωρίζω!).
Το αυτοκίνητο το είδα από κοντά σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη, χωρίς το κλειδί του, σβηστό, για πολύ λίγο χρόνο, με εντυπωσίασε! Σήμερα αγόρασα ότι βρήκα από έντυπο υλικό του χώρου, πέρα από το υποφαινόμενο, με πληροφορίες για το τουσον, αλλα δεν είχε ιδιαίτερες πληροφορίες. Μάλιστα ένα έγραφε πρώτη δοκιμή και ήταν ένα FullHybrid από Ιταλία! Θα περιμενω να κάνω ένα TD.
Μέχρι τότε,
κάποιες απορίες...
-
Στον εξοπλισμό αναγράφεται ο 'Ρυθμιστής ταχύτητας (Cruise Control)' έχει σχέση με το ACC?
-
Κρίνω κι εγώ απαραίτητη την κάμερα 360, έμαθε κανείς τιμή, χωριστά;
-
Τελικά η έκδοση με τα 180 είναι μονόδρομος λόγω βάρους ή και με τα 150 θα μπορώ να κάνω μια προσπέραση χωρίς αγκομαχητά;
-
Τα πίσω φλας που βρίσκονται χαμηλά, είναι σημαντική αστοχία για λόγους ασφαλείας; ή μπορείς να το παραβλέψεις; Τι λένε οι γνώστες;
-
Σκεφτόμουν να το συνδυάσω με απόσυρση του προηγούμενου, αξίζει λέτε να το κάνω στην αντιπροσωπία;
-
-
@anasfaltos Χρήστος λέγομαι φίλε το Sabas είναι nickname. Θα σου απαντήσω με ρίσκο να ξαναφαω πέσιμο από τους haters, μόνο για όσα μπορώ να έχω άποψη
2: Μάλλον διατίθεται μόνο στο pack.
3: Για εμένα ναι, ξεκάθαρα. Είναι βαρύ σκάφος, μεγάλο αμάξωμα, θα έχει μακριές σχέσεις για να κρατήσει τους ρύπους και από τα νούμερα που δίνει σε καταναλώσεις/επιταχύνσεις θεωρώ ότι το 150 φορτωμένο με κλίμα δεν θα είναι άνετο. Το αμάξι έχει ξεκάθαρη ανάγκη όσα περισσότερα άλογα σηκώνει η τσέπη σου.
4: Απαράδεκτο για πολλούς λόγους. Σε συνθήκες κίνησης δεν θα βλέπει κανείς τα φλας σου. Σε ομίχλη που κάθεται πάντα χαμηλά επίσης. Νομίζω ότι δεν είναι και LED οπότε τρις χειρότερα. Είναι τόσο χαμηλά που πέρα από αντιεργονομικο είναι στο χειρότερο σημείο για φθορά σε κάθε ευκαιρία.
5: Έχω αφήσει δύο φορές αμάξι για τραμπα σε αντιπροσωπεία και όλως περιέργως με βόλεψε πολύ. Τσεκαρε την αξία του οχήματος και ρώτα γιατί από φίλους μου που έχασαν λεφτά ξέρω ότι παίζει από εταιρία σε εταιρία. Πχ στην Toyota στο παίρνουν πάντα για ένα πιάτο φακή. Άρα ψαξτο καλά.
-
Καλησπέρα ομάδα! Ανήκω κι εγώ στους αμφιταλαντευόμενους, για το νέο ΜΒ ΕQC του φτωχού!
Την πληρέστερη ενημέρωση για το εν λόγω αυτοκίνητο, πάντως την πήρα από εδώ μέσα πέρα από μερικά έγκυρα άρθρα. Ο Σάββας βοήθησε επίσης με το ρόλο ως δικηγόρο του διαβόλου και βγάλαμε πολλά & χρήσιμα συμπεράσματα. (Καλοπροαίρετα το αναφέρω, έχω διαβάσω σχεδόν όλο το νήμα και νιώθω ότι τον γνωρίζω!).
Το αυτοκίνητο το είδα από κοντά σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη, χωρίς το κλειδί του, σβηστό, για πολύ λίγο χρόνο, με εντυπωσίασε! Σήμερα αγόρασα ότι βρήκα από έντυπο υλικό του χώρου, πέρα από το υποφαινόμενο, με πληροφορίες για το τουσον, αλλα δεν είχε ιδιαίτερες πληροφορίες. Μάλιστα ένα έγραφε πρώτη δοκιμή και ήταν ένα FullHybrid από Ιταλία! Θα περιμενω να κάνω ένα TD.
Μέχρι τότε,
κάποιες απορίες...
-
Στον εξοπλισμό αναγράφεται ο 'Ρυθμιστής ταχύτητας (Cruise Control)' έχει σχέση με το ACC?
-
Κρίνω κι εγώ απαραίτητη την κάμερα 360, έμαθε κανείς τιμή, χωριστά;
-
Τελικά η έκδοση με τα 180 είναι μονόδρομος λόγω βάρους ή και με τα 150 θα μπορώ να κάνω μια προσπέραση χωρίς αγκομαχητά;
-
Τα πίσω φλας που βρίσκονται χαμηλά, είναι σημαντική αστοχία για λόγους ασφαλείας; ή μπορείς να το παραβλέψεις; Τι λένε οι γνώστες;
-
Σκεφτόμουν να το συνδυάσω με απόσυρση του προηγούμενου, αξίζει λέτε να το κάνω στην αντιπροσωπία;
-
Το απλό το Cruise Control το ρυθμίσεις σε μια ταχύτητα και την κρατάει σταθερή (πχ 130km σταθερά για να μην πατάς το γκάζι στην εθνική). Το ACC προσαρμόζει την ταχύτητα με βάση την απόσταση από τον μπροστινό (πχ εάν ο μπροστινός πάει με 80 θα συνεχίσεις και εσύ με 80)
-
Δεν νομίζω να έχεις θέμα στο προσπέρασμα εκτός και εάν έχεις μάθει σε πολλά άλογα.
-
Αστοχία είναι σίγουρα. Φαντάζομαι ότι για να πήρε το οκ να βγει έτσι στην παραγωγή δεν είναι τόσο τρομερό. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα έβαλαν εκεί που έπρεπε.
-
-
Εκεί δεν είναι και τα φλας του Κona;
Αν θυμάμαι καλά είναι σε άθλια θέση, αφού οι χρήσιμες πληροφορίες πρέπει να δίνονται σε ευθεία θέση μπροστά και γύρω από το οπτικό πεδίο.
-
@anasfaltos Χρήστος λέγομαι φίλε το Sabas είναι nickname. Θα σου απαντήσω με ρίσκο να ξαναφαω πέσιμο από τους haters, μόνο για όσα μπορώ να έχω άποψη
2: Μάλλον διατίθεται μόνο στο pack.
3: Για εμένα ναι, ξεκάθαρα. Είναι βαρύ σκάφος, μεγάλο αμάξωμα, θα έχει μακριές σχέσεις για να κρατήσει τους ρύπους και από τα νούμερα που δίνει σε καταναλώσεις/επιταχύνσεις θεωρώ ότι το 150 φορτωμένο με κλίμα δεν θα είναι άνετο. Το αμάξι έχει ξεκάθαρη ανάγκη όσα περισσότερα άλογα σηκώνει η τσέπη σου.
4: Απαράδεκτο για πολλούς λόγους. Σε συνθήκες κίνησης δεν θα βλέπει κανείς τα φλας σου. Σε ομίχλη που κάθεται πάντα χαμηλά επίσης. Νομίζω ότι δεν είναι και LED οπότε τρις χειρότερα. Είναι τόσο χαμηλά που πέρα από αντιεργονομικο είναι στο χειρότερο σημείο για φθορά σε κάθε ευκαιρία.
5: Έχω αφήσει δύο φορές αμάξι για τραμπα σε αντιπροσωπεία και όλως περιέργως με βόλεψε πολύ. Τσεκαρε την αξία του οχήματος και ρώτα γιατί από φίλους μου που έχασαν λεφτά ξέρω ότι παίζει από εταιρία σε εταιρία. Πχ στην Toyota στο παίρνουν πάντα για ένα πιάτο φακή. Άρα ψαξτο καλά.
Να με συμπαθάς για τη... μετονομασία Χρήστο! Άρης, χάρηκα!
Πολύ σωστά τα σημεία που αναφέρεις για το φλας! Τα led πίσω βρίσκονται μόνο στις δύο πιο φορτωμένες εκδόσεις.
Θα το ψάξω για την τράμπα αν συμφέρει...
Οι άμεσοι ανταγωνιστές είχατε αναφέρει παραπάνω είναι το Tiguan & το Peugeot 3008. Ένας φίλος μου αντιπρότεινε Kadjar & Qahsqai. Τα δύο τελευταία χάνουν πολύ από χώρους και δύναμη σε σχέση με το Tucson? Δικαιολογούνται δλδ τα 5-6 χιλιάρικα παραπάνω που ζητάει το hyundai?
Υ.Γ. Ggeorg10 σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
Όντως περίεργη η τοποθέτηση των πίσω φλας. Θέμα ασφαλείας δεν τίθεται γιατί είναι ορατά από πίσω τα φλας στους πλαϊνούς καθρέπτες, οι οποίοι φυσικά είναι ψηλά τοποθετημένoι. Για μένα δεν αποτελούν deal breaker.
-
QQ και Kadjar είναι από άλλη εποχή, μη μας μπερδεύεις!
-
+1
-
@anasfaltos, το QQ σίγουρα έχει μικρότερους χώρους από το Tucson. Το Kadjar σ'αυτό τον τομέα μάλλον είναι αρκετά ανταγωνιστικό απέναντι στο hyundai.
Όσον αφορά κινητήρες τα 140 και 160 του group Νissan/Renault πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί σε σχέση με τον 150άρη της Hyundai. O 180άρης του tucson όμωςπέρα από 40 και 20 άλογα παραπάνω είναι και mild hybrid δηλ. τυπικά -και πιθανά μελλοντικά με όποια πλεονεκτήματα- θεωρείται υβριδικός.
Το καλύτερο είναι να τα δεις από κοντά και να τεστάρεις τα αμάξια που ενδιαφέρεσαι.
Επίσης,όπως λέει κι ο Dublin,είναι παλαιότερα κι αναμένεται ανανέωση για QQ (για Kadjar δεν ξέρω).
-
Έχει μάθει κανείς αν έχουν έρθει τα test drive στη Θεσσαλονίκη;
-
Άρη όχι QQ/Kadjar φίλε απλά ξεχνατα. Ότι λέει ο Dunlin. Τουλάχιστον μέχρι να αλλάξουν (σύντομα) γενεά....
Hyundai Tucson NX4 (2020)